Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Νοσοκομείο Έδεσσας και το Κέντρο Υγείας Αριδαίας

Την Τρίτη 6 του Φλεβάρη κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, πραγματοποίησε προγραμματισμένη περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας και συναντήθηκε με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό. Στη σύσκεψη που διοργανώθηκε αναδείχτηκαν τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του Κέντρου Υγείας, τα οποία δεν διαφέρουν από αυτά των άλλων κέντρων υγείας και νοσοκομείων του νομού, η γεωγραφική όμως θέση της παραμεθόριας Αλμωπίας μεγεθύνει αυτά τα προβλήματα ιδιαίτερα σε συνθήκες σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Λόγω των καιρικών συνθηκών, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη σε δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συλλαλητήριο γιά ''Μακεδονία'' 18 Μαρτίου, ΟΗΕ (Νέα Υόρκη)

Επιστολή στους 100 γερουσιαστές, στους 435 βουλευτές και σε 1.307 ΜΜΕ των ΗΠΑ

Ενημερωτικές ημερίδες για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Γιαννιτσά και Έδεσσα

Το Επιμελητήριο Πέλλας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας Δ.νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας διοργανώνουν από κοινού δύο ενημερωτικές ημερίδες σε Γιαννιτσά και Έδεσσα με θέμα:

Η Κινηματογραφική Λέσχη - The Film Club προτείνει: Loveless (2017)

Η Κινηματογραφική Λέσχη - The Film Club προτείνει: Loveless (2017)

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Πρόγραμμα παιδικών αγώνων 17/2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 17.02.2018

Ανακοίνωση: Πρόσληψη προσωπικού στο Δήμο Αλμωπίας

Ανακοινώνουμε ότι δημοσιεύθηκε η Προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 (ΦΕΚ ΑΣΕΠ 4/2-2-2018) «Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών), την οποία μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο και στην σελίδα www.asep.gr

Οι υποψήφιοι οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α και στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α (ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ/ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ), πρέπει:

Να συμπληρώσουν, με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου www.asep.gr . Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ – ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ της ΠΡΟΚΉΡΥΞΗς

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην διαδικασία, έχει ως ακολούθως:

Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 13 Μαρτίου 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00

Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 20 Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 7 Μαρτίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00

Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 8 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 23 Μαρτίου 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00

Οι θέσεις που αφορούν στο Δήμο Αλμωπίας είναι οι εξής:

- Τρεις (3) θέσεις ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ
- Μία (1) θέση ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ)
- Μία (1) θέση ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ - ΦΟΡΤΩΤΗΣ)
- Μία (1) θέση ΔΕ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
- Τέσσερις (4) θέσεις ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει προηγουμένως να φροντίσουν για την έκδοση ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, μπαίνοντας στην σελίδα www.asep.gr- Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για πολίτες.

16 Φλεβάρη 1942: «ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»! (BINTEO)


Σαν σήμερα, στις 16 Φλεβάρη του 1942, ιδρύθηκε ο θρυλικός ΕΛΑΣ, ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, ο στρατός του ηρωικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ). Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε και η ιδρυτική διακήρυξή του.

Ντοκιμαντέρ: Τα μονοπάτια της Άγνωστης Ακρόπολης [ΒΙΝΤΕΟ]

Γνωρίζετε ότι εκεί υπάρχει και το σπήλαιο του Πάνα; Το αφιέρωσαν στον θεό οι Αθηναίοι, καθώς πίστευαν ότι τους βοήθησε να νικήσουν στη μάχη του Μαραθώνα.

Ποζαροκούλουμα 2018

ΠΟΖΑΡΟΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΆΝΩ ΛΟΥΤΡΆΚΙ ΒΡΈΞΕΙ-ΧΙΟΝΊΣΕΙ


Πλούσια εδέσματα, φασολάδα, κρασί και τσίπουρο είναι λίγα από αυτά που έχουμε ετοιμάσει για εσάς! Επίσης, μαζί μας θα είναι η παραδοσιακή ορχήστρα "Ρυθμοί της Μακεδονίας" για να μας χαρίσει το απαραίτητο κέφι της ημέρας!

*Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα με όλες της καιρικές συνθήκες.

Ετήσια γιορτή ποδοσφαίρου Νομού Πέλλας

Ο Πρόεδρος κ. Αστέριος Αντωνίου και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Πέλλας, σας προσκαλούν με ιδιαίτερη χαρά να τιμήσετε με την παρουσία σας, την ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, που διοργανώνει η Ένωσή μας, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20.00 στο κέντρο διασκέδασης «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» (1ο χλμ. Ε.Ο. Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης).

Η Πρόσκληση ισχύει για εκπροσώπους από κάθε σωματείο.

Σας παρακαλούμε θερμά να μας γνωστοποιήσετε για την παρουσία
σας και τα ονόματα που θα εκπροσωπήσουν το κάθε σωματείο στην παραπάνω εκδήλωση μέχρι την Τρίτη 13-2-2018 με fax 2381029120 ή στο mail epspellas@yahoo.gr.

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Κάντε κλικ ΕΔΩ για την αίτηση

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ 2018 υποβάλλονται από χτες (15/2) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot.

Catastrophising: Οταν σκέφτεσαι πάντα το χειρότερο - Πώς αντιμετωπίζεται αυτή η ψυχική διαταραχή

Σε όλους μας έχει συμβεί να σκεφτόμαστε ότι κάτι κακό μπορεί να συμβεί σε εμάς ή σε αυτούς που αγαπάμε.

Αφιέρωμα: Ο θρύλος του Τουταγχαμών

Ο Τουταγχαμών, σήμερα, είναι αναμφισβήτητα ο πιο γνωστός Φαραώ της Αιγύπτου. Ωστόσο, πριν από την ανακάλυψη του τάφου του στην Κοιλάδα των Βασιλέων δεν ήταν παρά μόνο μια μικρή μορφή της 18ης Δυναστείας.

Σηφάκης: Θα μείνει το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρύα Βρύση

Γιάννης Σηφάκης: Θα μείνει το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρύα Βρύση. Η Τράπεζα διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι θα διαθέσει υπάλληλο για την διευκόλυνση των πολιτών στην χρήση του ΑΤΜ για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ο Γιάννης Σηφάκης επικοινώνησε με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ζητώντας να εξεταστεί από την Τράπεζα η παραμονή του καταστήματος στην Κρύα Βρύση.

Η Διοίκηση της Τράπεζας, μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Βλανιάδη Ιάκωβου, ενημέρωσε το βουλευτή για την απόφαση της να κλείσουν 71 καταστήματα σε όλη την χώρα με βάση οικονομοτεχνικά κριτήρια.

Είπε ότι η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη αλλά δεσμεύτηκε να λειτουργήσει αμέσως στην Κρύα Βρύση το ΑΤΜ και να διαθέσει υπάλληλο για όσο χρόνο χρειαστεί για την εκμάθηση στους πολίτες της χρήσης του.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι ιδιωτική συστημική Τράπεζα και οι αποφάσεις της δεν ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο.


«Χαλαρώνουν» τα capital controls, αυξάνεται το όριο αναλήψεων

Έρχεται η πρώτη ουσιαστική κίνηση χαλάρωσης των capital controls, που θα επιτρέπει στους πολίτες να προχωρούν στη σωρευτική ανάληψη ποσού 2.300 ευρώ τον μήνα, από τα 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα, ενώ θα είναι ελεύθεροι να ανοίξουν νέο τραπεζικό λογαριασμό, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη λογαριασμό σε μία ή περισσότερες τράπεζες.

Δύναμή τους η ζωή: Ανάπηροι πολέμου έφτιαξαν ποδοσφαιρική ομάδα στη Συρία

Στον αγωνιστικό χώρο, ο διαιτητής σφυρίζει την έναρξη του ματς. Στηριζόμενος στις πατερίτσες του ένας νεαρός κλωτσά την μπάλα, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα του ποδοσφαιρικού αγώνα που θα φέρει αντιμέτωπες ομάδες αναπήρων του πολέμου που ρήμαξε τη Συρία.

Στηριγμένοι στις πατερίτσες τους, ο ποδοσφαιριστές αλλάζουν πάσες, ένας επιθετικός προωθείται προς τα καρέ του αντιπάλου. Ο μονόχειρας τερματοφύλακας πέφτει στα γόνατα για να μπλοκάρει την μπάλα, που αναπηδά και καταλήγει στο τέρμα, μέσα σε ιαχές. Στην επαρχία του Ιντλιμπ, την τελευταία ζώνη της ανατολικής Συρίας που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, ένα κέντρο φυσιοθεραπείας ένωσε τον περασμένο Δεκέμβριο 19 ανάπηρους ασθενείς για να στήσει μία ποδοσφαιρική ομάδα. Άμαχοι ή βετεράνοι αντάρτες μαχητές, όλοι έχουν ένα κοινό σημείο: ο πόλεμος που αιματοκυλά τη χώρα από το 2011 τούς έχει αφαιρέσει ένα πόδι ή ένα χέρι.

«Μερικές φορές, η μπάλα περνά από μπροστά μου, θέλω να την σταματήσω με το αριστερό μου πόδι, αλλά θυμάμαι ότι είναι κομμένο», λέει ατάραχος ο Σάλαμ Αμπού Αλι, καθισμένος στην άκρη του αγωνιστικού χώρου. «Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, το τρέξιμο για παράδειγμα, ή το να είσαι γρήγορος», παραδέχεται.

Ο 23χρονος βρισκόταν μπροστά στο σπίτι του στη Ράκα, την μέχρι πρότινος πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όταν τραυματίσθηκε από βομβαρδισμό πριν από έναν χρόνο, αναφέρει το ΑΠΕ.
Στην ομάδα συμμετέχουν έφηβοι, αλλά και σαραντάρηδες. Προπονείται τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι και δύο ώρες κάθε φορά. Ο στόχος είναι διπλός: εκγύμναση, αλλά, και κυρίως, ανύψωση του ηθικού. Και για τον Αλι, «μία νέα ζωή αρχίζει».

Πριν, «έμενα στο σπίτι, δεν ήθελα να δω κανέναν, σκεφτόμουν μόνο το παρελθόν», θυμάται ο ψηλόλιγνος νεαρός με το κοντοκομμένο μούσι. Σήμερα, τού αρέσει και πάλι να βγαίνει: «η ζωή δεν σταματά επειδή έχασες ένα μέλος». Το κέντρο φυσιοθεραπείας δημιουργήθηκε εδώ και έναν χρόνο από εθελοντές και φροντίζει περί τους 900 ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, ανθρώπους με αναπηρία ή κατάγματα.

«Οι νέοι φάνηκαν πολύ ενθουσιώδεις» στην ιδέα της ποδοσφαιρικής ομάδας, λέει ο φυσιοθεραπευτής Μοχάμεντ Μάρεϊ. Και μέσα σε λίγες εβδομάδες τα θετικά αποτελέσματα στην φυσική κατάσταση , αλλά και στο επίπεδο της ψυχολογίας και του ηθικού ήταν ορατά.Το κέντρο δεν θα σταματήσει στο ποδόσφαιρο και λογαριάζει να αρχίσει προπόνηση μυικής ενδυνάμωσης, αλλά και κολύμβηση. Η ποδοσφαιρική ομάδα αγωνίστηκε πρόσφατα σε φιλικό ματς που οργανώθηκε από φιλανθρωπική οργάνωση του Ιντλιμπ. Οι ποδοσφαιριστές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, φόρεσαν πορτοκαλί και πράσινες φανέλες, κάλυψαν με γάζες τα ακρωτηριασμένα μέλη τους. Πριν από την έναρξη του αγώνα σχημάτισαν ένα κύκλο: «ολέ, ολέ, ολέ» φώναξαν ξεσπώντας στα γέλια.

«Η ζωή δεν σταματά»

Όρθιος κοντά στον αγωνιστικό χώρο, ο Αμπντελ Καντέρ αλ-Γιούσεφ κάνει γκελ με τη μπάλα με τη βοήθεια της πατερίτσας του, πολύ υπερήφανος. Αυτός ο πρώην κομμωτής από τη Χομς κατατάχθηκε στις δυνάμεις των ανταρτών και έχασε το πόδι του κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού το 2015. Όταν επέστρεψε από τον φιλικό αγώνα στο Ιντλιμπ, ο γιος του Αμερ έτρεξε στη αγκαλιά του.

«Κοίτα τι κέρδισε ο μπαμπάς σήμερα, θέλεις να παίξουμε μπάλα;», του είπε ο Αμπντέλ Καντέρ περνώντας στον λαιμό του ένα μετάλλιο. Καθισμένος σε ένα στρώμα στο πάτωμα, παραδέχεται ότι ο ακρωτηριασμός του ήταν μεγάλο σοκ.

Αλλά γι΄αυτόν τον τρελαμένο με το ποδόσφαιρο, που πριν από τον πόλεμο έπαιζε στην ποδοσφαιρική ομάδα νέων της πόλης του, το κέντρο φυσιοθεραπείας άλλαξε τα πάντα. «Στη αρχή, ήταν δύσκολο, διότι είχα να τρέξω πολύ καιρό, έμενα καθισμένος», λέει ο 24χρονος με το περιποιημένο γένι και τα σγουρά μαλλιά δεμένα με μαύρο μαντήλι.

«Με την προπόνηση, το σώμα μου είναι πιο δυνατό από πριν, μπορώ και πάλι να κάνω ένα σωρό πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω πια, όπως να κουβαλήσω μία φιάλη γκαζιού». «Πρέπει κανείς να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να μην χάνει την ελπίδα. Η ζωή δεν σταματά», λέει ο νεαρός πατέρας που εργάζεται πλέον ως οδηγός σε φιλανθρωπική οργάνωση. Όμως στη Συρία, ο πόλεμος δεν είναι ποτέ πολύ μακριά. Από την αρχή της σύρραξης περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Και η ομάδα δεν έμεινε αλώβητη. Ένας από τους ποδοσφαιριστές σκοτώθηκε το περασμένο Σάββατο από την έκρηξη βόμβας σε πλατεία του Ιντλιμπ.
απο το pagenews.gr

Παιδική Θεατρική παράσταση στο Ξενιτίδειο Αριδαίας - «Ταξίδι στο Βόρειο Πόλο»

Παιδική Θεατρική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» από την Θεατρική Ομάδα Εξαιρέσεις.

Στο έλεος των «υπέροχων λαών»!

Και κάπως έτσι χιλιάδες υγιείς φίλαθλοι συνεχίζουν να παραμένουν όμηροι χούλιγκαν που εδώ και χρόνια… χαϊδεύονται από τις ΠΑΕ και γελοιοποιούν ένα ανύπαρκτο κράτος. Γράφει ο Αλέξανδρος Σόμογλου.

Σκάνδαλο στη UNICEF: Στη φυλακή σύμβουλος της οργάνωσης για βιασμό 12χρονου!

Μετά το σκάνδαλο της Oxfam, μία ακόμη οργάνωση που έχει προσφέρει πολλά στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών ανά την υφήλιο βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σκάνδαλο στους κόλπους της.

Αποκριάτικο πάρτυ του Φ.Σ.Ε. "Μέγας Αλέξανδρος"

Με ή χωρίς αμφίεση..όλοι ευπρόσδεκτοι στο καθιερωμένο πάρτυ του Φ.Σ.Ε. "Μέγας Αλέξανδρος". την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου σας περιμένουμε όλους!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *