Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Δήμος Αλμωπίας: Για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών στάσιμου υπαίθριου εμπορίου που θα διατεθούν

Δήμος Αλμωπίας: Για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών στάσιμου υπαίθριου εμπορίου που θα διατεθούν

Φ.Ο. Αριδαίας - Πανεδεσσαϊκός 34-66

Φ.Ο. Αριδαίας - Πανεδεσσαϊκός 34-66

Στην πρώτη τους φετινή εμφάνιση, οι αθλητές του τμήματος μίνι του Πανεδεσσαϊκού πέρασαν εύκολα από την Αριδαία, επικρατώντας του τοπικού Φ.Ο.Α. . Οι "πράσινοι" μπήκαν απο την αρχή δυνατά και τρέχοντας σε όλο το γήπεδο προηγήθηκαν στο 1ο δεκάλεπτο με 08-22. Το δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα αδικαιολόγητα, με τους γηπεδούχους όμως να μη μπορούν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Έδεσσας έδειξε ότι είχε ακόμη δυνάμεις, ανοίγοντας την ψαλίδα του σκορ ακόμη περισσότερο, επικρατώντας με το ευρύ 34-66. Απουσίασαν οι ψηλοί της νικήτριας ομάδας Γιάτσος και Στογιάννης λόγω σχολικών υποχρεώσεων. Επόμενως αγώνας για τον Πανεδεσσαϊκό την 20/3 στο ΔΑΚ Έδεσσας, όπου υποδέχεται θεωρητικά ως γηπεδούχος στο τοπικό ντέρμπι τον ΓΑΣ Έδεσσας.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook: "Πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚΕΜ"

Δεκάλεπτα: 1ο(08-22), 2ο(08-12)16-34 ημίχρονο, 3ο(12-11)28-45, 4ο(06-21)34-66 τελικό.

Φ.Ο. Αριδαίας(Αποστολίδης):Πετρούδης 2, Τζουνίδης, Κούρτι, Λίπο 2, Ατανάσοφ 8, Παυλίδης 1, Ασβεστόπουλος 1, Κεχαγιάς 2, Δίου 5, Χαρμπαλίδης, Ζέρζης 6, Μπίνος 7.

Πανεδεσσαϊκός(Αναστασιάδης): Κυριακού 6, Νάνος 9, Γιαννούλτσης 16(1), Καραϊσαρίδης 9(1), Καζίας 2, Σταυρακίδης 9(1), Μίσιος 1, Γκουγκούδης 8(2), Κληντσάρης 2 (8 ασίστ), Κοβάτσης 2, Σίπκας 2.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων 9 - 12 &13/3

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων 9 - 12 &13/3

1,68 εκ. ευρώ επιβαρύνονται οι Δημότες ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. Έδεσσας

Με το συνολικό ποσό του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων ογδόντα χιλιάδων ευρώ περίπου επιβαρύνονται οι Δημότες της Έδεσσας ύστερα από την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου να μεταβιβαστούν τα χρέη της Τουριστικής Α.Ε. που αντιστοιχούν σε εφορεία και ΙΚΑ. Πρόκειται για το 98% του συνολικού ποσού. Το άλλο 2% που αντιστοιχεί περίπου σε 30.000 ευρώ θα πρέπει να το πληρώσουν οι 19 εργαζόμενοι που είναι μέτοχοι. 
 
Ο κος Γιάννου τόνισε ότι κάθε μήνα θα πληρώνονται γύρω στα 17 χιλιάδες ευρώ και ότι μόλις δοθεί σε ιδιώτη τότε θα υπάρχει και κέρδος προεξοφλώντας ότι το ενοίκιο θα είναι μεγαλύτερο ανά μήνα. Βεβαίως υπάρχουν οι οφειλές προς τους εργαζομένους και τους προμηθευτές χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ούτε το ύψος αλλά και ούτε πως θα πληρωθούν αυτά τα χρήματα. Ο κος Γιάννου ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την ομόφωνη απόφαση τονίζοντας ότι έδειξαν πολιτικό ρεαλισμό και ότι έκαναν την υπέρβαση. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα και δήλωσε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα. 


απο το Meapopsi.gr

Ελπιδοφόρα έρευνα έλληνα επιστήμονα για τον καρκίνο του μαστού

Αυξημένες δυνατότητες για τη μελέτη του καρκίνου του μαστού και την αποτελεσματικότερη δοκιμή νέων φαρμάκων, παρέχει η έρευνα ενός νεαρού έλληνα επιστήμονα της διασποράς, ο οποίος ανέπτυξε το καλύτερο μέχρι σήμερα ζωικό μοντέλο (πειραματόζωο με παρεμφερή πάθηση).

Ο μεταδιδακτορικός ερευνητής Γιώργος Σφλώμος και οι συνεργάτες του στην Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης (EFPL), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα βιολογίας καρκίνου «Cancer Cell», κατάφεραν να αναπαραστήσουν πιο πιστά από ποτέ τον ανθρώπινο καρκίνο του μαστού σε ποντίκια. Πρόκειται -από βιολογική άποψη- για το ρεαλιστικότερο μοντέλο της νόσου σε πειραματόζωα διεθνώς.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο και εμφανίζεται σε μία γυναίκα στις οκτώ. Εκδηλώνεται σε διάφορες μορφές, αλλά μία είναι η συχνότερη (περίπου τα τρία τέταρτα των συνολικών περιστατικών): ο καρκίνος που είναι θετικός για υποδοχείς οιστρογόνων.

Παρόλο που είναι συχνός, αυτός ο καρκίνος είναι δύσκολο να μελετηθεί, επειδή τα ζώα στα οποία δοκιμάζονται νέα φάρμακα, δεν αντανακλούν πιστά την κλινική εικόνα της νόσου στους ανθρώπους. Η συνέπεια είναι ότι το 90% των νέων αντικαρκινικών φαρμάκων αποτυγχάνουν, καθώς τα πειραματόζωα όπου γίνονται οι δοκιμές, δεν διαθέτουν την ίδια πολύπλοκη βιολογία των όγκων του ανθρώπινου μαστού. Έτσι, όχι σπάνια, ενώ ένα φάρμακο φαίνεται να «πιάνει» στα ζώα, στη συνέχεια, όταν δοκιμάζεται σε ασθενείς, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα οι ερευνητικές προσπάθειες να πρέπει να αρχίσουν από την αρχή.

Στους μαστούς των ζώων, συνήθως ποντικιών, εμφυτεύονται καρκινικοί όγκοι από ανθρώπινο στήθος. Όμως αυτά τα ξενομοσχεύματα (οι μεταμοσχεύσεις ανθρώπινου ιστού) αποτυγχάνουν, όταν πρόκειται για καρκίνους θετικούς σε υποδοχείς οιστρογόνων, επειδή τα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα, μετά την εισαγωγή τους στο ζώο, δεν πολλαπλασιάζονται και πεθαίνουν. Έτσι δεν είναι δυνατό να μελετηθεί σωστά η νόσος.Η ομάδα του Σφλώμου, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Κάθριν Μπρίσκεν, κατάφερε να βρει τρόπο, ώστε το ανθρώπινο ξενομόσχευμα να μην καταστρέφεται. Όπως ανακαλύφθηκε, το «κλειδί» είναι οι γαλακτοφόροι αγωγοί του ποντικιού, οι οποίοι παρέχουν ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την κανονική ανάπτυξη μέσα στο ποντίκι των ανθρώπινων όγκων.

Έτσι, μεταμοσχεύοντας ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα στους γαλακτοφόρους αγωγούς του ζώου, για πρώτη φορά βελτιώνεται κατά πολύ η επιβίωση των κυττάρων που έχουν ληφθεί από όγκους θετικούς για υποδοχείς οιστρογόνων, οπότε μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική δοκιμή νέων φαρμάκων. Οι ερευνητές το επιβεβαίωσαν αυτό, με κύτταρα καρκινοπαθών. Όταν μεταμοσχεύθηκαν σε ποντίκια, οι όγκοι στα ζώα μιμούνταν πλέον πιστά την ιστοπαθολογια και την μοριακή βιολογία των ασθενών.

Όπως δήλωσε ο Σφλώμος, «με αυτή τη σημαντική ανακάλυψη, η ασθένεια του καρκίνου του μαστού, η εξέλιξή της και οι μεταστάσεις μπορούν πλέον να μελετηθούν. Για πρώτη φορά, είμαστε τώρα σε θέση να μελετήσουμε -σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο- κρίσιμους παράγοντες, όπως η δράση των ορμονών και οι μοριακές αντιδράσεις στις θεραπείες. Ακόμη πιο σημαντικό, το νέο ζωικό μοντέλο ανοίγει νέες ευκαιρίες όχι μόνο για την ανάπτυξη, αλλά και για την αξιολόγηση νέων θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού».

Ο Σφλώμος σπούδασε Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου επίσης έκανε μεταπτυχιακά στη βιοτεχνολογία. Πήρε το διδακτορικό του από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη και από το 2012 διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα στο Ελβετικό Ινστιτούτο Πειραματικής Έρευνας για τον Καρκίνο (ISREC) του EFPL, με έμφαση στην μοριακή και κυτταρική ογκολογία, ιδίως σε σχέση με τον καρκίνο του μαστού.

Το σταμάτημα του άχρονου χρόνου...

Το σταμάτημα του άχρονου χρόνου

Αφιέρωμα: Η εξέγερση της Κροστάνδης: Όταν ο Λένιν εξόντωσε τους αντιφρονούντες ναύτες του

Ήταν η τελευταία μαζική απόπειρα αμφισβήτησης της κομμουνιστικής διακυβέρνησης στη Ρωσία έως τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και μάλιστα από ένα τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε στηρίξει την Οκτωβριανή Επανάσταση το 1917Η Εξέγερση της Κροστάνδης έλαβε χώρα από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου 1921 στην ομώνυμη νησιωτική πόλη της βορειοδυτικής Ρωσίας που αποτελεί το σπουδαιότερο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης. Είναι κτισμένη επάνω στο νησί Κότλιν, στο κέντρο του Κόλπου της Φινλανδίας και έχει εξαιρετική στρατηγική σημασία, αφού ελέγχει τη θαλάσσια συγκοινωνία μεταξύ Βαλτικής και Αγίας Πετρούπολης.Στις αρχές του 1921, τη Ρωσία κυβερνούσε ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι, οι οποίοι είχαν εξέλθει νικητές από ένα καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο. Η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν απελπιστική. Η κρατικοποιημένη οικονομία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ακόμη και των υποστηρικτών της.

Η βιομηχανική παραγωγή είχε μειωθεί κατά 20% σε σχέση με την τσαρική περίοδο, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις είχαν συρρικνωθεί στο 38% των προεπαναστατικών. Ο πληθωρισμός είχε εκτοξευθεί στα ύψη. Ένα δολάριο ισοδυναμούσε με δύο ρούβλια το 1914, ενώ το 1920 η ανταλλακτική του αξία ήταν ένα προς 1.200. Η άθλια οικονομική κατάσταση είχε οδηγήσει την ύπαιθρο σε αναταραχή, ενώ οι απεργίες και οι συγκρούσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο στις μεγάλες πόλεις.

Στις 26 Φεβρουαρίου 1921 οι ναύτες των πολεμικών πλοίων «Πετροπαβλόφσκ» και «Σεβαστοπόλ» αποφάσισαν να παρέμβουν και συνέταξαν ένα κείμενο με 15 θέσεις. Απαιτούσαν, μεταξύ άλλων, από τους μπολσεβίκους περισσότερες πολιτικές ελευθερίες, τερματισμό του πολεμικού κομμουνισμού, ελευθερία δράσης για τα μικρότερα σοσιαλιστικά κόμματα και περιορισμό των μέτρων κατά της μικρής ατομικής ιδιοκτησίας. Στη 1 Μαρτίου το μανιφέστο ενεκρίθη από την ανοιχτή γενική συνέλευση, στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες ναύτες, στρατιώτες και πολίτες της Κροστάνδης. Μάταια οι εκπρόσωποι των μπολσεβίκων Καλίνιν και Κούζμιν προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, γιατί το πλήγμα για τον Λένιν θα ήταν μεγάλο, καθώς η αμφισβήτηση προήρχετο από τους προλετάριους.

Οι ναύτες, σκληραίνοντας τη στάση τους, προχώρησαν στη σύλληψη των Καλίνιν και Κούζμιν, όταν άρχισαν να καταφθάνουν πληροφορίες από τη Μόσχα για δυναμική επέμβαση του Κόκκινου Στρατού. Αποφάσισαν να αντισταθούν και παρέταξαν 10.000 άνδρες υπό τον μηχανικό πλοίων Στέπαν Πετριτσένκο.

Η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση και δυναμική. Αφού χαρακτήρισε τους εξεγερμένους ναύτες «μικροαστούς αντεπαναστάτες και πιόνια της Γαλλίας», αποφάσισε την καταστολή της ανταρσίας τους. Με εντολή του Λέοντος Τρότσκι, αρχηγού του Κόκκινου Στρατού, εστάλησαν στην Κροστάνδη 50.000 άνδρες, υπό τον στρατάρχη Μιχαήλ Τουχατσέφσκι.

Οι μάχες κράτησαν έως τις 17 Μαρτίου, όταν ο Κόκκινος Στρατός κατέλαβε την πόλη με βαρύτατες απώλειες (περίπου το 1/5 της δύναμής του). Υπό κανονικές συνθήκες η κατάληψη του νησιού θα ήταν αδύνατη, δεδομένης της απόλυτης ναυτικής υπεροχής των εξεγερμένων. Αλλά η παγωμένη θάλασσα τους στέρησε αυτό το πλεονέκτημα, δίνοντας στους άνδρες του Τουχατσέφσκι τη δυνατότητα να κινηθούν επάνω στον πάγο ως στρατός ξηράς.

Μεγάλος αριθμός από τους εξεγερμένους ναύτες εκτελέσθηκε επί τόπου ή μεταφέρθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Σιβηρία, ενώ οι περισσότεροι διέφυγαν στη γειτονική Φινλανδία. Σύμφωνα με τα σοβιετικά αρχεία, ο Κόκκινος Στρατός έχασε 527 άνδρες, ενώ 3285 ήταν οι τραυματίες. Οι απώλειες για τους εξεγερμένους ανήλθαν σε 1000 νεκρούς και 2000 τραυματίες. 2500 συνελήφθησαν και 8000 διέφυγαν στη Φιλανδία.

Η Εξέγερση της Κροστάνδης θορύβησε τον Λένιν και ήταν ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν να προβεί σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Στις 21 Μαρτίου 1921 υιοθέτησε τη λεγόμενη Νέα Οικονομική Πολιτική, που περιείχε στοιχεία ελεύθερης οικονομίας. 
 


Πηγή: sansimera.gr

Αυτά είναι τα 14 νέα hot spots που ανοίγουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ελλάδα

Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα εντός και εκτός συνόρων για εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, με την χώρα να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό προσφύγων που φτάνουν εδώ.

Ανδρέας Πατζιαράς: ''Θα μπορουσαμε να παρουμε και κατι περισσοτερο''

Μετα το τελος του αγωνα μεσα στην εδρα του Καμπανιακου ο τεχνικος του Απολλων Κρυας Βρυσης μας ειπε''

IALMOPIA LIVE: Διασκέδασαν τα παιδιά στο παιδικό πάρτυ στην Αριδαία [ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ]

Με παιδικά χαμόγελα γέμισε ακόμα μια χρονιά η κεντρική πλατεία Αριδαίας στο παιδικό πάρτυ που διοργάνωσε η ΔΗ.Κ.Ε.Α σε συνεργασία με την Εθελοντική Συντονιστική Επιτροπή!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *