Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Τσαρκνιάς Πέτρος: "Πρόταση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη"

Κε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμωπίας


Δυστυχώς η υγειονομική κρίση λόγω του κορωνοϊού, μας έχει φέρει αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες και δυσάρεστες καταστάσεις. Ανάμεσα στα πολλά και ιδιαίτερης σημασίας θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι και ο τρόπος που γίνονται οι συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου μας, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών.

Πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Μαρτίου, όπου η διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε δια περιφοράς, σας είχα προτείνει οι συνεδριάσεις να γίνονται με τηλεδιάσκεψη, για όσο διάστημα ισχύουν αυτές οι ιδιαίτερες συνθήκες.

Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου επαναφέρω την πρότασή μου αυτή. Πρόσφατα με πρωτοβουλία σας έγινε αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του Δήμου και με την υποδομή και την τεχνογνωσία που υπάρχει, θεωρώ πως επιβάλλεται πλέον οι συνεδριάσεις του κορυφαίου οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού μας Συμβουλίου, να γίνονται με σύγχρονο τρόπο, μέσω τηλεδιάσκεψης ακόμη και με δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης από τους συμπολίτες μας.

Επίσης προτείνω οι συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου, όπως της Οικονομικής Επιτροπής, κ.α. να γίνονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφάλειας και τους κανόνες προστασίας και υγιεινής.

Κε Πρόεδρε, επειδή δυστυχώς την υγειονομική κρίση θα διαδεχθεί βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, οι θεσμοί και η λειτουργία τους πρέπει να ενδυναμωθούν και όπως καταλαβαίνετε ο διάλογος, η συζήτηση και η συμμετοχή παίζουν καθοριστικό ρόλο και σε αυτό.

Εάν μπορώ να φανώ χρήσιμος στην καλύτερη οργάνωση των τηλεδιασκέψεων, είμαι στη διάθεσή σας.


Τσαρκνιάς Πέτρος του Νικολάου

Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *