Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Η εταιρία ΙΒΜ παρουσίασε για πρώτη φορά μηχανή που έκανε αυτόματη μετάφραση (Σαν σήμερα 8/1)

1935ο μεγάλος Ελληνας μαέστρος, Δημήτρης Μητρόπουλος, αποθεώθηκε στη Φλωρεντία, όπου διηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών.

1947γεννήθηκε ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός της ροκ, Ντέιβιντ Μπάουι, που μετά από τέσσερις δεκαετίες συνεχίζει να μεσουρανεί στο μουσικό στερέωμα. Επίσης, έχει παίξει σε ταινίες στον κινηματογράφο και στο θέατρο.

1997στις ΗΠΑ, σε ισόβια κάθειρξη καταδικάσθηκε ο Πακιστανός Ραμζί Άχμεντ Γιουσέφ, που κατηγορείτο για τη βομβιστική επίθεση το 1993 κατά του Διεθνούς Εμπορικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη, από την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίσθηκαν τουλάχιστον 1.000.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 8/1
1935
Ο Αμερικανός τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός Elvis Presley (Elvis Aaron Presley 1935-1977) γεννήθηκε στο Τουπέλο του Μισισίπι. Είναι γνωστός και ως ο “Βασιλιάς του Rock & Roll”. Σε ηλικία δέκα ετών απέκτησε την πρώτη του κιθάρα και στα δέκα τρία μετακομίζει με την οικογένεια του στο Μέμφις του Τενεσί. Εκεί το 1953 πλήρωσε τις πρώτες του ηχογραφήσεις στα Sun Studios. Ένα χρόνο αργότερα ο Sam Phillips, ιδιοκτήτης των Sun Studios και της δισκογραφικής εταιρείας Sun Records, έψαχνε έναν λευκό τραγουδιστή με την ερμηνεία και το συναίσθημα ενός έγχρωμου… O Presley βρέθηκε μπροστά του την κατάλληλη στιγμή. Ξεκίνησαν ηχογραφήσεις και σιγά – σιγά ακούστηκε σε όλη τη χώρα. Το 1955 η RCA Records αγόρασε το συμβόλαιο του από την Sun Records και ξεκίνησε την πορεία του προς την κορυφή. Από το 1956 έως και το 1969 πρωταγωνίστησε σε τριάντα μία ταινίες. Συνολικά ηχογράφησε εβδομήντα τέσσερα άλμπουμ των οποίων οι πωλήσεις ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα. Σε ηλικία 36 ετών κέρδισε το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement”.

1946
Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Robbie Krieger (Robert Alan Krieger) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Doors. Έγραψε μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος, όπως τα “Light My Fire”, “Love Me Two Times”, “Touch Me” και “Love Her Madly”, αν και κάποια από αυτά έχουν καταχωρηθεί σε όλα τα μέλη του γκρουπ. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone “The 100 Greatest Guitarists Of All Time” βρίσκεται στην 91η θέση.



Αθλητισμός 8/1
8/1/2008    Πεθαίνει σε ηλικία 64 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» όπου νοσηλευόταν, ο Άκις (Σπύρος) Ανδρικόπουλος. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Αθλητική Ηχώ, στον Φίλαθλο και στην Καθημερινή, ενώ ήταν ανταποκριτής και σε γερμανικά περιοδικά. Υπήρξε αθλητής του στίβου, εξέδωσε περιοδικά για το στίβο, ενώ διετέλεσε κριτής αλλά και στατιστικός του αθλήματος

8/1/2001    Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Hossam Hassan συμπληρώνει 151 συμμετοχές με την Εθνική Αιγύπτου στον αγώνα εναντίον της Ζάμπια ξεπερνώντας το ρεκόρ συμμετοχών του Lothar Matthaeus με την Γερμανία

8/1/1999    Μετά το σκάνδαλο των αποκαλύψεων ότι τα μέλη της ΔΟΕ δωροδοκήθηκαν για την ανάληψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το Salt Lake των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Frank Joklik και ο αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής παραιτούνται. Τα ποσά των δωροδοκιών κυμαίνονται από 5.000 έως 70.000 δολάρια

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *