Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Στο ρελαντί η Εθνική, 79 - 68 τη Γεωργία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη σερί νίκη για την Εθνική. Η πρώτη θέση αρχίζει να χαμογελάει στους Έλληνες μετά το 79-68 επί της Γεωργίας, σε ένα ματς που κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Άλλωστε στο δεύτερο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμοιαζε να κάνει ...αγγαρεία! Εξ ου και το +28, έπεσε στο τιμητικό για τους ηττημένους +11.

Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα έχει προκριθεί στους "16" του Ευρωμπάσκετ. Θα παίξει σίγουρα ένα ματς στη Λιλ. Αυτό, που ψάχνει τώρα είναι η πρώτη θέση που θα διεκδικήσει στο ντέρμπι με την Σλοβενία. Αν χάσει, όμως με πάνω από 5 πόντους διαφορά, μπορεί να βγει και τρίτη.

Κρατάμε το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο. Μια εμφάνιση που έδειξε ένα μέρος των δυνατοτήτων της ομάδας η οποία κονιορτοποίησε κάθε αντίδραση των αντιπάλων. Και το κρατάμε γιατί με αυτό το μικρό ρεσιτάλ των 20 λεπτών (δεκαεπτά για την ακρίβεια, αφού ξεκίνησε μετά το 3') κρίθηκε το παιχνίδι.

Ξεχνάμε (αρκεί να μη το ξαναδούμε) το κακό δεύτερο ημίχρονο και μια αδικαιολόγητη χαλάρωση, που μετέτρεψε μια συντριπτική νίκη της Εθνικής σε ...αξιοπρεπή ήττα της Γεωργίας



Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πρώτη στο παιχνίδι, έβαλε κρυφούς "άσους" η Γεωργία. Ο Κοκόσκοφ, διάλεξε τη ζώνη 1-4 με τον Μαρκοϊσβίλι να πέφτει πάνω στον Σπανούλη. Ταυτόχρονα θέλησε να χτυπήσει στο τρανζίσιον, κάτι που πέτυχε, έχοντας για αιχμή του δόρατος τον Σενγκέλια.

Οι Γεωργιανοί πέρασαν με 8-5, δημιουργώντας ένα μικρό εκνευρισμό στην ομάδα και τον Κατσικάρη να ζητάει τάιμ-άουτ. Ο προπονητής έριξε στο ματς τον Ζήση (για να μην έχει το νόημα το 1-4) και τον Καϊμακόγλου για να μαρκάρει τον Σενγκέλια. Σκέψη σοφή, όπως αποδείχθηκε. Ο Καϊμακόγλου, έπαιξε δυναμική άμυνα και ο Ζήσης έγινε ηγέτης στην επίθεση. Λες και ήταν δέκα χρόνια νεότερος ο αρχηγός, ήταν ένα κλικ πιο γρήγορος απ' όλους όσους τον μάρκαραν. Πέτυχε 8 πόντους, την ώρα που η ομάδα άρχισε να τρέχει και να βγάζει ωραίους αιφνιδιασμους

Πάνω απ' όλα όμως ήταν η άμυνα. Μέχρι και Σπανούλης έριξε τάπα, για να βγάλει η ομάδα τον αιφνιδιασμό.

Πριν καταλάβουν τι έγινε οι Γεωργιανοί, η Ελλάδα τους είχε πάρει αμπάριζα με ένα επί μέρους 20-7. Έκλεισε την πρώτη περίοδο με διψήφια διαφορά (25-15) και συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό. Δεν άφησε το γκάζι. Στο 25' είχε ήδη κάνει νταμπλ-σκορ (18-36) και ... όλα τα σουτ έβρισκαν τον στόχο: 9/12 τρίποντα έγραψε το κοντέρ στο πρώτο μέρος, με τον Καλάθη να παίρνει το αίμα του πίσω αλλά και να δικαιώνει με το παραπάνω την εμμονή του στην προχθεσινή προπόνηση να κλέψει ένα "δεκαλεπτάκι" από τους Ολλανδούς για να δοκιμάσει σουτ τριών πόντων. Ο Νικ είχε 4/5, συνολικά 16 πόντους και 4 ασίστ, σε μια απολαυστική εμφάνιση με 16 ασίστ 5 λάθη, την οποία σκίασε ο τραυματισμός του Μπουρούση στην βουτιά που έκανε για να κερδίσει μια χαμένη μπάλα...

Η ελληνική ομάδα είχε καθαρίσει το ματς. Μπορούσε να χαλαρώσει. Όχι όμως τόσο, όσο έκανε στην τρίτη περίοδο. Το ζον-πρες των Γεωργιανών έφερε καρπούς. Αλλά πιο πολύ μέτρησε η δική μας αδιαφορία στην άμυνα. Δεν υπήρχε το πάθος και η άρνηση του πρώτου ημιχρόνου. Η Γεωργία έκανε ένα γρήγορο 8-0 και άρχισε να προβληματίζει. Η διαφορά έπεσε στους 20 πόντους. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Περισσότερο ήταν διάθεση των διεθνών, που από το ζενίθ είχε πέσει στο ναδίρ.

Αυτό δεν άρεσε σε κανέναν. Ούτε στον Κατσικάρη, που πήρε δυο τάιμ-άουτ για να ξαναζητήσει μεγαλύτερη ένταση και ρυθμό.

Προφανώς δεν μπορούσε να τεθεί θέμα για το ποιος θα κέρδιζε τον αγώνα. Εντάξει οι Γεωργιανοί ήταν λίγο πο σκληροί από το κανονικό (ο Μπουρούσης έφαγε μια στην ωμοπλάτη του, ο Σπανούλης μια στο πρόσωπο) όμως το να εξανεμίζεται έτσι εύκολα μια τόσο μεγάλη διαφορά είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τόσο τον Κατσικάρη όσο και τους παίκτες.

Το καλό είναι ότι όλοι το συνειδητοποίησαν ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει. Και νομίζουμε ότι δεν θα ξαναγίνει!


Τα δεκάλεπτα: 15-25, 22-50, 48-61 και 68-79

Γεωργία (Κοκόσκοφ): Πούλεν 4, Πατσούλια 4, Τσιντσάτζε 5 (1), Σερμαντίνι 9, Σανάτζε 2, Μαρκοϊσβίλι 11 (3), Πατσάτσια, Σανικίτζε 10 (1), Μπουριανάτζε 3 (1), Σενγκέλια 20.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 4, Ζήσης 11 (1), Σπανούλης 2, Καλάθης 19 (4), Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 8 (2), Κουφός 12, Πρίντεζης 3 (1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2).


Σήμερα, στις 16:00 η Επίσημη Αγαπημένη αντιμετωπίζει στο κρισιμότερο παιχνίδι της τη Σλοβενία του Γιούρι Ζντοβτς. Με νίκη κατακτά και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου.



(Με πληροφορίες από το sport24.gr)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *