Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποίηση σύσκεψης της Δημάρχου Σκύδρας με τα στελέχη του Δήμου

Τις κατευθυντήριες οδηγίες και το πλαίσιο αξιοπιστότερης κι αποτελεσματικότερης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών έθεσε, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στη σύσκεψη με τα στελέχη του Δήμου που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, τη Δευτέρα 13/10/2014.

«Κοιτάμε μπροστά και θα πρέπει να βάλλουμε όλοι τα δυνατά μας για να πετύχουμε το καλύτερο για τους συμπολίτες μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι όλα τα στελέχη αντιμετωπίζονται ισότιμα και δεν παίζει κανένα ρόλο το τι ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές. Επίσης, ότι η προσωπική σχέση που έχει με κάποια στελέχη δεν σημαίνει ότι θα έχουν προνομιακή μεταχείριση. Κριτήρια θα είναι μόνο η συμπεριφορά τους προς τους πολίτες και τους συναδέλφους τους και η ποιοτική αποτελεσματικότητα της εργασίας τους. Μόνον έτσι θα είναι δίπλα τους για να τους στηρίζει και να τους εμψυχώνει.

Ζήτησε τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της συνεργασίας των στελεχών τόσο διαπροσωπικά όσο και μεταξύ των τμημάτων και μάλιστα του οικονομικού και του τεχνικού, γιατί αυτά σηκώνουν μεγάλο μέρος ευθύνης κι δουλειάς για την εκτέλεση των έργων και την υλοποίηση του προϋπολογισμού. 



Σημείωσε ότι φαινόμενα φυγοπονίας, ανευθυνότητας και κακόπιστης συμπεριφοράς θ΄αντιμετωπίζονται με ό,τι προβλέπουν οι νόμιμες διαδικασίες. Ταυτόχρονα, θα είναι αμείλικτη και θα πατάξει εν τη γενέσει τους τυχόν κρούσματα διαφθοράς, εάν εμφανιστούν. Δεν παρέλειψε να επαινέσει, γενικά, τα στελέχη που εργάζονται εκτός ωραρίου, χωρίς κάποιου είδους ανταπόδοση.

Τόνισε ότι τα στελέχη θα πρέπει να βρίσκονται σε τέτοιο βαθμό υπηρεσιακής ετοιμότητας ώστε με τις γνώσεις τους και τις τεκμηριωμένες προτάσεις και εισηγήσεις τους να προασπίζονται τα συμφέροντα του Δήμου και να προστατεύουν τους αιρετούς από περιπτώσεις πλάνης ή κακοδιοίκησης.

Από την πλευρά τους τα στελέχη εξέφρασαν ταυτόσημες απόψεις για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ζητήματα, όπως είναι η υποστελέχωση του Δήμου, η ανισοκατανομή βαρών κι αρμοδιοτήτων μεταξύ των στελεχών, χρονοκαθυστέρηση στις πληρωμές τους (κοινωνικές δομές), ενώ ζητήθηκε και πίστωση χρόνου για την ολοκλήρωση κάποιων διαδικασιών και υποχρεώσεων.

Η Δήμαρχος, συνεπικουρούμενη από τους Αντιδημάρχους, Χαράλαμπο Γεραντίδη, Μαρία Γιακαμόζη, Χρίστο Μακρίδη, Μιχάλη Λαουντό, τον Πρόεδρο του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. Στέλιο Σουρουτζίδη και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Μαγδαληνή Παπαδοπούλου έδωσε αρχικές απαντήσεις και διευκρίνισε ότι όλα τα σχετικά ζητήματα θα είναι αντικείμενα όχι προσωπικής, αλλά συλλογικής κρίσης από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα τα στελέχη θα στηρίξουν τη δημοτική αρχή και δήλωσε αισιόδοξη για το τελικό αποτέλεσμα που είναι η ικανοποίηση και η εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας. 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *