Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πρόσβαση στο Εθνικό Δημοτολόγιο αποκτά ο ΟΓΑ

Πρόσβαση στο Εθνικό Δημοτολόγιο αποκτά ο ΟΓΑ

Μετά από συνεργασία της Διοίκησης του ΟΓΑ με το υπουργείο Εσωτερικών, ο Οργανισμός θα έχει την δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου (ΦΕΚ αρ. 2659/Τ.Β/8-10-2014), ο ΟΓΑ θα έχει την απευθείας πρόσβαση στην κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου προκειμένου ο Οργανισμός να έχει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων, που έχουν σχέση με την οικογενειακή κατάσταση όσων υποβάλουν αίτηση για τα οικογενειακά επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών).

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης, δήλωσε: «Η διασύνδεση του ΟΓΑ με το πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου αποτελεί μια από τις σημαντικές πρωτοβουλίες της Διοίκησης για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης ποσοτικά και ποιοτικά του πολίτη. Η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης του ΟΓΑ στα αρχεία του Δημοτολογίου οδηγεί στη καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και στη μείωση του χρόνου παροχής των οικογενειακών επιδομάτων και της απονομής των συντάξεων. Μέσα από τη δέσμη των πληροφοριών που αποκτά πρόσβαση ο ΟΓΑ, μπορώ να αναφέρω ενδεικτικά την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης, την ημερομηνία διαγραφής (σε περίπτωση θανάτου), τη διεύθυνση κατοικίας, τον αριθμό των τέκνων και την εν γένει οικογενειακή κατάσταση».


paseges.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *