Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Γιάννης Σηφάκης: "Μόνο ντροπή νοιώθω για την κατάντια συλλόγων - Την διαγραφή μου θα την κρατήσω στο βιογραφικό μου"

Γιάννης Σηφάκης: Μόνο ντροπή νοιώθω για την κατάντια συλλόγων που αντί να ενώνουν τους πολίτες σπέρνουν διχασμό και προάγουν το μίσος αντί του πολιτισμού

Ο Στάθης Αθανασιάδης το νέο απόκτημα των ΑΣ Γιαννιτσών

Ακόμα μια μεταγραφή, με έναν ποδοσφαιριστή που θεωρείται από πολλούς από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Χαλκιδικής, απόκτησε ο Α.Σ. Γιαννιτσά Πρόκειται για 21χρονο δεξιό μπακ από Μουδανιά, που παλιότερα έπαιξε στην Τρίγλια (3 χρόνια με μεγάλη επιτυχία) 

Λαογραφικός Σύλλογος Ποντίων Αψάλου: Ανεπιθύμητοι οι Βουλευτές, συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση της προδοσίας της Ελληνικότητας της Μακεδονία μας

Στην καρδιά της Μακεδονίας στην Αψαλο του νομού Πέλλας το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του λαογραφικού συλλόγου Ποντίων σύσσωμοι καταδικάζουν τη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τους βουλευτές της Ελληνικής Βουλής και δη από βουλευτές του Νομού μας.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη και δυσαρέσκεια, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα της υπεράσπισης της Ελληνικότητας της Μακεδονίας δεδομένου ότι και οι πρόγονοι μας Έλληνες Πόντιοι, ήρθαν πολύ πριν την ανταλλαγή για να υπηρετήσουν εθελοντικά στον αγώνα της απελευθέρωσης της Μακεδονίας μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος τους (1904-1908). Ο Σύλλογος μας δίνει τον δικό του αγώνα για να κρατήσει ακέραιες τις αξίες, τις παραδόσεις, τα ήθη, την ιστορία και την αγάπη για την πατρίδα Ελλάδα, που μας κληροδότησαν οι Πρόσφυγες ‘Έλληνες Πόντιοι προγονοί μας οι οποίοι κατέφθασαν εδω μετά την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών.

Κηρύσσουμε λοιπόν ανεπιθύμητους τους βουλευτές και πολιτευτές σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις μας καθώς συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση της προδοσίας της Ελληνικότητας της Μακεδονία μας.

Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική!!!

Αφιέρωμα: Ορέστης Μακρής 1899 – 1975

Σπουδαίος και δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου· γνωστός από το ρόλο του «μεθύστακα», με τον οποίο σχεδόν ταυτίστηκε καλλιτεχνικά.

Αθλιότητα από το Ουράνιο Τόξο: «Ελλάδα ζήτα συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά του "μακεδονικού" λαού»

Η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι σίγουρο πως θα άνοιγε τον «ασκό του Αιόλου» στα ακραία εθνικιστικά «παράκεντρα» και τις οργανώσεις τους που προωθούν σε κάθε ευκαιρία τα αλυτρωτικά ιδεώδη τους. Πώς αλλιώς, άλλωστε, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (28/01) το σλαβόφωνο κόμμα «Ουράνιο Τόξο» εναντίον της Ελλάδας, καλώντας τους πολίτες να… «ζητήσουν συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά του “μακεδονικού λαού”».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι «φωστήρες» του σλαβόφωνου κόμματος επιμένουν να μιλούν για δήθεν «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και μάλιστα εξαπολύουν μια αισχρή επίθεση τόσο κατά του δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, όσο και εναντίον του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Λιάνη.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση – λίβελο που τιτλοφορείται «Αιδώς Αργείοι Доста веќе!» (σ.σ.Αρκετά πλέον!), το «Ουράνιο Τόξο» κατηγορεί τον κ. Βοσκόπουλο ότι «πρωτοστατεί χωρίς ντροπή στη σταυροφορία συλλογής υπογραφών για 'την ελληνικότητα της Μακεδονίας'»

«Θα θυμίζουμε σε όλους τους τόνους ότι είναι καιρός οι ίδιοι αλλά και η νεοελληνική πολιτεία να ζητήσουν συγγνώμη. Συγγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του "μακεδονικού λαού" με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό. Συγγνώμη από τους χιλιάδες αθώους που έφυγαν λόγω του Εμφυλίου και ένα βαθύτατα συμπλεγματικό & ρεβανσιστικό κράτος δεν τους άφησε να επιστρέψουν ποτέ», υποστηρίζει το «Ουράνιο Τόξο».


Η ανακοίνωση αναλυτικά:


"Αιδώς Αργείοι. Доста веќе! (Αρκετά πλέον).

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Με αφορμή την επικύρωση της συμφωνίας της Πρέσπας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Δημοκρατία της Μακεδονίας, τόσο πριν όσο και μετά από αυτήν, γινόμαστε δυστυχώς μάρτυρες ενός πρωτοφανούς κρεσέντου υποκρισίας, παραπληροφόρησης, συκοφαντιών και μίσους απέναντι στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα.

Για μας και για όσους γνωρίζουν δεν είναι παράξενο ότι το χορό σέρνουν άνθρωποι όπως ο επί σειρά ετών βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης, οποίος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο για “αλυτρωτισμό” επιχαίροντας επιπλέον ότι η επικύρωση της Πρέσπας “θα μας τελειώσει” ως πολιτικό φορέα.

Ο τ. Βουλευτής, ευρισκόμενος στη γνωστή για όσους τον ξέρουν σύγχυση και με τη σύνηθη ένδεια επιχειρημάτων που χαρακτηρίζει τους ψεύτες και συκοφάντες, έχυσε και τα γνωστά κροκοδείλια δάκρυα για τους Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου, τους οποίους το ρατσιστικό νεοελληνικό (παρα)κράτος καταδίκασε σε αιώνια εξορία, στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα να πεθάνουν στη γενέθλια γη.

Αλήθεια, τι έκανε ο ίδιος και το κόμμα του όλες αυτές τις δεκαετίες που “έλυναν και έδεναν” για να σταματήσει αυτό το αδιανόητο για τον πολιτισμένο κόσμο απαρντχάιντ; Απολύτως τίποτα!

Πόσες φορές ζήτησε εν κρυπτώ τη στήριξή μας προσπαθώντας να υφαρπάξει την ψήφο των Μακεδόνων τόσο για τη δική του επανεκλογή όσο και για να στηρίξει φίλα προσκείμενους συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές. Αμέτρητες! Τότε η ΕΕΣ- Ουράνιο Τόξο ήταν καλή και δεν είχε “αλυτρωτικές θέσεις”;

Πόσες φορές προσπάθησε να ξεγελάσει τους Μακεδόνες χορεύοντας τους χορούς τους και μιλώντας τη γλώσσα τους; Διαρκώς!

Δυστυχώς για τον πρώην βουλευτή και για μια σειρά άλλους όπως ο δήμαρχος Φλώρινας που πρωτοστατεί χωρίς ντροπή στη σταυροφορία συλλογής υπογραφών για “την ελληνικότητα της Μακεδονίας” μόνο και μόνο για να κρατήσει μια οποιαδήποτε θεσούλα, εμείς είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε η νέμεσίς τους. Δε θα εξαφανιστούμε όπως θα τους βόλευε αλλά θα θυμίζουμε σε όλους τους τόνους ότι είναι καιρός οι ίδιοι αλλά και η νεοελληνική πολιτεία να ζητήσουν συγνώμη.

Συγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του μακεδονικού λαού με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό.

Συγνώμη από τους χιλιάδες αθώους που έφυγαν λόγω του Εμφυλίου και ένα βαθύτατα συμπλεγματικό & ρεβανσιστικό κράτος δεν τους άφησε να επιστρέψουν ποτέ.

Συγνώμη τέλος από τον ελληνικό λαό, τον οποίο έχουν καταδικάσει εδώ και πολλές δεκαετίες στην άγνοια και την παραπληροφόρηση, παρουσιάζοντας του μια εικονική πραγματικότητα και στερώντας του το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στο τμήμα της Μακεδονίας που προσαρτήθηκε βίαια στο νεοελληνικό κράτος.

Μας φοβάστε κ. Λιάνη και λοιποί, γιατί ξέρετε ότι γνωρίζουμε τα αίσχη που έχετε διαπράξει, τις ανατολίτικες γαλιφιές σας και τα παρακάλια σας.

Θα σας ξεμπροστιάζουμε σε κάθε ευκαιρία μέχρι να μην μπορείτε να κρυφτείτε πουθενά και να μας απαλλάξετε δια παντός από τη δημόσια παρουσία σας. Ως εδώ!

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο"

Δελτίο Τύπου Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών

Μια όμορφη και λιτή εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας και Βράβευσης Αθλητών με Πανελλήνιες διακρίσεις πραγματοποίησε ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στον πολύ όμορφο χώρο του καφέ – εστιατορίου ‘’Λουδίας’’ που βρίσκεται φυσικά στις εγκαταστάσεις του Κωπηλατικού κέντρου και έδρα του Ν.Ο. Γιαννιτσών.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην 40χρονη αδιάκοπη πορεία του Ομίλου και τις διαχρονικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Δ.Σ. στο έργο του και ζήτησε από τις Τοπικές αρχές να στηρίξουν την επόμενη Διοίκηση, όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια, βοηθώντας παράλληλα και στην εξεύρεση λύσεων στα χρόνια προβλήματα. Αναφέρθηκε επίσης στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες των Αθλητών, παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά ανέφερε πως ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών κατά την προηγούμενη εξαετία κατέκτησε:

2 Χρυσά και 1 Ασημένιο Βαλκανικά μετάλλια.

1 Χρυσό, 4 Ασημένια και 11 Χάλκινα Πανελλήνια μετάλλια.

2 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 2 Χάλκινα σε Διεθνείς Ρεγκάτες.

2 Χρυσά σε Πανελλήνιους Αγώνες κλειστής κωπηλασίας και

1 Ασημένιο σε Σχολικό Πρωτάθλημα.

Επίσης μια 6η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Επίσης, την τελευταία τριετία εκτός των Πανελλήνιων και Διεθνών διακρίσεων, οι Αθλητές του Ομίλου ακολουθώντας πιστά το προπονητικό πρόγραμμα των δύο προπονητών του ομίλου, κατέκτησαν 48 Χρυσά, 45 Ασημένια και 48 Χάλκινα μετάλλια σε Διασυλλογικούς Αγώνες ανά την Ελλάδα.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι που πήραν το λόγο με την ευκαιρία των απονομών στους Αθλητές αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια στο έργο που επιτελεί ό Ν.Ο. Γιαννιτσών και δεσμεύθηκαν πως θα είναι παρόντες σε όποιο θέμα – πρόβλημα τους ζητηθεί και είναι σε θέση να συνδράμουν. Προέτρεψαν παράλληλα, εκθειάζοντας το έργο της, την νυν Διοίκηση, να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, αναγνωρίζοντας πως έχει προσφέρει τα μέγιστα καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας της.

Ο τυχερός της Βασιλόπιτας ήταν ο πολυπρωταθλητής Κωπηλασίας ΑΜΕΑ, Σταυρός Παπαδόπουλος, ο οποίος, το δώρο που αντιστοιχούσε στο φλουρί, μια αδιάβροχη κάμερα τύπου GoPro, αδιάβροχη, ευγενική προσφορά της Wind Γιαννιτσών, το πρόσφερε στους συναθλητές του για να βιντεοσκοπούν τις προπονήσεις τους και τους αγώνες.

Οι Κωπηλάτες και Κωπηλάτριες που Βραβεύθηκαν για τις Πανελλήνιες επιτυχίες κατά την προηγούμενη χρονιά ήταν:


Ζηντιρίδης-Λεωνίδης Κωνσταντίνος (1990)

1η θέση και Χρυσό μετάλλιο στον 2ο Πανελλήνιο αγώνα κλειστής κωπηλασίας

2η Πανελλήνια θέση και Ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ανδρών ΕΒ

Τσαλικίδης Βασίλειος (1999)

2η Πανελλήνια θέση και Ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ανδρών ΕΒ

3η Πανελλήνια θέση και Χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ανδρών

Μπαλλή Δάφνη (2002)

3η Πανελλήνια θέση και Χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ κορασίδων

Αρετάκη Αννέτα (2003)

3η Πανελλήνια θέση και Χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ κορασίδων

Παπαδόπουλος Σταύρος ΑμεΑ (1990)

2η Πανελλήνια θέση και Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία ΑμεΑ

2η θέση και Ασημένιο μετάλλιο στον 2ο Πανελλήνιο αγώνα κλειστής κωπηλασίας ΑμεΑ

Επίσης Βραβεύθηκαν για τις συνολικές επιτυχίες του Ομίλου την προηγούμενη τριετία οι Προπονητές: Σπύρος Ασπρογέρακας και Ειρήνη Μυσιροπούλου

Άξια αναφοράς η συγκινητική στιγμή που η μητέρα του Πρωταθλητή Βασίλη Τσαλικίδη, Φωτεινή, πήρε τον λόγο και μίλησε για τον πατέρα της Βασίλη Κομκή, ο οποίος έφυγε από την ζωή λίγο καιρό πριν, ζητώντας με δικά του χρήματα να τυπωθούν t-shirts με το λογότυπο του Ομίλου και να μοιραστούν στους Αθλητές. Ο Βασίλης Κομκής από την Νέα Πέλλα, παππούς του Βασίλη Τσαλικίδη, αγάπησε όσο λίγοι τον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών εξ αιτίας των επιτυχιών του εγγονού του. Ήταν πάντα εκεί στους αγώνες και στις προπονήσεις, στις αποτυχίες και στις επιτυχίες του Βασίλη του και συχνά συνεισέφερε οικονομικά στην προσπάθεια του.

Με απόφαση του Προέδρου του Ν.Ο.Γ. το σκάφος με το οποίο αγωνίζεται ο Πρωταθλητής μας Βασίλης Τσαλικίδης θα ονομαστεί, ‘’Βασίλης Κομκής’’.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τους Αθλητές, Γονείς, Μέλη του Ομίλου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, όπως ο Βουλευτής Πέλλας, Γιώργος Καρασμάνης, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, οι πρ. Βουλευτές Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης και Δάνης Τζαμτζής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πέλλας, Χρήστος Πασσαλής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας, Μαρία Ζωγράφου, Γιάννης Ανδρίτσος και Πέτρος Ζέρζης, οι Αντιδήμαρχοι, Ζωή Κουτσοκώστα, Θανάσης Επιτροπάκης, Νίκος Βαλνάρης, Γιώργος Ανδρεάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Κερασόπουλος, Γιάννης Γυριχίδης, Ανδρέας Καραφυλιάς και Νίκος Σαμόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Γιαννιτσών, Σταυρούλα Γκαδάκη. Παρευρέθηκε επίσης ο ένας εκ των Ιδρυτών του Ομίλου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο πρ. Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Γ. Χρήστος Στιντσούδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών, Άννα Γέργου, ο Δικηγόρος Ιορδάνης Τοπαλίδης, ο Πολιτ. Μηχανικός Χρήστος Βουτσάς και αρκετοί φίλοι του Ομίλου.

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών

Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών προδόθηκαν τα εθνικά ιδεώδη των Ελλήνων»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας καταδικάζει την τραγική απόφαση της επικύρωσης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» των 153 Βουλευτών της Ελληνικής Βουλής, με την οποία προδόθηκαν τα εθνικά ιδεώδη των Ελλήνων και οι παγκοσμίως αποδεκτές απόψεις για την ιστορία της Μακεδονίας.

Την ύστατη στιγμή απαιτούμε τη διενέργεια δημοψηφίσματος που θα δώσει την ευκαιρία σε όλους μας να εκφράσουμε με ελεύθερο τρόπο την βούλησή μας και να αποφασίσουμε για την πατρίδα μας.

Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε με την αριθμ. 11/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στην 5η συνεδρίαση της 25ης Ιανουαρίου 2019.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Φίλιππος Ν. Γκιούρος

Ερευνα: Σχεδόν απαγορευτική η επαφή των μωρών με οθόνες

Τα παιδιά δύο έως τριών ετών που περνούν υπερβολικά πολύ χρόνο μπροστά από μία οθόνη, εμφανίζουν πιο αργή ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, όπως γλωσσικής επικοινωνίας με τους άλλους, κοινωνικών δεξιοτήτων, επίλυσης προβλημάτων και συντονισμού κινήσεων (π.χ. δέσιμο των κορδονιών των παπουτσιών τους).

Αυτό σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, μία μελέτη που αναμένεται να αναζωπυρώσει τη διαμάχη στην επιστημονική κοινότητα κατά πόσο -και από σημείο και μετά- είναι επιβλαβής για τα παιδιά η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι «αντιφρονούντες» επιμένουν ότι δημιουργείται αδικαιολόγητος πανικός και ότι η επίπτωση των συσκευών εξαρτάται από τι είδους χρήση κάνουν τα παιδιά (αν π.χ. βλέπουν ηλεκτρονικά βιβλία είναι θετικό), ενώ η όποια επίδραση των οθονών είναι μικρότερη από άλλους παράγοντες όπως η οικονομική κατάσταση της οικογένειας ή η διάρκεια ύπνου του παιδιού.

Η μελέτη, με επικεφαλής τη δρα Σέρι Μάντιγκαν του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι, που έγινε σε 2.441 παιδιά ηλικίας δύο έως πέντε ετών και δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό JAMA Pediatrics, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC, δείχνει ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάει μπροστά από μια οθόνη τηλεόρασης, φορητού υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου ή άλλης συσκευής ένα δίχρονο ή τρίχρονο παιδί, τόσο χαμηλότερη είναι η επίδοσή του στα σχετικά τεστ ανάπτυξης στην ηλικία των τριών έως πέντε ετών.

Μία αιτία για αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι η αφιέρωση τόσου χρόνου στις οθόνες συνεπάγεται ότι τα παιδάκια χάνουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις πολύτιμες σωματικές και νοητικές δεξιότητές τους, καθώς και την ικανότητα διαπροσωπικής επαφής.

Κατά μέσο όρο τα παιδιά της έρευνας περνούσαν 17 ώρες την εβδομάδα μπροστά από οθόνες στην ηλικία των δύο ετών, 25 ώρες εβδομαδιαίως στην ηλικία των τριών ετών και 11 ώρες στα πέντε τους.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συμβουλεύει τους γονείς να μην επιτρέπουν καθόλου οθόνες σε παιδιά έως 18 μηνών, ενώ για τα παιδιά έως πέντε ετών να περιορίζεται η χρήση των οθονών σε μία ώρα τη μέρα (επτά την εβδομάδα). Η Καναδική Παιδιατρική Εταιρεία απαγορεύει τη χρήση οθονών για παιδιά έως δύο ετών, ενώ το βρετανικό Βασιλικό Κολλέγιο Παιδιατρικής και Υγείας του Παιδιού δεν θέτει όρια, θεωρώντας ότι «υπάρχουν ακόμη ανεπαρκή στοιχεία για κάτι τέτοιο».

«Ο χρόνος που αφιερώνεται σε μια οθόνη, είναι συνήθως μια καθιστική και παθητική συμπεριφορά, με πολύ λίγες ευκαιρίες μάθησης», δήλωσε η Μάντιγκαν. Όπως είπε, εν μέρει το πρόβλημα οφείλεται στο ότι ο εγκέφαλος ενός νηπίου δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει στην πραγματική τρισδιάστατη ζωή αυτά που μαθαίνει στην εικονική δισδιάστατη «πραγματικότητα». Έτσι, πρόσθεσε, «αν τα νήπια βλέπουν κάποιον να φτιάχνει κάτι με τουβλάκια στην οθόνη, αυτό δεν τα βοηθά να κάνουν το ίδιο στην πραγματική ζωή».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο πολύς χρόνος στις οθόνες «κλέβει» πολύτιμο χρόνο δημιουργικού παιγνιδιού, από ζωγραφική μέχρι κλότσημα της μπάλας. «Αυτές είναι κρίσιμες δεξιότητες στην αρχή της παιδικής ηλικίας, επειδή η κατοχή τους είναι αναγκαία για την περαιτέρω ανάπ

Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας: Ανεπιθύμητοι οι Βουλευτές - Διέγραψαν τον Γ. Σηφάκη από μέλος του Συλλόγου

Το Δ.Σ. της Ιστορικής και Λαογραφικής Εστίας Αλμωπίας «Αλησμόνητες Πατρίδες» Συνεδρίασε την Τρίτη 29/01/2019 και με ομόφωνη απόφασή του, κηρύσσει τους Βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη που ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών κόντρα στη βούληση του Ελληνικού λαού, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ στις εκδηλώσεις και τις δράσεις του Συλλόγου μας.

Επίσης, το Δ.Σ., αποφάσισε τη διαγραφή του Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη από μέλος του Συλλόγου μας, βασιζόμενο στο Άρθρο 6 του Καταστατικού.

Ο λαός μας νοιώθει πληγωμένος, καθώς η εθνική αντιπροσωπία δεν σεβάστηκε τη βούλησή του και προχώρησε στην ψήφιση μια Συμφωνίας, η οποία πλήττει κατάφορα την ιστορική πραγματικότητα.

Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *