Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Περίεργη υπόθεση με απάτη εξιχνιάστηκε στην Πέλλα. Εμπλέκονται αιρετοί

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονης

Εδεσσαίκός: Πρώτα η αξιόλογηση του υπάρχοντος υλικού στα φιλικά και ύστερα οι επιπλέον μεταγραφές

 28 παίκτες αριθμεί ήδη το "ρόστερ' του φετινού Εδεσσαϊκού μετά τις 20 ανανεώσεις και τις 8 μεταγραφές και είναι εύλογο να έχει "παγώσει" προς το παρόν τουλάχιστον, η μεταγραφολογία στις τάξεις της ομάδας όταν ο νέος προπονητής Ηλίας Σαπάνης καλείται να αξιολογήσει στα επερχόμενα φιλικά προετοιμασίας και με αφετηρία το Σαββατιάτικο εναντίον της Αναγέννησης στα Γιαννιτσά , ένα πλούσιο υλικό ,,,2,5 ενδεκάδων, το οποίο μάλιστα δεν γνωρίζει σχεδόν καθόλου , μη έχοντας παραστάσεις από το ποδόσφαιρο της Πέλλας , τα τελευταία χρόνια .

Ο Πενταλοφίτης κόουτς μάλιστα έχει να δοκιμάσει πολυάριθμα σχήματα και πολλούς συνδυασμούς παικτών και στις τρεις γραμμές , αφού με εξαίρεση την θέση αριστερού οπισθοφύλακα , όπου λείπει μια "ρεζέρβα" του Κιόρτση σε όλες τις υπόλοιπες υπάρχουν 2 και 3 εναλλακτικές επιλογές για 'ολα τα ...γούστα .

Στην μεσαία γραμμή ειδικότερα παρατηρείται ..συνωστισμός με τους Παπαγεωργίου, Κούμπους, Μπάρμπα, Προύντση, Ιωσηφίδη , Καράμπελα , Μεταξά ,Μπουράκη , ενώ υπάρχουν επίσης ο τραυματίας Πούπης και εναλλακτικά ο Ρέτζια , αν δεν παίζει ως εξτρέμ.
 
Επιθετικά εξάλλου υπάρχουν Παπαστεργίου , Λαφαζανίδης , Κατσαμακτσης για τον άξονα. Ρέτζια , Καρακάσογλου και εναλλακτικά ο Καράμπελας για τα αριστερά , Ταουσιάνης, Κάρτζιος για τα δεξιά όπως και οι νεαροί Σφέτκος, Βλαδοβίτης.
 
Στην άμυνα τέλος ο σχετικός "πονοκέφαλος" του Σαπάνη είναι ίσως πιο... ελαφρύς
καθώς Παπουλίδης , Κιόρτσης έχουν το προβάδισμα για τα άκρα και ο Φωτιάς για την μια θέση των στόπερ .

Αφού λοιπόν σχηματίσει μια πρώτη "εικόνα" για τις ικανότητες και την επάρκεια του παραπάνω υλικού σε όλες τις γραμμές και θέσεις , στην συνέχεια λογικά θα επιστρέψουν στο τραπέζι τα μεταγραφικά και μόνο εάν διαπιστωθούν κενά που θα απαιτούν άμεση κάλυψη.
 
 
 
απο το  anonym-filathlos.blogspot.gr

Πινόβου διαδρομές στο Αετοχώρι Αλμωπίας

ΠΙΝΟΒΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, 29 ΚΑΙ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, ΣΤΟ ΑΕΤΟΧΩΡΙ

Νέες έρευνες δείχνουν ότι ο διαβήτης ίσως μεταδίδεται μέσα από τη μετάγγιση αίματος και την τροφή

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες έχουν υποψίες, μετά από πειράματα σε ζώα, ότι ο διαβήτης μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο με τρόπο παρόμοιο με τη νόσο των τρελών αγελάδων.

Η τελευταία αυτή νόσος μεταδίδεται μέσω τοξικών πρωτεϊνών (των λεγομένων πριονίων), που εξαπλώνονται όπως ένας λοιμογόνος παράγων. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μία άλλη πρωτεΐνη που εμπλέκεται στο διαβήτη και έχει ομοιότητες με τα πριόνια, μπορεί επίσης να μεταδώσει τη νόσο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον νευροβιολόγο Κλαούντιο Σότο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό πειραματικής ιατρικής "Journal of Experimental Medicine", μετέδωσαν το διαβήτη από το ένα πειραματόζωο (ποντίκι) στο άλλο, χορηγώντας στα ζώα την εν λόγω τοξική πρωτεΐνη.

Τα ευρήματα δεν αποδεικνύουν ακόμη ότι ο διαβήτης είναι κολλητική ασθένεια όπως η γρίπη, αλλά δείχνουν ότι πιθανώς μπορεί να εξαπλωθεί μέσω των μεταγγίσεων αίματος, των μεταμοσχεύσεων ή ακόμη και μέσω της τροφής.

'Αλλοι επιστήμονες χαρακτήρισαν «πολύ συναρπαστική» και «καλά θεμελιωμένη» τη νέα έρευνα, αλλά επεσήμαναν ότι είναι πρόωρο να εξαχθεί το συμπέρασμα πως ο διαβήτης εξαπλώνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όπως είπαν, υπάρχει αυτή η πιθανότητα, αλλά προς το παρόν μένει να αποδειχθεί.

Τα πριόνια είναι πρωτεΐνες με ελαττωματική δομή, που «κολλάνε» και άλλες γειτονικές φυσιολογικές πρωτεΐνες, ωθώντας και αυτές να αποκτήσουν αφύσικο σχήμα. Με αυτό τον τρόπο, συσσωρεύονται μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα και τα καταστρέφουν.

Παρόλο που οι ασθένειες που οφείλονται στα πριόνια, είναι σπάνιες στους ανθρώπους, υπάρχουν κοινές νευροεκφυλιστικές παθήσεις (Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, Χάντιγκτον κ.α.) που συνδέονται επίσης με αφύσικες και τοξικές πρωτεΐνες στον εγκέφαλο, διαφορετικές από τα πριόνια, όπως το βήτα αμυλοειδές.

Εκ πρώτης όψεως, ο διαβήτης τύπου 2, στον οποίο οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να ρυθμίσουν το επίπεδο του σακχάρου (γλυκόζης) στο σώμα τους, δεν έχουν σχέση ούτε με τα πριόνια ούτε με τις πρωτεΐνες των νευροεκφυλιστικών παθήσεων. Όμως και στο πάγκρεας των διαβητικών συσσωρεύεται μια άλλη πρωτεΐνη (Islet Amyloid Polypeptide-ΙΑΡΡ), που μοιάζει με το β-αμυλοειδές του Αλτσχάιμερ και η οποία τελικά μπορεί να καταστρέψει τα β-κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν την ορμόνη ινσουλίνη.

Οι ερευνητές για πρώτη φορά διερεύνησαν κατά πόσο είναι δυνατό η πρωτεΐνη ΙΑΡΡ από μόνη της να προκαλέσει διαβήτη στα πειραματόζωα και έδειξαν ότι αυτό όντως μπορεί να συμβεί. Όταν εισήγαγαν «πλάκες» αυτής της πρωτεΐνης από διαβητικά σε υγιή ζώα, τα τελευταία «κόλλησαν» διαβήτη, αποκτώντας σταδιακά τα συμπτώματα της νόσου (υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης, μειωμένη ινσουλινοαντοχή, αυξημένος αριθμός θανάτου βήτα ινσουλινοπαραγωγών κυττάρων στο πάγκρεας κ.α.).

«Μπορέσαμε να προκαλέσουμε κανονικό διαβήτη στα πειραματόζωα, απλώς εισάγοντας στο σώμα τους τις ελαττωματικές πρωτεΐνες» δήλωσε ο Σότο. Διευκρίνισε πάντως πως αυτό δεν σημαίνει ότι ο διαβήτης μπορεί να μεταδοθεί μέσω της καθημερινής επαφής των ανθρώπων όπως η γρίπη.

Όμως, οι ερευνητές θα ερευνήσουν τώρα κατά πόσο ο διαβήτης είναι δυνατό να μεταδοθεί, όπως συμβαίνει με τα πριόνια και με τη νόσο των τρελών αγελάδων που αυτά προκαλούν, δηλαδή μέσω μετάγγισης μολυσμένου αίματος, μεταμόσχευσης μολυσμένου οργάνου και κατανάλωσης μολυσμένης τροφής (αν π.χ. κανείς φάει κρέας ζώου, του οποίου το πάγκρεας είχε συσσωρεύσει την τοξική πρωτεΐνη ΙΑΡΡ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ευχαριστήρια επιστολή της ΕΟΑ Κωφών στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας


H Ελληνίδα τενίστρια, Βασιλική Καλογεροπούλου, εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα στο Samsun Deaflympics, στην Σαμψούντα της Τουρκίας. Οι Ολυμπιακοί αγώνες για κωφούς και βαρήκοους αθλητές και αθλήτριες είναι αναγνωρισμένοι από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, συμμετείχαν 72 αθλητές και αθλήτριες του tennis από 21 διαφορετικές χώρες και φιλοξενήθηκαν στην Σαμψούντα της Τουρκίας, όπου διεξήχθη το 23ο Deaflympics. 

Η αθλητρια του tennis Καλογεροπούλου Βασιλική το τελευταίο διάστημα της προετοιμασίας της - όπως και πολλές άλλες φορές, φιλοξενήθηκε και προπονήθηκε στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας μαζί με αθλητές του Ομίλου.

Παρότι στην άκρη της Ελλάδος προσπαθούμε να βρισκόμαστε στο κέντρο του "αθλητισμού για όλους". Βάζουμε το μικρό μας λιθαράκι. Είναι χαρά μας η ανταπόκριση που βρίσκει η προσπάθεια μας,

Σας προωθούμε την ευχαριστήρια επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Κωφών, προς τον Όμιλο μας.
 
 

Αφιέρωμα: Γιάννης Παπαϊωάννου 1913 – 1972

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές και κύριους εκφραστές του λαϊκού μας τραγουδιού. Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1913 στην Κίο της Προποντίδας. Σε ηλικία δυο ετών ορφάνεψε από πατέρα κι επτά χρόνια αργότερα έζησε τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αρχικώς εγκαταστάθηκε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στη Σαμοθράκη και λίγο αργότερα μετακόμισαν στον Πειραιά, στις Τζιτζιφιές, όπου ζούσαν οι θείοι του και η υπόλοιπη οικογένεια. Στη δουλεία μπήκε από μικρός. Εργάστηκε ως ψαράς, ως μαραγκός, σε συνεργείο αυτοκινήτων και σε οικοδομές. Η σκληρή βιοπάλη του απαγόρευσε να συνεχίσει το σχολείο.


Το 1928 ξεκίνησε να παίζει μουσική με μια φυσαρμόνικα, αλλά η σχέση του με τη μουσική θα παρέμενε σε εκείνο το επίπεδο αν δεν ήταν το ποδόσφαιρο. Έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό του, η μητέρα του τού έκανε δώρο ένα μαντολίνο για να σταματήσει να παίζει. Η ζωή του άλλαξε, όταν μια μέρα άκουσε σε μια ταβέρνα Το μινόρε του τεκέ του Γιάννη Χαλκιά. Ήταν η πρώτη φορά που άκουγε μπουζούκι. Το ερωτεύτηκε και το υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής του.


Στο πάλκο πρωτανέβηκε το 1933. Στη σαραντάχρονη πορεία του έγραψε πάνω από 800 τραγούδια, περιόδευσε σε Ελλάδα και Αμερική, και ανέδειξε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών, μουσικών και τραγουδιστών. Η Φαλιριώτισσα, Βαδίζω και παραμιλώ, Καπετάν Αντρέα Ζέππο, Πριν το χάραμα, Σβήσε το φως να κοιμηθούμε, είναι μερικά μόνο από τα διαχρονικά τραγούδια του που άφησε ως κληρονομιά.


Ο Γιάννης Παπαιωάννου σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τα χαράματα της 3ης Αυγούστου 1972, καθώς μετά τη δουλειά πήγαινε για ψάρεμα στα Βασιλικά της Σαλαμίνας. Στη μνήμη του, ο Βασίλης Τσιτσάνης -κουμπάρος, φίλος και συνεργάτης του για πολλά χρόνια- έγραψε Το τραγούδι του Γιάννη που τραγουδά η Πόλη Πάνου.
 
 
 
 

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
      Δ/νση            : Πλ. Αγγελή Γάτσου                                                                                             
      Ταχ. Κώδ.     :58400 Αριδαία
      Πληρ.: ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
      Τηλέφωνο     :  2384350283
      Κιν.               : 6985172004
      FAX              : 2384-021226
      e-mail :        tsimtsos@gmail.com

                               

                       


ΠΡΟΣ:            Αριδαία 2-8-2017
                      
10969
                   Προς: Μ.Μ.Ε.


       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το Δήμο Αλμωπίας ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου, η ΣΟΧ 1/2017, με ΑΔΑ : ΩΓΒ3ΟΡΕΠ-542,  για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ( ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ Ή ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ) για ανάγκες καθαριότητας των Κέντρων Υγείας και Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας ( Π. Ε. Δ. Υ.) της 3ης Υ. Πε. Μακεδονίας και συγκεκριμένα:

ΠΙΝΑΚΑΣ Α : ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ( ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός θέσης
Υπηρεσία
Έδρα Υπηρεσίας
Ειδικότητα
Διάρκεια σύμβασης
Αριθμός θέσεων119ΠΕΔΥ- ΚΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


ΑΡΙΔΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


ΥΕ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν της 31-12-2018
2
( 30 ώρες απασχόλησης εβδομαδιαίως ή 28 ώρες απασχόλησης εβδομαδιαίως )


Πληρ.: ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ – 3η  ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                                   Νικολέτα Κασιδιάρη
                                ΤΗΛ.: 23133-20579
                                FAX:  23133-20508
                             e-mail:  daad7@3ype.gr


Τσιμτσιρίδης Γεώργιος
Αντιδήμαρχος  
Έκτακτη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  01/08/2017
Την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 , στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Έδεσσας πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακής Ανώνυμης  Εταιρία  ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ) με μοναδικό θέμα την εκλογή μελών του ΔΣ της εταιρίας.
Στην Γενική Συνέλευση που ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα παρευρέθηκαν Μέτοχοι της Εταιρίας που εκπροσωπούσαν το 95,62% .
Μετά τις αρχαιρεσίες της  Έκτακτης Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακής Ανώνυμης  Εταιρία  ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ) το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω μορφή:
Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
1
ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
2
ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
3
ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
4
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
5
ΣΤΑΜΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
6
ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΕΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
7
ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΔ
8
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
9
ΓΚΙΟΥΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΜΕΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Η κα. Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία σε δήλωσή της ανέφερε
«Μετά τη σύσταση του Δ.Σ. της ΑΝ.ΠΕ επιλέχτηκα από τα μέλη του ΔΣ για τη θέση της Προεδρίας της Εταιρίας. ‘Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλογεί στη θέση αυτή και της δεδομένης συγκυρίας, κυρίως της οικονομικής ύφεσης, χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μας, τα μέλη της Εταιρίας και το στελεχιακό δυναμικό της, με κυρίαρχο στόχο την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και την προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων που θα συμβάλουν άμεσα στην τοπική αγορά, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Το έργο της ΑΝ.ΠΕ έως σήμερα είναι εξαιρετικό, εδώ και δεκαετίες, με επιτυχή βήματα και υψηλά αποτελέσματα στην αξιοποίηση κονδυλίων για υποδομές και δράσεις μέσα από τοπικά, διατοπικά και διακρατικά προγράμματα.
Ωστόσο, βρισκόμαστε σε μια σημαντική χρονική περίοδο καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις των αναπτυξιακών προγραμμάτων CCLD και των αναμορφωμένων προτάσεων, στις οποίες, σημειωτέων, η ΑΝ.ΠΕ κατέχει την 6η θέση σε σύνολο πανελλαδικά 47 Αναπτυξιακών Εταιριών και σύντομα θα γίνουν οι προκηρύξεις για αυτά.
Είμαστε λοιπόν πανέτοιμοι, στο βατήρα εκκίνησης για μια νέα αναπτυξιακή περίοδο, όπου η ΑΝ.ΠΕ θα επιδιώξει μία ισόρροπη ανάπτυξη στην Πέλλα, με δυναμική προώθηση των δημόσιων και ιδιωτικών κοινωνικό-οικονομικών συμφερόντων και με αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων στην περιοχή μας. Με πολύ δουλειά και καλές συνεργασίες, σε όλους όσους εμπλέκονται άμεσα και έμμεσα, το εγχείρημα είναι εφικτό. Εξάλλου, αυτό έχει αποδείξει η μέχρι τώρα πορεία της Εταιρίας».

Δήμος Αλμωπίας: Συντήρηση Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου και του Δημοτικού Ωδείου Αριδαίας

Στη συντήρηση του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου και του Ξενιτίδειου Δημοτικού Ωδείου, προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας. Ενός χώρου που «αγκαλιάζει» τον πολιτισμό ολόκληρου του Δήμου μας και αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη της Αριδαίας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *