Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Δαλάι Λάμα ζήτησε από τον ΟΗΕ να επέμβει εναντίον των Κινέζων στο Θιβέτ (Σαν σήμερα 9/9)

1929 Τρικαλινοί παραθεριστές, που ξεκίνησαν από το Περτούλι για να επιστρέψουν στα Τρίκαλα, έπεσαν σε ενέδρα που είχε στήσει η συμμορία του διαβόητου ληστή Μήτρου Τζατζά, με σκοπό
τα λύτρα. Μεταξύ των απαγωγέων ήταν ο Γερουσιαστής Σωτήριος Χατζηδάκης (παππούς του σημερινού υπουργού) και άλλα τέσσερα άτομα. Το γεγονός, που έληξε με την απελευθέρωση των ομήρων μετά από 10 ημέρες, συντάραξε το Πανελλήνιο και την κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου και αποτέλεσε την αφετηρία λήψης αποφασιστικών μέτρων για να χτυπηθεί η ληστοκρατία στη χώρα.

1959  ο Δαλάι Λάμα ζήτησε από τον ΟΗΕ να επέμβει εναντίον των Κινέζων στο Θιβέτ.

1990 οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, Τζορτζ Μπους και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, μετά τη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι, απηύθυναν έκκληση για ενότητα στον αγώνα κατά της επιθετικότητας του Ιράκ. Η σύνοδος έγινε λίγο μετά την ιρακινή επέμβαση στο Κουβέιτ.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 9/9
1941 Ο Αμερικανός soul τραγουδιστής και τραγουδοποιός Otis Redding (Otis Ray Redding, Jr. 1941-1967) γεννήθηκε στο Ντόσον της Τζόρτζια. Είναι γνωστός και ως ο Βασιλιάς της soul. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989, στο Songwriters Hall of Fame το 1994 και το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "Try a Little Tenderness", "Shake" και "(Sittin' On) The Dock of the Bay", το οποίο ηχογραφήθηκε τρεις ημέρες πριν τον θάνατο του. Το όνομα του θεωρείται συνώνυμο της soul μουσικής.

1952 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Dave Stewart (David Allan Stewart) γεννήθηκε στο Σάντερλαντ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Eurythmics μέχρι και τη διάλυση τους το 1990. Αμέσως μετά άρχισε να δουλεύει με την νέα του μπάντα The Spiritual Cowboys. Σαν παραγωγός έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Bob Geldof, Mick Jagger, Bryan Ferry, Stevie Nicks και Feargal Sharkey για του οποίου το πρώτο άλμπουμ, "A Good Heart", κέρδισε το 1986 το BRIT Award "Best Producer". Το Μάιο του 2011 μαζί με τους Mick Jagger, Joss Stone, Damian Marley και A. R. Rahman δημιούργησε το supergroup SuperHeavy και το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομότιτλο στούντιο άλμπουμ.


Αθλητισμός 9/9
1892Δημιουργείται το «Νιού Γιόρκ Αθλέτικ Κλαμπ» και οργανώνονται οι πρώτοι ερασιτεχνικοί αγώνες στίβου. Παράλληλα διατυπώνονται οι κανονισμοί των αγωνισμάτων και χτίζεται το πρώτο γήπεδο για αγώνες.
1888Γίνονται οι πρώτοι αγώνες της «φούτμπολ λιγκ» στην Αγγλία. Στο σημαντικότερο ματς η Ντέρμπι νικά την Μπόλτον με 6-3.
1960Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ρώμη ο διάδοχος του θρόνου ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνος με πλήρωμα τους Γ.Ζαϊμη και Οδ.Εσκιτζόγλου και το σκάφος «Νηρεύς» κατακτούν το χρυσό μετάλλιο στα σκάφη τύπου «ντράγκον». Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο, που κερδίζει η Ελλάδα μετά από αυτό του Τσικλητήρα στο μήκος άνευ φοράς το 1912 στη Στοκχόλμη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *