Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Εδεσσαϊκός: Εισιτήρια διαρκείας των 120 και 60 ευρώ για φέτος και ειδική τιμή 50 για τις γυναίκες

Εισιτήρια διαρκείας τριών κατηγοριών αποφάσισε να θέσει σε κυκλοφορία ο Εδεσσαϊκός για τους φιλάθλους του 120 ευρώ τα ακριβά στις θέσεις των επισήμων , 60 για τις υπόλοιπες θέσεις και 50 ειδικά για τις γυναίκες .
Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν όλους τους φετινός εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου Γ Εθνικής .

Αναδρομές: Η πιο φονική μάχη της ιστορίας «γεννάει» ακόμη νεκρούς

"Σχεδόν 75 χρόνια μετά την τελευταία ριπή που ακούστηκε στο μαρτυρικό Στάλινγκραντ, απόγονοι των υπερασπιστών του ξεθάβουν ακόμη νεκρούς που άφησε πίσω της η πιο φονική μάχη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου."

Ερευνα-σοκ για το σφουγγαράκι πιάτων - Οι κίνδυνοι που κρύβει για την υγεία

Το σφουγγαράκι της κουζίνας φιλοξενεί αμέτρητα μικρόβια, μερικά από τα οποία είναι στενοί συγγενείς των βακτηρίων που προκαλούν πνευμονία και μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες συνιστούν την αλλαγή του κάθε εβδομάδα, επειδή ακόμη κι αν προσπαθήσει κανείς να αποστειρώσει τα σφουγγαράκια, π.χ. με βράσιμο, τα μικρόβια δεν θα εξαλειφθούν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μάρκους Έγκερτ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Φουρτβάνγκεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Scientific Reports", σύμφωνα με το "Science", ανέλυσαν το DNA των μικροβίων που υπήρχαν σε 14 χρησιμοποιημένα σφουγγαράκια κουζίνας.

Διαπίστωσαν ότι ακόμη και όταν επιχείρησαν να αποστειρώσουν τα σφουγγαράκια σε βραστήρα ή σε φούρνο μικροκυμάτων, δεν σκοτώθηκαν αρκετά από τα δυνητικά επικίνδυνα μικρόβια, όπως το Chryseobacterium hominis και το Moraxella osloensis, το οποίο μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ μπορεί επίσης να δημιουργήσει δυσάρεστη μυρωδιά (και στο ίδιο το σφουγγαράκι).

Προς μεγάλη έκπληξη των επιστημόνων, τα σφουγγαράκια που τακτικά καθαρίζονταν, περιείχαν μεγαλύτερη αναλογία παθογόνων μικροοργανισμών, σε σχέση με τα σφουγγαράκια που δεν είχαν καθαριστεί ποτέ. Αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι τα παθογόνα βακτήρια είναι πιο ανθεκτικά και γρήγορα καταλαμβάνουν το χώρο που αφήνουν τα πιο «καλά» μικρόβια - κάτι ανάλογο με την επίπτωση που έχουν τα αντιβιοτικά στο έντερο.

Τα βακτήρια είναι πανταχού παρόντα, τόσο πάνω στη επιφάνεια, όσο και στις κοιλότητες στο εσωτερικό του σπόγγου. H ανάλυση του μικροβιώματος έδειξε ότι κυριαρχούν τα γ-πρoτεοβακτήρια.

Κάτω από το μικροσκόπιο, αποκαλύφθηκε ότι κάθε κυβικό εκατοστό από ένα σφουγγαράκι μπορεί να φιλοξενεί πάνω από 50 δισεκατομμύρια, δηλαδή περίπου επτά φορές περισσότερα από τον αριθμό των κατοίκων της Γης. Τέτοια πυκνότητα βακτηρίων, σύμφωνα με τους ερευνητές, συναντάται μόνο στα κόπρανα.

Να γιατί είναι καλή ιδέα να πληρώνει κανείς κάτι παραπάνω για να αλλάζει συχνά το σφουγγαράκι της κουζίνας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε τροχιά δημιουργικότητας και συνετής διαχείρισης η ΔΗΚΕ Αλμωπίας

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓιΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Η ΔΗ.Κ.Ε.Α.

ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ


Σε τροχιά δημιουργικότητας και συνετής διαχείρισης βρίσκεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.) Αλμωπίας. Αυτό διαπίστωσε για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Ζαχαριάδη στα γραφεία της Επιχείρησης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά το 2016 αποπληρώθηκε το ποσό των 90.000 ευρώ που αφορούσε σε οφειλές του έτους 2011 προς την Εφορία, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε σχετική ρύθμιση μέχρι το 2023. Με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Επιχείρηση απαλλάχτηκε από ένα σημαντικό βάρος και πλέον μπορεί να βρει τον βηματισμό της όσον αφορά στον κοινωφελή της χαρακτήρα.

Σήμερα οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών πληρώνονται στην ώρα τους, χάρη στον ορθό προγραμματισμό και τη χρηστή διαχείριση των χρημάτων, ενώ παράλληλα συνεχώς ενισχύεται το κοινωνικό έργο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.

Ο Δήμαρχος μαζί με τον κ. Ζαχαριάδη επισκέφθηκαν το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), όπου πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής και συντήρησης ώστε να απολαμβάνουν τα παιδιά ένα ακόμα καλύτερο περιβάλλον. Μάλιστα, στον προγραμματισμό της ΔΗ.Κ.Ε.Α. είναι, ανάλογες εργασίες να πραγματοποιηθούν και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) ΑμεΑ. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού στο παλαιό Δημαρχείο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και έχει αλλάξει η εικόνα αυτού του ιστορικού κτιρίου για την πόλη της Αριδαίας.Κατά τη διάρκεια της συνάντηση, ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Ζαχαριάδη για τη δυναμική του παρουσία και για την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον σημαντικό ρόλο που του έχει ανατεθεί. Όπως δήλωσε, «ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι ένας σημαντικός και χρήσιμος συνεργάτης για εμένα, καθώς με την εμπειρία που διαθέτει και την εργατικότητα που τον διακρίνει θέτει υψηλούς στόχους για τη ΔΗ.Κ.Ε.Α., μια επιχείρηση η οποία από το 2014 που ανέλαβε η δική μας Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα έχει κάνει σημαντικά βήματα».

Ποιες είναι οι υπόλοιπες αργίες για φέτος - Δείτε ποιες «πέφτουν» Σάββατο

Ποιες είναι οι επόμενες αργίες του 2017 - Δείτε ποιες ημέρες δεν θα πάμε στη δουλειά!

Αγιασμός Αλμωπού Αριδαίας

Την Τετάρτη 2/8 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός της ομάδας μας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σας περιμένουμε να καλύψετε το γεγονός, αλλά και να συζητήσουμε για τη νέα χρονιά.

Με τιμή

Δ.Σ. Αλμωπού Αριδαίας

Γιάννης Σηφάκης: Κατατέθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή η διάταξη για τους αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες γης τρίτων χωρών

Γιάννης Σηφάκης : Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο η διάταξη για τους αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες γης τρίτων χωρών.

Στη Γαύδο παρουσιάζεται το βιβλίο για τον Μενέλαο Λουντέμη

Στη Γαύδο παρουσιάζεται το βιβλίο για τον Μενέλαο Λουντέμη

Αφιέρωμα: Σάλπιγξ Ελληνική

Η πρώτη έντυπη εφημερίδα στην Ελλάδα, που εκδόθηκε την 1η Αυγούστου 1821 στην επαναστατημένη Καλαμάτα. Τυπώθηκε στο μικρό τυπογραφείο, που είχε φέρει ο Δημήτριος Υψηλάντης από την Τεργέστη. «Επιστάτη και εκδότη» όρισε τον ιερωμένο Θεόκλητο Φαρμακίδη, με προϋπηρεσία στον Τύπο («Λόγιος Ερμής») και πανεπιστημιακή μόρφωση.

Στο πρώτο του άρθρο ο Φαρμακίδης σημειώνει:

Εις τας παρούσας περιστάσεις της Ελλάδος, ότε το ελληνικόν γένος, μη υπομένον τον βαρύν της τυραννίας ζυγόν, τον οποίον έφερεν αναξίως αιώνας ολοκλήρους, απεφάσισεν υπό την προστασία της Θείας Προνοίας, να πιάση τα όπλα, διά να αναλάβη την οποίαν απώλεσεν αυτονομίαν, είναι αναγκαιοτάτη εφημερίς εις την Ελλάδα εκδιδομένη.


Η «Σάλπιγξ Ελληνική» θα έχει βραχύ βίο. Ο Φαρμακίδης αποχώρησε μετά την έκδοση του τρίτου φύλλου, μη αντέχοντας τις επεμβάσεις και την προληπτική λογοκρισία. («Δεν ενέδωσα εις το δεσποτικόν μέτρον της προεξετάσεως»). Οι σχέσεις Τύπου και εξουσίας στην Ελλάδα δοκιμάστηκαν ήδη από τα χρόνια της Επανάστασης.


Στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας δημοσιεύτηκε, μεταξύ άλλων, η Προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη που είχε απευθύνει από το Iάσιο στις 24 Φεβρουαρίου 1821 για την επανάσταση στη Μολδοβλαχία. Στο δεύτερο φύλλο δημοσιεύτηκε η έκκληση του Δημήτριου Υψηλάντη προς τους κατοίκους της Λεβαδειάς για ομόνοια, πολεμική εγρήγορση, καθώς και παραινέσεις, ώστε να μην κακοποιούνται άοπλοι Tούρκοι. Στο τρίτο φύλλο καταχωρίστηκε η έκκληση της Μεσσηνιακής Συγκλήτου και του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη προς τις ευρωπαϊκές Αυλές, με την οποία τους γνωστοποιείται ότι οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν για την ελευθερία τους.


Η «Σάλπιγξ Ελληνική» εξέδωσε συνολικά τρία φύλλα (1ης, 5ης και 20ης Αυγούστου 1821), τα οποία φυλάσσονται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής.

Ήρθε μια λέξη..


Ήρθε μια λέξη... ποίημα του Μύρωνα Κομνηνού για το ialmopia.gr

Παρεμβάσεις Δήμου Αλμωπίας στα σχολεία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Στην υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *