Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Δ. Σκύδρας για τις αποζημιώσεις των αγροτών

Εδώ και μέρες έχουμε πληροφορηθεί από τον ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής για κάποιες επιστολές που αντάλλαξαν ο κύριος Καρασμάνης βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και ο κύριος Βορίδης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μάθαμε την πρόταση των τεχνοκρατών του ΕΛΓΑ προς τον υπουργό ώστε να κρατηθεί το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων που οφείλονται στους αγρότες από τις ζημιές του προηγούμενου καλοκαιριού για τις μελλοντικές τους εισφορές προς τον ΕΛΓΑ για τα έτη 2020-2021.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, αν γίνει πράξη αυτή η πρόταση θα τσακίσει τους αγρότες της περιοχής μας που περιμένουν πως και πως αυτά τα χρήματα για να καταφέρουν να προετοιμάσουν την σοδειά του επόμενου καλοκαιριού. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις διαβεβαιώσεις που είχαν οι αγρότες μας όλο το προηγούμενο διάστημα από πέρσι το καλοκαίρι από τους βουλευτές του νομού για άμεσες εκτιμήσεις ζημιάς για προκαταβολές αποζημιώσεων για πληρωμή του 100% του ποσού αυτού καθώς και για συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2019 (εκτεταμένες χαλαζοπτώσεις).

Αντ’ αυτού σήμερα 12-5-2020 βλέπουμε κάποια χωριά να έχουν πληρωθεί το 65% των αποζημιώσεων, άλλα χωριά να μην έχουν πληρωθεί καθόλου άλλα να διαμαρτύρονται για άδικες εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, καθώς και πολλούς αγρότες να είναι ακόμη απλήρωτοι επειδή δεν κατάφεραν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Όλα λοιπόν ήταν ένα ψέμα, όπως ψέμα είναι και οι δήθεν διαφωνίες που έχουν μεταξύ τους βουλευτές και υπουργός, αυτά δείχνει η ιστορία μέχρι σήμερα. Από την άλλη βλέπουμε αγρότες της περιοχής σε συχνές συναντήσεις, συνομιλίες, ανταλλαγές επιστολών με τους βουλευτές του νομού τον υπουργό και άλλους ιθύνοντες του αρμόδιου υπουργείου πανηγυρίζοντας για λύσεις προβλημάτων χρησιμοποιώντας ευχολόγια για το μέλλον και να μην αντιλαμβάνονται ότι τα πραγματικά προβλήματα είναι εδώ, πολλαπλασιάζονται καθημερινά και ο παραπάνω τρόπος προσέγγισης δεν πρόκειται να τα λύσει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δ. Σκύδρας είναι δίπλα στους αγρότες της περιοχής που μάχονται για τη λύση των προβλημάτων τους και χαιρετίζει την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου ΕΝΟΤΗΤΑ ν. Πέλλας δηλώνοντας ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια και θα τους στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις, όπως έκανε και κατά το παρελθόν που ήταν δίπλα σε κάθε διαμαρτυρία τους. Καθόμαστε δίπλα τους αλληλέγγυοι ακόμα και την στιγμή που κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους με τα μπλόκα στους δρόμους της Πέλλας, υπενθυμίζοντάς τους ότι θα είμαστε δίπλα τους με όποιον τρόπο πάλης αποφασίσουν αυτοί.

Καλούμε την Δήμαρχο κυρία Ιγνατιάδου αλλά και τον κάθε δημοτικό σύμβουλο ξεχωριστά, να πάρουν θέση πάνω στα συγκεκριμένα προβλήματα που θέτουν οι αγρότες του Α.Σ ΕΝΟΤΗΤΑ να τους στηρίξουν με κάθε δυνατό μέσο, ξεκαθαρίζοντας την άποψή τους σε σχέση με αυτά που σχεδιάζουν οι τεχνοκράτες του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου καθώς η περιοχή της Σκύδρας είναι αυτή που θα πληγεί άμεσα αν γίνουν πραγματικότητα οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί.

Δημοτικός Σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης

Σουμελίδης Γιάννης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *