Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Το τραίνο του Ζάγκρεμπ - Η Εθνική υπέταξε και τη Σλοβενία (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη η τέταρτη νίκη της Εθνικής ομάδας. Προφανώς ... παίζει και ο αντίπαλος. Οι Σλοβένοι δεν τα παράτησαν, όταν η Ελλάδα πέρασε με +15 πόντους στο
ημίχρονο, ωστόσο η Εθνική έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα. Και ποιότητα βεβαια, για να φτάσει ξανά στη νίκη, με 83-72 και να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου

Κοίτα να δεις τώρα που γκρινιάζουμε, ενώ έχουμε ... νικήσει, για 4η συνεχή φορά. Και μια ομάδα, αρκετά σοβαρή και μαχητική. Έτσι είναι, όμως. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

Και στη Λιλ, που θα πάει την Παρασκευή η ομάδα παίζοντας το Σάββατο τον πρώτο της νοκ-άουτ αγώνα, θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεχτική. Ακόμη πιο ώριμη και ρεαλίστρια. Να παίζει, όσο μπορεί περισσότερο, όπως στο πρώτο ημίχρονο. Να μη δίνει δικαιώματα και φυσικά να έχει αυτό τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα που έδειξε στο τέλος, όταν οι Σλοβένοι την πίεσαν και προσπάθησαν να ανατρεψουν τα πάντα.

Δεν τα κατάφεραν. Τα αμυντικά αντανακλαστικά της ομάδας λειτούργησαν ξανά και μετά μίλησε η κλάση των Σπανούλη-Πρίντεζη αλλά και η εμπειρία του Ζήση. Η Σλοβενία είχε κάνει ολόκληρο καμ-μπακ μειώνοντας σε 62-60 στο 32, όμως στα τελευταία οκτώ λεπτά ήταν η Ελλάδα που είχε τον πρώτο (και τελευταίο) λόγο.


Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο στόχος ευθύς εξ' αρχής ήταν συγκεκριμένος. Η μπάλα μέσα στην ρακέτα, είτε με ντράιβ, είτε με πάσες στους ψηλούς. Όχι “τρέξιμο” για τη Σλοβενία και συγκέντρωση στο 100%. Για πρώτη φορά η Εθνική ξεκίνησε τόσο καλά, προηγούμενη 8-2 και αναγκάζοντας τον Ζντοβτς να πάρει πρώτος τάιμ-άουτ. Ο προπονητής της Σλοβενίας απάντησε με τον Σλόκαρ στο 5, χαμηλώνοντας το σχήμα του. Και ο πάουερ φόργουορντ των αντιπάλων, δημιούργησε τα πρώτα προβλήματα, όντας πιο ευέλικτος από τον Κουφό.

Η ομάδα, όμως, είχε τον έλεγχο. Κυρίως μέσα στη ρακέτα, όπου η Ελλάδα είχε 6 επιθετικά ριμπάουντ και μπορούσε να ανανεώσει επιθέσεις. Κυρίως, όμως, έβαζε την μπάλα στο ζωγραφιστό, ενώ όταν χρειάστηκε σκόραρε και για τρεις με την βόμβα του Σπανούλη, που έδινε στην ομάδα την πρώτη μεγάλη διαφορά (+8).

Καθώς ο Αντετοκούμπο χρεωνόταν με δυο φάουλ, ο Κατσικάρης έβαζε τον Ζήση για να παίξει με τρεις κοντούς και έβλεπε την ομάδα του να τελειώνει καλά την πρώτη περίοδο (23-17).

Η επόμενη κίνηση ήταν ο Περπέρογλου. Το ματς τον βοηθούσε. Ο Στράτος άρχισε να ποστάρει δημιουργώντας άλλον ένα πονοκέφαλο στη σλοβένικη άμυνα. Η Εθνική ήταν κυρίαρχος και άρχισε, πλέον, να περνάει με διψήφιες διαφορές. Ήταν ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος της Εθνικής. Θα λέγαμε ακόμη καλύτερο και από το χθεσινό 50-22 επί των Γεωργιανών, γιατί αυτό είχε έρθει με ένα παρά φύσει 9/12 τρίποντα. Σήμερα η ομάδα παίζει πολύ συγκεντρωμένα. Σπουδαία στην άμυνα, αλλά έκανε και σπουδαίες επιθέσεις. Σούταρε με 71% δίποντα, 50% τρίποντα, πήρε διπλάσια (και βάλε) ριμπάουντ (19 έναντι 9) έδωσε περισσότερες πάσες (14 έναντι 7) και δέχθηκε μόλις ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό. Αν μάλιστα Σπανούλης και Σλούκας δεν έχαναν τις τέσσερις βολές στο τέλος, τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα για τη Σλοβενία που βρίσκεται 15 πόντους πίσω...

Το ματς, όμως, δεν είχε τελειώσει. Η Εθνική ξέχασε (για άλλη μια φορά) τον δυναμικό της εαυτό στα αποδυτήρια. Και οι Σλοβένοι παραμόνευαν. Δεν είναι από τις ομάδες που τα παρατάνε. Και το απέδειξαν για μια ακόμη φορά...

Ο Μπλάζιτς ήταν αυτός, που έκανε ό,τι ήθελε την ελληνική άμυνα. Ο Ζντοβτς χαμήλωνε τα σχήματά του, οι Έλληνες μπερδεύονταν και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Με ένα 9-0 η Σλοβενία μείωσε σε 48-40, η Εθνική κράτησε τα μπόσικα, περνώντας με 62-53 στο 30, αλλά σε ένα δίλεπτο μέσα οι αντίπαλοί μας ήταν σε απόσταση αναπνοής (62-60)!

Ο Κατσικάρης μάζεψε τους παίκτες του έβγαλε το μπλοκάκι του και η ομάδα είπε "φτου κι από την αρχή". Έπρεπε να ξαναπαίξει καλά και να βάλει στη γωνία τους φιλόδοξους αντιπάλους της. Μέσα σε πέντε λεπτά έκανε ένα σερί 18-7, καθώς το τρίποντο του έμπειρου Ζήση ολοκλήρωνε το μικρό ρεσιτάλ των Σπανούλη-Πρίντεζη. Στο 37' το σκορ ήταν 80-67 και παρά τους πέντε συνεχόμενους πόντους του Ντράγκιτς όλα είχαν τελειώσει...


Τα δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11, Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 19 (3), Καλάθης 12, Περπέρογλου 2, Σλούκας, Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο 3

Σλοβενία (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς 2, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (4), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22, Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1)


Το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της Εθνικής στο φιλόξενο, όπως αποδείχθηκε, Ζάγκεμπ, θα διεξαχθεί αύριο το βράδυ στις 22:00, με αντίπαλο τη μαχητική Ολλανδία.




sport24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *