Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Αναδρομές: Η ιστορία του Scrabble

Η ιστορία του Σκραμπλ (Scrabble), ενός από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο, ξεκίνησε πριν από πολλές δεκαετίες. Το εφηύρε ένας αμερικανός αρχιτέκτονας, ο Άλφρεντ Μόσερ Μπατς, ο οποίος όταν απολύθηκε το 1931 σκέφτηκε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, τα επιτραπέζια παιχνίδια. Παρατήρησε πως όλα τα παιχνίδια δεξιοτήτων, όπως τον σκάκι, είναι αρκετά απαιτητικά για τον μέσο παίκτη. Έτσι αποφάσισε να εφεύρει ένα καινούριο, που θα βασίζεται στις γνώσεις αλλά και στην τύχη.


Προς το τέλος του 1931 είχε συλλάβει την κεντρική ιδέα του παιχνιδιού που ονόμασε Λέξικο. Μία συλλογή γραμμάτων, με τα οποία οι παίκτες έπρεπε να σχηματίζουν λέξεις. Η αξία του κάθε γράμματος προέκυψε με βάση τη συχνότητα εμφάνισής του στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας New York Times.

Το 1933 η αίτηση του Μπατς για την κατοχύρωση της εφεύρεσής του απορρίφθηκε, ενώ και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές παιχνιδιών της εποχής αρνήθηκαν την υλοποίηση της ιδέας. Τα επόμενα πέντε χρόνια, κατασκεύασε μόνος του περίπου 200 αντίγραφα, τα οποία πούλησε σε συγγενείς και φίλους. Το 1938 σκέφτηκε να προσθέσει στο παιχνίδι έναν πίνακα, πάνω στον οποίο θα τοποθετούνταν τα γράμματα με τη λογική ενός σταυρόλεξου, μετονομάζοντας το «Λέξικο» σε «Criss-Crosswords» (διαγωνο-σταυρόλεξο στα ελληνικά). Και αυτή η παραλλαγή, όμως, δεν είχε καλύτερη τύχη.

Μετά τις απανωτές απορρίψεις, ο Μπατς αποφάσισε να ξαναγίνει αρχιτέκτονας. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Σκραμπλ παρέμεινε στο συρτάρι του, ως το 1948, οπότε τον πλησίασε ο Τζέιμς Μπρούνοτ. Ήταν ένας από τους πρώτους παίχτες του Criss-Crosswords και πίστευε στην εμπορική αξία του παιχνιδιού. Ανέλαβε, λοιπόν, τη μαζική παραγωγή του, δίνοντας στον Μπατς ένα ποσό από κάθε πώληση.

Κάποιες τελευταίες παρεμβάσεις κρίθηκαν απαραίτητες από τον Μπρούνοτ. Ξανασχεδίασε τον πίνακα των τετραγώνων, απλούστευσε τους κανόνες, του έδωσε νέο όνομα και την 1η Δεκεμβρίου του 1948 έλαβε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το Σκραμπλ. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώθηκε 15 μέρες αργότερα.

Το πρώτο εργαστήριο του Μπρουνότ στήθηκε στο σαλόνι του σπιτιού του στο Νιούταουν του Κονέκτικατ. Προμηθεύονταν τα επιμέρους κομμάτια από διάφορους κατασκευαστές και τα συναρμολογούσαν οι ίδιοι. Αρχικώς παρήγαγαν 18 παιχνίδια την ημέρα, τυπώνοντας ένα - ένα τα γράμματα στα ξύλινα τετράγωνα. Κατά τη διάρκεια του 1949 πούλησαν 2.251 παιχνίδια, χάνοντας 450 δολάρια στην παραγωγική διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο συνέχισαν και τα επόμενα χρόνια, χάνοντας σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

Το 1952 ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Εκείνη τη χρονιά, ο Τζακ Στράους, πρόεδρος του «Macy», ενός από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στον κόσμο, γνώρισε στις διακοπές του το Σκραμπλ κι ενθουσιάστηκε. Αποφάσισε να το προωθήσει και μέσα σ' ένα χρόνο το Σκραμπλ άρχισε να πουλά 6.000 κομμάτια την εβδομάδα. Μη μπορώντας να ανταποκριθεί στη ζήτηση, ο Μπρουνότ πούλησε τα δικαιώματα στην κατασκευάστρια εταιρία «Selchow and Righter», μία απ' αυτές που είχαν απορρίψει παλαιότερα το παιχνίδι.

Το 1953 η τρέλα του Σκραμπλ «κυρίευσε» την Αυστραλία, όπου το λάνσαρε η J.W. Spear & Sons. Το 1968 η αυστραλιανή εταιρία αγόρασε τα δικαιώματα για όλο τον κόσμο, τα οποία από το 1994 βρίσκονται στην κατοχή της Mattel Inc.

Το πρώτο Πρωτάθλημα Σκραμπλ διοργανώθηκε το 1991 στο Λονδίνο. Ο Τζέιμς Μπρουνότ δεν ζούσε για να πάρει αυτή την ικανοποίηση. Πέθανε τον Οκτώβριο του 1984, σε αντίθεση με τον Άλφρεντ Μπατς, που έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 1993, απολαμβάνοντας ως τα βαθιά του γεράματα το παιχνίδι που ο ίδιος είχε εφεύρει.
απο το sansimera.gr

ΚΔΑΠμεΑ "Ηλιαχτίδα" για την 3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίαΔήμκου Γεωργία Κοινωνική Λειτουργός του ΚΔΑΠμεΑ "Ηλιαχτίδα"

Ενημερωτική εκδήλωση: "Οικοτεχνία - παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων"

Το κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο Σκύδρας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του όσο αφορά την κατάρτιση και ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική-ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χιλ Μαυροβούνι –Έδεσσας) στις 07 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00 και θα αφορά παραγωγούς , γεωπόνους, καταναλωτές καθώς και όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θέματα όπως: - το θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή και διάθεση αγροδιατροφικών προϊόντων Οικοτεχνίας

- Διαδικασίες παραγωγής χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων στο εργαστήριο.

- Παρουσίαση παρασκευής χειροποίητου τραχανά και γλυκού του κουταλιού.

- η διατροφική αξία των χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων.

Μετά το πέρας των ομιλιών θα γίνουν δεκτές παρεμβάσεις, θα εισακουσθούν προβληματισμοί και ερωτήματα των ενδιαφερομένων-συμμετεχόντων.

Θα ακολουθήσει δεξίωση όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εκλεκτά εδέσματα από τα παραδοσιακά προϊόντα της Πέλλας.

Για την αρτιότερη διοργάνωση της εκδήλωσης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2381089483 (υπεύθυνοι κ.Σιδηρόπουλος Μιχαήλ, κ.Θεοχαρόπουλος Ιωάννης).

Ο σοβαρός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεσαι τα ακουστικά σου

Όσο όμορφη στιγμή κι αν είναι να ακούτε μουσική με ένα φίλο ή με το σύντροφό σας από τα ίδια ακουστικά, δύο ειδικοί εξηγούν γιατί πρέπει να το αποφεύγετε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Ημέρα κατά της άγνοιας και της προκατάληψης

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1988 ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Κυρίως, είναι, όμως, ημέρα κατά της άγνοιας, του φόβου, της προκατάληψης, των διακρίσεων. Παρότι η επιστήμη έχει κάνει άλματα στη θεραπεία της ασθένειας που πλέον θεωρείται χρόνια κι όχι θανατηφόρα, η σύγχυση, ακόμη και για έννοιες όπως HIV και AIDS που κάποιοι εξακολουθούν να ταυτίζουν, επιμένει, προκαλώντας φόβο, προκατάληψη και διαιωνίζοντας το κοινωνικό στίγμα. Η φετινή εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα επικεντρώνεται στο «δικαίωμα στην υγεία». «Ο καθένας, ανεξαρτήτως τού ποιος είναι και τού πού ζει, έχει δικαίωμα στην υγεία που εξαρτάται από την επαρκή υγιεινή και στέγαση, τροφή, υγιείς εργασιακές συνθήκες και πρόσβαση στη δικαιοσύνη», επισημαίνει ο ΟΗΕ.
Πτωτική τάση
των νέων διαγνώσεων του ιού HIV καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια και οι αριθμοί επιδημιολογικής παρατήρησης επιστρέφουν πλέον στα επίπεδα πριν το 2010. Το 2016 είχαμε 639 νέες διαγνώσεις και το πρώτο δεκάμηνο του 2017, 492 νέες διαγνώσεις. Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν μία ενθαρρυντική ένδειξη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μετά την επιδημική έκρηξη στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, τη διετία 2011-2012.
Τα στοιχεία αυτά έδωσαν στη δημοσιότητα οι ειδικοί, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS, τονίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.
Ωστόσο, πέρα από τα καλά νέα όπως είπαν, υπάρχουν και προβλήματα που σχετίζονται με το νόσημα στη χώρα μας. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα οροθετικά άτομα ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας για την υγεία τους και ανησυχίας για την πιθανή έκθεση των ερωτικών τους συντρόφων στον ιό του HIV. Κι αυτό γιατί οι εξετάσεις για τη μέτρηση του ιικού φορτίου και της γονοτυπικής αντοχής γίνονται πλέον μόνο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στα εργαστήρια των τεσσάρων κέντρων αναφοράς της χώρας. Το πρόβλημα είναι οξύτατο κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τις εξετάσεις ιικού φορτίου και σε όλη την Ελλάδα για τη γονοτυπική αντοχή. Έτσι οι άνθρωποι που ζουν με HIV δεν είναι σε θέση να διακριβώσουν την κατάσταση της υγείας τους και αν εξακολουθούν να μην μεταδίδουν τον ιό.

Οι νεότερες μολύνσεις

Σύμφωνα με το πρόσφατο επιδημιολογικό δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων διαγνώσεων αφορά στην ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών και κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού είναι η σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών, ενώ καταγράφηκε πτώση στο ποσοστό των νέων περιστατικών που μολύνθηκαν μέσω της χρήσης ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εντός του 2017 (έως την 31η Οκτωβρίου), δεν δηλώθηκε κανένα περιστατικό κάθετης μετάδοσης του ιού από έγκυο μητέρα στο παιδί.

Η πτωτική τάση που παρατηρείται στις νέες μολύνσεις και τους θανάτους συνδέεται και με την αύξηση της κάλυψης των HIV οροθετικών ατόμων με αντιρετροϊκή αγωγή, επισημάνουν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του UNAIDS, το 53% των ατόμων που ζούσαν με HIV το 2016, λάμβανε αντιρετροϊκή θεραπεία (αύξηση της κάλυψης κατά 130% συγκριτικά με το 2010).

18790610


απο το cnn.gr

ΕΠΣ Πέλλας: Ανοιχτή επιστολή υποψηφιότητας στις εκλογές από τον Λύσανδρο Γ. Αμιτζόγλου

Ενόψει των εκλογών της 6ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη των νέων οργάνων στην διοίκηση της Ε.Π.Σ. Πέλλας για την περίοδο 2017 – 2021, νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, γνωστοποιώντας σας την επιθυμία και απόφαση μου να είμαι υποψήφιος ως ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ για την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

ΕΚΑΣΚΕΜ: Δείτε τους διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 2-3/12


ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ-ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΩΝ
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 8η Αγωνιστική
02/12/17 18:00 ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΣΠ - ΓΑΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ Διαιτητές: ΚΑΛΕΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΣΑΛΑΠΑΝΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Κριτές: ΓΚΕΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΚΑΠΑΝΤΑΗ ΑΛΕΚΑ, ΜΗΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
02/12/17 18:00 ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Διαιτητές: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΟΣ
Κριτές: ΛΑΒΑΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΣΤΕΦΟΥΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
02/12/17 18:00 ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣ Διαιτητές: ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΣΑΡΑΚΕΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κριτές: ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΑΓΙΑΝΝΙΤΗΣ ΓΕΡΓΙΟΣ, ΠΙΠΙΛΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
02/12/17 20:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑ - ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ Διαιτητές: ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Κριτές: ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΛΑΠΠΑ ΞΕΝΙΑ, ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
02/12/17 18:00 ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩ - ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Διαιτητές: ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ - ΧΑΤΖΗΜΠΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙ
Κριτές: ΦΛΙΟΥΚΑ ΦΡΥΝΗ, ΑΜΒΡΑΚΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΓΚΑΣΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
02/12/17 20:00 ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ BC - ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Διαιτητές: ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΝΤΟΓΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Κριτές: ΠΟΥΦΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΔΗΜΤΣΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (Β ΟΜΙΛΟΣ) 2η Αγωνιστική
03/12/17 14:00 Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟ ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ Διαιτητές: ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
03/12/17 12:00 ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ BC Διαιτητές: ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΜΗΤΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
04/12/17 20:30 ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΑΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ - ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ Διαιτητές: ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΜΗΤΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Α ΟΜΙΛΟΣ) 6η Αγωνιστική
03/12/17 10:30 ΜΕΛΙΚΗΣ ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑ Διαιτητές: ΓΙΑΝΚΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ -
03/12/17 12:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ- ΑΡΧΕΛΑ Διαιτητές: ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ -
03/12/17 10:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ Διαιτητές: ΚΟΡΜΕΝΤΖΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ -
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Γ ΟΜΙΛΟΣ) 6η Αγωνιστική
03/12/17 10:00 ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩ - ΑΣ ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ Διαιτητές: ΚΑΨΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ -
03/12/17 12:00 ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΑΟΚ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ - ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ Διαιτητές: ΣΑΛΑΠΑΝΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ -
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Β ΟΜΙΛΟΣ) 6η Αγωνιστική
03/12/17 12:00 ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ BC - ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Διαιτητές: ΜΠΟΪΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ -
03/12/17 12:00 ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΑΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ - ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Διαιτητές: ΚΑΨΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ -
03/12/17 12:00 Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟ ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣ Διαιτητές: ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -
03/12/17 12:00 ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΣΠ - ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ Διαιτητές: ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ -
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (Α ΟΜΙΛΟΣ) 2η Αγωνιστική
03/12/17 14:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΑΣΠ ΠΑΝΘΗΡΕΣ - ΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Διαιτητές: ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ
03/12/17 12:00 ΜΕΛΙΚΗΣ ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Διαιτητές: ΓΙΑΝΚΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ - ΚΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 8η Αγωνιστική
02/12/17 18:00 ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΑΟ ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ Ν. - ΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΠ Διαιτητές: ΚΑΨΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ - ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
02/12/17 18:00 ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΜΠΑΣ ΕΡΓΟΝΑΘΛΟΣ - ΓΑΣΠ ΠΑΝΘΗΡΕΣ Διαιτητές: ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ - ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κριτές: ΛΕΦΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΛΕΦΑΣ ΦΙΑΔΩΝΑΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙ
02/12/17 18:00 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ Διαιτητές: ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΜΗΤΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κριτές: ΚΑΛΟΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΦΥΛΑΚΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
02/12/17 18:00 ΔΙΟΥ ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ - ΑΠΣ ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ Διαιτητές: ΓΙΑΝΚΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ - ΚΟΡΜΕΝΤΖΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
Κριτές: ΤΣΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΟΥΛΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΤΣΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
02/12/17 18:00 Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟ ΚΣ ΑΕΤΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Διαιτητές: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κριτές: ΖΟΥΖΩ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
02/12/17 18:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΟΚ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ Διαιτητές: ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Κριτές: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 4η Αγωνιστική
02/12/17 12:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΝΈΟ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ- ΑΡΧΕΛΑ - ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Διαιτητές: ΣΑΡΑΚΕΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ -
02/12/17 10:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ Διαιτητές: ΚΟΡΜΕΝΤΖΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ -
02/12/17 12:00 ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ BC - ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Διαιτητές: ΜΠΟΪΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ -

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *