Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Πετρέλαιο και βενζίνη επιστρέφουν σε τιμές 2008

Σε τιμές προ κρίσης βρίσκουν πλέον το πετρέλαιο οι περίπου 700.000 δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.

Χωρίς να συνυπολογίζεται η νέα χθεσινή βουτιά του πετρελαίου, όπου το μπρεντ «έσπασε» και αυτό το φράγμα των 50 δολαρίων, οι τιμές στην ελληνική αγορά διαμορφώνονται στα 88-90 λεπτά για το θέρμανσης, ενώ με το επίδομα πέφτουν στα 52-54 λεπτά.

Τόση ακριβώς ήταν η τιμή του θέρμανσης στα τέλη 2008 - αρχές 2009, πριν από την έναρξη της κρίσης και πριν να ξεκινήσουν οι απανωτές αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. 

Οποιος μάλιστα δοκιμάσει να ψάξει λίγο περισσότερο το πρατήριο απ' όπου θα προμηθευτεί πετρέλαιο, θα διαπιστώσει ότι μπορεί να βρει και υπερβολικά χαμηλές τιμές, ακόμη και κάτω από 83 λεπτά. 

Ως αποτέλεσμα των χαμηλών τιμών και της παγωνιάς, οι παραγγελίες για πετρέλαιο έχουν «ζεσταθεί» για τα καλά και οι πωλήσεις καταγράφουν αύξηση τουλάχιστον 15% από πέρυσι.


Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ. Οσο για τις τιμές της αμόλυβδης, έχουν και αυτές επιστρέψει εκεί που ήταν το 2008, δηλαδή κυμαίνονται στα 1,35-1,36 ευρώ, με τις φθηνότερες να πέφτουν ακόμη και κάτω από 1,30 ευρώ. Μπορεί επομένως να αναλογιστεί κανείς πόσο χαμηλότερες θα ήταν οι τιμές αν μειωνόταν και ο ΕΦΚ, ο υψηλότερος σήμερα στην Ευρώπη. 



tanea.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *