Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αφιέρωμα: Νίκος Σταυρίδης 1910 – 1987

Σπουδαίος κωμικός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1910 στο Βαθύ της Σάμου. Από μικρός έδειξε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του και ασχολήθηκε νωρίς με την υποκριτική. Για πρώτη φορά ανέβηκε στο σανίδι το 1929 στην παράσταση Λοβιτούρα.

Ε.Κ.Ε. ΣΥΜΠΥΡΗΝΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Το 2014 είχαμε 117.000 στρέμματα, το 2015 έγιναν 161.000, το 2016 αυξήθηκαν σε 172.000 και το 2017 σε 183.000.

Πώς λες σε ένα παιδί ότι «η γιαγιά πέθανε»; 4 τρόποι για να γίνει η ανακοίνωση μιας απώλειας ευκολότερη

Ο πατέρας μου έχασε τον δικό του πατέρα στην πολύ τρυφερή ηλικία των 7 ετών. Όταν, σε πολύ μικρή ηλικία κι εγώ, το έμαθα και ήμουν σε θέση να καταλάβω τι σημαίνει αυτό, η πρώτη ερώτηση που του έκανα ήταν πώς του το ανακοίνωσαν και πώς το πήρε. Η αφέλεια της ηλικίας, βλέπετε.

Ευχαριστήριο Δημοτικού Σχολείου Σωσάνδρας

Ο Δ/ντης, το διδακτικό προσωπικό, και οι μαθητές του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Σωσάνδρας, ευχαριστούμε θερμά το «ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΑΤΣΗ- ΛΙΤΣΑ» στους Προμάχους Αλμωπίας για την ευγενική προσφορά ενός Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο σχολείο μας.
Ο Δ/ντης του Σχολείου


Τοπούζης Πέτρος

Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες και στην Ελλάδα

Θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας

Πρόσκληση προσφοράς τροφίμων για το «Xριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» που ετοιμάζει ο Δήμος Σκύδρας

Οι γιορτές αποκτούν το βαθύτερο ανθρωπιστικό τους νόημα όταν μοιραζόμαστε τη χαρά, την ικανοποίηση και υποστηρίζουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας και μας χρειάζονται για να σταθούν στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Ο Δήμος Σκύδρας ανταποκρινόμενος, λοιπόν, σ΄αυτό διοργανώνει και φέτος την ανθρωπιστική δράση «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους».

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι συμπολίτες μας να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα διαρκείας, τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν σ΄ άπορους συνδημότες μας.

Τα σημεία συλλογής θα είναι τα εξής:

1)Στη Σκύδρα, στο σπίτι του Άγιου Βασίλη, στην πλατεία Δημοκρατίας, απέναντι από το Δημαρχείο και

2)Στην Καλή, στο Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας,

κατά τις παρακάτω ημερομηνίες κι ώρες:

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ώρες,10:00΄έως15:00΄.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, ώρες, 10:00΄έως 15:00΄.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, ώρες, 10:00’ έως 14:00΄ και 17:00΄έως 20:00΄.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, ώρες, 10:00’ έως 14:00΄ και 17:00΄έως 20:00΄.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, ώρες, 10:00΄έως 14:00΄και 17:00΄έως 20:00΄.

Ας προσπαθήσουμε κι ας συμβάλλουμε προσφέροντας ό,τι μπορεί κι έχει ευχαρίστηση ο καθένας μας ώστε, στο μέτρο του εφικτού, να κρατήσουμε ζωντανούς κι ενισχυμένους τους κοινωνικούς δεσμούς της αγάπης, της αμοιβαιότητας και της αλληλεγγύης.

Apollo 13: "Houston, we've had a problem here"

11η Απριλίου του 1970, το Apollo 13 εκτοξεύτηκε από το ακρωτήρι Κανάβεραλ με προορισμό τη Σελήνη. Πενήντα έξι, όμως, ώρες αργότερα, η εξέλιξη της αποστολής πήρε μία αναπάντεχα τρομακτική τροπή.

Μακεδονικός Έδεσσας - Εθνικός Γραμματικού 4-3

Με αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα και πολύ πάθος ο Μακεδονικός Έδεσσας κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στον αξιόμαχο Εθνικό Γραμματικού με σκορ 4-3.

Πρόγραμμα αειφορίας από το 3ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αριδαίας

Αειφορία: Μια έννοια που περικλείει συμπεριφορές προστασίας του περιβάλλοντος, αγάπη, προσφορά, εθελοντισμό. Το μήνυμα της αειφορίας δίνει έμπρακτα το σχολείο μας με ξύλινες κατασκευές (τραπεζάκια, παγκάκια, χριστουγεννιάτικο δέντρο) και την αειφορική συμπεριφορά παππού μαθητών μας για την κατασκευή τους. Δάσκαλοι και μαθητές ευχαριστούμε τον κ.Τσιμπούλη για τις πολύ ωραίες κατασκευές που δημιούργησε από άχρηστες παλέτες, δείχνοντας στους μικρούς μαθητές μας πως τα άχρηστα υλικά μπορούν να γίνουν χρήσιμα. Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο πρόγραμμα αειφορίας που εκπονείται από τη σχολική μας μονάδα.


Τι συμβαίνει στα μωρά όταν κάνεις ότι καταλαβαίνεις την (ακαταλαβίστικη) γλώσσα τους

Θέλεις να κάνεις ό,τι μπορείς για να γίνει το μωρό σου όσο το δυνατόν πιο έξυπνο; Τότε το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να του μιλάς.

«Βόμβα»: Αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ το 2018 - Ποιοι θα... πληρώσουν το μάρμαρο!

Τα πάνω - κάτω έρχονται με τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες.

Αφιέρωμα: Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε 1935 – 2012

Γερμανός βιομηχανικός σχεδιαστής, δημιουργός του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου Porsche 911.

Δήμος Αλμωπίας: Εργασίες συντήρησης στο δημοτικό σχολείο Σαρακηνών και νηπιαγωγείο Μεγαπλατάνου

Στη συντήρηση και ελαιοχρωματισμό των κτιρίων του Δημοτικού Σχολείου Σαρακηνών και του Νηπιαγωγείου Μεγαπλατάνου προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας.

Γ' Εθνική: Σοκ στον Εδεσσαϊκό, χάνει Ηρακλή και Λαγκαδά ο Κιόρτσης λόγω τραυματισμού

"Πύρρειος"αποδείχθηκε η Σαββατιάτικη νίκη του Εδεσσαϊκού στην Χαλάστρα για τον Αγγελο Κιόρτση αφού σε μια ανύποπτη φάση στα τελευταία λεπτά υπέστη κάταγμα στο ρινικό οστό σε σύγκρουσή του με αντίπαλο και θα χάσει έτσι σίγουρα το αυριανό παιγνίδι με τον Ηρακλή και πιθανότατα και το επόμενο στον Λαγκαδά που θα είναι το τελευταίο για το 2017.

Κοινωνικό μέρισμα: Προς παράταση οι αιτήσεις - Πληρωμή την Παρασκευή

Χιλιάδες πολίτες οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να «κλειδώσουν» σήμερα (12/12) όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να μπουν στη λίστα των δικαιούχων θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *