Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

''Συγγραφέας του μήνα'' από τις εκδόσεις Ινφογνώμων ο Ευάγγελος Τσαβδάρης

Μια νέα διάκριση ήρθε να προστεθεί στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του ποιητή Ευάγγελου Τσαβδάρη. 

Κοπή πίτας από τον Μ.Σ. Εξαπλατάνου "Μενέλαος Λουντέμης"

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Μορφωτικού
Συλλόγου Εξαπλατάνου "Μενέλαος Λουντέμης",

Σας προσκαλούμε στην καθιερωμένη κοπή πίτας, ως είθισται στην αρχή κάθε νέου έτους! Ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί με ζεστασιά και κέφι υψώνοντας τα ποτήρια μας εις υγείαν ημών και όλου του κόσμου ευχόμενοι σε μία ευλογημένη χρονιά.

Σας περιμένουμε στο χωριό μας, στο μεζεδοπωλείο Μπούκοβο την Κυριακή 22 Ιανουαρίου. Πάρτε τις οικογένειες, τους φίλους, τις παρέες σας και ελάτε να κλείσουμε τις γιορτές παρέα. Οι σούβλες θα έχουν μπει από νωρίς στα κάρβουνα και τα ηχεία θα ζεσταίνονται...κοντά μας θα είναι οι αγαπημένοι μας Νίκος και Σταυρούλα που θα μας διασκεδάσουν με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν!

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και το μενού της αποκλειστικής δικής σας επιλογής. Μοναδική απαραίτητη προυπόθεση η διάθεση για να περάσουμε καλά! Οσοι επιθυμείτε μπορείτε να κλείσετε τραπέζι στο κατάστημα.

Καλώς να ορίσετε!!!

Πρόσκληση Δήμου Σκύδρας για συμμετοχή στο σεμινάριο «Αναζήτηση εργασίας»

Ο Δήμος Σκύδρας σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα- Λιναρδάτου προσφέρει δωρεάν διήμερο σεμινάριο στον τομέα της αναζήτησης εργασίας. Σκοπός του είναι η ικανοποίηση, στο μέτρο του δυνατού, της ανάγκης των ανέργων για υποστήριξη και καθοδήγηση στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυριακές κι ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας. 
 
Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε άτομα που βρίσκονται στο στάδιο αναζήτησης εργασίας κι ενδιαφέρονται ν΄ αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις (στρατηγική καριέρας & εύρεση ευκαιριών εργασίας, εργαλεία αναζήτησης εργασίας, συνοδευτική επιστολή- cover letter, βιογραφικό σημείωμα-CV, συνέντευξη εργασίας-interview), προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση στην αγορά εργασίας. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, από την άνοιξη του 2013 στη βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου, σε βιβλιοθήκες της Ελλάδας και σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, με συντονίστρια την Κατερίνα Κεράστα, στέλεχος της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, με εισηγήτρια την Έλλη Τσαΐρη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες: Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 κι ώρα 18:00’-20:00΄. Αιτήσεις - Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 κι ώρα,14:30΄. Το έντυπο της αίτησης –δήλωσης χορηγείται από το Δήμο Σκύδρας και θα χρειαστεί να συνοδεύεται απ΄ αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας. 
 
Στις συμμετέχουσες -οντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων - δηλώσεων συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες 
– νοι μπορούν ν΄απευθύνονται στα στελέχη του Δήμου Σκύδρας: 
 
Ελένη Παπαδοπούλου:2381351960,ΙγνάτηΚαραπαναγιώτη:2381351886 και Δημήτρη Αλεξανδρίδη: 2381351802.

Κλειστά και την Παρασκευή τα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας

Το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος πραγματοποίησε σύσκεψη, ενώ παράλληλα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους Προέδρους της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Βέσκο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη, τον Πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ κ. Χρήστο Δόντσο και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και συντονιστή της πολιτικής προστασίας κ. Στέφανο Αβραμίκα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν εκ νέου τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της χιονόπτωσης των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Ο Δήμος Αλμωπίας βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και λύνονται όσο το δυνατόν αμεσότερα όλα τα ζητήματα.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας (παιδικοί σταθμοί πλην 1ου και 2ου Αριδαίας, Ξιφιανής και Ίδας, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και μαθητική εστία) και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 με απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δήμήτρη Μπίνου (αριθμ. πρωτ. 621/53/12-1-17).

Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμο Αλμωπίας, για την αμεσότερη επίλυση των ζητημάτων.

Αφιέρωμα: Δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Τζένη Καρέζη 1936 – 1992

Η Ευγενία Καρπούζη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 1934. Έζησε τα παιδικά της χρόνια σε διάφορες πόλεις, ακολουθώντας τις μεταθέσεις των γονιών της που ήταν εκπαιδευτικοί. Ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Καρπούζης, ήταν μαθηματικός και η μητέρα της, Θεώνη, δασκάλα. Στη Θεσσαλονίκη μπήκε εσωτερική στο Γαλλικό Σχολείο Καλογριών και αργότερα συνέχισε στο αντίστοιχο Σεν Ζοζέφ στην Αθήνα.


H αγάπη της για το θέατρο άρχισε να εκδηλώνεται από τα μαθητικά της, ακόμη, χρόνια κι εκφράστηκε με τη συμμετοχή της στις σχολικές παραστάσεις. Τη χρονιά αποφοίτησής της από την Ελληνογαλλική Σχολή το 1951 πήρε μέρος στην παράσταση της «Aντιγόνης» του Σοφοκλή που ανέβηκε στο θέατρο «ΡΕΞ» από τους τελειόφοιτους, ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο.


Την ίδια χρονιά έγινε δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου μαθήτευσε δίπλα στον Δημήτρη Pοντήρη, τον Άγγελο Tερζάκη, την Kατερίνα και τον Γιώργο Παππά, που υπήρξε και ο πρώτος μεγάλος της έρωτας. Αποφοίτησε το 1954 και αμέσως χρίστηκε πρωταγωνίστρια. Ο πρώτος της ρόλος στο θεατρικό σανίδι ήταν δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, στο έργο του Αντρέ Ρουσέν «Ωραία Ελένη», που ανέβηκε τον Οκτώβριο του 1954 στο Θέατρο Κοτοπούλη. Ακολούθησε ο ρόλος της Αντέλα στο έργο του Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα», στο οποίο πρωταγωνιστούσε η Κατίνα Παξινού και σκηνοθέτησε ο Αλέξης Μινωτής. Το χρονικό διάστημα 1955-1959 έπαιξε με επιτυχία σπουδαίους ρόλους στο Εθνικό Θέατρο: Οφηλία (Άμλετ), Κορντέλια (Βασιλιάς Ληρ), Μυρίννη (Λυσιστράτη) κ.ά.


Στιγμιότυπο από την ταινία «Δις Διευθυντίς»Το 1955 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», για να ακολουθήσουν περισσότερες από 30 ταινίες: «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος» (1960), «Η νύφη το ’σκασε» (1962), «Τα κόκκινα φανάρια» (1963), «Δεσποινίς διευθυντής (1964), «Μια τρελή τρελή οικογένεια» (1965), «Τζένη - Τζένη» (1966), «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» (1968), «Μια γυναίκα στην αντίσταση» (1970).


Μετά το 1960, δημιούργησε δικούς της προσωπικούς θιάσους και συνεργάστηκε με έξοχους κωμικούς, όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Από το 1968 μέχρι το θάνατό της έπαιξε μαζί με τον Κώστα Καζάκο, έργα των Καμπανέλλη, Άλμπι, Ίψεν, Τσέχοφ, Αναγνωστάκη, ενώ το 1985 ερμήνευσε για πρώτη φορά αρχαίο δράμα, με τη «Μήδεια», σε σκηνοθεσία Μίνωα Bολανάκη, μια παράσταση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο. Δύο χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Στούρουα, που ανέβηκε στην Επίδαυρο και τον Λυκαβηττό.

Η μεγάλη της θεατρική επιτυχία υπήρξε αναμφισβήτητα το σπονδυλωτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο», που ανέβηκε το 1973, το οποίο και αποτέλεσε μία από τις εστίες πνευματικής αντίστασης κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Η ίδια, όσο και ο σύζυγός της Κώστας Καζάκος, συνελήφθησαν και ταλαιπωρήθηκαν από τις αρχές της χούντας. Το είδος αυτό είχε συνέχεια μετά τη μεταπολίτευση με τα έργα «Το κουκί και το ρεβύθι» (1974) και «Εχθρός Λαός» (1975). Τελευταία της θεατρική παράσταση ήταν τα «Διαμάντια και μπλουζ» της Λούλας Αναγνωστάκη (1990).

Στην προσωπική της ζωή έκανε δύο γάμους. Ο πρώτος με τον δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου το 1962 και ο δεύτερος με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο το 1968, με τον οποίο έμεινε παντρεμένη έως το τέλος της ζωής της. Το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, που ακολούθησε τα βήματα των γονιών του, όντας και ο ίδιος ηθοποιός.

Η Τζένη Καρέζη πέθανε στις 27 Ιουλίου του 1992, νικημένη από την επάρατο νόσο. Στη μνήμη της ιδρύθηκε, την ίδια χρονιά, το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη», με σκοπό την παρηγορητική αγωγή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και χρόνιες καταληκτικές νόσους και τη με κάθε μέσο ανακούφισή τους από τον πόνο.
 
 
 
πηγη: sansimera.gr

Δήμος Αλμωπίας: Στην πρώτη γραμμή ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Αβραμίκας

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αποχιονισμοί και οι ρήψεις αλατιού σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου Αλμωπίας, όπου τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν χιονοπτώσεις.

Κλειστά και την Παρασκευή τα σχολεία του Δήμου Έδεσσας & Πέλλας

Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά, διότι παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία έχει ανέβει υπάρχουν προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας (παγωμένες τουαλέτες, προβλήματα στην ύδρευση, πάγος και χιόνι στις αυλές των σχολείων) για τους μαθητές.

Σε ότι αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών θα λειτουργήσει μόνο ο Α’ Παιδικός Σταθμός με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.


--------------------------------------------------------------------------------


Ο δήμος Πέλλας ανακοινώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και του παρατεταμένου παγετού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση αφού εκτιμηθεί η λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων μετά από συνεργασία με τους προϊστάμενους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και με τους διευθυντές των σχολείων.

Ετήσιος χορός Άρη Αμπελειών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του αθλητικού συλλόγου ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ σας προσκαλούν στον ετήσιο χορό του το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 21:00 στο κέντρο δεξιώσεων ΜΕΓΑΡΟ ( 3χλμ Γιαννιτσών - Αξού) . Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η παραδοσιακή ορχήστρα Μακεδονικό Μεράκι .

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας γεμίσει χαρα .

Πάγωσε και ο καταρράκτης στην Έδεσσα! [EIKONA]

Πολικές θερμοκρασίες!


Πάγωσε ακόμη και ο καταρράκτης της Έδεσσας, με τον υδράργυρο στον νομό, όπως και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, να βρίσκεται σταθερά υπό το μηδέν.

Μόλις λίγες ημέρες πριν είχαν παγώσει τμήματα της λίμνης των Ιωαννίνων, καθώς και καταρράκτες σε Ξάνθη και Ζαγοροχώρια.


ΦΩΤΟ από ΑΠΕ*
alfavita.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *