Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Πανελλήνιες 2017: Αυτά είναι τα νέα τμήματα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ - Όλες οι αλλαγές στο Μηχανογραφικό

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΑ ΕΠΑΝΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ

Πρωτομαγιά 2017: Δείτε πόσο θα πληρωθείτε αν δουλέψετε την ημέρα της αργίας

Ημέρα υποχρεωτικής αργίας με Υπουργική Απόφαση. Δείτε πόσα χρήματα θα πάρετε στην περίπτωση που δουλέψετε ανάλογα με το μισθό σας.

Νίκη και 4η θέση για τις Νεάνιδες του Πανεδεσσαίκού 55-50 την Ιερισσο

Με νίκη 50-55 επί της Ιερισσού Χακιδικής ολοκλήρωσε την παρουσία του ο Πανεδεσσαίκός σήμερα στην Πανελλήνια Προκριματική φάση των Νεανίδων , αλλά δεν απέφυγε την 4η θέση της τελικής κατάταξης , ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι την 1η θέση και την πρόκριση στην Πανελλήνια τελική εξάδα πήραν στην ισοβαθμία οι Τιτάνες Παλαμά, η ομάδα δηλαδή που υπέστη την μοναδική της ήττα από τον Πανεδεσσαικό 

Τα δεκάλεπτα: 1ο 15-28,2ο (11-15) 26-43,(ημίχρονο) 3ο (16-6) 42-49, 40 (8-6) 50-55 (τελικό σκορ)
Διαιτητές: Τσαρδούλιας-Τσαλκιτζής Αρ. 

Ιερισσός (Κούλλιας-Σουλτάνη): Ισάκις, Πασχαλά 7(1), Τζέλιου 12, Κουμαντσιώτου, Σαρακατσιάνου, Μπαλτά 6, Τσαραλή 17, Χριστοδούλου, Τσέλα 8. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ (Μίλτσης): Πάχου Π. 2, Ιωαννίδου, Αγγέλου, Κάμτση 2, Κουρσαράκου, Μπαρούτση 6, Μαυρίδου, Καρτσαμάρη 25, Πάχου Ι. 2, Κελέση 16, Μπουτκάρη, Βαμβακίδου 2.

Τα σημερινά αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Τιτάνες Παλαμά-ΓΑΣ Κομοτηνή 45-30
Ιερισσός-Πανεδεσσαϊκός 50-55 Ρεπό Απόλλων

Βαθμολογία (5 αγωνιστικές-τελική)
Ν Η ΠΟΝΤΟΙ Β

1 Τιτάνες Παλαμά 3 1 169-135 7

1Απόλλων Πτολ 3 1 191-145 7
2ΓΑΣ Κομοτηνή 2 2 168-167 5
4Πανεδεσσαίκος 2 2 173-199 5
5. Ιερισσός 99 0 4 136-190 3
 
 
 

Γιάννης Σηφάκης: Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε καλλιέργειες της Πέλλας από τον παγετό

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές την Πέμπτη και Παρασκευή στην Πέλλα μετά από πρόσκληση του ΣΕΑΣ

Οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες της Πέλλας ( κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, πρώιμα ροδάκινα) από τον παγετό είναι πολύ μεγάλες. Η κινητοποίηση που υπήρξε ήταν άμεση.

Ο ΣΕΑΣ προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Ο βουλευτής δηλώνει ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για την γρήγορη εκτίμηση των ζημιών και την ταχύτερη δυνατή πληρωμή των αποζημιώσεων. Η πραγματικότητα με τον χρόνο πληρωμής των αποζημιώσεων του 2016 δεν πρέπει να επαναληφθεί σε καμιά περίπτωση ανεξάρτητα από τις ευθύνες.

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη περνάει ο ΟΛΘ

Στην κοινοπραξία της Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD (Ιβάν Σαββίδης) and Terminal Link SAS (γαλλικός κολοσσός CMA), καταλήγει ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Άλωσε την Έδεσσα ο ΦΟ Αριδαίας - στους τελικούς πρωταθλήματος πλέον με τον ΑΟΚ Βέροιας

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Άλωσε την Έδεσσα ο ΦΟ Αριδαίας - στους τελικούς πρωταθλήματος πλέον με τον ΑΟΚ Βέροιας!!!

Μικρές μπαλωθιές της ψυχής - Νέο ποιητικό αφιέρωμα από τον βραβευμένο ποιητή Ευάγγελο Τσαβδάρη

Η πένα του Ευάγγελου Τσαβδάρη, συνεπής στο ραντεβού της με τους λάτρεις της ποίησης, επιστρέφει στις στήλες του ialmopia.gr.

Η γενοκτονία των Αρμενίων

Η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, με τη συστηματική εξόντωση ενάμισυ εκατομμυρίου ανθρώπων από τις Οθωμανικές αρχές την τριετία 1915-1918. Υπήρξε ο προάγγελος του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι Αρμένιοι, ένας πανάρχαιος χριστιανικός λαός της Εγγύς Ανατολής, μοιράζονταν μεταξύ της Ρωσίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην τσαρική Ρωσία ζούσαν κάτω από ένα σχετικά ανεκτικό καθεστώς (αν και δεν έλειπαν μαζικοί εκρωσισμοί), αλλά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία υφίσταντο παντός είδους διωγμούς, όπως και οι άλλοι χριστιανικοί λαοί της αυτοκρατορίας (Έλληνες, Ασσύριοι κλπ).


Με την ανάδυση των εθνικισμών, ο Σουλτάνος τούς υποπτευόταν για αποσχιστικές τάσεις, ενώ και οι Ρώσοι, που εποφθαλμιούσαν εδάφη του «μεγάλου ασθενούς», υπέθαλπαν τις όποιες φιλοδοξίες τους. Έτσι, ο Αβδούλ Χαμίτ Β' δεν δίστασε να προβεί σε άγριους διωγμούς εναντίον των Αρμενίων της επικράτειάς του, με αποκορύφωμα τις σφαγές στο Σασούν (1894), τις μαζικές εκτελέσεις της διετίας 1895-1896, που στοίχισαν τη ζωή σε 300.000 Αρμενίους.


Η επικράτηση των Νεοτούρκων τον Ιούλιο του 1908, παρά τις αρχικές ελπίδες που γέννησε, δεν άλλαξε την κατάσταση για τους χριστιανούς της αυτοκρατορίας. Αντί για τον σεβασμό των συνθηκών και την πραγμάτωση των μεταρρυθμίσεων, όπως είχε υποσχεθεί, το νέο καθεστώς προέβη σε νέους διωγμούς των Αρμενίων τον Απρίλιο του 1909 στα Άδανα και την ευρύτερη περιοχή της Κιλικίας.


Η συστηματική, όμως, εξόντωση των Αρμενίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο σουλτάνος και ο τσάρος βρέθηκαν σε διαφορετικά στρατόπεδα. Το σχέδιο του Υπουργού Εσωτερικών, Ταλαάτ Πασά, μπήκε σε εφαρμογή στις 24 Απριλίου του 1915, με τη σύλληψη 250 επιφανών Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι εκτελέστηκαν το ίδιο βράδυ. Η 24η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης για την Αρμενική Γενοκτονία και τιμάται κάθε χρόνο από την Αρμενική διασπορά.


 
 
Αμέσως μετά άρχισαν ομαδικές σφαγές του αρμενικού λαού στην Ανατολική Μικρά Ασία. Χαρακτηριστικό είναι το τηλεγράφημα του Ταλαάτ στις 28 Απριλίου 1915 προς τους νομάρχες των περιοχών αυτών: «Αποφασίσθηκε να τεθεί τέρμα στο ζήτημα των Αρμενίων με εκτόπισίν τους στις ερήμους και την εξόντωση αυτού του ξενικού στοιχείου». Έως το 1918 πάνω από ενάμισυ εκατομμύριο Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους ή αναγκάστηκαν να εκπατριστούν.

Η γενοκτονία του 1915 παρέμεινε ατιμώρητη από τη διεθνή κοινότητα, παρότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ως σύμμαχος των Κεντρικών Δυνάμεων, βρισκόταν στους ηττημένους του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Αδόλφος Χίτλερ τη χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να δικαιολογήσει το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα. «Ποιος μιλάει σήμερα για τον αφανισμό των Αρμενίων;» διερωτήθηκε το 1939.

Η Αρμενική Γενοκτονία ήταν εν γνώσει των Γερμανών, συμμάχων των Οθωμανών στον Μεγάλο Πόλεμο, οι οποίοι όμως επέβαλαν καθεστώς λογοκρισίας στην πατρίδα τους. Ο μόνος πολιτικός που προσπάθησε μάταια να καταγγείλει την εξόντωση των Αρμενίων ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Καρλ Λίμπκνεχτ, μετέπειτα ιδρυτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, στις 11 Ιανουαρίου 1916. Η ιστορική έρευνα έχει φέρει στο φως ντοκουμέντα ότι οι Γερμανοί ενθάρρυναν τους Οθωμανούς στην εξόντωση των Αρμενίων, επειδή τους θεωρούσαν προσκείμενους στους Ρώσους.

Μόλις το 2015 η Γερμανία υπαναχώρησε από τη σταθερή μέχρι τώρα άρνησή της να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» για την εξόντωση των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, υποκύπτοντας στις πιέσεις βουλευτών.«Η σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια υπήρξε γενοκτονία, το κλασικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης, μαζικής καταστροφής και απέλασης», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ, κατά την διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης που έγινε σε ναό του Βερολίνου στις 23 Απριλίου.

Η Τουρκία, ως διάδοχο κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ποτέ δεν παραδέχτηκε τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Υποστηρίζει ότι επρόκειτο για μία επιχείρηση καταστολής κατά εκείνων των Αρμενίων, που είχαν συνεργαστεί με τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής στην ανατολική Τουρκία και ότι οι νεκροί δεν ξεπερνούσαν τις 300.000. Η δήλωση συγγνώμης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν προς τα εγγόνια των θυμάτων στις 23 Απριλίου του 2014, ίσως να είναι το προμήνυμα αλλαγής της στάσης της Άγκυρας.

Μέχρι το 2015, 25 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων (Αργεντινή, Βέλγιο, Καναδάς, Χιλή, Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λιθουανία, Λίβανος, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Ουρουγουάη, Βατικανό, Βενεζουέλα, Αρμενία, Αυστρία, Βολιβία, Τσεχία, Συρία) και διεθνείς οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) ,το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur). Τη Γενοκτονία των Αρμενίων έχουν αναγνωρίσει, επίσης, οι 43 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, τέσσερις περιοχές της Ισπανίας (Βασκωνία, Καταλονία, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ναβάρα), η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρειος Ιρλανδία από τη Μεγάλη Βρετανία και δύο περιοχές της Αυστραλίας (Νέα Νότιος Ουαλία και Νότια Αυστραλία). 
 
 
 
πηγη: sansimera.gr

Στο δρόμο για τη γαλλική Προεδρία: Συντριβή του δικομματισμού στη Γαλλία

Προεδρικές εκλογές Γαλλία 2017: Ηχηρό χαστούκι στο πολιτικό κατεστημένο αποτελεί αδιαμφισβήτητα η νίκη του κεντρώου υποψήφιου Εμανουέλ Μακρόν, όπως και το ποσοστό της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στη δεύτερη θέση του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.Στο ολονύχτιο θρίλερ που εξελίχθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (24/4), ο Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε τελικώς την εκλογική μάχη με 23,75%, ενώ η Μαρίν Λεπέν εξασφάλισε 21,53% των ψήφων. Την τρίτη και τέταρτη θέση στην επιλογή των Γάλλων πολιτών για τη θέση του Γάλλου Προέδρου κατέλαβαν ο δεξιός Φρανσουά Φιγιόν με 19,91% και ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσόν με 19,64%.

Το γεγονός ότι οι Μακρόν και Λεπέν κατάφεραν να περάσουν στο δεύτερο γύρο αποτελεί πλήγμα -έστω και προσωρινά- στους παλαιούς πολιτικούς θεσμούς, του συντηρητικούς γκωλικούς Ρεπουμπλικάνους, όπως και για τους σοσιαλιστές του απερχόμενου Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Έπειτα από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, οι Γάλλοι επαναπροσδιόρισαν την πολιτική γεωγραφία της χώρας, βάζοντας την ΕΕ στο επίκεντρο της νέας πολιτικής αντιπαράθεσης. Από την μία πλευρά βρίσκεται «ο Μακρόν, ένας πρώην τραπεζίτης που θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και από την άλλη η Λεπέν, ορκισμένος εχθρός της ΕΕ και του ενιαίου νομίσματος». Στις 7 Μαΐου όπου και θα διεξαχθεί η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στους δυο κορυφαίους υποψηφίους δε θα κρίθει μόνον ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας αλλά και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς στην περίπτωση που υπερισχύσει η Λεπέν ένα δημοψήφισμα για την παραμονή ή έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο.

(Η εναλλαγή της εξουσίας ανάμεσα στους Σοσιαλιστές και τους Ρεπουμπλικάνους από το 1965 έως σήμερα)


Τα τελικά αποτελέσματα

Σύμφωνα με το υπουργείο των Εσωτερικών στη Γαλλία, τα τελικά αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών διαμορφώνονται ως εξής:
Εμανουέλ Μακρόν 23,75%
Μαρίν Λε Πεν 21,53%
Φρανσουά Φιγιόν 19,91%
Ζαν Λικ Μελανσόν 19,64


 
Μακρόν: Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών

«Σε έναν χρόνο αλλάξαμε την εικόνα της γαλλικής πολιτικής», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μπροστά στους ενθουσιώδεις υποστηρικτές του.

«Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών», είπε ο κεντρώος προεδρικός υποψήφιος που εξέφρασε την επιθυμία να συγκροτήσει μία πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει με νέα πρόσωπα.

«Άκουσα τις επιθυμίες σας για την πραγματική αλλαγή...θα μεταφέρω την φωνή της ελπίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη», είπε δηλώνοντας ότι έχει την βούληση να δώσει νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο. 

Λεπέν: Πάμε για τη μεγάλη αλλαγή


Από το προπύργιό της στην πόλη Ενέν Μπομόν, η Μαρίν Λεπέν ευχαρίστησε τους οπαδούς της που της έδωσαν τη νίκη για το δεύτερο γύρο.

«Θέλω να εκφράσω σε εσάς εκλογείς πατριώτες την πιο βαθιά μου ευγνωμοσύνη. Η πρώτη φάση που θα μπορέσει να οδηγήσει τους Γάλλους στην προεδρία, ξεπεράστηκε. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ιστορικό.

Από εδώ και στο εξής έχω την ευθύνη της υπεράσπισης του γαλλικού έθνους, της ενότητάς του, της ασφάλειας, της κουλτούρας του, της ευημερίας και της ανεξαρτησίας».

«Δεν διέφυγε από κανέναν Γάλλο», πρόσθεσε, «ότι το σύστημα προσπάθησε με όλα τα μέσα να καταπνίξει τη μεγάλη πολιτική συζήτηση που θα έπρεπε να ήταν αυτή η εκστρατεία. Θα λάβει όμως χώρα τώρα αυτή η πολιτική συζήτηση- αντιπαράθεση. Οι Γάλλοι θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται γιατί η μεγάλη πρόκληση αυτής της εκστρατείας είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τον πολιτισμό μας.

Είτε συνεχίζουμε στο δρόμο μιας ολοκληρωτικής απορρύθμισης, χωρίς σύνορα και χωρίς ασφάλεια, με πολλές συνέπειες όπως η μετανάστευση, ο άνισος διεθνής ανταγωνισμός, η ελεύθερη κυκλοφορία των τρομοκρατών.

Η άλλως επιλέγετε τη Γαλλία με τα σύνορά της και την ασφάλεια. Αυτό που σας προτείνω είναι η μεγάλη αλλαγή», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν μπροστά στους γεμάτους ευφορία οπαδούς της.
 
 
 
www.newsbomb.gr

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής 23/4

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής 23/4

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *