Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Γ'Εθνική:2 ήττες και 1 νίκη για τις ομάδες της ΕΚΑΣΚΕΜ

Νίκη σωτηρίας μέσα στη Καλαμαριά για τον Ευαθλό,ήττα και τελικός την άλλη αγωνιστική για τη Μελίκη μέσα στα Γρεβενά.


Οι Unboxholics από την Αριδαία με το Lurking Near φέρνουν τον τρόμο στο ελληνικό YouTube! [ΒΙΝΤΕΟ]

Η κοινότητα των Unboxholics ξεκίνησε τη δραστηριότητά της εδώ και 5 χρόνια και συνεχίζει δυναμικά και πιο δημιουργικά από ποτέ. Ανάμεσα στην παραγωγή video με unboxing, παρουσιάσεις αλλά και κριτικές βιντεοπαιχνιδιών, τεχνολογικού εξοπλισμού, live streams στο twitch και πολλά άλλα, βρήκαν το χρόνο και τη διάθεση για μια ακόμη μεγαλύτερη παραγωγή.

Τσάρλι Τσάπλιν. Η διαμονή σε ιδρύματα και ο αλκοολικός πατέρας...

Η πρώτη εμφάνιση του Τσάπλιν σε ηλικία 5 ετών για να αντικαταστήσει την άρρωστη μητέρα του η ζωή στα μπουλούκια 

Θεοδώρα Τζάκρη: Άμεση η ανταπόκριση της Πολιτείας στην πρωτοφανή καταστροφή από παγετό που έπληξε την Πέλλα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Φ. Κουρεμπέ στην Πέλλα, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες από τον παγετό της 21 ης και 22 ης Απριλίου περιοχές. 
 
Όπως είχε αποφασιστεί σε επικοινωνία που είχε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ το προηγούμενο Σάββατο 22 Απριλίου, κατά την οποία τον ενημέρωσε για την έκταση και την ένταση των ζημιών που σημειώθηκαν στην Πέλλα εξαιτίας του πρωτοφανούς παγετού, ο κ. Κουρεμπές ανταποκρινόμενος άμεσα πραγματοποίησε αυτοψίες χθες στο αγρόκτημα της Τοπικής Κοινότητας Παναγίτσας και σήμερα στα αγροκτήματα των τοπικών κοινοτήτων Παλαιού και Νέου Μυλοτόπου, Μανδάλου, στο αγρόκτημα Ριζαρίου – Κλησοχωρίου (όπου πραγματοποίησε επίσης αυτοψία σε έκταση περίπου 1500 στρεμμάτων μεταξύ Ριζαρίου και Κλησοχωρίου στην οποία οι καλλιέργειες κερασιών, ακτινιδίων, βερίκοκων, ροδακίνων κλπ στο σύνολό τους καταστράφηκαν ολοσχερώς εξαιτίας του παγετού που σημειώθηκε κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως είχε δεσμευθεί στην κ. Τζάκρη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ριζαρίου και αγρότες που τον είχαν επισκεφθεί στο γραφείο του στην Αθήνα την Μεγάλη Τετάρτη), στο αγρόκτημα της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς – Καρυδιάς (όπου είχαν συγκεντρωθεί αγρότες από τις όμορες τοπικές κοινότητες Σαρακηνών, Κορυφής κλπ) και στα αγροκτήματα των τοπικών κοινοτήτων Περίκλειας και Αρχαγγέλου. Ταυτόχρονα υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ πραγματοποίησαν αυτοψίες – προεπισκοπήσεις στο σύνολο των αγροκτημάτων των τοπικών κοινοτήτων ολόκληρου του Νομού Πέλλας ώστε να υπάρξει μια συνολική καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας του πρωτοφανούς σε έκταση και ένταση παγετού. 
 
Σε επικοινωνία που είχαν καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής του με την κ. Τζάκρη, η οποία απουσίαζε λόγω κοινοβουλευτικών καθηκόντων, την ενημέρωσε για την πρωτοφανή ολοσχερή καταστροφή σε μεγάλες σε έκταση περιοχές του Νομού Πέλλας που έπληξε το σύνολο σχεδόν των καλλιεργειών κερασιών, ροδάκινων, μήλων και βερίκοκων που διαπίστωσαν ιδίοις όμασι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα υπηρεσιακά στελέχη του ΕΛΓΑ, για τις οποίες έχουν ήδη ανοίξει αναγγελίες στις κατά τόπους Τοπικές Κοινότητες ώστε οι αγρότες εντός 12 εργασίμων ημερών να υποβάλουν δηλώσεις ζημίας. Όπως ενημέρωσε μάλιστα ο κ. Κουρεμπές την κ. Τζάκρη οι εκτιμήσεις στα αγροτεμάχια των αγροτών που υπέστησαν ζημία θα ξεκινήσουν αμέσως Θεοδώρα Τζάκρη Βουλευτής Πέλλας – ΣΥΡΙΖΑ σελ. 2 από 2 μετά την υποβολή των δηλώσεων και το μόνιμο προσωπικό του ΕΛΓΑ Βεροίας θα ενισχυθεί από τους συμβασιούχους που έχουν ήδη προσληφθεί από τα μέσα Φλεβάρη με οκτάμηνες συμβάσεις από τον ΕΛΓΑ. Προτεραιότητα θα δοθεί στις καλλιέργειες των οποίων επίκειται άμεσα η συγκομιδή τους, όπως κεράσια και βερίκοκα και θα ακολουθήσουν οι εκτιμήσεις σε ροδάκινα, μήλα κλπ, ώστε το εκτιμητικό έργο να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν και οι αποζημιώσεις να καταβληθούν εγκαίρως. 
 
Η κ. Τζάκρη θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της διαδικασίας των εκτιμήσεων και της καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Κουρεμπέ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ σε όλες τις φάσεις αυτής, ώστε να επιτευχτεί ο κοινός στόχος όλων (παραγωγών και πολιτείας) που είναι γρήγορες και έγκαιρες εκτιμήσεις και όσο το δυνατόν ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς των περιοχών που επλήγησαν, που φέτος θα αποτελούν και το μοναδικό τους εισόδημα.-

Κανέλα: Οι αντιγηραντικές ιδιότητες που αγνοούσαμε έως τώρα

Εδώ και πολύ καιρό, οι επιστήμονες υποψιάζονται πως η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αιχμηρών αιμοπεταλίων και στην προστασία από την αντίσταση στην ινσουλίνη, του παράγοντα δηλαδή που αυξάνει τον κίνδυνο του διαβήτη.

Στα Λουτρά οι σπουδαστές και οι καθηγητές του τμήματος Συνοδών Βουνού του ΙΕΚ Αριδαίας

Το Τμήμα Συνοδών Βουνού του Δημόσιου ΙΕΚ Αριδαίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στα Λουτρά. Στην αποστολή συμμετείχαν εκτός από τους σπουδαστές, ο Διευθυντής του ΙΕΚ κ. Γιώργος Γιόρτσος καθώς επίσης και καθηγητές.

Θέατρο: Μια τρελή, τρελή σαραντάρα από την "Έκφραση Αλμωπίας" έρχεται στην Αριδαία

Μια τρελή, τρελή σαραντάρα των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου

Αναδρομές: Η Εργατική Πρωτομαγιά

Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή. Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης.Η μέρα έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.


Εργατική Πρωτομαγιά


Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη.

Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".

Εκείνη τη μέρα, 1η Μαΐου του 1886, 600.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Αυτό το Σάββατο του 1886, μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket.

Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν.

Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε κοντά στους αστυνομικούς οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν και να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση. Είναι ακόμα άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων αφού πολλοί τραυματισμένοι κατέληξαν τις επόμενες ημέρες, επίσημα μόνο οκτώ νεκροί αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές έχουν επαληθευτεί.

Το γνωστό σκίτσο ενός αναρχικού που πετάει μία βόμβα εμφανίστηκε κατόπιν αυτού του συμβάντος.

Οκτώ συλληφθέντες διαδηλωτές δικάστηκαν, τέσσερις εξ αυτών καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλος ένας αφαίρεσε μόνος του τη ζωή του στην φυλακή. Η διεθνής προβολή αυτής της δίκης δημιούργησε τα θεμέλια της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως Εργατικής Γιορτής


Πρωτομαγιά στην Ελλάδα


Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από το Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2.000 εργάτες διαδήλωσαν ζητώντας οκτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί η σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.

Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών αποτέλεσαν την έμπνευση του Ρίτσου για τον «Επιτάφιο».

Σημειώνεται ότι στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944, η εργατική Πρωτομαγιά συνέπεσε με την άνανδρη εκτέλεση 200 Ελλήνων κομμουνιστών και αριστερών αγωνιστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο σκοπευτήριο Καισαριανής από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου από τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής. Η ίδια ημέρα είναι ημέρα ιστορικής τιμής και μνήμης.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην 7η Ανθοέκθεση στα Γιαννιτσά


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην 7η Ανθοέκθεση του δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά

Αφιέρωμα: Η αρχή του κακού, Αδόλφος Χίτλερ 1889 – 1945

Γερμανός πολιτικός, αυστριακής καταγωγής, που κυβέρνησε δικτατορικά τη Γερμανία από το 1934 έως το 1945. Αρχηγός του Εργατικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας (NSDAP) από το 1921, καγκελάριος της Γερμανίας από το 1933 έως το 1945 και ηγέτης (Führer) του Ναζιστικού Τρίτου Ράιχ από το 1934 έως το 1945. Προκάλεσε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα.

Ο Αδόλφος Χίτλερ (Adolf Hitler) γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1889 στο Μπράουναου Αμ Ιν της Αυστρο-Ουγγαρίας (νυν Αυστρίας), ένα χωριό κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Ήταν το τέταρτο από τα έξι παιδιά του τελωνειακού υπαλλήλου Αλόις Χίτλερ και της Κλάρας Πετσλ.


Πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε μία γειτονιά του Λιντς, της πρωτεύουσας της Άνω Αυστρίας κι έχασε τον πατέρα του το 1903, όταν ήταν 14 ετών. Δύο χρόνια αργότερα εγκατέλειψε το σχολείο και άρχισε να κάνει μεγαλεπήβολα όνειρα για καλλιτεχνικές σπουδές.


Το 1907 μετακόμισε στη Βιέννη, όπου όμως δεν κατάφερε να εισαχθεί στην Ακαδημία Τεχνών. Την περίοδο αυτή επηρεάζεται από την αντισημιτική και λαϊκιστική ρητορική του δήμαρχου της Βιέννης Καρλ Λίγκερ και τις παγγερμανικές θεωρίες του αυστριακού πολιτικού και μεγαλοκτηματία Γκέοργκ Σένερερ, ενώ εργάζεται ως βοηθός διακοσμητή.


 
 
Το 1912, μετακομίζει στο Μόναχο και εργάζεται ευκαιριακά ως ελαιοχρωματιστής, ενώ παράλληλα μελετά τα έργα των φιλοσόφων Ζορζ Σορέλ, θεωρητικού του επαναστατικού συνδικαλισμού και Φρίντριχ Νίτσε. Κάνει αίτηση για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, αλλά κρίνεται ακατάλληλος.


Με το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου κατατάσσεται εθελοντής σ’ ένα εφεδρικό βαυαρικό σύνταγμα πεζικού. Πολέμησε, έζησε την εμπειρία των χαρακωμάτων, τραυματίστηκε στη μάχη του Σομ (1916) και προσβλήθηκε από χημικά αέρια το 1918. Προήχθη σε δεκανέα και τιμήθηκε με το μετάλλιο του Σιδηρού Σταυρού, διάκριση για την οποία ήταν περήφανος σε όλη του τη ζωή.

Μετά τη λήξη του Μεγάλου Πολέμου, είναι πλέον πεπεισμένος ότι η στρατιωτική ήττα της Γερμανίας οφείλεται στα πλήγματα που δέχτηκε από το μαρξισμό και τον ιουδαϊσμό, στοιχεία που τον πείθουν απόλυτα για την ανάγκη διασφάλισης της ύπαρξης του γερμανικού λαού και απελευθέρωσής του από τον εσωτερικό εχθρό, τους Εβραίους. Τότε είναι που αρχίζει να αποκρυσταλλώνει τις πολιτικές του ιδέες και υποστηρίζει ένα δικής του έμπνευσης κράμα εθνικισμού και σοσιαλισμού, με το στοιχείο του εθνικισμού να υπερτερεί αναμφισβήτητα.

Το 1919 προσχωρεί σε μία ασήμαντη ομάδα της άκρας δεξιάς, το «Κόμμα των Γερμανών Εργατών», το οποίο το 1920 παίρνει το όνομα Εργατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα (NSDAP). Χάρη στις πολιτικές του ικανότητες, θα γίνει αρχηγός του το 1921, δημιουργώντας παράλληλα και μία παραστρατιωτική οργάνωση, τους Φαιοχίτωνες ή Τάγματα Εφόδου (Sturmabteilung ή SA). Το Νοέμβριο του 1923 εμπνέεται από την Πορεία προς τη Ρώμη του Μουσολίνι και επιχειρεί μαζί με το στρατηγό Έριχ Λούντεντορφ πραξικόπημα στο Μόναχο, που έμεινε στην ιστορία ως «Το Πραξικόπημα της Μπυραρίας», με αντικειμενικό στόχο να φθάσει στο Βερολίνο. Καταδικάζεται σε φυλάκιση πέντε ετών και τελικά αμνηστεύεται, το Δεκέμβριο του 1924.

 
 
Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του αρχίζει να γράφει το πολιτικό του μανιφέστο «Mein Kampf» («Ο Αγών μου»), στο οποίο εκθέτει όλο το πολιτικό του πρόγραμμα. Κεντρικό θέμα του είναι ο ρατσισμός και ιδιαίτερα ο αντισημιτισμός, ενώ παράλληλα εξυμνεί την αρία φυλή. Ύψιστο καθήκον τού κράτους είναι η διατήρηση των δυνατοτήτων αύξησης του πληθυσμού που ανήκει στη συγκεκριμένη φυλή μέσα από την κατάκτηση του «Ζωτικού Χώρου» («Lebensraum»), στόχος που μπορεί να γίνει πράξη σ’ ένα κράτος που θεμελιώνεται στην ιεραρχία και τον αυταρχισμό και βέβαια, στο πρόσωπο ενός αρχηγού (Fuhrerprintzip).

Μετά την αποφυλάκισή του, αγωνίζεται με πάθος για την ανασυγκρότηση του κόμματος σε στρατιωτική βάση. Ιδρύει τα SS και συνάπτει δεσμούς με μεγάλους βιομηχάνους, κατορθώνοντας να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ευόδωση των πολιτικών του σχεδίων. Εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση και εξαθλίωση που βιώνει η Γερμανία και με το προσωπικό μαγνητισμό που ασκεί στις μάζες, κατορθώνει να κερδίσει περισσότερες από έξι εκατομμύρια ψήφους στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1930, εισβάλλοντας δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο της Γερμανίας.

Συνασπιζόμενος με άλλες τρεις πολιτικές δυνάμεις, ο Χίτλερ αρχίζει έναν αποφασιστικό αγώνα, με σκοπό την κατάργηση των κοινοβουλευτικών θεσμών της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, καταφεύγοντας στη δημιουργία τρομοκρατικών ομάδων που δρουν με την κάλυψη του επίσημου κράτους. Στις εκλογές του Απριλίου του 1932, κατεβαίνει υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ηττάται από τον Χίντενμπουργκ, έχοντας λάβει το 36,8% των ψήφων. Τον επόμενο Ιούλιο, πάντως, ο ναζισμός κερδίζει μία καθαρή νίκη στις εκλογές για το Ράιχσταγκ και στις 30 Ιανουαρίου του 1933, ο Χίτλερ γίνεται καγκελάριος του Ράιχ, υποστηριζόμενος από μία κυβέρνηση συνασπισμού.

 
 
Όταν αναλαμβάνει όλες τις εξουσίες, το 1933, προχωρά στην κατάργηση θεμελιωδών ελευθεριών και εγκαθιδρύει τη δικτατορία του Ναζιστικού Κόμματος. Στις 30 Ιουνίου 1934, υποβάλλει και το κόμμα του σε μία εξονυχιστική επιχείρηση εκκαθαρίσεων («Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών»), με στόχο τον αφανισμό όλων των εσωτερικών αντιπάλων του. Στις 2 Αυγούστου 1934 γίνεται πρόεδρος του Ράιχ και καγκελάριος, λαμβάνοντας τον τίτλο του Φύρερ (Fuhrer und Reichskanzler) και εδραιώνοντας ένα ολοκληροτικό καθεστώς, πιστό στις προγραμματικές εξαγγελίες του εθνικοσοσιαλισμού.

Πρώτη προτεραιότητά του είναι η άρση των συνεπειών της Συνθήκης των Βερσαλιών και ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας. που συνδυάζεται με μία επιθετική και επεκτατική εξωτερική πολιτική (ανάκτηση των εδαφών του Ρήνου, προσάρτηση της Αυστρίας και εισβολή στην Τσεχοσλοβακία). Τις παραμονές του πολέμου, το Φεβρουάριο του 1938, αναλαμβάνει και τον έλεγχο της Βέρμαχτ. Καθώς δεν εμπιστεύεται την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία, συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στα χέρια του. Η εισβολή στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου 1939 θα σημάνει και την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Χίτλερ αναλαμβάνει προσωπικά την αρχιστρατηγία των γερμανικών δυνάμεων, αλλά η είσοδος των ΗΠΑ στον πόλεμο, η κατάρρευση της Ιταλίας του συμμάχου του Μουσολίνι και η αποτυχία της εκστρατείας στη Σοβιετική Ένωση, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την ήττα της Γερμανίας. Οι δυσαρέσκεια των στρατιωτικών προς το πρόσωπό του, ενκδηλώνεται με τις δύο εις βάρος του δολοφονικές απόπειρες της 13ης Μαρτίου 1943 και της 20ής Ιουλίου 1944.

Το τέλος του Χίτλερ και του καθεστώτος του φαίνεται να πλησιάζει, όταν οι Σύμμαχοι αρχίζουν να προελαύνουν προς το Βερολίνο στις αρχές του 1945. Ο γερμανός δικτάτορας, γεμάτος απόγνωση, αποσύρεται στο καταφύγιό του στο Μέγαρο της Καγκελαρίας. Στις 30 Απριλίου 1945 θα αυτοκτονήσει, μαζί με την ερωμένη του Εύα Μπράουν, την οποία είχε νυμφευτεί την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του, τα σώματά τους αποτεφρώθηκαν. 
 
 
 

Η Πρωτομαγιά των Προμάχων...

Του Δημήτρη Σαλαμάνη | promahi-nea

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *