Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Έγινε γνωστή η ταυτότητα των εκτελεστών στο περιοδικό Charlie Hebdo - Αντίποινα σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το Παρίσι, καθώς εντοπίστηκαν οι δράστες της αιματηρής επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo σε περιοχή βόρεια του Παρισιού.

Συγκεκριμένα δύο άνδρες λήστεψαν βενζινάδικο σήμερα το πρωί στην περιοχή Aisne και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου αναγνώρισε στα πρόσωπα των δραστών τους μακελάρηδες του Charlie Hebdo.

Τα αδέρφια Σαϊντ Κουατσί και Σείρφ Κουατσί 32 και 34 ετών χρησιμοποιούν ένα λευκό Renault Clio με καλυμμενες πινακίδες και κατευθύνονται προς το Παρίσι. Φορούν κουκούλες, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης οι ύποπτοι έχουν βαρύ οπλισμό στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι εμφανής. Κάποιοι μιλούν για αυτόματα όπλα.

Γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη τους

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Γαλλία σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας προκειμένου να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει. Μάλιστα προειδοποιεί τους πολίτες πως οι δύο δράστες είναι βαριά οπλισμένοι, αδίστακτοι και θα κάνουν τα πάντα για να μην πέσουν στα χέρια των Αρχών.


Αντίποινα στη Γαλλία - Επιθέσεις με χειροβομβίδες σε χώρους μουσουλμάνων

Μετά το σοκ φαίνεται πως ξεκίνησαν τα αντίποινα στη Γαλλία για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo και την εκτέλεση 12 ανθρώπων, αφού σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ σημειώθηκαν εκρήξεις τη νύχτα σε χώρους που συγκεντρώνονται Μουσουλμάνοι.

Σύμφωνα με τη Midi Libre ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις από χειροβομβίδες χθες το βράδυ σε κτήριο που στεγάζει αίθουσα προσευχής μουσουλμάνων στο Port-la-Nouvelle στο Aude. Ωστόσο δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματισμοί.

Τα αντίποινα όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού σύμφωνα εκρήξεις από χειροβομβίδες ακούστηκαν και σε τέμενος στο Le Mans, ούτε σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν θύματα.



iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *