Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

21 & 22 Απριλίου στο ΔΑΚ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ το Final Four Κυπέλλου Ανδρών Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. 2017-18

Στο στο FINAL FOUR του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ, αγωνιστικής περιόδου 2017-18, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Απριλίου 2018, στο ΔΑΚ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ, θα πάρουν μέρος οι παρακάτω ομάδες οι οποίες κατέκτησαν την πρώτη θέση της βαθμολογίας του κάθε ομίλου της κανονικής περιόδου (σύνολο τέσσερις) και είναι:

Οι 5 συνήθειες στο μπάνιο που σου κάνουν κακό χωρίς να το καταλαβαίνεις

Υπάρχουν 5 καθημερινές συνήθειες που έχουν οι περισσότεροι όταν πηγαίνουν στο μπάνιο και μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για την υγεία.

Πότε έρχονται οι νέες ταυτότητες: Πόσο θα μας κοστίσουν

Αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων κατά τις τεχνικές προδιαγραφές και τα πρότυπα χωρών της ΕΕ που αξιοποιούν τα πλέον σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα.

Μετεγκαθίσταται η μονάδα τεχνητού νεφρού στην νέα σύγχρονη μονάδα του Νοσοκομείου Έδεσσας

Το Σαββατοκύριακο 21-22/04/18 μετεγκαθίσταται η μονάδα τεχνητού νεφρού στην νέα σύγχρονη μονάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χρήστου Σμία.

Οι φορολογικές δηλώσεις φέρνουν και το νέο Α21 για το επίδομα παιδιού

Μετά την έναρξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, σειρά παίρνει η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21, που αφορά στο επίδομα παιδιού.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Τελική φάση και προγραμματισμός παιδικού πρωταθλήματος

Σας γνωρίζουμε την τελική φάση του Παιδικού Πρωταθλήματος 2017/2018 όπως θα διεξαχθεί: 

Ανακοίνωση Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών θέλοντας να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους παρευρέθησαν και ενίσχυσαν τον σύλλογο στα 33α Ζωοδόχεια ανακοινώνει :

Αφιέρωμα: Μίμης Φωτόπουλος 1913 – 1986

Ο μεγάλος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Μίμης (Δημήτρης) Φωτόπουλος γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1913 στη Ζάτουνα της Γορτυνίας. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς έμεινε νωρίς ορφανός από πατέρα. Ξεκίνησε να σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αλλά την παράτησε στο δεύτερο έτος. Η καλλιτεχνική του φύση τον οδήγησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (τότε Βασιλικού Θεάτρου).


Πρεμιέρα στη θεατρική του καριέρα έκανε στο 1932, σε ηλικία 19 ετών, στην παράσταση «Λοκαντιέρα», με το θίασο Κουνελάκη. Δύο χρόνια αργότερα αναχώρησε για την πρώτη του περιοδεία, με το θίασο «Δράματος, κωμωδίας, κωμειδυλλίου και επιθεωρήσεως» του Θεμιστοκλή Νέζερ. Λίγο πριν από τον πόλεμο του '40 έκανε ένα σύντομο πέρασμα απ' το χώρο του βαριετέ και το θέατρο της Κατερίνας, συμμετέχοντας σε πολεμικές επιθεωρήσεις και μουσικές ηθογραφίες.

Στη διάρκεια της κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στις τάξεις του ΕΑΜ. Συμμετείχε στα Δεκεμβριανά, συνελήφθη από τις βρετανικές μονάδες και εκτοπίστηκε στο στρατόπεδο της Ελ Ντάμπα, από όπου επέστρεψε τον Μάρτη του 1945.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, ο Μίμης Φωτόπουλος συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και γνωστούς συναδέλφους του. Σημαντικότερες συμμετοχές του ήταν στο «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ με τον πρωτοεμφανιζόμενο θίασο του Κάρολου Κουν, στις «Αγριόπαπιες» του Ίψεν στο Θέατρο Τέχνης, στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας» του Σαίξπηρ στο θέατρο του Βασιλικού Κήπου. Το 1952 δημιούργησε τον δικό του θίασο, με τον οποίο περιόδευσε στην Κύπρο, στην Τουρκία, στην Αίγυπτο, στη Γερμανία, ακόμα και στην Αμερική.

Από το 1960 ασχολήθηκε με επιτυχία και με τη σκηνοθεσία. Για τελευταία φορά εμφανίστηκε στο θέατρο το 1984, μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο, στην επιθεώρηση «Μια στο Καστρί και μια στο πέταλο». Ξεχώρισε για το εντελώς προσωπικό λαϊκό ύφος και τους έξυπνους και πάντα εύστοχους αυτοσχεδιασμούς του.

Όπως όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί της γενιάς του, ο Μίμης Φωτόπουλος έκανε λαμπρή καριέρα και στον ελληνικό κινηματογράφο. Πρώτη του ταινία ήταν η «Μαντάμ Σουσού» το 1948. Συνολικά έλαβε μέρος σε 101 ταινίες, σε δύο από τις οποίες είχε γράψει και το σενάριο: «Προπαντός ψυχραιμία» (1951) και «Μια νταντά και τέζα όλοι» (1971). Μεγάλος επιτυχίες θεωρούνται οι ταινίες «Ο γρουσούζης» (1952), «Το Σωφεράκι» (1953), «Η Ωραία των Αθηνών» (1954), «Κάλπικη λίρα» (1955), «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» (1955), «Ο Πατούχας» (1972) κ.ά. Εκτός από τη μεγάλη οθόνη, εμφανίστηκε και στη μικρή, στην τηλεοπτική σειρά «Ο θείος μας ο Μίμης», που προβλήθηκε από την ΕΡΤ2 το 1984.

Εκτός από σπουδαίος ηθοποιός, ο Μίμης Φωτόπουλος ήταν και λογοτέχνης. Έγραψε τέσσερις ποιητικές συλλογές [ «Μπουλούκια» (1940), «Ημιτόνια» (1960), «Σκληρά τριολέτα» (1961) και «Ο θάνατος των ημερών» (1976) ], τρία αυτοβιογραφικά [ «25 χρόνια θέατρο» (1958), «Το ποτάμι της ζωής μου» και «Ελ Ντάμπα - Όμηρος των Εγγλέζων» (1965) ] και δύο θεατρικά έργα [ «Ένα κορίτσι στο παράθυρο» (1966) και «Πελοπίδας ο καλός πολίτης» (1976) ].

Την περίοδο της Δικτατορίας ασχολήθηκε, επίσης, με τη ζωγραφική. Είχε μείνει μόνος με τις δύο κόρες του, αφού η γυναίκα του, Μαργαρίτα Τσάλα, είχε εξοριστεί στη Γυάρο. Τότε ήταν που άρχισε με γραμματόσημα να φτιάχνει πίνακες, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ. Συνολικά έκανε δέκα εκθέσεις των έργων του και πούλησε πάνω από εκατό πίνακες.

Ο Μίμης Φωτόπουλος υπήρξε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κινητού θεάτρου «Άρμα Θέσπιδος», μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθέρου Θεάτρου, ενώ παρασημοφορήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Γεωργίου Α' και το Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας.

Πέθανε ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς, στις 29 Οκτωβρίου του 1986.


απο το sansimera.gr

ΕΚΑΣΚΕΜ: Ορισμοί διαιτητών

Αναλυτικά:

Οι Εργοθεραπευτές του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «Ο Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη

Σε μια πολύ στοχευμένη εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν οι σπουδαστές Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στην Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π. νυν Κ.Α.Α.Π.Α) για άτομα με αναπηρίες.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *