Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Μεταγραφικό ΜΠΑΜ με Χρήστο Κόντο για τον Μακεδονικό Έδεσσας!

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Μακεδονικός Έδεσσας, αφού στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου απέκτησε τον 26χρονο επιθετικό Χρήστο Κόντο με πλούσια καριέρα στους νομούς Πέλλας και Θεσσαλονίκης.

2ο Διενοριακό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα Γιαννιτσά

Η ενορία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ προκηρύσσει και διοργανώνει αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ-πονγκ) με την επωνυμία: «2ο ΔΙΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ», και προσκαλεί όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Ενοριακών Συνάξεων της πόλεως των Γιαννιτσών να συμμετέχουν ή να παρακολουθήσουν τους αγώνες, καθώς επίσης παρακαλεί κι όλους τους κατηχητές/τριες να συμβάλλουν στην καλή οργάνωση του 2ου Διενοριακού Πρωταθλήματος Πινκ-πονκ.


Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:


1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015
2. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:00 π.μ.
3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ενοριακό Κέντρο Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών (Αίθουσα Νο.1)
4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1. Αγόρια Δημοτικού: Γεννημένοι 2004-2007
2. Αγόρια Γυμνασίου: Γεννημένες 2001-2003
3. Αγόρια Λυκείου-Φοιτητές-Κατηχητές: Γεννημένοι έως και 2000
4. Κορίτσια Δημοτικού-Γυμνασίου: Γεννημένες 2001-2007
5. Κορίτσια Λυκείου-Φοιτήτριες-Κατηχήτριες: Γεννημένοι έως και 2000


5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι/ες φοιτούν στις Κατηχητικές Συνάξεις των πέντε ενοριών της πόλεως των Γιαννιτσών σύμφωνα με τους παρακάτω περιορισμούς:

1. Αγόρια Δημοτικού: έως 7 άτομα/ενορία
2. Αγόρια Γυμνασίου: έως 5 άτομα/ενορία
3. Αγόρια Λυκείου-Φοιτητές-Κατηχητές: έως 5 άτομα/ενορία
4. Κορίτσια Δημοτικού-Γυμνασίου: έως 10 άτομα/ενορία
5. Κορίτσια Λυκείου-Φοιτήτριες-Κατηχήτριες: έως 5 άτομα/ενορία
6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:


I. Οι Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται από τον υπεύθυνο κατηχητή κάθε ενορίας στο ειδικό έντυπο «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ». Θα πρέπει να αποσταλούν στο Φαξ του Ιερού Ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών (23820 27972) ή στα γραφεία του ως άνω Ιερού Ναού μέχρι την Τρίτη 17-11-2015.
II. Εκπρόθεσμα, δεν θα γίνει δεκτή καμία δήλωση.
III. Στις Δηλώσεις Συμμετοχής, θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο των μαθητών-αθλητών/τριων καθώς και το έτος γέννησης.
7. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ


Στους αγώνες του απλού μαθητών/τριών θα ισχύσει το σύστημα του απλού αποκλεισμού (ΝΟΚ ΑΟΥΤ), σε ταμπλό των 4,8,16,32 κ.ο.κ. ανάλογα με τη συμμετοχή και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους βασικούς κανονισμούς του αθλήματος, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα από την ΕΦΟΕπΑ (δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δεν απευθύνεται σε αθλητές).
Θα ισχύει το σύστημα «ο καλύτερος των τριών (3) σετ», (δύο (2) νικηφόρα), με μικρό τελικό και κατάταξη 1,2,3,4. Σε όλες τις κατηγορίες θα παίζονται σετ των 11 πόντων.
Θα γίνει προσπάθεια, αν είναι δυνατόν, ώστε κατηχητόπουλα της ίδιας ενορίας να μην συναντηθούν στις πρώτες φάσεις του Πρωταθλήματος.


8. ΕΠΑΘΛΑ


Στους τρεις (3) πρώτους/τες νικητές/τριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν Μετάλλια και Διπλώματα. Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες. Η Ενορία που θα έχει τις περισσότερες νίκες (βαθμολογικά), θα λάβει κύπελο.
9. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Αγόρια Δημοτικού: 10:15
2. Αγόρια Γυμνασίου: 12:00
3. Κορίτσια Δημοτικού-Γυμνασίου: 13:30
4. Αγόρια Λυκείου-Φοιτητές-Κατηχητές: 16:00
5. Κορίτσια Λυκείου-Φοιτήτριες-Κατηχήτριες: 17:3010. ΓΕΝΙΚΑ


1. Οι αθλητές-τριες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης 40 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα της κατηγορίας τους. Ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος για την ενημέρωση των αθλητών και τη διεξαγωγή της κλήρωσης για κάθε κατηγορία. Αθλητές οι οποίοι θα προσέλθουν καθυστερημένα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΟΙ.
2. Συμπεριφορά των συμμετεχόντων, που δεν αρμόζει με την φιλοσοφία του «ευ αγωνίζεσθαι» και τη χριστιανική αγωγή μπορεί να επιφέρει την ακύρωση του μαθητή-αθλητή ή και την αφαίρεση της όποιας διάκρισης.
3. Τεχνικός υπεύθυνος των αγώνων ορίζεται ο κατηχητής του Ιερού Ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου κ. Ανδρέας Κ. Χατζηδήμου.
4. Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο των αγώνων.
5. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Ανδρέα Κ. Χατζηδήμου στο αριθμό 6940984380 ή στα Γραφεία του Ναού (τηλ:23320 27183).

Ώρες που δόθηκαν στο ΚΔΒΜ Έδεσσας

Αγαπητοί υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές,

ανήκουμε στα λίγα ΚΔΒΜ που ξεκίνησαν τελευταία και πέρσι τους δόθηκε η ευκαιρία μόλις 2-3 μηνών να αναπτύξουν τη δράση τους πριν σταματήσουν οι ενάρξεις τμημάτων, γι αυτό και είχαμε περιορισμένο αριθμό τμημάτων (10). Υπομείναμε την καθυστέρηση, ελπίζοντας να δουλέψουμε και φέτος για να προσφέρουμε όσα ο κόσμος περίμενε, για τόσο πολύ καιρό. Έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο να συγκεντρώνουμε αιτήσεις στοχευμένα στα προγράμματα για τα οποία είχαμε διαθέσιμους εκπαιδευτές και με όρεξη να ικανοποιήσουμε αιτήματα που δεν είχαν ικανοποιηθεί την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο. 

Σήμερα μας ανακοινώθηκε ότι έχουμε στη διάθεσή μας μόνο 100 ώρες από τον εναπομείναντα προϋπολογισμό!

Έχοντας συγκεντρώσει 430 αιτήσεις κατά το διάστημα αυτό, καλούμαστε να επιλέξουμε το πολύ 80 άτομα -στην περίπτωση 25ωρων προγραμμάτων- που θα παρακολουθήσουν 4 τμήματα!!! Αν μάλιστα θελήσουμε να κάνουμε 50ωρα όπως υποσχεθήκαμε -αφού περσι μόνο 25ωρα μπορούσαμε -θα πρέπει να υλοποιηθούν 2 τμήματα!!!! Είναι μια κοροϊδία ανευ προηγουμένου θεωρώ, για όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν προγράμματα δια βίου μάθησης στην περιοχή μας.

Μου δόθηκε η απάντηση από Αθήνα, ότι για όλους μειώνεται ο αριθμός στο μισό των περσινών τους τμημάτων. Ο δικός μας όμως περσινός αριθμός, δεν εκφράζει τη δυναμική μας ή το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας. Κανονικά θα πρεπε να έχουμε περισσότερα και όχι λιγότερα δικαιώματα στη δημιουργία τμημάτων και την απορρόφηση χρημάτων, αφού πέρσι δεν υπήρχε περίπτωση να υλοποιηθούν. Σε γειτονικά ΚΔΒΜ δόθηκε πενταπλάσιος αριθμός ωρών, καθώς λειτουργούσαν από προηγούμενα έτη και είναι επόμενο να έχουν πολλά παραπάνω προγράμματα στο ενεργητικό τους.
Αναμένονται βέβαια και άλλα εμπόδια για τους εκπαιδευτές μας Πανελληνίως, αφού το θέμα το υποχρεωτικού ΤΕΒΕ για όσους δεν ανήκουν στο Δημόσιο ή δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ δε φαίνεται να μπορεί να ξεπεραστεί. Δυστυχώς ακόμη δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε, ενώ τέλος Ιανουαρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα όποια προγράμματα. Εμείς ωστόσο καταδικαστήκαμε, προτού καν προσπαθήσουμε, στην ανυπαρξία...

Το κατήγγειλα και στο σύλλογό μας και θα ενημερώσω το Δήμο μας και όποιον μπορεί να συμβάλλει στη διόρθωση της αδικίας αυτής. Καλοδεχούμενη όποια σκέψη ή παρέμβαση, ή απλά η προώθηση της ανακοίνωσης αυτής
φιλικά,

Νέος προπονητής του Άρη Λουτρακίου ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος

Η διοίκηση του Άρη ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον έμπειρο προπονητή Ιάκωβο Παπαδόπουλο!

Γιάννης Σηφάκης : Κατέθεσε τροπολογίες που έλυσαν σημαντικά θέματα ΑΠΕ ως εισηγητής ενεργειακού νομοσχεδίου στη Βουλή

Ο Γιάννης Σηφάκης ως εισηγητής στο πρώτο ενεργειακό νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρότεινε δύο τροπολογίες που επιλύουν σημαντικά θέματα ΑΠΕ που έγιναν δεκτές από τον Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη στην χθεσινή ομιλία του στη Βουλή.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *