Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ευρωζώνη: Επιστροφή στην ανάπτυξη εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα για το 2014 - Στο βελτιωμένο 3,2% τοποθετεί την παγκόσμια ανάπτυξη η ΠΤ στη νέα έκθεσή της.

Την επιστροφή της Ευρωζώνης σε περιβάλλον ανάπτυξης, μετά από δύο χρόνια ύφεσης, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα σε νέα έκθεσή της, στην οποία αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας για το 2014.

Το παγκόσμιο ΑΕΠ, κατά την ΠΤ, αναμένεται να επεκταθεί κατά 3,2% το 2014, έναντι των προβλέψεων για 3% τον Ιούνιο, και μετά από το 2,4% του 2013.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι το 2015 η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 3,4% και το 2016 στο 3,5%.

Στην έκθεση τονίζεται ότι η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας το 2014 δεν θα προέλθει μονάχα από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες αλλά και από τις βιομηχανικές χώρες.

Τα προγράμματα περικοπών και η πολιτική αβεβαιότητα, υπογραμμίζεται, δεν έχουν επηρεάζουν πλέον σε μεγάλο βαθμό την αναπτυξιακή πορεία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι στις πλουσιότερες χώρες έχει ξεκινήσει μια φάση βιώσιμης ανάκαμψης, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

Σαφής ενίσχυση της ανάπτυξης αναμένεται κυρίως στις ΗΠΑ, περίπου σε διπλάσια επίπεδα από εκείνα της Ιαπωνίας, ενώ ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις και για την Ευρωζώνη.

Μετά από δύο χρόνια συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας στη ζώνη του ευρώ, προβλέπεται έξοδος από την ύφεση, με την οικονομία να αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1,1% το 2014, κατά 1,4% το 2015 και κατά 1,5% το 2016.



kathimerini.gr




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *