Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Σύσκεψη του Γενικού Γραμματέα Εσόδων με αγρότες για τήρηση βιβλίων

Συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών είχαν την Τετάρτη στο υπουργείο των Οικονομικών, ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χ. Θεοχάρης και ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Κορασίδης για το θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων και εξόδων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις



Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο έγινε αποδέκτης του αρχικού προβληματισμού των αγροτών ολόκληρης της χώρας σχετικά με την εφαρμογή του φορολογικού νόμου και τις αλλαγές στο σύστημα τήρησης βιβλίων και στοιχείων από 1.1.2014».

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέθεσαν την εμπειρία, τα ερωτήματα και το προβληματισμό τους για ορισμένα σημεία που απασχολούν τους αγρότες σε ότι αφορά στον τρόπο εφαρμογής της «πρωτόγνωρης, για αυτούς, διαδικασίας, στο καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να τους δοθούν οι απαιτούμενες διευκρινίσεις και απαντήσεις».

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνει ότι στη συνάντηση, τόσο ο κ. Κορασίδης, όσο και ο κ. Θεοχάρης ανέφεραν στους αγρότες ότι «σκοπός των αλλαγών που προωθούνται είναι η επέκταση (δεδομένου ότι πολλοί αγρότες τηρούν ήδη βιβλία εσόδων-εξόδων στις εκμεταλλεύσεις τους) και η βελτίωση του συστήματος, όπως και η απλοποίηση των διαδικασιών και η επίλυση προβλημάτων, ώστε να βγει κερδισμένη η γεωργία και οι ίδιοι οι αγρότες».

«Ειδικότερα τονίστηκε η ανάγκη για εγκυρότερη και αμεσότερη ενημέρωση των αγροτών, κατεγράφησαν ασάφειες, προτάσεις βελτίωσης, οικονομικά ζητήματα, υποχρεώσεις των αγροτών, που άπτονται και θεμάτων για την απόσβεση των παγίων, την προσμέτρηση του κόστους εργασίας, αλλά και πώς θα αντιμετωπίζονται τα θέματα ετεροεπαγγελματιών και των συνταξιούχων του ΟΓΑ», σημειώθηκε στην ανακοίνωση.

Εν τέλει, στη σύσκεψη καθορίστηκε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών στο οποίο προβλέπεται, στο τέλος της εβδομάδας η έκδοση λεπτομερούς εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών που θα προβλέπει πέραν των άλλων και νέα προθεσμία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου για την αίτηση ένταξης των αγροτών στο νέο καθεστώς από τους αγρότες και επιπλέον νέα συνάντηση πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα, όπου με βάση νέα δεδομένα θα δοθούν συμπληρωματικές οδηγίες και εγκύκλιοι από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνει ομαλά η εφαρμογή του νέου καθεστώτος.

Η λεπτομερής εγκύκλιος αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας.










ΠΗΓΗ:ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *