Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η απάντηση του Γιάννη Σηφάκη προς τους αγρότες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ : ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟ ΑΓΡΟΤΗ – Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ
 
ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΌΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ; ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΠΡΙΕΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ( ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ) ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ


Φίλοι αγρότες της Πέλλας

Είμαι μαζί σας στις διεκδικήσεις σας για να μπορέσετε εσείς και τα παιδιά σας να ζήσετε στην Πέλλα και να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση που όλα τα τελευταία, ιδίως, χρόνια υποβαθμίστηκε σημαντικά λόγω των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που καταδίκασαν την αγροτική οικονομία να βρίσκεται μόλις στο 3 με 4 τοις εκατό του ΑΕΠ της χώρας μας.

Δεν θα σχολιάσω τις πρωτοφανείς απαράδεκτες ενέργειες σήμερα στο γραφείο μου που, προφανώς, δεν περιποιούν τιμή για κανέναν αγρότη της Πέλλας, προέρχονται από πολιτικές επιδιώξεις κάποιων ( κυρίως μελών αντιδημοκρατικών κομμάτων που προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά) και είμαι σίγουρος ότι θα απομονωθούν από τον αγροτικό κόσμο της Πέλλας. Αγρότη και αγρότισσα της Πέλλας

Είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας έχει ζητήσει να συναντηθεί με εκπροσώπους σας για να συζητήσει και να πάρει υπ΄ όψιν τις προτάσεις τους. Ακόμη η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μπλόκων για συζήτηση σε διακομματική επιτροπής της Βουλής ( Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου) και κάλεσε τους αγρότες να παρευρεθούν στην επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη 09/02/ 2016. Θα ανταποκριθούν οι αγρότες; Θα συμφωνήσουν σε κοινά αιτήματα και ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν; Έτσι λύνονται τα προβλήματα, με διάλογο και όχι με τις κοπριές στα γραφεία των εκπροσώπων της κοινωνίας στο κοινοβούλιο.

Με 25 λεπτά συμπύρηνο ροδάκινο και 1€ κεράσι δεν μπορείτε να ζήσετε. Όλοι μαζί οφείλετε να οργανωθείτε με βάση το θεσμικό πλαίσιο που άμεσα θα ψηφιστεί για να διεκδικήσετε καλύτερες τιμές στα προϊόντα σας και νέες αγορές.

Όσον αφορά τους μικρούς και μεσαίους αγρότες η κυβέρνηση ( όπως δήλωσε ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου στη Βουλή) :

1. Συντάσσει με συγκεκριμένα κριτήρια το μητρώο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που προβλέπεται να μην ξεπερνούν τις 275000 άτομα. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα έχουν άλλη μεταχείριση στη φορολογία και στην ένταξη σε προγράμματα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

2. Καθιερώνει την «κάρτα αγρότη» για την χρηματοδότηση σας μέχρι το ύψος των επιδοτήσεων που παίρνετε.

3. Στη φορολογία θα μπορείτε να περνάτε όλα σας τα έξοδα. Τα έξοδα όλων των αλλοδαπών εργατών ( ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι χαρτιά) θα μπορείτε να τα περνάτε στα βιβλία σας με εργόσημο. Το ίδιο θα συμβεί και με την σύζυγο σας ή τα ενήλικα τέκνα σας. Οι επιδοτήσεις σας είναι αφορολόγητες και παλεύουμε και για επιπλέον αφορολόγητο. Έτσι το φορολογητέο σας εισόδημα θα μειωθεί σημαντικότατα.

4. Στο ασφαλιστικό πρώτη φορά ο αγρότης θα αντιμετωπίζεται ισότιμα με τους άλλους πολίτες της χώρας. Θα πάρει διπλάσια σύνταξη με μόλις 300 € αύξηση εισφορών σταδιακά σε 7-8 χρόνια.

5. Θα παίρνετε πολύ πιο γρήγορα την επιστροφή ΦΠΑ και πετρελαίου

6. Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο. Πρώτη φορά πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε να συζητήσει με τους αγρότες και είναι πολύ προβληματικό ότι ακόμη δεν έχετε συναντηθεί μαζί του. Εκεί θα πείτε τις προτάσεις σας και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

7. Η πάλη σας μας βοηθά στην σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Βλέπετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, σας καλώ να σταθείτε και εσείς στο ύψος των περιστάσεων. Τυφλές αντιπαραθέσεις με πολιτικά κίνητρα δεν συνιστούν υπεύθυνη στάση , ειδικά όταν έχετε κληθεί από τον ίδιο των πρωθυπουργό και την Βουλή

8. Μην επιτρέπετε σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ να εκμεταλλεύονται τους αγώνες σας για μικροκομματικά οφέλη. Τον νεοφιλελευθερισμό τον ζήσαμε και είδαμε που μας έφερε. Το ξέρετε ότι εμείς δεν φταίμε κυβερνώντας μόλις για έναν χρόνο και με την θηλειά στον λαιμό.

9. Όλοι μαζί θα βοηθήσουμε για να αποκτήσει ο αγρότης της Πέλλας την θέση που του αρμόζει, ειδικά όταν η Πέλλα έχει δυναμικά αγροτικά προϊόντα με εξαγωγικό προσανατολισμό και θα έπρεπε ο αγρότης να απολαμβάνει τμήμα αυτής της υπεραξίας.

10. Όσο και να προσπαθούν τα κανάλια της διαπλοκής και οι εκπρόσωποι του παλιού κόσμου να παραπληροφορήσουν δεν θα καταφέρουν τίποτα. Θα είμαστε σήμερα και αύριο μαζί και θα παλεύουμε για τον μικρό και μεσαίο αγρότη. Φυσικά θα είναι η πρώτη φορά που ο μεγαλοαγρότης των 1000, 2000 κλπ στρεμμάτων που παίρνει τις παχυλές επιδοτήσεις θα πληρώσει.

11. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να σταθεροποιήσει την χώρα μέσα στην Ευρώπη και να εφαρμόσει την πολιτική της για την αναγέννηση του αγροτικού χώρου και της Ελληνικής κοινωνίας.

Δείτε την επίθεση των αγροτών στο γραφείο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Σηφάκη [BINTEO]

Εξαγριωμένοι Αγρότες στο Γραφείο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Σηφάκη "6.2.2016"

Στο γραφείο του κ. Σηφάκη το ψήφισμα των αγροτών Πέλλας

Μέσα από την κέμερα του Γιώργου ΘάνουΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου 6/2

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου 6/2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *