Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Έδεσσα: Διεθνής λαμπαδηδρομία ειρήνης

Οι μαραθωνοδρόμοι της Ειρήνης τρέχουν σε όλη την Ευρώπη μεταφέροντας το μήνυμα της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών. Με ιδιαίτερη χαρά τα παιδιά του Δήμου Έδεσσας αγκάλιασαν την ιδέα που μεταφέρεται μαζί με την φλόγα της Λαμπαδηδρομίας από τους μαραθωνοδρόμους της Ειρήνης βρίσκοντας λέξεις και συναισθήματα για την φιλία και την συναδέλφωση των λαών.

Η διεθνής αποστολή των λαμπαδηδρόμων από πολλές χώρες του κόσμου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό φτάνοντας στην Έδεσσα στην πόλη των νερών και των κερασιών ακολουθώντας τα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. Επισκέψεις έγιναν στα δημοτικά σχολεία της Άρνισσας, δίπλα στην Λίμνη Βεγορίτιδα, των Βρυττών και του Νησίου στον υδροβιότοπο Αγρα-Βρυτών-Νησίου καθώς και το σχολείο δίπλα στους Καταρράκτες Έδεσσας, το 6ο δημοτικό σχολείο Έδεσσας. Μαγικές στιγμές έζησαν οι μαθητές κρατώντας όλοι την δάδα που έκαιγε σε όλη την διάρκεια της διαδρομής γνωρίζοντας στην πράξη την αξία του εθελοντισμού, της φιλίας, της συναδέλφωσης για την παγκόσμια ειρήνη που τόσο είναι απαραίτητη στις μέρες μας.

Στο Δημαρχείο της Έδεσσας τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτρης Γιάννου μαζί με τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών και τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Αερωπός» μαζί με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας που φρόντισαν για την διαμονή τους. Την ομάδα υποδέχθηκε και στήριξε ο σχολικός σύμβουλος κ.Χριστόδουλος Φανιόπουλος, ο Γρηγόρης Σιώνης, ο Χρήστος Ροδίφτσης εκ μέρους των συλλόγων μαζί με την συντονίστρια του προγράμματος για την Ελλάδα κ.Ειρήνη Σκούλη και τον υπεύθυνο πολιτιστικού τουρισμού Έδεσσας κ.Ευάγγελο Κυριακού.

Η ομάδα συνεχίζει την διεθνή λαμπαδηδρομία ειρήνης στις χώρες της Κεντροδυτικής και Βόρειας Ευρώπης για να καταλήξει στην Ισπανία & την Πορτογαλία τον Οκτώβριο του 2018.

Αφιέρωμα: Ο χάρτινος ήρωας Ντένις ο Τρομερός

Χάρτινος ήρωας, με μεγάλη καριέρα σε όλα τα μέσα, που γεννήθηκε από το πενάκι του σκιτσογράφου Χανκ Κέτσαμ (1920-2001).

Επίσκεψη εργασίας του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Αγάπιου Γαβρηιλίδη στο Κ.Υ. Έδεσσας παρόντων των βουλευτών Γ. Σηφάκη και Θ. Τζάκρη

Επίσκεψη εργασίας του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Αγάπιου Γαβριηλίδη στο Κ.Υ. Έδεσσας παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρας Τζάκρη

Οι δυο λέξεις που χρησιμοποιούν συχνά οι άνθρωποι με κατάθλιψη και άγχος - Οιωνός της νόσου

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν αλλάξει. Οι αυξημένες υποχρεώσεις στη δουλειά, αλλά και οι ανάγκες της καθημερινότητας είναι συχνά πηγή άγχους το οποίο πολλές φορές νιώθεις ότι είναι αδύνατο να διαχειριστείς.

253.000 ευρώ για συντηρήσεις σχολείων Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας

Στη σύνταξη μιας μεγάλης μελέτης ύψους 253.000 ευρώ θα προχωρήσει ο Δήμος Αλμωπίας, με στόχο την επίλυση προβλημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αλλαγή ώρας 2018: Δείτε πότε και γιατί θα νυχτώνει πιο αργά...

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου αλλάζει η ώρα από χειμερινή σε θερινή, και οι δείκτες του ρολογιού θα γυρίσουν μια ώρα μπροστά!

Ημερίδα με Θέμα: Η Μακεδονική Παράδοση της Αλμωπίας

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στο "Ξενιτιδειο" Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλμωπίας στις 19:00, ο Μορφωτικός & Χορευτικός Σύλλογος Προμάχων "Οι Πρόμαχοι" με την υποστήριξη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα την Μακεδονική παράδοση της Αλμωπίας. 

Αναδρομές: Το Δόγμα Τρούμαν και η εναρκτήρια δήλωση του Ψυχρού Πολέμου

Το Δόγμα Τρούμαν υπήρξε ουσιαστικά η εναρκτήρια δήλωση του Ψυχρού Πολέμου κι είχε ως αποτέλεσμα τη μεταβολή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ σ' αυτό που ο διπλωμάτης Τζορτζ Κέναν αποκάλεσε «Θεωρία της Ανάσχεσης».

Γιώργος Χατζηγιαννίδης: "Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές - αθλητές της Αλμωπίας μας"

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές-αθλητές του Γ.Ε.Λ. Αριδαίας, του Γ.Ε.Λ Εξαπλατάνου και Ε.Π.Α.Λ. Αριδαίας όπου, στις 08/ 03/ 2018 στο στάδιο του Ο.Α.Κ.Α. πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Λυκείων και διακρίθηκαν στις πρώτες θέσεις σε όλη την Ελλάδα. 

Β' ΕΚΑΣΚΕΜ: Νίκη του Φιλίππου μέσα στη Γουμένισσα με εκπληκτικό μπάσκετ

Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Φίλιππος κέρδισε μέσα στην Γουμένισσα την τοπική ομάδα με 55-72. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *