Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Σεμινάριο BLS στο ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής του νοσοκομείου Έδεσσας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πιστοποιημένο σεμινάριο BLS ( Βασική υποστήριξη της ζωής με καρδιοαναπνευστική αναζωογώνηση και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή) που έγινε σε συνεργασία του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Έδεσσας με το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανάνηψης).

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΔΙΕΚ συμμετείχαν καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ καθώς και ενδιαφερόμενοι φοιτητές άλλων ειδικοτήτων. Οι συμμετέχοντες ενίσχυσαν τις γνώσεις τους και την εκπαίδευσή τους σε τεχνικές ανάνηψης και υποστήριξης της ζωής κάνοντας χρήση και αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Το ΔΙΕΚ ευχαριστεί θερμά τον κ. Γκούρτσα εκπαιδευτή -διασώστη καθώς και τους συνεργάτες του εκπαιδευτές -διασώστες από το ΕΚΑΒ Έδεσσας, Αναστασία Γιακουμή ,Πέτρο Στανίση και Ηλία Μπούζμπα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και δεσμεύεται σε καινούργια συνεργασία με το νέο εκπαιδευτικό έτος.

Με εκτίμηση
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΚ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΓΙΑΜΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΚΑΣΚΕΜ: Την απονομή του Κυπέλλου & των Διπλωμάτων στον ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟ ΒΕΡΟΙΑΣ έκανε ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑΣ.ΚΕ.Μ κ. Παπαγιαννούλης Αντώνης

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα έγινε η απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων από τον Πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. κ. Αντώνη Παπαγιαννούλη στην πρωταθλήτρια του 3ου Ομίλου Βορρά της Γ' Εθνικής Κατηγορίας ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, σήμερα Κυριακή 20 Μαίου στο ΔΑΚ Βικέλας Μακροχωρίου, μετά την λήξη του αγώνα με τον ΦΟ Πρωτέα Γρεβενών.

Στον ίδιο όμιλο οι ομάδες της ΕΚΑΣΚΕΜ ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ & ΕΥΑΘΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ, παραμένουν στην Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ένώ Ο ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, από την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. συγχαίρει θερμά όλους!

Οι άνθρωποι σπάνια λένε «ευχαριστώ» στην καθημερινότητά τους

Αν βοηθήσατε κάποιον ή του κάνατε μια χάρη ή ανταποκριθήκατε σε κάτι που σας ζήτησε, αλλά σας πείραξε που δεν σας είπε "ευχαριστώ", παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι δεν αποτελείτε εξαίρεση.

Επίδομα παιδιού 2018 - TAXISnet: Δείτε πότε θα ανοίξει το Α21 - Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

Ανακοινώθηκε -μετά από μεγάλη καθυστέρηση- η ημερομηνία που θα ανοίξει στο Taxisnet, το Α21.

Δείτε το πρόγραμμα παιδικών πρωταθλημάτων 23,27 & 28/5

Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα των αγώνων του παιδικού πρωταθλήματος περιόδου 2017/18.
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Αναδρομές: Διαταγή 227 - Η απάνθρωπη εντολή του Στάλιν, που συνέβαλε στη συντριβή του Χίτλερ

Το καλοκαίρι του 1943 ο Χίτλερ διατάσσει τα στρατεύματά του που κινούνταν προς τη Μόσχα να χωριστούν σε δύο παράλληλα μέτωπα. Το ένα θα βάδιζε προς το Στάλιγκραντ (εκεί όπου θα γινόταν τελικά η μάχη που σε μεγάλο βαθμό έκρινε την αναμέτρηση στην Ανατολή) και το άλλο προς τον Καύκασο. Πριν αναλάβει δράση ο «Στρατηγός Χειμώνας» και αλλάξει οριστικά τις ισορροπίες υπέρ των Σοβιετικών, ο Στάλιν βλέπει τα εδάφη της «μητέρας πατρίδας» να κατακτώνται από τον Χίτλερ και τους δικούς του στρατιώτες να λιποτακτούν άτακτα, χαρίζοντας γη και ζωτικό χώρο στις δυνάμεις του άξονα. Τότε εκδίδει το «Διάταγμα 227» το οποίο προβλέπει άμεση εκτέλεση όσων κάνουν έστω κι ένα βήμα πίσω. Από το αίμα και αυτών των ανθρώπων σφραγίστηκε τελικά η νίκη.

Ένα παιχνίδι δίχως κανόνες

Όσο κι αν στο πέρασμα του χρόνου η ανθρωπότητα προσπαθεί να θέσει κανόνες συμπεριφοράς ακόμη και σε ενέργειες που ελάχιστη σχέση έχουν με την ανθρωπιά, όπως για παράδειγμα ο πόλεμος, είναι αλήθεια πως σπανίως αυτοί οι κανόνες γίνονται καθολικά σεβαστοί. Επιπλέον, συχνά βάναυσες και παράλογες πράξεις βρίσκουν αιτιολόγηση με χίλιους δύο τρόπους. Κι αν οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό, μπορεί να ανατρέξει στο πώς οι Αμερικανοί δικαιολόγησαν τις ρίψεις πυρηνικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, τονίζοντας πως οδήγησαν εν γνώσει τους χιλιάδες άμαχους και ουσιαστικά αθώους πολίτες σε φρικτό θάνατο για να τελειώσει πιο γρήγορα ο πόλεμος και να σώσουν έτσι τις ζωές άλλων.

Η θυσία των Σοβιετικών

Καμία άλλη χώρα δεν πλήρωσε μεγαλύτερο τίμημα σε όρους ανθρωπίνων ζωών από τη Σοβιετική Ένωση. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα νούμερο που κυμαίνεται από 20 μέχρι 27 εκατομμύρια θανάτους, εκ των οποίων το ένα τρίτο μόνο αφορούσε στρατιώτες. Και δεν ήταν μόνο οι σφαίρες και οι βόμβες των Γερμανών που ευθύνονταν για το θάνατό τους. Για κάποιους από αυτούς το τέλος ήρθε από φίλια πυρά, μετά τη διαταγή του ίδιου του Στάλιν. Σε μια ιστορία που έτσι κι αλλιώς νομοτελειακά θα γραφόταν με αίμα, ο «πατερούλης» δεν είδε όλα τα παιδιά του με τον ίδιο τρόπο. Ξεχώρισε τα «σάπια μήλα» και αποφάσισε να τα κόψει μια και καλή, πριν «μολύνουν» ολόκληρο το δέντρο.

«Ούτε βήμα πίσω»

Σε αυτές τις τρεις λέξεις συνοψίζεται όλη η ουσία του διατάγματος 227. Με αυτό ο Στάλιν ξεκαθαρίζει πως όποιο στρατιωτικό ή πολιτικό στέλεχος δειλιάσει μπροστά στις δυνάμεις της Βέρμαχτ θα εκτελείται επί τόπου. Ούτε δίκες, ούτε δικαστήρια, ούτε μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης. Τέλος στην άτακτη υποχώρηση και τις λιποταξίες που παρέδιδαν πλουτοπαραγωγικές πηγές στον εχθρό και ολόκληρες πόλεις ή χωριά λάφυρα στους στρατιώτες του Χίτλερ. Στον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο δεν υπήρχε χώρος για λιπόψυχους, δειλούς και προδότες.

Ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης είχε θεωρήσει πως περιοχές όπως το Ροστόφ είχαν παραδοθεί πολύ εύκολα στον εχθρό και πίστευε πως ήταν θέμα χρόνου να καταρρεύσει πλήρως η πολεμική μηχανή του από τις αλλεπάλληλες ήττες. Έτσι, κάνει λόγο για ντροπιαστική τακτική, για προδοσία των λαβάρων και χρησιμοποιεί αυστηρό ύφος μεν, αλλά και ρητορική γεμάτη συναίσθημα ώστε να πείσει και τον τελευταίο για την αναγκαιότητα του διατάγματος. Παράλληλα, δίνει την εντολή στον άμαχο πληθυσμό να μπει στο Στάλινγκραντ, θεωρώντας πως έτσι θα δώσει μεγαλύτερο κίνητρο στους υπερασπιστές της πόλης οι οποίοι θα γνώριζαν πως οι μανάδες και τα αδέλφια τους βρισκόταν εκεί.


 
 
Τα αδελφοκτόνα τάγματα

Παράλληλα οργανώνει πειθαρχικά τάγματα από μεσαία και ανώτερα στρατιωτικά και πολιτικά στελέχη τα οποία δρουν ακριβώς πίσω από την κύρια γραμμή του μετώπου. Έργο τους δεν είναι να αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς, αλλά να ελέγχουν τις κινήσεις των ίδιων των συμπατριωτών τους.

Έτσι δημιουργούνται πολύ καλά εξοπλισμένα τμήματα τα οποία αποτελούνταν από περίπου 200 άτομα το καθένα. Οι συντονιστές αποφασίζουν πού θα τα στείλουν κάθε φορά, «διαβάζοντας» τα μηνύματα που έρχονταν από τις αμυνόμενες μεραρχίες του Κόκκινου Στρατού. Σε όποια από αυτές παρατηρείται οποιοδήποτε κρούσμα δειλίας ή απλής απειθαρχίας, ο επί τόπου τουφεκισμός είναι η τιμωρία.

Όσο σκληρό, όσο απάνθρωπο κι αν μοιάζει ως σύλληψη και ιδέα, αποδείχτηκε σωστό ως τακτική εν καιρώ πολέμου. Το μέτωπο γίνεται ξανά αρραγές. Οι όποιες υποχωρήσεις δεν είναι πια άτακτες, αλλά κομμάτι της στρατηγικής προκειμένου να αποδεκατιστούν οι δυνάμεις του στρατηγού Πάουλους που απειλούσε να καταστρέψει τα πάντα. Αν και η τελική νίκη βρισκόταν ακόμη αρκετά μακριά, η Σοβιετική Ένωση έδωσε μια πρώτη ιδέα στον υπόλοιπο κόσμο για το τι μπορεί να επιτευχθεί χάρη στην αυτοθυσία. Ακόμη κι αν αυτή δεν αποτελεί επιλογή…
 
 
 
απο το menshouse.gr

Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας - Πρώτος στην κατηγορία Αγόρια 16 ετών ο Τάσος Τσελεπής

Ο αθλητής του Ομίλου μας Τάσος Τσελεπής ήταν ο νικητής του πρωταθλήματος Ε3 στην κατηγορία των 16 ετών που έγινε στη Νάουσα.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Εξερράγη βόμβα στους Σαρακηνούς, ο πρώην άσσος του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Γεωργίου στην Θύελλα

Η πρώτη μεταγραφική βόμβα εξερράγη στους Σαρακηνούς ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν για την νεοφώτιστη Θύελλα Σαρακηνών και αποτελεί πλέον είδηση με την διοίκηση του Ηλία Αταλασίδη να στέλνει από πολύ νωρίς το μήνυμα και να δείχνει τις προθέσεις του προς τους αντιπάλους του ενόψει του πρωταθλήματος της Α1 για την νέα σεζόν.

Σηφάκης: Στην Πέλλα ο Παύλος Πολάκης για τα εγκαίνια του Τεχνητού Νεφρού και τους δύο αξονικούς

Γιάννης Σηφάκης : Ο Παύλος Πολάκης στην Πέλλα το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου για τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ( μετά την μετεγκατάσταση της ) και τον έλεγχο της προόδου δημοπράτησης και τοποθέτησης των δύο αξονικών τομογράφων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα ενημερωθεί για τα προβλήματα των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Πέλλας, για τις ανάγκες προμήθειας εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία μέσω του ΠΔΕ του Υπουργείου, την ανάγκη επέκτασης και εκσυγχρονισμού των επειγόντων (ΤΕΠ) στην Έδεσσα, για τις ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πέλλας και των Κ.Υ. και γενικά στα θέματα Υγείας στην Πέλλα.

O Παύλος Πολάκης έχει ξεχωριστή συμβολή τόσο στην αντιμετώπιση ( σε συνεργασία με τον Γιάννη Σηφάκη) των πολλών γραφειοκρατικών και άλλων εμποδίων για να καταστεί δυνατή η έγκριση και η χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, όσο και στην χρηματοδότηση των δύο αξονικών τομογράφων για τα δύο Νοσοκομεία της Πέλλας. Ο αξονικός τομογράφος της Έδεσσας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είναι τοποθετημένος και θα λειτουργεί. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών για τον οποίο εντός των δυο επόμενων βδομάδων ολοκληρώνεται η εγγραφή της πίστωσης από το ΙΝΤΕRREG στο ΠΔΕ και η δημοπράτηση του.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία της επίσκεψης του Αναπλ.Υπουργού Υγείας και το πρόγραμμα της επίσκεψης του θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα από την Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Βαθμολογίες διαιτητών και βοηθών - πουθενά Σίπκας, Φωτιάς, Μαυρίδης

Το ''κατάφεραν'' και ''αυτό'' το εξωφρενικό φέτος στην ΕΠΣ Πέλλας και την Επιτροπή Διαιτησίας σε μια σεζόν απόλυτου παραλογισμού.Να αναδείξουν δηλαδή τους "έσχατους'' πρώτους και να ...εξαφανίσουν αντίθετα τους πραγματικά καλύτερους διαιτητές και βοηθούς που διαθέτει ο Νομός.

Χθες , πιο συγκεκριμένα .ανακοινώθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ενωσης οι πίνακες κατάταξης των 'κορυφαίων' διαιτητών και βοηθών της φετινής περιόδου με βάση τις βαθμολογίες των παρατηρητών Διαιτησία και ..ω του θαύματος από αυτές απουσιάζουν οι πιο πολλοί αξιολογημένοι και δη οι Σιπκας , Φωτιάς όπως και οι Μαυρίδης , Ταγκαλίδης .

Αντίθετα αναδεικνύονται μέσα στους καλύτερους και κάποιοι που είναι πολύ αμφίβολο από πλευράς φυσικής κατάστασης ,εάν μπορούν να ακολουθήσουν ακόμη και ρυθμό αγώνα Παλαιμάχων (...)
Κριτήριο εισόδου στον πίνακα βέβαια είναι και ο αριθμός τω αγώνων που έχει παίξει κάποιος , αλλά και αυτή η παράμετρος "ξεγυμνώνει" ακόμη περισσότερο την Επιτροπή και καταδεικνύει τον μέγεθος της αναξιοκρατίας και του διαχωρισμού των διαιτητών σε "ημέτερους'και μη ανεξαρτήτου ικανοτήτων

Διότι βάσει των συγκεκριμένων πινάκων , δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν με τους πραγματικά κορυφαίους της τοπικής διαιτησίας . Ο Σιπκας δηλαδή της Σούπερλίγκα που μπορεί να σταθεί άνετα σε Τούμπα ,ΟΑΚΑ και Λεωφόρο ή πήρε πιο χαμηλούς βαθμούς από τον κάθε "χθεσινό'' που δεν έχει κρατήσει σημαία πέρα από την ...Χαλκηδόνα ή χρησιμοποιήθηκε σε λιγότερα παιγνίδια από το ελάχιστο όριο των 19,οπότε τίθεται εύλογα το ερώτημα , γιατί δεν παίζει συχνότερα αυτός στην Α1 ,ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος...

Οπως και ο Φωτιάς της Φούτμπολ Λιγκ ομοίως που είτε πήρε πιο χαμηλές βαθμολογίες ,είτε έπαιξε λιγότερα παιγνίδια στην Α1 από διαφόρους άλλους μη αξιολογημένους "περιπατητές" των γηπέδων...

Οι σχετικοί πίνακες:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (ελάχιστος αριθμός 12 αγώνες)
1.ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 8,393 σε 15 αγώνες
2.ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 8,377 σε 18 αγώνες
3.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 8,350 σε 12 αγώνες
4.ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 8,340 σε 15 αγώνες
5.ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 8,333 σε 15 αγώνες
6.ΑΤΖΑΜΙΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 8,325 σε 24 αγώνες
7.ΤΡΥΨΙΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 8,287 σε 16 αγώνες
8.ΑΡΓΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 8,286 σε 15 αγώνες
9. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 8,278 σε 14 αγώνες
10.ΚΑΤΕΡΙΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ 8,275 σε 16 αγώνες

ΒΟΗΘΟΙ (ελάχιστος αριθμός 19 αγώνες)
1. ΚΟΥΠΑΡΑΝΗ ΜΑΡΙΑ 8,393 σε 32 αγώνες
2. ΠΙΛΤΣΗΣ ΦΑΝΗΣ 8,391 σε 23 αγώνες
3. ΔΕΛΛΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 8,386 σε 22 αγώνες
4. ΜΙΛΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 8,378 σε 19 αγώνες
5. ΤΕΤΡΑΓΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 8,370 σε 24 αγώνες
6. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 8,368 σε 19 αγώνες
7. ΑΔΡΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 8,361 σε 26 αγώνες
8. ΜΙΣΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 8,336 σε 22 αγώνες
 
 
απο   Rodovitis Giorgos  | anonym-filathlos.blogspot.gr

Αφιέρωμα: Τζον Νας 1928 – 2015

Αμερικανός μαθηματικός, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας το 1994 για τη συμβολή του στη θεωρία των παιγνίων. Έγινε ευρύτερα γνωστός από τη βιογραφική ταινία «Ένας υπέροχος άνθρωπος» («A Beautiful Mind»), με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κράου ως Τζον Νας, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και βραβεύτηκε με 4 Όσκαρ το 2002.

Πανελλήνιες 2018: «Βουτιά» στις βάσεις φέρνει το νέο μηχανογραφικό

ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 75% ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

"Συγχαρητήρια σε Αετούς και Φίλιππο"

Ο Βαφύρας μας συγχαίρει Αετούς και Φίλιππο για την άνοδο στην Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑ συγχαίρει την ομάδα των Αετών Βέροιας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΜ και την άνοδό της στην Α΄ κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΜ, καθώς και την ομάδα του Φίλιππου Νέας Πέλλας για την άνοδο στην Α΄ κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΜ».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *