Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ετήσιος χορός Αλμωπού Αριδαίας


Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιείται ο 
ετήσιος χορός της οικογένειας του
Αλμωπού Αριδαίας στο Κέντρο Πάνθεον!
Ο Αλμωπός,  ο Παναλμωπιακός και η Ακαδημία του Αλμωπού 
καλωσορίζουν το 2017 με αλληλεγγύη,  αγωνιστική διάθεση και φυσικά πολύ κέφι!
Στο χορό θα πραγματοποιηθεί η κοπή βασιλόπιτας της 
Ακαδημίας και θα βραβευτούν νέοι ποδοσφαιριστές των 
Ακαδημιών.
Τιμή Εισόδου:  15 ευρώ
Προπώληση:  Ζαχαροπλαστείο ΒΑΔΑΣ,  Αγ.Νικάνδρου
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

«Ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου Πέλλας στα Μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO»

Εισαγωγικά: Ο οργανισμός με την επωνυμία «UNESCO» είναι ένας εκπαιδευτικός, επιστημονικός, πολιτιστικός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, που δημιουργήθηκε στις 16/11/1947.

Στις αρμοδιότητές του είναι να προωθήσει την αναγνώριση, προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, η οποία έχει σημαντική αξία για τον άνθρωπο. Ο όρος ¨Πολιτιστική Κληρονομιά¨ αναφέρεται σε μνημεία, ομάδες κτισμάτων και χώρων με ιστορική, αισθητική, αρχαιολογική, επιστημονική, εθνολογική ή ανθρωπολογική αξία.
Στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO από την Ελλάδα έχουν ενταχθεί 18 μνημεία:
 1. Ναός Επικούρειου Απόλλωνος – Βάσσες (Χρονολογία ένταξης 1986)
 2. Αρχαιολογικός Χώρος Ακροπόλεως (Χρονολογία ένταξης 1987)
 3. Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών (Χρονολογία ένταξης 1987)
 4. Ιερό του Ασκληπιού στην Επίδαυρο (Χρονολογία ένταξης 1988)
 5. Άγιον Όρος – Άθως (Χρονολογία ένταξης 1988)
 6. Μετέωρα (Χρονολογία ένταξης 1988)
 7. Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά μνημεία Θεσσαλονίκης (Χρονολογία ένταξης 1988): α) Ροτόντα, β) Ναός του Αχειροποιήτου, γ) Ναός Αγίου Δημητρίου, δ) Μονή Λατόμου, ε) Ναός Αγίας Σοφίας, στ) Παναγία των Χαλκέων, ζ) Ναός Αγίου Παντελεήμονα, θ) Ναός Αγίων Αποστόλων, ι) Ναός Αγίου Νικολάου Ορφανού, ια) Ναός Αγίας Αικατερίνης, ιβ) Ναός του Παντοκράτορα Σωτήρα Χριστού, ιγ) Μονή Βλατάδων, ιδ) Ναός του Προφήτη Ηλία, ιε) Βυζαντινά Λουτρά, ιστ) Τείχη της Θεσσαλονίκης
 8. Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου (Χρονολογία ένταξης 1988)
 9. Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας (Χρονολογία ένταξης 1989)
 10. Αρχαιολογικός Χώρος Μύστρα ( Χρονολογία ένταξης 1989)
 11. Αρχαιολογικός Χώρος Δήλου (Χρονολογία ένταξης 1990)
 12. Μονή Δαφνίου, Μονή Οσίου Λουκά και Νέα Μονή Χίου ( Χρονολογία ένταξης 1990)
 13. Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου Σάμου (Χρονολογία ένταξης 1992)
 14. Αρχαιολογικός Χώρος Αιγών (Βεργίνα) (Χρονολογία ένταξης 1996)
 15. Αρχαιολογικοί Χώροι Μυκηνών και Τίρυνθας (Χρονολογία ένταξης 1999)
 16. Ιστορικό Κέντρο (Χώρα), Με τη Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο (Χρονολογία ένταξης 1999)
 17. Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας ( Χρονολογία ένταξης 2007)
 18. Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων (15/07/2016).
Είναι τουλάχιστον άδικο να μην ενταχθεί και ο Αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας, που για μένα θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας, την αρχαιολογική, ιστορική, πολιτιστική αξία της Πέλλας, ωστόσο δεν έχουν προχωρήσει την διαδικασία ένταξής της στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Αναφέρθηκα παραπάνω, στα 18 ελληνικά μνημεία, που αν δούμε και τα υποσύνολα, είναι πολύ περισσότερα, και επειδή θεωρώ ότι η Πέλλα και το αξίζει και το δικαιούται, προτείνω τη λήψη σχετικής απόφασης του Δ.Σ., την οποία θα υποβάλλουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού για την περαιτέρω διαδικασία ένταξης του εν λόγω μνημείου και να την κοινοποιήσουμε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει και γνώση και ευαισθησία για το θέμα.
Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν επικαλούμαι τους ιδιαίτερα ιστορικούς λόγους για τους οποίους η πολιτεία διαχρονικά αδιαφορεί στο πιο νευραλγικό και παγκόσμιο ιστορικό κομμάτι της Μακεδονίας, την Πέλλα, για να μην θεωρηθεί πολιτική εκμετάλλευση.


Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
ΠΕΛΛΑ Δήμος για όλους

Καστερίδης Στάθης

Μεταφορά της ημέρας διενέργειας της λαϊκής αγοράς Φιλώτειας

Έχοντας υπόψη:

1) Το Ν. 4264/2014 με τον οποίο οι λαϊκές λειτουργούν από Δευτέρα έως Σάββατο, εκτός των επίσημων εθνικών ή τοπικών αργιών.

2) Το Ν.3852/2010 [ΦΕΚ.87/7-6-2010 τεύχος Α΄] <<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης>> άρθρο 94 παρ.6 υπο παρ.32 σύμφωνα με τον οποίο η έκδοση αποφάσεων για ίδρυση, μετακίνηση, διάλυση και καθορισμό του τρόπου της εν γένει λειτουργίας λαϊκών αγορών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχει μεταβιβαστεί στους Δήμους.

3) Τις ανάγκες της αγοράς.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι


Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Φιλώτειας, της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2017, να διενεργηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, λόγω της τοπικής εορτής του Αγίου Ευθυμίου. Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ιδρύεται Σύλλογος Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας

Στην Έδεσσα ιδρύεται Σύλλογος Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας από δημότες και φίλους.

Καλούμε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια η οποία είναι αναγκαία με τα σημερινά προβλήματα νοσοκομειακής περίθαλψης που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της Έδεσσας.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25-1-2017 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Έδεσσας στην περιοχή καταρρακτών.

Σας περιμένουμε γιατί πρέπει και επιβάλλεται να αγωνιστούμε όλοι μαζί γιατί η υγεία είναι αγαθό και το δικαιούνται όλοι.

Ο σκοπός της ίδρυσης του Συλλόγου αυτού όπως θα ορισθεί και στο καταστατικό του, είναι η εξασφάλιση, αποδοχή και αξιοποίηση δωρεών, επιχορηγήσεων και δράσεων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του νοπσηλευτικού προσωπικού, της υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής του Νοσοκομείου της Έδεσσας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *