Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: «Ο Νομός Πέλλας έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο».

«Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων»

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοϊδη, απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας επαναφέροντας το μεγάλο πρόβλημα της κατασκευής του οδικού άξονα, ο οποίος θα συνδέει τον Νομό Πέλλας με την Θεσσαλονίκη και θα προσφέρει ταχύτητα και ασφάλεια στις μετακινήσεις των κατοίκων του νομού αλλά και των επισκεπτών αλλά και το ζήτημα της σύνδεσης αυτού με την Εγνατία Οδό.

Με αφορμή τον προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ (Προγραμματική Περίοδος 2014-2020) ο κ. Σταμενίτης επισημαίνει στην επιστολή του, ότι κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο ο Νομός Πέλλας πήρε ελάχιστα χρήματα για κατασκευή και συντήρηση οδικών αξόνων. Ενώ διαμαρτύρεται έντονα καθώς στην κατάρτιση των καταλόγων της νέας περιόδου, δεν προβλέπονται, ούτε ως συνεχιζόμενα ούτε ως νέα, έργα που να αφορούν στον νομό Πέλλας, επικεντρώνοντας στην επιτακτική ανάγκη της ένταξης σε αυτό των έργων «Βελτίωση Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας Τμήμα Παράκαμψης Γιαννιτσών» και «Παράκαμψη Χαλκηδόνας» και της σύνδεσης με την Εγνατία Οδό.

Αναλυτικά ο Βουλευτής σημειώνει στην επιστολή του: « Ο νομός Πέλλας δεν έχει πάρει τίποτε από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει η απορρόφηση των κονδυλίων του.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι ένας νομός που μπορεί να ενσωματώσει όλους τους στόχους που θέτει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του 2014-2020 και, εν τέλει, είναι επιτακτική η ανάγκη να πάρει αυτά που του αναλογούν προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρώ
ότι είναι απαραίτητο για τον νομό Πέλλας να ενταχθούν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του 2014-2020 τα έργα εκείνα που θα του δώσουν την δυνατότητα να σπάσει την απομόνωσή του, όπως πρώτον, η σύνδεση με την Εγνατία οδό μέσω κάθετων αξόνων και δεύτερον, η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, μέσω της κατασκευής ενός νέου οδικού δικτύου.

Κλείνοντας ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων, ειδικότερα στην σημερινή δύσκολη συγκυρία και με τις δυνατότητες που δίνουν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια του αναπτυξιακού προγράμματος 2014-2020, να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σηματοδοτηθεί η αναπτυξιακή πορεία του νομού Πέλλας παράλληλα με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *