Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη συμμετοχή των γεωπόνων στην ενημέρωση στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας

Ο Γιώργος Γαϊτάνης, γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Πέλλας την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο Πνευματικό

Απολογισμός Δήμου Έδεσσας για το 2013

Την 31η Ιανουαρίου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Έδεσσας (Αίθουσα Δ.Σ.) και σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006

Μέσω τραπεζών οι πληρωμές του Δημοσίου

Υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα γίνονται στο εξής οι πληρωμές χρηματικών ενταλμάτων από το Δημόσιο προς τους δικαιούχους, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.


Έρχεται το...Πολύ-Αγρόκτημα !

Τον όρο «Πολυ-Αγρόκτημα» εισάγει σε δύο άρθρα του το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην αρχική του μορφή αναφερόταν στον ορισμό του «Αγροκτήματος», αλλά βελτιώθηκε μετά την επεξεργασία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, και το άρθρο 52 προβλέπει μέχρι και σήμα πιστοποίησης για τη διάκριση του Πολυ-Αγροκτήματος από άλλες επιχειρήσεις. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Άρθρο 52

Πολυ - Αγρόκτημα

1. Ως «Πολυ - Αγρόκτημα» ορίζεται η αγροτουριστική εκμετάλλευση, η οποία λειτουργεί με έμφαση στις τοπικές παραγωγικές δυνατότητες κάθε περιοχής και η οποία διαθέτει τουλάχιστον:

α) καλλιεργήσιμη έκταση,

β) φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο και

γ) χώρο εστίασης και διανυκτέρευσης.

Επιτρέπεται η λειτουργία δικτύου Πολυ-Αγροκτημάτων, ανά την ελληνική επικράτεια.

2. Στόχος του Πολυ-Αγροκτήματος είναι:

α) Η επιστροφή στον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας.

β) Η γνωριμία με παραδοσιακά επαγγέλματα, ντόπιες καλλιεργητικές μεθόδους παραγωγής και παραγωγικές διαδικασίες, οι οποίες σπανίζουν ή έχουν εκλείψει.

γ) Η γνωριμία με τις ασχολίες και τις συνήθειες της καθημερινής ζωής των κατοίκων μιας περιοχής, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς και τη ζεστή ανθρώπινη ελληνική φιλοξενία.

δ) Η ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αυτόχθονης χλωρίδας και πανίδας.

ε) Η γνωριμία με τα πολιτισμικά στοιχεία μιας περιοχής, μέσα από την οργάνωση επισκέψεων σε ιστορικά και λοιπά τοπικά αξιοθέατα, καθώς και τη συμμετοχή σε υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής.

Το κάθε Πολυ-Αγρόκτημα μπορεί, εφόσον διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και δυνατότητες, να αναπτύσσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, εκπαίδευσης, πρόληψης υγείας, καθώς και αθλητισμού. Δύναται να δημιουργεί συνεργατικές δράσεις με τις γειτνιάζουσες παραγωγικές μονάδες γεωργίας, κτηνοτροφίας, με επιχειρήσεις μεταποίησης και τυποποίησης, καθώς και με τα κατά τόπους μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που προάγουν και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, ιδιαίτερα με αυτά που είναι συνυφασμένα με τον παραγωγικό πολιτισμό του τόπου.3. Για τη διάκριση του Πολυ-Αγροκτήματος από άλλες επιχειρήσεις κατοχυρώνεται σήμα, σύμφωνα τις κείμενες διατάξεις του ν. 4072/2012 (Α ́86), δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του οποίου έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
ΠΗΓΗ:agronews.gr

Επεκτείνεται η δυνατότητα απογραφής εργαζομένων από το ΙΚΑ

Την δυνατότητα της απογραφής εργαζομένων που δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου από τους εργοδότες τους δίνει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι τηρούνται οι διατυπώσεις αναγγελίας των στοιχείων απασχόλησής τους στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Τσουχτερά πρόστιμα για καθυστέρηση υποβολής δήλωσης Φ.Π.Α.

Ενεργοποιούνται από τον Φεβρουάριο τα υψηλά πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Πρόκειται για πρόστιμο 1.000 ευρώ όσον αφορά τους επιτηδευματίες με βιβλία β κατηγορίας και 2.500

Ο Ομπάμα έκλεισε το τηλέφωνο στον Ερντογάν

Ούτε στο τηλέφωνο δεν καταδέχεται να μιλήσει ο Αμερικανός πρόεδρος στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταΐπ Ερντογάν, που μάταια προσπάθησε τελευταία επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον κ Ομπάμα.

Ιστοσελίδα Αγγλόφωνου Ενημερωτικού και Εκπαιδευτικού Υλικού


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε πάνω στην εικόνα


Μουσικό στέκι "Το Πρώτο Πάτωμα"

"Το Πρώτο Πάτωμα" Το νέο μουσικό στέκι της Αριδαίας, βραδιές ζωντανής μουσικής κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Συγκαλύπτουν τον καταζητούμενο κουνιάδο του Άδωνη και ανιψιό του γ. γ. Δημόσιας Τάξης(pics)

Σοβαρό σκάνδαλο συγκάλυψης «μυρίζει» η υπόθεση του διεθνώς καταζητούμενου Γιάννη Καραγιαννίδη, αδελφού της Ευγενίας Μανωλίδου και κουνιάδου του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος παρά το διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol, πιθανότατα στην Αθήνα.

Τιμές καυσίμων νομού Πέλλας

Δείτε τις τιμές των καυσίμων στα βενζινάδικα της περιοχής σας:Φάκελοι με σφαίρες στον Προβόπουλο και τον Πρετεντέρη!

Φάκελοι με σφαίρες στον Προβόπουλο και τον ΠρετεντέρηΣφαίρες περιείχε ο φάκελος που έφτασε το πρωί στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία. Ανάλογο φάκελο έλαβε και ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης.

Η λύση Στουρνάρα για τα χρέη του ΠΑΟΚ

Διαβάστε ποιο είναι το πλάνο για το οποίο ζητά την έγκριση από την τρόικα και ήδη έχει ενημερωθεί ο Ιβάν Σαββίδης.

8 επικίνδυνες τροφές για το κατοικίδιό σας

8 επικίνδυνες τροφές για το κατοικίδιό σαςΜπορεί το κατοικίδιό σας να ικετεύει για μια μπουκιά από το πιάτο σας, αλλά δεν είναι όλες οι τροφές αθώες για το σκυλί ή τη γάτα!

Ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών στην Αλμωπία

Καθηγητής αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστιμίου, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών όλων των επιπέδων σε πολύ προσιτές τιμές.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ :Το πρόγραμμα και οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου 18 & 19 Ιανουαρίου 2014

Δείτε αναλυτικά τη δράση του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της ΕΠΣ Πέλλας :

Εφημερεύοντα Φαρμακεία νομού Πέλλας

Δείτε ποια φαρμακεία εφημερεύουν σήμερα σε:
Το σενάριο τρόμου για το χρέος που τρέμουν στου Μαξίμου

Το σενάριο τρόμου για το χρέος που τρέμουν στου ΜαξίμουΜία απαισιόδοξη εκδοχή σχετικά με το αν και πώς μπορεί να ρυθμιστεί το ελληνικό χρέος, ώστε να καταστεί βιώσιμο, έχει αρχίσει να συζητείται τις τελευταίες ώρες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛ.Γ.Ο. "ΔΗΜΗΤΡΑ"

Ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης για τους νέους αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πραγματοποίησε στις 14,15,16/1/2014 εκπαιδευτικές επισκέψεις στα φυτώρια «Vivaio» Κυριακίδης Σταύρος-Τριανταφυλλίδης Ιωάννης . 

Σημαντική βοήθεια σε συνανθρώπους μας από τη συγκέντρωση τροφίμων στο Δήμο Πέλλας

Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου για συγκέντρωση τροφίμων και παιχνιδιών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.
Νέα νομοσχέδια από το Υπ. Περιβάλλοντος

Τρία νέα νομοσχέδια, που αφορούν ρυθμίσεις για τις χρήσεις γης, την ιδιωτική πολεοδόμηση και τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Καλαφάτης. 

Σύσκεψη υπουργών για τη '' Λευκή Εβδομάδα '' στα σχολεία

Όλα τα ενδεχόμενα για την «λευκή εβδομάδα» χειμερινού τουρισμού, θα εξετασθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου και της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη. 

Έρχεται κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ ;

Πιθανή κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος που δίνεται σήμερα από τον ΟΑΕΔ στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ θα επιφέρει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών που αποτελεί μια μνημονιακή δέσμευση που δεν έχει

Ασφάλειες ΟΥΖΟΥΝΗ - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Ασφάλειες ΟΥΖΟΥΝΗ - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

στην Αριδαία.

Σκέψεις για εκπτώσεις σε τέλη κυκλοφορίας και τεκμήρια

Φορολογικές "ανάσες" με στοχευμένες μειώσεις σε τεκμήρια διαβίωσης για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες, τέλη κυκλοφορίας, του ΦΠΑ στις νεόδμητες κατοικίες και αλλαγές

Τέλος στα επικυρωμένα αντίγραφα - Απλουστεύονται δεκάδες διαδικασίες της καθημερινότητάς μας

Μια σειρά από διατάξεις που απλά υπάρχουν για να ταλαιπορούν πολίτες και εργαζόμενους καταργούνται. Χαρακτηριστικότερη όλων η επικύρωση που χρειάζεται για το ακριβές αντίγραφο στα

Τι κρύβουν σήμερα Παρασκευή 17/1 τα Ζώδια!

Το να βρίσκει κανείς και να λέει τα σφάλματα των άλλων ίσως εύκολο και δυνατό. Το να υποδείξει όμως την σωστή, σε κάθε περίπτωση,

Προστατεύεται η σύνταξη του ΟΓΑ

Με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας» φαίνεται ότι προχωράει το υπουργείο Οικονομικών στην εφαρμογή του νέου συστήματος φορολόγησης των αγροτών παραπέμποντας σε μελλοντικές

Τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ - Τι πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την υποβολή τροποποιητικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ επισημαίνοντας ότι, για όσες αφορούν τον Δεκέμβριο και τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα πρέπει να καταβληθεί, ως τις 20 Ιανουαρίου, μόνο το

Το Ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε την καταστολή κατά των ομοφυλοφίλων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «καταδίκασε με σθεναρό τρόπο» την υιοθέτηση από τις ηγεσίες πολλών δεκάδων χωρών νόμων που έχουν στόχο να καταστείλουν, όλο και πιο σκληρά, την ομοφυλοφιλία.

Συνολικά

Γόνιμο έδαφος στη Βόρεια Ελλάδα για το νέο επενδυτικό νόμο

Διακόσια πενήντα εννέα επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται μέχρι σήμερα η Διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε ο Υπουργός Μακεδονίας

Υπογράφεται στη Λοζάνη η Συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμών (Σαν σήμερα 17/1)

1997Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι υπέγραψαν την επίσημη συμφωνία για τη Χεβρώνα και η παλαιστινιακή σημαία αναρτήθηκε σε κυβερνητικό κτίριο, ενώ οι Ισραηλινοί στρατιώτες αποχώρησαν από τα φυλάκια και η πόλη παραδόθηκε στην παλαιστινιακή αυτοδιοίκηση μετά από 30 χρόνια ισραηλινής κατοχής. Το Ισραήλ θα διατηρούσε την

Μητσοτάκης: Θα κλείσουν κι άλλοι φορείς του Δημοσίου -Ερχονται νέες απολύσεις

Νέα «λουκέτα» σε φορείς του δημοσίου τομέα και περαιτέρω μειώσεις

Το σκίτσο της ημέρας

Το σκίτσο της ημέρας...


Ιταλία: Είχε μετατρέψει το προξενείο σε... ερωτική φωλιά

Μέρος του ιταλικού Τύπου δημοσίευσε τις κατηγορίες μιας πρώην υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου της Νάπολης εναντίον του μέχρι πρότινος προξένου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Μουρ ο οποίος

Δείτε πως είναι σήμερα ο Jaime Palillo από την σειρά "Carousel" !
Δείτε πώς είναι σήμερα το στρουμπουλό αγόρι από την σειρά "Carousel" :+πηγή:ialmopia.gr

Τι είναι η «μαύρη σκιά» που την λένε «μόρα»;

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν νιώσει μια «σκιά» από πάνω τους την ώρα του ύπνου. Οι «παλιοί» στα χωριά , αποκαλούσαν αυτή την σκιά «Μόρα».

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ της Νικολούλη “Γνωρίζω ποιος έκρυψε το σώμα του Άλεξ και..."

Για την υπόθεση του μικρού Άλεξ στη Βέροια, την οποία έχει ερευνήσει με λεπτομέρεια και την γνωρίζει πολύ καλά μίλησε η Αγγελική

BINTEO: Ομογενής δημοσιογράφος έψαλε τον Εθνικό ύμνο

BINTEO: Ομογενής δημοσιογράφος έψαλε τον Εθνικό ύμνοΜε αφορμή την αναμέτρηση Γκρίζλις - Μπακς όπου αγωνίστηκαν και οι τρεις Έλληνες (Κουφός, Καλάθης, Αντετοκούνμπο), ο ομογενής δηοσιογράφος, Τας Μελάς έψαλε ζωντανά τον Εθνικό ύμνο.

Ο Τας Μελάς σε εκπομπή για το ΝΒΑ την ώρα που αναφερόταν στον αγώνα Γκρίζλις - Μπακς έψαλε τον Εθνικό ύμνο και μάλιστα ζήτησε από συνάδελφό του να σταματήσει να μιλάει.


Δείτε το video:
πηγή:toxwni.gr

«Περαίωση» περιουσίας μόνο με υψηλό συντελεστή

Απορρίπτουν την «περαίωση περιουσίας» με χαμηλό φορολογικό συντελεστή στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *