Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Γιατί κάποιοι πετυχαίνουν σε ό,τι κι αν κάνουν;

Κεντρική ψαραγορά. Τετάρτη μεσημέρι. Κάτι σαν ανατολίτικο παζάρι. Χάνομαι στις μυρωδιές και στις φωνές. Περπατάω και χαζεύω. Με έχουν πάρει είδηση οι ψαράδες και δεν μου κολλάνε. Ξαφνικά σταματάω σε ένα ψαράδικο, χωρίς να ξέρω γιατί. Αφού είναι όλα τα ίδια, αναρωτιέμαι. Και όμως, αυτό διαφέρει. Κοντοστέκομαι και παρατηρώ. Προσπαθώ να βρω μία μία τις διαφορές, όπως κάναμε μικροί. Πρώτη διαφορά: τα ψάρια είναι σε ακριβή παράταξη. Δεύτερη διαφορά: ο πάγος λες και είναι πιο φρέσκος, πιο λευκός, σαν φρεσκοστρωμένο κρεβάτι. Τρίτη διαφορά: το μαγαζί τρίζει από καθαριότητα. Θα μπορούσε εύκολα να είναι φαρμακείο. Τέταρτη διαφορά: ο κόσμος που δουλεύει εδώ δεν κάθεται. Κινείται. Κάνει κάτι συνέχεια. Και χαμογελάει.

Κι εκεί που νιώθω ότι τελείωσα με το κουίζ, αντικρίζω και την υπεύθυνη του καταστήματος. Μια κυρία γύρω στα 40. Στέκεται στη μέση του μαγαζιού. Όρθια, δεν κρέμεται. Φοράει μια κολαρισμένη πεντακάθαρη στολή, σαν να την έβαλε μόλις, κι ας είναι μεσημέρι. Οι γαλότσες της λάμπουν από καθαριότητα. Τα μαλλιά της είναι καλοχτενισμένα. Σαν να έχει πάει σε δεξίωση. Κρατάει με σιγουριά ένα καλοφτιαγμένο χάρτινο χωνί για τα ψάρια. Δεν φωνάζει. Όμως δεσπόζει.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν επιλέξει την επιτυχία. Κι η επιτυχία χτίζεται με τις καθημερινές, τις «ασήμαντες» συνήθειες. Πηγαίνουν στη συνάντησή τους πέντε λεπτά νωρίτερα, ασχέτως εάν θα συναντήσουν το παιδί τους ή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προτιμούν να περιμένουν παρά να τους περιμένουν. Το κινητό τους δεν μένει από μπαταρία, γιατί έχουν φροντίσει να τη φορτίσουν όλο το βράδυ. Εάν έχουν μαγαζί, ποτέ δεν θα ξεμείνουν από ψιλά, γιατί τα προμηθεύονται εγκαίρως και σε επάρκεια. Σέβονται το κόκκινο φανάρι, πρώτα όμως γιατί σέβονται τον εαυτό τους και μετά γιατί σέβονται τον νόμο. Ποτέ δεν θα τους δεις να καταβροχθίζουν το σάντουιτς περπατώντας στη μέση του δρόμου. Θα κάτσουν στο τραπέζι έστω και πέντε λεπτά, για να φροντίσουν τον εαυτό τους. Στο μετρό θα τους δεις να διαβάζουν, χωρίς να ενοχλούν και χωρίς να ενοχλούνται. Λένε πάντα «ευχαριστώ» όταν τους αφήνεις να περάσουν και, φυσικά, είναι οι πρώτοι που το ακούν. Δεν θα τους ακούσεις ποτέ να παραπονεθούν ότι δεν έχουν χρόνο. Τα προλαβαίνουν όλα και δεν είναι λίγα.

Αυτοί οι άνθρωποι ζουν τη ζωή, δεν τους ζει η ζωή. Έχουν μάθει την τέχνη της. Πρώτα ακούν και μετά μιλάνε. Δρουν αντί να γκρινιάζουν. Παρατηρούν αντί να κρίνουν κι αποφασίζουν να το κάνουν, όταν και μόνο αυτό είναι σκόπιμο. Όταν οι πελάτες ή οι συνεργάτες τους παίρνουν χαρά, εκείνοι παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη. Νοιάζονται για τους άλλους. Νοιάζονται αληθινά. Αλλά πρώτα από όλα νοιάζονται για τον εαυτό τους και το δείχνουν. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους λες και χαμογελάνε. Αγαπούν αυτό που κάνουν. Πάντα βρίσκουν τον τρόπο να το αγαπήσουν. Έχουν αυτό που θέλουν, επειδή απλά θέλουν αυτό που έχουν. Ξέρουν να λένε «όχι», χωρίς να χρειαστεί να το φωνάξουν. Βλέπουν τη δουλειά τους σαν τη σημαντικότερη στον κόσμο, κι ας το βλέπουν κάποιες φορές μόνο αυτοί. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν προσδοκίες πρώτα από τον εαυτό τους και μετά από τους άλλους. Συγκεντρώνονται στον στόχο τους και δεν σκορπιούνται. Σου φτιάχνουν τη μέρα γιατί έχουν φροντίσει πρώτα να φτιάξουν τη δική τους. Κάνουν πλάκα με τον εαυτό τους, αλλά ποτέ για τον εαυτό τους. Ξέρουν πολλά, αλλά, παρ’ όλα αυτά, ξέρουν ότι δεν ξέρουν.

Αυτοί οι άνθρωποι πετυχαίνουν, ακόμη κι όταν «αποτυχαίνουν». Αυτοί οι άνθρωποι πάντα πετυχαίνουν, γιατί απλά το έχουν επιλέξει. Ακριβώς όπως η κυρία με την κολαρισμένη στολή και τις φρεσκογυαλισμένες γαλότσες.




ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ | kathimerini.gr

Απίθανο ξεκίνημα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε ο Αναστάσιος Τσελεπής του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας

Ένα απίθανο ξεκίνημα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε ο Αναστάσιος Τσελεπής στην πόλη Bitola της ΠΓΔΜ. 

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας -Η νόσος με τα ύπουλα συμπτώματα που «χτυπά» τους 30ρηδες

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, είναι μία αυτοάνοση νόσος που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα δηλαδή τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Σύντομος οδηγός μεταγραφών 2017

ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ (10) ΑΘΛΗΤΕΣ.
Κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει μέχρι και δέκα αθλητές (-τριες) κατά την περίοδο των μετεγγραφών και των αποδεσμεύσεων. Οι μετεγγραφές μπορεί να είναι 10 ελεύθερες ή 10 προσωρινής διάρκειας ή 10 αποδεσμεύσεις ή οποιοσδήποτε συνδυασμός. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι αθλητές που θα αποκτήσει χωρίς την συγκατάθεση του σωματείου τους (28χρονοι, 12χρονοι, τριετίες, μετοίκηση).
ΔΥΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠTEMΒΡΙΟΥ 2017
Όλα τα σωματεία έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν με τη διαδικασία της μεταγραφής ή της αποδέσμευσης (2) δύο αθλητές μέχρι και την 30η Σεπ. 2015 με την προϋπόθεση ότι δεν συμπλήρωσαν τον συνολικό αριθμό των μεταγραφών τους.
ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟ 1986 ΚΑΙ ΠΡΙΝ (ΑΝΩ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ)
Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να αποκτά δύο (2) αθλητές άνω των τριάντα (30)ετών, με τη διαδικασία της μετεγγραφής (ελεύθερης, χωρίς την συγκατάθεση του αρχικού σωματείου κλπ) ή αποδέσμευσης γεννηθέντες έως το 1986.
Επιτρέπεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. η προσθήκη αθλητών άνω των τριάντα ετών.Το παράβολο μεταγραφής για τον 3ο αθλητή ορίζεται στα 300 € και για κάθε επιπλέον αθλητή άνω των 30 ετών που θα αποκτηθεί με την διαδικασία της μεταγραφής ή της αποδέσμευσης θα προσαυξάνεται κατά 100 €.
ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ (12) ΔΩΔΕΚΑ ΕΤΩΝ
Αθλητής μέχρι (12) δώδεκα χρονών έχει το δικαίωμα να μεταγραφεί σε σωματείο της προτίμησης του χωρίς την συγκατάθεση του αρχικού του σωματείου. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί (1) μία φορά.
ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ (18) ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΕΤΩΝ.
Κάθε σωματείο δικαιούται να εντάξει στη δύναμή του με τη διαδικασία της μεταγραφής, αποδέσμευσης, εγγραφής κάτω των 18 κλπ συνολικά μέχρι επτά (7) αθλητές
1. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ – ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ – ΤΡΙΕΤΙΑ – ΜΕΤΟΙΚΗΣΗ (ΦΟΙΤΗΤΕΣ)
Οι Ελεύθερες Μετεγγραφές, οι Περιορισμένης Διάρκειας (Υποσχετικές) καθώς και οι Μετεγγραφές χωρίς την συγκατάθεση του σωματείου στο οποίο ανήκει ο αθλητής (-τρια) π.χ. Τριετία – Μετοίκηση για λόγους σπουδών (συμπεριλαμβάνονται και οι Κύπριοι Αθλητές) κ.λ.π., θα γίνουν στο χρονικό διάστημα από 15 μέχρι και 25 Ιουνίου 2017.                    
Κάθε συστημένη και εξπρές επιστολή των ΕΛ.ΤΑ. πρέπει να περιέχει μόνο (1) μία σωστά συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη αίτηση μετεγγραφής, που έχει ενσωματωμένο το απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. και πρέπει να συνοδεύεται:
    α) Από (2) δύο πρόσφατες φωτογραφίες.
    γ) Το προηγούμενο δελτίο του αθλητή (- τριας).
* Στις περιπτώσεις μετεγγραφής λόγω σπουδών, η αίτηση μετεγγραφής του επιτυχόντος σε εισαγωγικές εξετάσεις, ανωτέρου ή ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος, υποβάλλεται κατ’ εξαίρεση εντός τριάντα (30) ημερών από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η δε εγγραφή συντελείται κατά την προσκόμιση του σχετικού πιστοποιητικού εγγραφής του εκπαιδευτικού ιδρύματος. (Ισχύει μόνο για νεοεπιτυχόντες)
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
α) ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ)
Στο ενσωματωμένο στην αίτηση μεταγραφής πρακτικό απόφασης  του  Δ.Σ. θα πρέπει να αναγράφονται ολογράφως και αριθμητικώς τα έτη παραχώρησης.
Στην περίπτωση  που  αθλητής  ή αθλήτρια  έχει  παραχωρηθεί με  μετεγγραφή προσωρινής  διάρκειας που διαρκεί 2 ή περισσότερα χρόνια και επιθυμεί να επιστρέψει στο αρχικό σωματείο ή να  πάει σε άλλο (διακόπτοντας τα έτη της Μεταγραφής Πρ. Διάρκειας) τότε  είναι   απαραίτητη  η συγκατάθεση και των δύο ομάδων (αρχική και ομάδα στην οποία έχει πάει με Μεταγραφή Προσωρινής Διάρκειας.)
β) ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Αντί της έγγραφης απόφασης του Δ.Σ. του  σωματείου που παραχωρεί τον αθλητή πρέπει να κατατεθούν τα παρακάτω:
1. Υπόμνημα του ενδιαφερομένου αθλητή ή σωματείου στο οποίο να αναφέρονται οι λόγοι που θεμελιώνουν τη ζητούμενη μετεγγραφή.
2. Βεβαίωση της Ε.Ο.Κ. ή της αρμόδιας Ένωσης (Τριετία) ή
   Βεβαίωση του Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. (Μετοίκηση λόγω σπουδών – απαιτούνται τουλάχιστον 200 χιλ.)
   Βεβαίωση Δημόσιου Ασφαλιστικού Οργανισμού (Μετοίκηση λόγω μετάθεσης – τουλάχιστον 300 χιλ.)
3. Έγγραφη συναίνεση των κηδεμόνων, όταν πρόκειται για ανήλικο αθλητή (-τρια).
4. Πιστοποιητικό γέννησης ή αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ( 12 ή 28 ετών).
2. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Οι μετεγγραφές αποδεσμευμένων από τα προηγούμενα σωματεία τους, αθλητών θα γίνουν στο χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου μέχρι και 10 Ιουλίου 2017.
Οι αιτήσεις και αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να αποσταλούν με συστημένη επιστολή των ΕΛ.ΤΑ. και να συνοδεύονται:
    Με δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες.
    Με το προηγούμενο δελτίο του αθλητή (-τριας).
Αθλητής που δεν έχει υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας του (ημερολογιακά) και δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ενεργεία αθλητών των σωματείων, καθίσταται ελεύθερος από το χρόνο της διαγραφής του, δυνάμενος να εγγραφεί σαν νέος αθλητής σε σωματείο της αρεσκείας του μέχρι & 31 Δεκ.2017. Κάθε Σωματείο μπορεί να εγγράψει στη δύναμη του μέχρι πέντε (5) αθλητές με αυτόν τον τρόπο.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ
Η υποβολή των πινάκων των αθλουμένων μελών των σωματείων πρέπει να γίνει από 26 Ιουνίου μέχρι και 30 Ιουνίου 2017, με συστημένη και εξπρές επιστολή των ΕΛ.ΤΑ.
Επισημαίνουμε ότι κάθε σωματείο μετά τη διαγραφή των αθλητών που θα αποδεσμεύσει δεν μπορεί να έχει στη δύναμη του περισσότερους από είκοσι πέντε (25) αθλητές ή είκοσι (20) αθλήτριες που να έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1999. Αντίθετα  μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό νεώτερων αθλητών – τριών.
Για το λόγο αυτό συνιστάται στα σωματεία να μην συμπληρώσουν, στους πίνακες που θα υποβάλουν, τον προβλεπόμενο αριθμό των είκοσι πέντε (25) αθλητών & είκοσι (20) αθλητριών , για να έχουν στη συνέχεια περιθώρια για συμπλήρωση με αποδεσμεύσεις, επανεγγραφές και εγγραφές αθλητών ή αθλητριών.                
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
1. Οι αιτήσεις μετεγγραφών τιμώνται είκοσι (20) ευρώ και έχουν ενσωματωμένο το απαιτούμενο παράβολο και το πρακτικό του Δ.Σ. που παραχωρεί τον αθλητή.
2. Οι αιτήσεις των μετεγγραφών θα υποβάλλονται στην Ε.Ο.Κ. μόνον με συστημένη – εξπρές αποστολή των ΕΛ.ΤΑ., ώστε να είναι δυνατή η απόδειξη της ημερομηνίας αποστολής και παραλαβής. Οποιαδήποτε άλλη αποστολή δεν θα γίνει δεκτή.
3. Συστημένες – εξπρές επιστολές που θα φτάσουν μετά από πέντε (5) εργάσιμες ημέρες μετά την λήξη της καθορισμένης ημερομηνίας,  δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Εάν η τελευταία ημέρα κατάθεσης των αιτήσεων μεταγραφών ή των καταστάσεων αθλουμένων μελών συμπίπτει με αργία, η προθεσμία μεταφέρεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη.
4. Tο έγγραφο στο οποίο αναφέρονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγραφών – μεταγραφών (υπάρχει και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.basket.gr) πρέπει οπωσδήποτε να μελετηθεί από τα σωματεία για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση τους, αλλά και για την αποφυγή λαθών, που μπορεί να έχουν σαν συνέπεια την ακύρωση της μετεγγραφής ή αποδέσμευσης.
5. Είναι απαραίτητη η τήρηση από τα σωματεία αντιγράφων των καταστάσεων αθλουμένων μελών και των αιτήσεων μεταγραφών, που θα αποστείλουν στην Ε.Ο.Κ.
6. Η κατάθεση νέων αιτήσεων εγγραφής αθλητών θα γίνονται δεκτές μετά την 1η  Σεπτεμβρίου  2017.       
7. Αθλητές που έχουν διαγραφεί από τη δύναμη των σωματείων που ανήκαν, αλλά δεν πρόλαβαν να μετακινηθούν σε άλλα σωματεία την περίοδο των αποδεσμεύσεων, έχουν δικαίωμα να ενταχθούν σε άλλα σωματεία, μέχρι & την 31 Δεκ. 2017, με την προϋπόθεση ότι δεν είχαν λάβει μέρος σε κανέναν επίσημο αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.
8. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά θα επιτρέπεται στα σωματεία μόνον η εγγραφή  αθλητών που θα εκδίδουν δελτίο για πρώτη φορά, ενώ δεν θα γίνονται εγγραφές παλαιών αθλητών, άσχετα από τον χρόνο της αποδέσμευσης τους από το προηγούμενο σωματείο τους.
9. Παρακαλούνται τα σωματεία να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των καταστάσεων των μελών τους και των μετεγγραφών.                             

Ανακοίνωση σχετικά με την 4η τροποποίηση πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης για νέους αγρότες έτους 2016

Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η περίληψη της 4ης Τροποποίησης Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων Στήριξης Έτους 2016, που αφορά στους δυνητικούς δικαιούχους του Υπομέτρου 6.1. «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Π.Α.Α.» 2014-2020 στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) για την αντικατάσταση και διόρθωση άρθρων της πρόσκλησης.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 4ης ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΤΟΥΣ 2016

Ενημερώνουμε όλους τους δυνητικούς δικαιούχους του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Π.Α.Α.» 2014-2020 στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) για την αντικατάσταση και διόρθωση άρθρων της πρόσκλησης όπως παρακάτω:

1. Η παράγραφος 6 του άρθρου 6 «Στόχοι Επιχειρηματικού Σχεδίου» αντικαθίσταται ως εξής:
«6. Στο πέρας του επιχειρηματικού σχεδίου γίνεται επαλήθευση / πιστοποίηση της επίτευξης των στόχων, ανάλογα με το είδος και τη φύση του στόχου, με προσκόμιση των σχετικών εκθέσεων και αναλόγων παραστατικών (όπως ενδεικτικά Έκθεση Ολοκλήρωσης Επιχειρηματικού Σχεδίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης κατάρτισης, Αποδεικτικά έγγραφα για Ολοκληρωμένη διαχείριση ή Βιολογική Παραγωγή κτλ) και ελέγχου αυτών, σύμφωνα με τα άρθρα 17 και 18 της παρούσας. Ο συγκεκριμένος έλεγχος κρίνεται επιτυχής και συνεπώς πιστοποιείται η ορθή υλοποίηση και ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου, εφόσον:
6.1 Η ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου αφορά το γεωργικό τομέα σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 της παρούσας

6.2 Επιτυγχάνεται τουλάχιστον ένας στόχος του επιχειρηματικού σχεδίου, όπως αυτό έχει ενδεχομένως τροποποιηθεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 3 και 4 του παρόντος άρθρου το αργότερο εντός τεσσάρων ετών από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης και

6.3 Έχουν τηρηθεί οι σχετικές δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις εντός των τιθέμενων προθεσμιών, σύμφωνα με το άρθρο 7 της παρούσας.»

2. Η παράγραφος 3.5 του άρθρου 10 «Αίτηση Στήριξης – Φάκελος υποψηφιότητας και Δικαιολογητικά» διορθώνεται ως εξής:

«3.5. Για αλλοδαπούς πολίτες:

α) Για πολίτες της Ε.Ε., έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης ή Δελτίο μόνιμης διαμονής μέλους οικογένειας πολίτη της Ένωσης.
β) Για πολίτες τρίτων χωρών, άδεια διαμονής επί μακρόν διαμένοντος ή άδεια διαμονής δεύτερης γενιάς ή άδεια διαμονής δεκαετούς διάρκειας ή δελτίο διαμονής σε σύζυγο πολίτη άλλου κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή δελτίο διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών μέλη οικογένειας πολίτη άλλου κράτους – μέλους της Ε.Ε. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η προσκόμιση των δικαιολογητικών της παραγράφου 3.5.α και για τον/την σύζυγο του υποψηφίου ή το μέλος της οικογένειας που είναι πολίτης άλλου κράτους – μέλους της Ε.Ε.»

3. Η παράγραφος 4.8 του άρθρου 10 «Αίτηση Στήριξης – Φάκελος υποψηφιότητας και Δικαιολογητικά» διορθώνεται ως εξής:

«4.8. Εφόσον ο νόμιμος εκπρόσωπος είναι αλλοδαπός:

α) Για πολίτες της Ε.Ε., έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης ή Δελτίο μόνιμης διαμονής μέλους οικογένειας πολίτη της Ένωσης.

β) Για πολίτες τρίτων χωρών, άδεια διαμονής επί μακρόν διαμένοντος ή άδεια διαμονής δεύτερης γενιάς ή άδεια διαμονής δεκαετούς διάρκειας ή δελτίο διαμονής σε σύζυγο πολίτη άλλου κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή δελτίο διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών μέλη οικογένειας πολίτη άλλου κράτους – μέλους της Ε.Ε. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η προσκόμιση των δικαιολογητικών της παραγράφου 4.8.α και για τον/την σύζυγο του υποψηφίου ή το μέλος της οικογένειας που είναι πολίτης άλλου κράτους – μέλους της Ε.Ε.»

Η παρούσα αποτελεί περίληψη της αρ. 3892/11-04-2017 (ΦΕΚ/Β΄/1605) Απόφασης Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων περί 4ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης του Υπομέτρου. Περαιτέρω εξειδικευμένη πληροφόρηση παρέχεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας ΠΚΜ, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας ΜΕ Θεσσαλονίκης και τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και τους διαδικτυακούς τόπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων http://www.minagric.gr και www.agrotikianaptιxi.gr.

Εγγραφές στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Από την 1η Ιουνίου αρχίζουν οι εγγραφές στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, στο Πάικο. Φέτος θα πραγματοποιηθούν επτά κατασκηνωτικές περίοδοι σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


- Αγόρια Δημοτικού από 27 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου
(Αγόρια που τελείωσαν την Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού)
- Κορίτσια Γυμνασίου & Λυκείου από 5 έως 15 Ιουλίου
- Αγόρια Γυμνασίου & Λυκείου από 15 έως 25 Ιουλίου
- Κορίτσια Δημοτικού από 25 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου
(Κορίτσια που τελείωσαν την Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού)
- Τριήμερο Φοιτητριών από 6 έως 8 Αυγούστου
(Για απόφοιτες Λυκείου & φοιτήτριες:
- Τριήμερο Φοιτητών από 17 έως 19 Αυγούστου
(Για αποφοίτους Λυκείου & φοιτητές)
- Τριήμερο Κυριών 4 έως 6 Αυγούστου


Οι εγγραφές θα γίνονται από την 1η μέχρι και την 10η Ιουνίου κατά προτεραιότητα και κατά περιοχή σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναγράφονται παρακάτω:


Έδεσσα: Στο Βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως (2381025728, Αριστοτέλους 24)
Σκύδρα: Στον Ι. Ναό Αγ. Στεφάνου (2381081927)
Αριδαία: Στον Ι. Ναό Αγ. Νικάνδρου και Ιωαννικίου (2384021378)
Γιαννιτσά και Κουφάλια:
- Αγόρια Δημοτικού μόνο τηλεφωνικά στο 6979665959 (π. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης)
- Όλες οι υπόλοιπες περίοδοι στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου (2382022714)


Για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πάϊκο διαθέτουμε στον ΙΣΤΟΓΡΑΦΟ (www.istographos.blogspot.gr/) το φυλλάδιο εγγραφής, το οποίο περιλαμβάνει τον Κανονισμό της Κατασκηνώσεως και άλλες χρήσιμες οδηγίες για γονείς και κατασκηνωτές.

O Βαγγέλης Μαρινάκης νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ - Απόδειξη της παρακμιακής πορείας της χώρας



Σχολιάζει ο Στέφανος Τζουμάκας

Στις 23 Μαίου - πριν επτά μέρες- είχα αναρτήσει τα κάτωθι που αποδεικνύουν τη προδιαγεγραμμένη παρακμιακή πορεία της χώρας: 


>>ΑΠΟ ΤΟ 1989 - τότε με το σκάνδαλο Κοσκωτά – έχω μιλήσει και έχω γράψει πολλές φορές για τις ολιγαρχίες και τα συστήματα εκμαυλισμού και εξαγοράς της πολιτικής και των πολιτικών από ολιγάρχες:


>>ΠΡΩΤΟΝ: Οι επιχειρηματίες - ολιγάρχες ή οι νέοι εκκολαπτόμενοι - που αγοράζουν κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το παραγωγικό κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας.


Οι συνήθεις τύποι είναι χρηματιστές, εφοπλιστές, μεσίτες και κατασκευαστές καθώς και κάθε φορέας ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ δραστηριοτήτων, όπως κερδοσκοπίας, ξεπλύματος χρήματος, λαθρεμπορίου κλπ. Οι ίδιοι αγοράζουν και ποδοσφαιρικές εταιρίες - ομάδες. Και οι λόγοι είναι γνωστοί. 

Χειραγώγηση των πολιτών, εξαγορά ΙΣΧΥΟΣ σε κοινωνίες, συγκατάθεση κομμάτων και κυβερνήσεων για τις κερδοσκοπικές τους επιδιώξεις, χρησιμοποίηση λούμπεν οπαδών στα γήπεδα, μοίρασμα τις πίτας στη διαφήμιση και καρτέλ σε τράπεζες, πετρελαιοειδή, σε έργα και στη διακίνηση προιόντων.

>>ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Πολιτικές ηγεσίες που αποτυγχάνουν οι στρατηγικές τους επιλογές και οι προγραμματικές τους δεσμεύσεις, εισέρχονται στον επωνομαζόμενο χώρο της <<Πολιτικής Αναπηρίας >> συμπράττουν με τους καναλάρχες και λοιπούς ολιγάρχες σε διαπλεκόμενη αλληλουποστήριξη. Ενώ το κεντρικό ζήτημα είναι η αυτοκριτική και η διορθωτική πορεία, οι εν λόγω ηγεσίες επιβάλλουν χειραγώγηση και ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ με τους εν λόγω ιδιοκτήτες ΜΜΕ, εταιριών ποδοσφαίρου, φοροφυγάδων και παράνομων δραστηριοτήτων.

>>ΤΡΙΤΟΝ: Μετά το 1989 οι ολιγάρχες της διαπλοκής και των πολλαπλών ατιμώρητων κακουργημάτων προσεταιρίζονταν και εξαγόραζαν βουλευτές και υπουργούς ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΑΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΤΟΣ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚ και προκειμένου να ελέγχουν και τις αλλαγές ηγεσιών....ορισμένους και ορισμένες τους εξαγόραζαν αντι πινακίου φακής με τη μέθοδο της προβολής, ως ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. 

Κυριολεκτώ! Καθότι πολιτικά πρόσωπα ήταν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ μέρος και ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ προγραμμάτων διαφημιστικών εταιριών. Και σήμερα διαθέτουν βουλευτές στα δύο προαναφερόμενα δεξιά κόμματα καθώς και σε άλλα μικρότερης επιρροής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η διατύπωση: ΒΓΑΙΝΕΙ στη τηλεόραση. Όποιος το λέει αυτό είναι αφελής. Η σωστή διατύπωση είναι: ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ να υποστηρίξουν ή που θέλουν να εκθέσουν και να χρησιμοποιήσουν στα ΜΜΕ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ με 23 εκατ. ευρώ


Μετά από έναν ολόκληρο αιώνα, αλλαγή σκυτάλης για το ιστορικό Συγκρότημα.
Νέα εποχή πλέον για τα ΜΜΕ του ΔΟΛ, αφού πέρασαν από σαράντα κύματα προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν, έστω και με πολλές ελλείψεις σε προσωπικό. Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός που έγινε από την Grant Thornton και το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες» ανακήρυξε ως υπερθεματιστή των τίτλων και των συμμετοχών του Συγκροτήματος σε διάφορες εταιρίες τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Προσφορά 21 εκατ. ευρώ έκανε η κυπριακή εταιρία Vegata ενώ ο Ιβάν Σαββίδης πρόσφερε μόλις 11 εκατ. Επίσης η Alpha Bank με ένα ποσό 4 εκατομμυρίων περίπου απέκτησε τα ακίνητα του Οργανισμού. 

Πλέον, ο -συν τοις άλλοις- ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι των ΜΜΕ, κατέχοντας εφημερίδες (Το Βήμα, Τα Νέα), περιοδικά (Vita, Cosmopolitan), μεγάλο ποσοστό σε κανάλι εθνικής εμβέλειας (22,11% του Mega), ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό (Βήμα 99.5), ειδησεογραφικά site μεγάλης επισκεψιμότητας (in.gr, tovima.gr, tanea.gr), πολλούς ακόμα τίτλους αλλά και διάφορα υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού. Επίσης είναι κάτοχος πλέον του 50% των μετοχών της εταιρίας «Iris Εκτυπωτική» και το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής «Αργος». 

Μεγάλες οι αλλαγές που προμηνύονται, μετά και το μεγάλο μπάσιμο του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ΔΟΛ. Ειδικά στα υπόλοιπα ΜΜΕ που κατέχει ο ίδιος, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Με πολλά από αυτά να είναι ευθέως ανταγωνιστικά σε εκείνα που απέκτησε σήμερα...

Από τα χρήματα αυτά το 75% πάει στις τράπεζες (65%) και τους προμηθευτές (10%) ενώ το υπόλοιπο 25% του τιμήματος θα διατεθεί για τις υποχρεώσεις του ΔΟΛ σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς και για την εξόφληση των εργαζομένων. Αυτοί είναι ούτως ή άλλως οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης. 

Ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει πλέον καμία υποχρέωση απέναντί τους. Ξεκινάει εντελώς από το μηδέν, όποιους θέλει κρατάει με νέες συμβάσεις. Φυσικά αναλαμβάνει πλήρως το κόστος συντήρησης αυτών των ΜΜΕ αλλά και την εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού των «Αργος» και «Iris Εκτυπωτική».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *