Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Αφιέρωμα του footballstar στον ποδοσφαιριστή της Ζακύνθου και συντοπίτη μας από την Άψαλο Κωνσταντίνο Κυριακίδη [ΒΙΝΤΕΟ]

Αφιέρωμα του footballstar στον ποδοσφαιριστή της Ζακύνθου και συντοπίτη μας από την Άψαλο Κωνσταντίνο Κυριακίδη [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαγωνισμός για την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής - κατασκευής δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στο Δήμο Αλμωπίας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΚΑΙ Δ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας προκηρύσσει Πρόχειρο Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής για την επισκευή βλαβών και κατασκευή νέων δικτύων και συνδέσεων ύδρευσης και αποχέτευσης στις Τ.Κ. και Δ.Κ. του Δήμου Αλμωπίας, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή (μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης) προϋπολογισμού 73.800,00 ευρώ με το ΦΠΑ.

Οι φάκελοι των προσφορών μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα κατατίθενται στα γραφεία της ΔΕΥΑ Αλμωπίας που βρίσκονται στην Αριδαία στην πλατεία Αγγελή Γάτσου και ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού την Τετάρτη 06.04.2016 και ώρα 10:00 με 10:30. Οι προσφορές μπορούν να αποστέλλονται με οποιοδήποτε τρόπο, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα περιέρχονται στα γραφεία της Επιχείρησης μέχρι την προηγούμενη ημέρα από τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος αναγνωρισμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους σκαπτικά μηχανήματα (φουξ) με την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας επανδρωμένα με χειριστές με την αντίστοιχη άδεια χειριστή. Η εργασία θα ανατεθεί σε συμμετέχοντα η προσφορά του οποίου θα κριθεί τεχνικά αποδεκτή και θα προσφέρει την μεγαλύτερη έκπτωση. Πληροφορίες για το διαγωνισμό παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της ΔΕΥΑ Αλμωπίας και στο τηλέφωνο 2384024590. 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δήμος Αλμωπίας: Επίσκεψη στο Άλωρο

Την Τοπική Κοινότητα Αλώρου επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής  ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη και κ. Γιάννη Κετικίδη και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Γιώργο Γούδη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό, ο Δήμαρχος μπήκε στη διαδικασία να περπατήσει στο χωριό για να διαπιστώσει τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν. Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος, το χωριό βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο, ωστόσο υπάρχουν κάποια ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στους αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι χρειάζονται άμεσα συντήρηση καθώς παρουσιάζουν μία προβληματική εικόνα λόγω των πολλών βροχοπτώσεων του περασμένου χειμώνα. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεσμεύτηκαν να μεριμνήσουν, όπως έγινε άλλωστε και την προηγούμενη άνοιξη όπου υπήρχαν παρόμοια προβλήματα.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Δήμαρχο να κατασκευαστεί ένα κανάλι όμβριων υδάτων σε τοποθεσία εντός του οικισμού όπου παρατηρούνται προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα υπέδειξε ένα τμήμα του οδικού δικτύου το οποίο χρειάζεται επισκευή. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις λακκούβες που δεν κατάφερε η Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει την αποκατάστασή τους κατά το περσινό πρόγραμμα, ένα θέμα το οποίο δρομολογείται άμεσα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου.

Όσον αφορά στο κέντρο του χωριού, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι θα ήταν καλό να αποκατασταθούν κάποιες φθορές που έχουν σημειωθεί στο ηρώο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του κοινοτικού καταστήματος. Συγκεκριμένα, θα γίνει αλλαγή των μαρμάρων στο κάτω μέρος του μνημείου. Επίσης, δρομολογήθηκε η ηλεκτροδότηση των φωτιστικών που βρίσκονται σε ένα από τα πάρκα του χωριού, το οποίο αν και κατασκευάστηκε πριν πολλά χρόνια δεν έχει φωτιστεί μέχρι σήμερα.

Τέλος, συζητήθηκε ο καθαρισμός της κοίτης του χειμάρρου που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και για τον οποίο έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και θα το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.

Στα πλαίσια της επίσκεψης ο Δήμαρχος μαζί με τον Πρόεδρο βρέθηκαν στην τοποθεσία που στέκονται μέχρι και σήμερα όρθια κάποια τμήματα της «Γέφυρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου», η οποία χρονολογείται στην Βυζαντινή περίοδο και παρότι αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο για την περιοχή μας, δεν είχε την ευκαιρία μέχρι σήμερα να αξιοποιηθεί. Σε αυτά τα πλαίσια, αναζητείται ήδη ένα πλαίσιο ανάδειξης της συγκεκριμένης Γέφυρας.

Δείτε την εκπομπή Fatsabook με τον Κώστα Μάντζιο στην Αριδαία και το 10 Καρατζοβίτικο καρναβάλι [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Κώστας Μάντζιος καλεσμένος από την Αριδαία να παρουσιάσει το 10 Καρατζοβίτικο καρναβάλι γυρίζει ταυτόχρονα και το επεισόδιο του fatsabook.Ο καιρός 3 μέρες ήτανε άστατος ,έβρεχε συνεχόμενα αλλά η διάθεση όλων ήτανε στα ύψη! Απολαυστε την Αριδαία και τους ξεχωριστούς κατοίκους της.

Δεν πέρασε η πρόταση Πασόη - Ασβεστόπουλου για τον Συμπαραστάτη του Δημότη

Δεν πέρασε τελικά από το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπία η κοινή πρόταση των συνδυασμών του Δημήτρη Πασόη και του Δημήτρη Ασβεστόπουλου για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη.
 
 Ο κος Πασόης υποστήριξε ότι θα πρέπει στο επόμενο συμβούλιο θα έρθει το θέμα προς συζήτηση και για αυτό το έβαλε σε ψηφοφορία. Ο πρόεδρος κος Σωτηριάδης μάλλον από υπερβάλλον ζήλων τόνισε ότι δεν προβλέπεται αυτή η διαδικασία και τελικώς το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία. 14 Σύμβουλοι μεταξύ αυτών και ο Ανδρέας Κόγιος ο οποίος πλέον έχει πλαγιάσει οριστικά στην δημοτική αρχή αν και επικεφαλής συνδυασμού ψήφισε εναντίον της αντιπολίτευσης. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου με τον φορητό υπολογιστή του άκουγε ψαλμωδίες μάλλον για να εξαγνιστεί από τη πλήρη του και άνευ όρων παράδοση του στην Δημοτική αρχή. 12 ήταν οι σύμβουλοι που υποστήριξαν την πρόταση Πασόη-Ασβεστόπουλου. Θυμίζουμε ότι για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη χρειάζεται ο αυξημένος αριθμός των 18 δημοτικών συμβούλων. Τέλος έγινε θέμα για το αν θα έπρεπε να υπάρξει συνεννόηση με την δημοτική αρχή και με τους επικεφαλής συνδυασμών χωρίς πάντως να βγει άκρη.


Σημείωση στήλης: Πλέον ο ποιο αποτυχημένος θεσμός στον Καλλικράτη είναι αυτός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης. Το άρθρο που περιγράφει αυτή την διαδικασία μάλλον έχει γραφεί στο πόδι μιας και δεν υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας για την εκλογή του. 


απο το Meapopsi.gr

Αφιέρωμα: «Συνεργασία και ανυπακοή». Η διπλή στάση της Εκκλησίας στην Κατοχή. Η σχέση με κατακτητές και αντιστασιακους

Ποια ήταν η στάση της εκκλησιαστικής ηγεσίας στην περίοδο της γερμανικής κατοχής; Ποια ήταν η συμπεριφορά των απλών ιερέων έναντι των κατακτητών; Πόσοι ιερείς και πόσοι ιεράρχες εντάχθηκαν στον απελευθερωτικό αγώνα;

Πως θα δηλωθούν φέτος τα εισοδήματα αγροτών, ενοικίων και μερισμάτων

Αυξημένη προσοχή απαιτείται εφέτος στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων για όσους έχουν εισοδήματα από αγροτική δραστηριότητα, εισοδήματα από ενοίκια, κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου. Το σύστημα για την υποβολή των δηλώσεων θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες και απαιτείται ειδική προσοχή στις εν λόγω κατηγορίες.


Το καθαρό εισόδημα που αποκτάται από αγροτική δραστηριότητα θεωρείται πλέον εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή καθαρό κέρδος, και φορολογείται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ. Προκειμένου να δηλωθεί εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2015 είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου Ε3. Το Ε3 πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθεί πριν από το Ε1. Το καθαρό εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα όσων έχουν την ιδιότητα του επιτηδευματία, ανεξαρτήτως της τήρησης απλογραφικών ή διπλογραφικών βιβλίων, προκύπτει με λογιστικό προσδιορισμό (με τη συμπλήρωση και υποβολή του εντύπου Ε3), ενώ για τους μη επιτηδευματίες φορολογείται εξ ολοκλήρου καθ’ όσον δεν αναγνωρίζονται δαπάνες. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης από επιτηδευματία είναι να συμπληρωθεί και να υποβληθεί πρώτα το έντυπο Ε3.

Στον υποπίνακα Δ2 του Πίνακα 4 της φορολογικής δήλωσης θα αναγράφονται τα εισοδήματα από εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση ή από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση ακινήτων . Τα πεδία πρέπει να συμπληρωθούν στους βασικούς κωδικούς 101-108, 111-114, 129-134 και 141-150 του υποπίνακα Δ2 . Τα ποσά που πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς αυτούς είναι τα πάσης φύσεως εισοδήματα από ακίνητα. Τα συγκεκριμένα ποσά μεταφέρονται και συμπληρώνονται αυτόματα από το σύστημα Τaxisnet στους συγκεκριμένους κωδικούς αμέσως μόλις ο φορολογούμενος ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε2 «Αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας», η οποία πρέπει να προηγηθεί της υποβολής της δήλωσης Ε1.

Τα ενοίκια που δεν κατάφερε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης από τον ενοικιαστή του κατά τη διάρκεια του 2015 μπορεί να τα δηλώσει εφέτος σε ξεχωριστό κωδικό και στο έντυπο Ε2 και στο έντυπο Ε1. Συγκεκριμένα στο Ε2 τα ανείσπρακτα ενοίκια πρέπει να δηλωθούν στη στήλη 16 της πρώτης σελίδας και στο Ε1 πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς 125-126 του πίνακα 4Δ2 στην τρίτη σελίδα. Η ξεχωριστή αναγραφή των ποσών αυτών κρίνεται αναγκαία προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μην πληρώσουν φόρο εισοδήματος και για αυτά. Ωστόσο, για να δηλωθούν τα ποσά αυτά εφέτος σε ξεχωριστούς κωδικούς και να μη φορολογηθούν θα πρέπει έως την προθεσμία υποβολής της δήλωσης να έχει εκδοθεί εις βάρος του ενοικιαστή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή να έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

Τα εισοδήματα από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα και ακίνητη περιουσία αποτελούν εισόδημα από κεφάλαιο και θα πρέπει να δηλώνονται σε ξεχωριστό πίνακα του έντυπου Ε1, στον Πίνακα 4Δ1. Στον πίνακα αυτόν δηλώνονται όχι μόνο τα εισοδήματα αυτής της κατηγορίας που αποκτήθηκαν κατά το φορολογικό έτος 2015 αλλά και ο φόρος που παρακρατήθηκε στην Ελλάδα όπου προβλεπόταν ή ο φόρος που αυτοαποδόθηκε ή ο φόρος που παρακρατήθηκε στην αλλοδαπή εφόσον η αλλοδαπή είχε δικαίωμα φορολόγησης.Στον Πίνακα 4Δ1 δηλώνονται και τα κέρδη που διανέμουν οι εταιρείες όλων των νομικών μορφών, περιλαμβανομένων και των προσωπικών εταιρειών που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Ομοίως δηλώνονται και οι τόκοι που εισπράττονται από κάθε αιτία.Στις περιπτώσεις που η φορολογική διοίκηση έχει ηλεκτρονική πληροφόρηση για αυτά τα εισοδήματα, όπως για τους τόκους καταθέσεων ημεδαπών τραπεζών, τα μερίσματα εισηγμένων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο μετοχών κ.τ.λ., θα εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στους φορολογουμένους.

Στον πίνακα 4 του εντύπου Ε1 στους κωδικούς 829-830 συμπληρώνεται το κέρδος από την πώληση τίτλων όταν οι τίτλοι έχουν εκδοθεί από επιχείρηση που εδρεύει στην Ελλάδα, ενώ στους κωδικούς 865-866 συμπληρώνεται το κέρδος από την πώληση τίτλων όταν οι τίτλοι έχουν εκδοθεί από αλλοδαπή επιχείρηση. Στους κωδικούς 867-868 συμπληρώνεται ο φόρος που τυχόν καταβλήθηκε ή παρακρατήθηκε για μεταβίβαση τίτλων στο εξωτερικό, σε χώρα που είχε δικαίωμα φορολόγησης, ενώ στους κωδικούς 871-872 συμπληρώνεται η ζημιά από την πώληση τίτλων η οποία δύναται να μεταφέρεται για πέντε έτη προκειμένου να συμψηφιστεί με κέρδη από την ίδια αιτία.

Με βάση τις διατάξεις που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και φέτος όσοι φορολογούμενοι δηλώσουν πραγματικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ (εξαιρουμένου του εισοδήματος από κεφάλαιο και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου) ή τεκμαρτό έως 9.500 ευρώ (και εφόσον οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών ή ατομική αγροτική δραστηριότητα), θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών. Η ίδια κλίμακα θα εφαρμόζεται και εάν το πραγματικό εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, αλλά το υπερβάλλον ποσό φορολογείται με την κλίμακα για εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τους τελευταίους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών ο μέγιστος αριθμός των δόσεων θα είναι 8 και θα μειώνεται ανάλογα με τον μήνα υποβολής της δήλωσης (π.χ. εάν η δήλωση υποβληθεί τον Απρίλιο οι δόσεις θα εκκινούν από το τέλος Μάιου και θα λήγουν 31 Δεκεμβρίου 2016, ενώ εάν η δήλωση υποβληθεί τον Μάιο οι δόσεις θα εκκινούν από το τέλος Ιουνίου και θα λήγουν πάλι στο τέλος του έτους).

Αν και δεν έχει αποφασίσει ακόμα την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων φυσικών προσώπων, η κυβέρνηση σκέφτεται σαν επικρατέστερη ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2016, θέλοντας έτσι να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες, αλλά και στους λογιστές- φοροτέχνες να υποβάλλουν τις δηλώσεις μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αφού ήδη υπάρχει καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής αυτών.


www.cnn.gr

Η άποψη του Γ. Σηφάκη για το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Έδεσσα

Ο Γιάννης Σηφάκης παρευρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας που συνεδρίασε την Δευτέρα 22.03.2016 μετά από την επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών που ζήτησε από όλες τις Περιφέρειες και του Δήμους της χώρας να υποδείξουν χώρους για τυχόν εγκατάσταση προσφύγων ( αν χρειαστεί) .

Ο βουλευτής αφού ανέλυσε γενικά που βρίσκεται το προσφυγικό μετά την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο συνεργασία Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σύνεση και υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση του εθνικού αυτού θέματος με δεδομένο ότι η Πολιτεία ζητά από όλους τους δήμους της χώρας την υπόδειξη θέσεων για να προετοιμαστεί καλύτερα αν τυχόν χρειαστεί και να αποφευχθούν αιφνιδιασμοί και λάθη. 

Αφού εξέφρασαν τις απόψεις τους οι δημοτικοί συνδυασμοί και πλήθος συμβούλων και αφού αρκετοί ζήτησαν διευκρινίσεις πολλών θεμάτων από τον παριστάμενο βουλευτή τελικώς το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε για μια , κυρίως, θέση ( κατασκήνωση Σωτήρας ) και επιφυλάχθηκε να απαντήσει για συγκεκριμένο χώρο στο Υπουργείο μεταθέτοντας το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του αφού εξετάσει τυχόν χώρους και είναι πιό ώριμο. 

Η συζήτηση έγινε σε πολιτισμένο πλαίσιο και με την λογική της συνεργασίας Πολιτείας- Δήμου και παριστάμενων αρχών ( στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική, νομίατρος, αποκεντρωμένη διοίκηση κλπ) 
 
 
 
από το meapopsi.gr

Έλεος Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μάκης Μπαλαούρας προτιμά το «σκέτο» Μακεδονία!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΚΗ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου παρουσία του προέδρου του Αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας Φώντα Τσέμπη

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου θα θέματα αγροτών της Πέλλας ( νέοι αγρότες , ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, κάρτα αγρότη, ακατάσχετο επιδοτήσεων, εργόσημα αλλοδαπών )

Παρών στην συνάντηση ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας και μέλος του συντονιστικού της «Πρωτοβουλία Αγροτών» Φώντας Τσέμπης

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24.03.2016 συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου παρόντος του Φώντα Τσέμπη προέδρου του Αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας.

Τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση Σηφάκη – Αποστόλου ήταν τα ακόλουθα :

1. Οι απεντάξεις νέων αγροτών από τα προγράμματα ( μέτρο 112) και η αιτούμενη από αυτούς επιστροφή χρημάτων. Ο βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό την ανάγκη ενίσχυσης και προστασίας των νέων αγροτών ειδικά αυτών που εφάρμοσαν κανονικά τα προγράμματα και οι απεντάξεις δεν έγιναν με δική τους ευθύνη. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων ( βιολογική γεωργία και απονιτροποίηση).

2. Προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο βουλευτής επέμεινε σε περιπτώσεις που το σύστημα δεν άνοιξε για να διορθώσει ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ λάθη που οι περιφερειακές του υπηρεσίες εντόπισαν ή έκαναν προσωρινές εγγραφές που δεν οριστικοποιήθηκαν. Όσον αφορά τους κτηνοτρόφους οι πάρα πολλές αδικίες που δημιούργησε ο τρόπος εφαρμογής της τεχνικής λύσης μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την απόρριψη το 2013 βοσκοτόπων από την ΕΕ με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στην προσπάθεια να επιλυθούν όσες παραπάνω αδικίες του παρελθόντος γίνεται ( ποινές κλπ).

3. Συζητήθηκαν προβλήματα σε επιχειρησιακά προγράμματα των Ομάδων Παραγωγών Αρχαγγέλου «ΤΟ ΠΑΙΚΟ» και Κύρου « Μέγας Αλέξανδρος». Ο βουλευτής ζήτησε την θετική έκβαση τους υπέρ των Ομάδων Παραγωγών.

4. Ακόμη ζητήθηκε παράταση πληρωμής των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ τουλάχιστον μέχρι την πληρωμή του υπολοίπου των επιδοτήσεων. Ο Υπουργός αντιμετώπισε το θέμα αυτό με κατανόηση.

5. Η κάρτα του αγρότη πρέπει να δοθεί σε πολύ περισσότερους αγρότες από αυτούς που δίνει τώρα η Τράπεζα Πειραιώς και τα επιτόκια να γίνουν πολύ χαμηλότερα

6. Θα νομοθετηθεί διάταξη για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων.

7. Από τον βουλευτή επισημάνθηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί η διάταξη για την δυνατότητα εργοσήμου για τους αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι η διάταξη αυτή θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς που θα μπει στην Βουλή την επόμενη βδομάδα. Αποφασίστηκε η εξέταση συγκεκριμένων προβλημάτων αγροτών της Πέλλας που κατέθεσε ο βουλευτής και η συνεχής επαφή για την αντιμετώπιση των παραπάνω σημαντικών θεμάτων

Νέο ποίημα από τον χαρισματικό ποιητή και συντοπίτη μας Τσαβδάρη Ευάγγελο

Νέο ποίημα από τον χαρισματικό ποιητή και συντοπίτη μας Τσαβδάρη Ευάγγελο για την στήλη του στο ialmopia.gr!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *