Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

IALMOPIA LIVE: Κυνηγώντας το ουράνιο τόξο στην Αλμωπία...! [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το ουράνιο τόξο είναι ένα πολύ σύνηθες αλλά ταυτόχρονα ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα. Ποιός δεν έχει σταθεί για να θαυμάσει το πολύχρωμο τόξο που σχηματίζεται στον ουρανό μετά από μια βροχή! Η εμφάνιση του ουράνιου τόξου οφείλεται στη διάθλαση του ηλιακού φωτός στα σταγονίδια της βροχής, αλλά αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό.

44χρονη συνελήφθη στην Έδεσσα γιατί έκανε παράνομο έρανο

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Έδεσσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας 44χρονη γυναίκα, για διενέργεια παράνομου εράνου και σε βάρος της σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Πραγματοποιήθηκε το B΄ Διενοριακό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια ξεχωριστή διοργάνωση ανάμεσα στα παιδιά των Κατηχητικών Ενοριακών Συνάξεων της πόλεως των Γιαννιτσών έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών.

Το 2ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πιγκ- πογκ) υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Τους αγώνες

διοργάνωσε η Ενορία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ κ. Ιωήλ.

Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, οι αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, γέμισαν από τις φωνές και τη ζωντάνια των παιδιών όλων των ενοριών της πόλης των Γιαννιτσών. Άλλα έλαβαν μέρος ως αθλητές κι άλλα χειροκρότησαν τις προσπάθειές τους ως θεατές. Όλα είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να κάνουν φίλους, να βιώσουν τα ξεχωριστά συναισθήματα του αγώνα αλλά και να κάνουν πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι».

Μετά το πέρας των αγώνων έγινε απονομή Κυπέλλου στο κατηχητικό με τις περισσότερες νίκες, με την ενορία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα.

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή και τη βοήθεια των Κατηχητών/τριών και των υπεύθυνων ιερέων όλων των ενοριών των Γιαννιτσών. Ο καθένας με το δικό του τρόπο, με την παρουσία και την εθελοντική προσφορά σε θέσεις κριτών ή γραμματείας, με την ενθάρρυνση για συμμετοχή, με την συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους ή με την υλικοτεχνική ενίσχυση, έβαλε το δικό του λιθαράκι σε αυτή τη διοργάνωση.

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση όσων κοπίασαν για την πραγματοποίηση των αγώνων ήταν η χαρά στα πρόσωπα όλων των παιδιών που συμμετείχαν, είτε αυτά βρέθηκαν πάνω στο βάθρο είτε… γύρω από αυτό!

Ευχή όλων είναι η διοργάνωση αυτή να συνεχιστεί για πολλά χρόνια και να γίνει αφορμή για την πραγματοποίηση παρόμοιων διοργανώσεων. Διοργανώσεις τέτοιες κάνουν πιο δυνατούς τους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά όλων των ενοριών αλλά και του κάθε παιδιού με το Κατηχητικό και την ενορία του και, το σπουδαιότερο, με τον πνευματικό θησαυρό της Εκκλησίας.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των αγώνων σε κάθε κατηγορία:

Αγόρια Δημοτικού

1. Θωμόπουλος Νικόλαος (ενορία Αγίων Πέτρου και Παύλου)

2. Πολυχρονιάδης Φίλιππος (ενορία Αγίας Παρασκευής)

3. Χρυσοστομάκης Σταύρος (ενορία Αγίων Πέτρου και Παύλου)

Αγόρια Γυμνασίου

1. Πουμπουλίδης Κωνσταντίνος (ενορία Αγίας Παρασκευής)

2. Πίττας Δημήτριος (ενορία Αγίας Παρασκευής)

3. Τσαρτσαράκης Κωνσταντίνος (ενορία Αγίας Παρασκευής)

Αγόρια Λυκείου – Φοιτητές – Κατηχητές

1. Μισιώνης Παύλος (ενορία Αγίου Γεωργίου)

2. Τίκης Γεώργιος (ενορία Αγίου Γεωργίου)

3. Τάγκος Γεώργιος (ενορία Αγίων Πέτρου και Παύλου)

Κορίτσια Δημοτικού – Γυμνασίου

1. Χατζηδήμου Κωνσταντίνα (ενορία Αγίων Πέτρου και Παύλου)

2. Γκουλαξίδου Ιωάννα (ενορία Αγίων Πέτρου και Παύλου)

3. Βουλκούδη Αγγελική (ενορία Αγίων Πέτρου και Παύλου)

Κορίτσια Λυκείου – Φοιτήτριες – Κατηχήτριες

1. Αλατζίδου Ανδριάνα (ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου)

2. Χριστίνα Ρεντάκη (ενορία Αγίας Παρασκευής)

3. Καράμπελα Θεοπούλα (ενορία Αγίων Πέτρου και Παύλου). 
 

Δήμος Έδεσσας: Διακύρυξη έργου «Επένδυση λιμνοδεξαμενής Τ.Κ. Αγίας Φωτεινής»

1. Προκηρύσσει δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό «ανοικτής διαδικασίας» σύμφωνα με τα άρθρα 111, παρ. 10, περ. α) και 123 του ν. 3669/08, με το σύστημα προσφοράς με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστών έκπτωσης κατά ομάδες ομοειδών εργασιών και έλεγχο ομαλότητας των προσφερομένων επί μέρους ποσοστών έκπτωσης, πάνω σε συμπληρωμένο έντυπο οικονομικής προσφοράς της υπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1418/84 όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και βελτιώθηκε με τους Ν.3669/08, N. 3263/04, Ν. 3212/03, Ν. 2940/01, Ν. 2372/96, Ν. 2338/95, Ν. 2229/94, τις διατάξεις του Π.Δ. 334/00, Π.Δ. 609/85, Π.Δ. 210/97, κ.α. όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα για την κατασκευή του έργου με τίτλο «ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ Τ.Κ. ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ», με προϋπολογισμό -189.420,00- ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).
Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες ομάδες εργασιών:
- Α. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ
- Β. ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
- Γ. ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΑ
- Δ. ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ
- Ε. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΡΑΝΩΝ ΠΥΘΜΕΝΑ
2. Το έργο θα βαρύνει τις πιστώσεις της πράξης με τίτλο «Ε.Π. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2007-2013 - ΑΞΟΝΑΣ 4 - ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΗΣ ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ», και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά, περιλαμβανομένης και της κράτησης 6‰ του άρθρου 27 παρ. 34-37 του Ν. 2166/93 (Φ.Ε.Κ. 137 Α/24-8-93).
3. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ, Πλατεία Αιγών 1 – 58200 Έδεσσα.
Τα τεύχη δημοπράτησης (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων, Έντυπο Οικον. Προσφοράς, κ.λ.π.) θα διατίθενται από την Υπηρεσία μέχρι την Πέμπτη 26-11-2015. Για την παραλαβή των τευχών οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, που ανέρχεται σε τριάντα (30) ευρώ, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος αναλάβει με δαπάνη και επιμέλειά του την αναπαραγωγή.
Η Διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Υπόδειγμα τύπου Β (για έργα που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των Οδηγιών 2004/18 και
2004/17). Σχετικές πληροφορίες παρέχονται στα γραφεία της Δ/νσης Τ.Υ. & Π. Δ.Ε. όλες τις εργάσιμες ημέρες.
Τα τεύχη θα παραλαμβάνονται από το γραφείο Νο 9 από τους: Νεσλεχανίδη Σάββα τηλ.:2381350719 ή Ασημακοπούλου Χριστίνα, τηλ. 2381350717, FAX 23810-2444. Επίσης τα τεύχη της διακήρυξης (πλην του εντύπου Οικονομικής Προσφοράς το οποίο οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν από την Υπηρεσία) είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Έδεσσας: www.edessa.gr ή www.dimosedessas.gov.gr/el
4. Κριτήριο Ανάθεσης – Ανάδειξης Αναδόχου: Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η χαμηλότερη τιμή, όπως ειδικότερα ορίζεται στο άρθρο 26 του Ν. 3669/08.
5. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 1-12-2015 ημέρα Τρίτη & ώρα 10,00 π.μ. (λήξη επιδόσεως προσφορών) στα γραφεία της Δ/νση Τ.Υ.Δ.Ε. που βρίσκονται στο Δημαρχείο Έδεσσας . Σε περίπτωση αναβολής της δημοπρασίας κατά την παραπάνω ημερομηνία θα τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από την Εγκύκλιο 23/30-8-2006 του ΥΠΕΧΩΔΕ.
6. Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:
Α) Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:
α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ, εφόσον ανήκουν στην Α2 και άνω τάξη για έργα κατηγορίας ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ
β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), ή που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν κυρωθεί με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου , στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.
γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
Β) Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων. των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ΚΔΕ, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 199, παρ. 2 γ. περ. ββ) του ν. 4281/2014 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
Γ) Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του ΚΔΕ. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται, στην περίπτωση δε που αναγραφεί λανθασμένα, δεν επηρεάζεται το κύρος της συμμετοχής της επιχείρησης και της κοινοπραξίας. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.
Δ) Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην Α1 για έργα κατηγορίας ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ, με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του ΚΔΕ (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).
Ε) Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ΄ εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 16 του ΚΔΕ («κύρια κατηγορία»). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.
7. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται:
α) Η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στη δημοπρασία, ύψους -3.080,00- ΕΥΡΩ, η οποία πρέπει να απευθύνεται προς τον Δήμο Έδεσσας και σε περίπτωση διαγωνιζόμενης κοινοπραξίας πρέπει να είναι κοινή υπέρ όλων των μελών της. Οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής δε γίνονται δεκτές, αν έχουν χρόνο ισχύος μικρότερο των (6) μηνών και 30 ημερολογιακών ημερών, από την ημερομηνία δημοπράτησης (άρθρο 24 παρ. 2 ΚΔΕ και άρθρο 157 παρ. 1 α) του ν. 4281/2014).
β) Ανοικτό φάκελο με τα δικαιολογητικά και βεβαιώσεις που προβλέπει η Διακήρυξη και οι ισχύουσες διατάξεις για την συμμετοχή στις δημοπρασίες των δημοσίων έργων.
γ) Σφραγισμένο φάκελο Οικονομικής Προσφοράς.
8. Χρόνος ισχύος προσφορών:
Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει το συμμετέχοντα στο διαγωνισμό (κατά τη διάταξη του άρθρου 24 παρ. 2 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) για διάστημα (6) έξι μηνών από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
9. Χορήγηση Προκαταβολής – Ρήτρα πρόσθετης καταβολής (Πριμ):
· Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 157 παρ. 1 δ) του ν. 4281/2014 και του άρθρου 51 του ΚΔΕ, στον βαθμό που δεν αντίκειται
σε αυτό.
· Δεν προβλέπεται η πληρωμή πριμ στην παρούσα σύμβαση.

10. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ με έλεγχο νομιμότητας της απόφασης αυτής από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ (όπως προκύπτει από το άρθρο 103 παρ. 2 τον N. 3463/2006 «Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων»).
./.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Δημήτριος Γιάννου

Στην εκδήλωση απολογισμού έργων ΕΣΠΑ στην Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: "Δώσαμε προτεραιότητα σε ανταποδοτικά αναπτυξιακά έργα – Πρώτο έργο για την επόμενη περίοδο η υλοποίηση των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας"

IALMOPIA LIVE: Μεγάλη κινητοποίηση για τη δημιουργία του 1ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Αλμωπία [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η πρώτη συνάντηση συλλόγων και φορέων της περιοχής μας και οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου είναι πλέον γεγονός. Στόχος είναι η δημιουργία ενός Χριστουγεννιάτικου Χωριού το οποίο θα χαρίσει πολλά χαμόγελα και θα προσφέρει ένα άκρως εορταστικό κλίμα σε ολόκληρη την πόλη.

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - Α.Ο.Κ. ΒΕΡΟΙΑΣ 49-64

Δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι ο Πανεδεσσαϊκός απέναντι στον ανώτερο Α.Ο.Κ. Βέροιας, γνωρίζοντας την ήττα από τον πρωτοπόρο με 49-64.

Ποιοι και πότε θα πάρουν Δώρο Χριστουγέννων - Πως υπολογίζεται

Η αντίστροφη μέτρηση προς τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει, γεγονός που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αναμένουν πώς και πώς το Δώρο Χριστουγέννων για το 2015, που αντιστοιχεί σε έναν επιπλέον μισθό.

Όταν η φιλανθρωπία στην Αριδαία μας γίνεται πράξη από τους συντοπίτες μας Pastry Designs [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι συντοπίτες μας Pastry Designs σε συνεργασία με το "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" Αριδαίας μάζεψε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό να μοιραστούν στις οικογένειες της περιοχής μας που έχουν ανάγκη. Μια κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς από νέους ανθρώπους που τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων δια βίου μάθησης Σκύδρας

Εκδήλωση για την απονομή των βεβαιώσεων των προγραμμάτων δια βίου μάθησης που παρακολούθησαν πολίτες του Δήμου Σκύδρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015.

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ-ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 74-81

Την πρώτη του νίκη εκτός έδρας πέτυχε ο ΓΑΣ Έδεσσας την περασμένη Κυριακή, καθώς επιβλήθηκε του Μ. Αλέξανδρου Κρύας Βρύσης με 74-81 στην παράταση.Σημαντική εξέλιξη: Η μελέτη και κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου μέσω Γιαννιτσών στον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης του ΟΣΕ

Απόλυτη συμφωνία μεταξύ προέδρου ΟΣΕ , Γιάννη Σηφάκη και εκπροσώπων του δικτύου πολιτών για το σιδηρόδρομο όσον αφορά την προαστιακή σύνδεση Άδενδρο- Χαλκηδώνα- Μουσείο Πέλλας- Γιαννιτσά- Σκύδρα- Αριδαία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πιάσαμε 13άρι... στα γήπεδα της Β' κατηγορίας


Φτάσαμε αισίως στο 1/3 της αγωνιστικής περιόδου για τον 1ο όμιλο της Β κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Πέλλας και πάμε να δούμε την πορεία των 10 ομάδων.

Δωρεάν ελληνικά e-books

Το διάβασμα βιβλίων στη hi-tech εποχή παραμένει για πολλούς μια ιδιαίτερα αγαπημένη ασχολία. Και χάρη στην τεχνολογία οι δυνατότητες είναι πια διαφορετικές και εκπληκτικά πολλές.

Χριστούγεννα στο Θεοδωράκι [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Χριστούγεννα στο Θεοδωράκι σημαίνει αναβιώσεις εθίμων, όπως αυτό της κουόλντας και της σούρβας μπάμπου, φωτιά στην πλατεία...

Αφιέρωμα: Δέκα ανακαλύψεις που άλλαξαν τη ζωή μας, αλλά σκότωσαν τους εφευρέτες τους. Έγιναν πειραματόζωα στις δοκιμές και έχασαν τη ζωή τους...

Οι εφευρέσεις τους άλλαξαν την ζωή εκατομμυρίων πολιτών αλλά και την πορεία όλης της ανθρωπότητας. Επηρέασαν καθοριστικά τις σύγχρονες κοινωνίες, βοήθησαν στην εξάλειψη ασθενειών, δημιούργησαν προϋποθέσεις για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αλλά διευκόλυναν και στην κατασκευή οπλών μαζικής καταστροφής. Βοήθησαν και επιτάχυναν τις επικοινωνίες, συντόμευσαν τις μετακινήσεις και εξέλιξαν την ιατρική επιστήμη. Οι ιστορίες αυτές μπορεί να είχαν ευτυχές τέλος για την παγκόσμια κοινότητα, έκρυβαν όμως, μια τραγική κατάληξη για τους ίδιους τους επιστήμονες, που τελικά θυσίασαν τη ζωή τους ....

Οι διαιτητές του αγώνα Όρμα - Γαρέφι 25/11

Οι διαιτητές του αγώνα ΟΡΜΑ-ΓΑΡΕΦΙ (25/11/2015)


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά, τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη (24/11/2015) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ο Μιχάλης Μαυρίδης στην Δόξα Εξαπλατάνου

Το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας στην Δόξα Εξαπλατανου ανέλαβε από σήμερα Δευτέρα ο Αριδαιωτης έμπειρος τεχνικός Μιχάλης Μαυρίδης σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης στην σελίδα της ομάδος.

Τέλη κυκλοφορίας: Εως αύριο η ανάρτηση στο Taxisnet, μέχρι 31 Δεκεμβρίου η εξόφληση

Το αργότερο μέχρι αύριο θα έχουν αναρτηθεί στο Taxinet στα νέα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Επικίνδυνα παιχνίδια στη διπλωματική σκακιέρα Τουρκίας-Ρωσίας. Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος!

Ραγδαίες εξελίξεις στο συριακό μέτωπο μετά την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi - Έκτακτη Σύνοδος του ΝΑΤΟ - Ανοιχτό το ενδεχόμενο «αντίδρασης» από το Κρεμλίνο

Τι κρύβουν σήμερα Τρίτη 24/11 τα Ζώδια!

Ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις

Σε ενωτικό κλίμα ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών, εφεδροπολεμικών και αντιστασιακών οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, στην

Η φωνούλα - Ποίημα του Μύρωνα Κομνηνού

Το νέο ποίημα του Μύρωνα Κομνηνού, μόνο στις σελίδες του ialmopia.gr

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με 12.700 δικαιούχους

Ηλεκτρονικά καταβάλλονται από χθες στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ οι αιτήσεις εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών για την ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και

Απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων δια βίου μάθησης Σκύδρας

Εκδήλωση για την απονομή των βεβαιώσεων των προγραμμάτων δια βίου μάθησης που παρακολούθησαν πολίτες του Δήμου Σκύδρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *