Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας - Πάνω από 170 οι νεκροί

Δεν λέει να κοπάσει η βροχή των πυραύλων στη Λωρίδα της Γάζας και όσο συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, τόσο μεγαλώνει και ο αριθμός των θυμάτων. Οι νεκροί έχουν

Ο απολογισμός της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών για τη σεζόν 2013 - 2014

Η Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών έκλεισε την σεζόν 2013-14 με την λήξη του 14ου τουρνουά «Ευ αγωνίζεσθαι», που φέτος έγινε στο «Alexadra camp» στην Κάριανη Καβάλας, ο πρόεδρος

Έρευνα: Ενας στους τρεις Ελληνες δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή !

Περίπου ένας στους τρεις Ελληνες δηλώνει, ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή του ηλεκτρονικό υπολογιστή (ποσοστό 34,4%), ούτε το διαδίκτυο (ποσοστό 36,3%).

Στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί & Ακουόντες εν δράσει» συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί & Ακουόντες εν Δράσει» συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Κέντρου Πολιτισμού

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ απέναντι στους αγρότες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΡΑΙΑΣ

Μείωση στα τιμολόγια ΟΣΔΕ για τους αγρότες (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Μειώνονται, με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα τιμολόγια με τα ποσά που καταβάλλουν οι αγρότες για τη διεκπεραίωση των

Ιδιαίτερα Μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας

https://www.facebook.com/pages/Letsenglishgr/154815204670988
Ιδιαίτερα Μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας


Το ialmopia.gr κοντά σας στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα

Το 20ο Μουντιάλ ανήκει πια στην ιστορία. Ήταν σίγουρα το πιο συναρπαστικό της τελευταίας 20ετίας κι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών. 

"ΤΡΩΑΔΕΣ" 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ο πόλεμος είναι η βασική αιτία μετανάστευσης. Η οικονομική κρίση μια δεύτερη. Τα μοναρχικά καθεστώτα επίσης.

Νέα δράση από τους Almopistas το Σάββατο 19 Ιουλίου

Αρκετοί από εσάς μπορεί να έχετε προσέξει την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια, στο παρκάκι μετά το αστυνομικό τμήμα προς το κέντρο υγείας. Τα παιδιά παίζουν μέσα στα

"Άκου πτώμα να μαθαίνεις", ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσεις

Ο Contrabbando, έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο αφήνοντας πίσω του σπουδαία κείμενα. Διαβάστε τι έγραψε στο raddiobbuble για τη μάχη του με τον καρκίνο και τον θάνατο που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν (μπορεί να) είναι "αξιοπρεπής"

Ο τελικός του Μουντιάλ σε καρτούν (vid)

Δείτε σε video με καρτούν πως Αργεντινή και Γερμανία έφτασαν στον τελικό και τα πάντσερ κατάκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αφιέρωμα: Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή. Ο μαθηματικός που βοήθησε τον Αϊνστάιν και τον Βενιζέλο

Φθόνος και απόρριψη από την ελληνική επιστημονική κοινότητα τη στιγμή που υπήρξε επιστήμονας καθηγητής σε διάσημα πανεπιστήμια του εξωτερικού

Η Ελλάδα της ντροπής: Ισόβια τέλος για Παπαγεωργόπουλο!

Δεν κατάφερε να αθωωθεί ούτε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καθώς κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια δια παραλείψεως στην υπεξαίρεση και για πλαστογραφία, γλιτώνοντας ωστόσο τα ισόβια!

Κερδίστε προσκλήσεις για το 3ο Φεστιβάλ Πόζαρ από το ialmopia.gr!

Η ηλεκτρονική μας εφημέριδα www.ialmopia.gr σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε 6 προσκλήσεις (3 για το Σάββατο 19/7) και (3 για την Κυριακή 20/7) για το 3ο Φεστιβάλ Πόζαρ 2014!

Η Φούστανη και ο Εξαπλάτανος από το Δήμο Αλμωπίας στις φτωχότερεςπεριοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Ραγδαία επιδείνωση εμφάνισαν τα εισοδήματα των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας από το 2009 μέχρι το 2012. Το «Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020», που παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, είναι αποκαλυπτικό για τους δείκτες της φτώχειας στην περιοχή, καθώς καταγράφει τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο στα χρόνια της κρίσης.

Κυρίως όμως καταγράφει μια σειρά από περιοχές που μέσα σε μια τετραετία προστέθηκαν στις φτωχές, ενώ στην αρχή της κρίσης δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, κι αυτές είναι πολλές.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας στην τετραετία 2009 – 2012, που οι κάτοικοί τους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας παρουσίασαν σημαντική αύξηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το 2009 δυο περιφερειακές ενότητες (Πιερία και Χαλκιδική) δεν είχαν καμιά τέτοια περιοχή, το 2012 και οι επτά περιφερειακές ενότητες έχουν περιοχές που πλήττονται από τη φτώχεια. Επίσης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι περισσότερες περιοχές της Περιφέρειας εμφανίζουν χαμηλότερο μέσο εισόδημα το 2012, σε σύγκριση με το 2009.

Ο πληθυσμός της Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας (ζει με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εισοδήματος της χώρας) για τα έτη 2009 – 2012 έχει πολλαπλασιαστεί, σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο θα παραδοθεί στην ΕΕ στο τέλος του μήνα. Το όριο αυτό για το 2009 ήταν 10.437 ευρώ (ετήσιο εισόδημα) και 11.986 για το 2012.

Η πιο φτωχή περιοχή της Περιφέρειας, για το 2012, είναι η περιοχή της Ειρηνούπολης Ημαθίας, ενώ για το 2009 είναι η περιοχή του Ασκού Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, οι πλουσιότερες περιοχές της Περιφέρειας και στα δύο έτη αναφοράς βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης (Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη).


Ανά περιφερειακή ενότητα η εικόνα που καταγράφεται είναι η εξής:


Πέλλα

Αναφορικά με την ΠΕ Πέλλας, για το 2009, οι κάτοικοι των περιοχών της Κρύας Βρύσης (Δ. Πέλλας), της Φούστανης και του Εξαπλάτανου (Δ. Αλμωπίας) εμφανίζουν εισοδήματα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Για το 2012, στις παραπάνω περιοχές προστίθενται η Άρνισσα (Δ. Έδεσσας), η Σκύδρα (Δ. Σκύδρας) και η Καρυώτισσα (Δ. Πέλλας).

Οι πλουσιότερες περιοχές της Πέλλας και για τα δύο έτη αναφοράς είναι η Έδεσσα (Δ. Έδεσσας) και τα Γιαννιτσά (Δ. Πέλλας).


Θεσσαλονίκη

Η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, το 2009, περιλαμβάνει μόνο μια περιοχή κάτω από το όριο της φτώχειας (Περιοχή Ασκού – Δ. Λαγκαδά και Δ. Βόλβης). Για το 2012, εκτός από την περιοχή του Ασκού, κάτω από το όριο φτώχειας βρίσκονται και οι εξής περιοχές: Σοχός (Δήμος Λαγκαδά και Δήμος Βόλβης), Ξυλόπολη (Δ. Λαγκαδά), Ασπροβάλτα, Λαγκαδίκια, Σταυρός (Δ. Βόλβης).

Εξετάζοντας το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ), το 2009, στις φτωχές περιοχές περιλαμβάνονται μικρές υποενότητες των ΔΕ Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας, Αμπελοκήπων, Ευόσμου, Ελευθέριου, Συκεών και Νεάπολης. Για το 2012, τέτοιες υποενότητες βρίσκονται στις ΔΕ Αγίου Παύλου, Αμπελοκήπων, Ελευθερίου, Ευκαρπίας, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης, Σταυρούπολης, Πολίχνης, Συκεών, Τριανδρίας, καθώς και ολόκληρη η ΔΕ Μενεμένης.

Από την άλλη πλευρά, οι ΔΕ Πυλαίας και Πανοράματος, καθώς και υποενότητες των ΔΕ Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς εμφανίζουν τα υψηλότερα εισοδήματα και για τα δύο έτη.


Ημαθία

Από την εξέταση της ΠΕ Ημαθίας διαπιστώνεται ότι, για το 2009, οι περιοχές που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας είναι η Ειρηνούπολη, η Μελίκη, και ο Κοπανός. Για το 2012, στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές προστίθενται το Μακροχώρι και η περιοχή του ΣΣ Πλατέος.

Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα της ΠΕ Ημαθίας, κατέχουν τα υψηλότερα εισοδήματα της ΠΕ.


Κιλκίς

Η ευρύτερη περιοχή του ΣΣ Μουριών (ανήκει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στο Δ. Κιλκίς) είναι η μόνη περιοχή της ΠΕ Κιλκίς που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας για το 2009. Η συγκεκριμένη περιοχή παραμένει κάτω από το όριο και το 2012. Επιπλέον, για το 2012, φτωχές θεωρούνται οι περιοχές του Κεντρικού και της Βάθης (Δ. Κιλκίς), καθώς και της Ειδομένης και του Ευρωπού (Δ. Παιονίας).

Η περιοχή του Κιλκίς εμφανίζεται ως η πλουσιότερη περιοχή της ΠΕ Κιλκίς.


Πιερία

Η ΠΕ Πιερίας είναι η μία από τις δύο ΠΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου για το έτος 2009, όλες οι περιοχές της βρίσκονται πάνω από το όριο φτώχειας.

Η οικονομική κρίση, ωστόσο, επέφερε σημαντικές αλλαγές στα εισοδήματα των κατοίκων της ΠΕ, καθώς τέσσερις περιοχές (Κορινός του Δ. Κατερίνης, καθώς και Κίτρος, Μεθώνη και Κολινδρός του Δ. Πύδνας - Κολινδρού) βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας το 2012.

Ως πλουσιότερες περιοχές, τόσο για το 2009, όσο και για το 2012, εμφανίζονται το Λιτόχωρο (Δ. Δίου Ολύμπου) και ο Δήμος Κατερίνης.


Σέρρες

Η ΠΕ Σερρών περιλαμβάνει πολλές περιοχές που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, τόσο το 2009, όσο και το 2012. Ειδικότερα, για το 2009, οι περιοχές αυτές είναι οι παρακάτω: Δράβησκος, Πρώτη (Δ. Αμφίπολης), Πεντάπολη, Χρυσό (Δ. Εμμανουήλ Παππά), Στρυμονικό, Ηράκλεια (Δ. Ηράκλειας), Γάζωρος (Δ. Νέας Ζίχνης), Κ. Πορρόια, Ν. Πετρίτσι (Δ. Σιντικής), Μαυροθάλασσα (Δ. Βισαλτίας). Για το 2012, στις παραπάνω περιοχές προστίθενται οι εξής: Ν. Σκοπός (Δ. Εμμανουήλ Παππά), Ροδολίβος (Δ. Αμφίπολης), Αλιστράτη , ΣΣ Αγγίστης (Δ. Νέας Ζίχνης) και Ροδόπολη (Δ. Σιντικής).

Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα υψηλά εισοδήματα παρουσιάζει η πόλη των Σερρών και η ευρύτερη περιοχή της.


Χαλκιδική

Αναφορικά με την ΠΕ Χαλκιδικής, το έτος 2009, δεν υπάρχει περιοχή που να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ για το 2012, οι περιοχές του Πευκοχωρίου (Δ. Κασσάνδρας) και της Συκιάς (Δ. Σιθωνίας) ανήκουν στην κατηγορία των φτωχών περιοχών.

Αντίθετα, οι περιοχές του Στρατωνίου (Δ. Αριστοτέλη) και του Πολυγύρου (Δ. Πολυγύρου) εμφανίζουν τα υψηλότερα εισοδήματα και για τα δύο έτη αναφοράς.

Οι συντάκτες του σχεδίου αναγνωρίζουν ότι «άγνωστη παραμένει ακόμη η συγκέντρωση φτώχειας σε θύλακες εντός των αστικών συγκροτημάτων της Περιφέρειας» και γι’ αυτό το λόγο συνεχίζεται η πρωτογενής έρευνα για τον προσδιορισμό των αναγκών ειδικών περιοχών που εμφανίζουν θύλακες φτώχειας (χαμηλό εισόδημα κτλ.) και ομάδων πληθυσμού που χρήζουν ολοκληρωμένης προσέγγισης για την κοινωνική ένταξη.


voria.gr

Παραδοσιακό πανηγύρι Αγίας Παρασκευής Πλατάνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνης, θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι Αγίας Παρασκευής Πλατάνης, την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 & ώρα 9 μ.μ. στο προαύλιο χώρο

Πρόγραμμα κατάρτισης για 16.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα κατάρτισης για 16.000 ανέργους σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας θα θέσει σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Πέλλας

Το Επιμελητήριο Πέλλας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις (Α.Π. Κ2-1244/14 και Κ2-2859/14) για τη δυνατότητα υποβολής εκ μέρους των ΑΕ των πρακτικών

Ασφάλειες ΟΥΖΟΥΝΗ - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Ασφάλειες ΟΥΖΟΥΝΗ - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

στην Αριδαία.

Το ialmopia.gr χορηγός επικοινωνίας στο 3o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ 2014

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα σας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε 6 προσκλήσεις για το 3o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ 2014 


Μέτρα στήριξης από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ αναμένουν οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί

Αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, υπό την προεδρία του Ιταλού υπουργού Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής, κ. Maurizio Martina.


Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για οικογενειακό επίδομα

Από σήμερα, 14 Ιουλίου ξεκινά η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται σταδιακά ανάλογα με τον

Σήμερα η τελευταία ημέρα συμπλήρωσης μηχανογραφικών - Φόβοι για υπερφόρτωση

Σήμερα λήγει η διορία για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου και στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει ανησυχία για υπερφόρτωση του συστήματος, καθώς πολλοί υποψήφιοι

ΒΙΒΛΙΟ: Η πρόταση της εβδομάδας από το ialmopia.gr

ΒΙΒΛΙΟ: Η πρόταση της εβδομάδας από το ialmopia.gr

Γιάννης Σηφάκης: ''O κάμπος της Υδραίας καίγεται από την ανευθυνότητα και την ευθυνοφοβία''

Ο Γιάννης Σηφάκης ζητά να γίνει άμεση συνάντηση Δ.Πασόη - Δ. Μπίνου - Γ. Σηφάκη με συμμετοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και του τοπικού συμβουλίου Αριδαίας-Υδραίας για άμεση

IALMOPIA LIVE: Στα 2α Λυκοστομίτικα 2014 [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το ialmopia βρέθηκε στο Λυκόστομο (13/7) για τα 2α Λυκοστομίτικα και την πολύ ωραία και οργανωμένη εκδήλωση του χωριού.

ΜΟΥΣΙΚΗ: Οι κυκλοφορίες της εβδομάδας από το ialmopia.gr

ΜΟΥΣΙΚΗ: Οι κυκλοφορίες της εβδομάδας από το ialmopia.gr


Απαλλαγή ΦΠΑ για 400.000 μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Την απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ περίπου 400.000 μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών με χαμηλό τζίρο δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών. Ο

Τι κρύβουν σήμερα Δευτέρα 14/7 τα Ζώδια!

Η επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου.


ΣΙΝΕΜΑ: Η ταινία της εβδομάδας από το ialmopia.gr

Σε ένα απομονωμένο οικογενειακό ράντσο, κάπου στη μέση του αμερικάνικου πουθενά, ζει ο απρόβλεπτος κος T.S. Spivet με την οικογένειά του. 

Προσφυγή της Ελλάδας στον ΟΗΕ (Σαν σήμερα 14/7)

1957 Νέα προσφυγή της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Ζητείται η εφαρμογή της αυτοδιάθεσης της Κύπρου

Το σκίτσο της ημέραςΠηγή: fimotro.blogspot.gr

Το χωριό της Κρήτης που αναζητά νέους κατοίκους, προσφέροντας επαγγελματική αποκατάσταση

Περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, ανάμεσα στη Σούδα και την Τσικαλαριά, στα παλιά εργαστήρια κατασκευής τσικαλιών, βρίσκεται το Καλλιτεχνικό Χωριό της Κρήτης, Βερέκυνθος.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *