Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας στον Δήμο Έδεσσας

Ο Δήμος Έδεσσας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, εντός του θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη (αρ.70 Ν.3852/2010), για σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (Δ.Ε.Ι.), η οποία είναι συμβουλευτικό προς το Δημοτικό Συμβούλιο όργανο και έχει τις αρμοδιότητες:

Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας: Ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι

H Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας επεσήμανε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι, αντικρούοντας την τοποθέτηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ότι η μετάληψη δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών.

Διάθεση δωρεάν σχολικών γευμάτων σε 15 Δημοτικά Σχολεία της Πέλλας

Η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ανακοινώνει πως αρχίζει από σήμερα η υλοποίηση της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάθεση δωρεάν γευμάτων σε 15 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πέλλας.

Κοροναϊός: Έκκληση Κικίλια – «Ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι»

Την ανάγκη όλοι οι πολίτες να επιδείξουν την πρέπουσα υπευθυνότητα τόνισε ο υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τον κοροναϊό.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ που αφορά υπηρεσίες σε πολίτες

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης του

Σύστημα έξυπνης στάθμευσης στα Γιαννιτσά με mobile εφαρμογή

Πρόκειται για το πρόγραμμα ολοκληρωμένου συστήματος ενημέρωσης για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης με χρήση υπόγειων αισθητήρων του δήμου Πέλλας.

Δυο συλλήψεις για την δολοφονία της 44χρονης στη Βέροια

Eξιχνιάστηκε η υπόθεση βίαιου θανάτου 44χρονης στη Βέροια και συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης σε 2 άτομα.

Δήμος Αλμωπίας: Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής εφαρμογής δήλωσης – διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων

Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής εφαρμογής δήλωσης – διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων.

Έβρος: Με κουκούλες και γάντια προσπαθούν να ρίξουν το φράχτη - Φόβοι για προβοκάτσια

Στην κορύφωσή της βρίσκεται η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς τα τελευταία 24ωρα πραγματοποιούνται οργανωμένες απόπειρες να πέσει ο φράχτης.

Ιερά Σύνοδος: «Δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία ο κορωνοϊός»

Θέση για το θέμα του κορωνοϊου,εμμένοντας παράλληλα στην θέση της ότι η Θεία Κοινωνία είναι ασφαλής πήρε με ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος.

Αποδυνάμωση υποκαταστήματος ΕΦΚΑ/ΙΚΑ Αλμωπίας

Αναφορικά με την επικείμενη μείωση δυναμικού του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ/ ΙΚΑ στην Αριδαία, θα θέλαμε να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οποιαδήποτε οικονομική και επικουρική σε αυτήν, υποβάθμιση της Αλμωπίας, μας βρίσκει σθεναρά αντίθετους.

Αφιέρωμα: Μανόλης Αναγνωστάκης

Ένας από τους κορυφαίους ποιητές της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Ποιητής με πολιτική συνείδηση, φυλακίστηκε και καταδικάσθηκε σε θάνατο για τις ιδέες του και χαρακτηρίστηκε ως ο «ποιητής της ήττας»...

Οι νέοι αριθμοί κλήσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας μας. Οι νέοι αριθμοί κλήσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας είναι οι εξής:

Κορωνοϊός-Ιταλία: Κίνδυνος να νοσήσει μέχρι και το 60% του πληθυσμού, εκτιμούν οι ειδικοί

Οι Ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊου.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Έδεσσα

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας (8/3/2020) ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου και όλων των αγάμων κληρικών της Ι. Μητροπόλεως. 

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας

Σας καλούμε να έρθετε στις 10 Μαρτίου, του έτους 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ..μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555/18 (το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 75 του Ν.3852/2010), για να συμμετέχετε στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας, για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Σε κατάσταση συναγερμού «επιπέδου 1» η Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ενημέρωσε πως το Κοινοβούλιο έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου 1 (με ανώτατο όριο το 5) λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ενώ,

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *