Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Χειμερινές εκπτώσεις 2018: Πόσο θα διαρκέσουν - Ποια Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά

Άνοιξε η αυλαία τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, των χειμερινών εκπτώσεων του 2018, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018.

Κοπή βασιλόπιτας Μ.Σ.Προμάχων

Τη Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 ο Μορφωτικός και Χορευτικός Σύλλογος Προμαχών Οι Πρόμαχοι” προσκαλεί όλα τα μέλη και τους χορευτές του στην κοπή της βασιλόπιτας.


Τοποθεσία: Κέντρο Νεότητας Προμάχων
Ώρα:19:00

Το πείραμα της Bioquark: Η εταιρία που φιλοδοξεί να νικήσει το θάνατο

"Αυτό το πείραμα ίσως και να «γεννήσει» την μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία της ανθρωπότητας..."

Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Μακεδονία είναι Ελληνική! [BINTEO]

Δείτε τι είχε δηλώσει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής στις για το θέμα της Μακεδονίας μας το 28-04-1992:

«Σε τροχιά υλοποίησης η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου Προμάχων»

Από την απάντηση του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη σε σχετική Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη, αλλά και μετά από τις συνεχείς επαφές και συνεργασίες του πρώην Υπουργού με όλους τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες, σε τροχιά υλοποίησης δείχνει να μπαίνει η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στους Προμάχους Αριδαίας. Κι’ αυτό, διότι όπως προκύπτει από την απάντηση με ημερομηνία 28/12/2017 και τα σχετικά έγγραφα μεταξύ των οποίων και του Διευθύνοντα Συμβούλου Βασίλειου Καραγιάννη που κοινοποίησε ο Υπουργός στον Γιώργο Καρασμάνη, ορίστηκαν ήδη, μετά από αίτημα του Δήμου Αλμωπίας τα μέλη της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για τη συγκρότηση της Επιτροπής καταλληλότητας και κατασκευής του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, με την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 16 Νοέμβρη 2017, ο Βουλευτής αποκάλυπτε τις τριτοκοσμικές συνθήκες κτιρίου και υποδομών μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν τα πρώτα τους μαθησιακά βήματα τα νήπια του πολυπληθέστερου χωριού αυτής της ακριτικής περιοχής. Ανέφερε ότι η τοπική Δημοτική Αρχή έχει παραχωρήσει χώρο κατάλληλο για την ανέγερση ενός σύγχρονου και απόλυτα λειτουργικού Νηπιαγωγείου… Και καλούσε τους συναρμόδιους Υπουργούς να κινητοποιήσουν τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τις σχολικές κτιριακές υποδομές, να συνεργαστούν με την τοπική Δημοτική Αρχή, ώστε να μπει το ταχύτερο δυνατόν τέλος σ’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και να δρομολογηθεί η κατασκευή νέου κτιρίου.

Ο Γιώργος Καρασμάνης είχε ταυτόχρονα συνεχείς επαφές και συνεργασίες για το θέμα. Κατ’ αρχήν με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιμτσιρίδη . Επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο των Προμάχων και το οικόπεδο που έχει υποδειχθεί και παραχωρηθεί για την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς για όλους, νηπιαγωγείου.

Ενημερώθηκε σχετικά από την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μαρία Γιουρούκη και τους δημοτικούς σύμβουλους Δημήτρη Βέσκο, Γιώργο Γούδη και Χρήστο Μπάτση και τους εκπρόσωπους των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Ο κύριος Καρασμάνης διαβεβαίωσε ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να βρεθεί τρόπος, είτε από κρατικούς είτε από ιδιωτικούς φορείς, ώστε το αίτημα των κατοίκων να αρχίσει να υλοποιείται και να παίρνει σάρκα και οστά.

Είχε επικοινωνία για την μελέτη σκοπιμότητας με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τσαλικίδη Νίκο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι είναι σε συνεχή συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες πριν και μετά την προαναφερθείσα απάντηση του Υπουργού κου Σπίρτζη

Ακόμη, ο Γιώργος Καρασμάνης, είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, του περιέγραψε τις τριτοκοσμικές συνθήκες των σημερινών κτιριακών εγκαταστάσεων του νηπιαγωγείου και του ζήτησε να εντάξει το έργο της ανέγερσης του νέου κτιρίου στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, επέδειξε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τους Προμάχους και ειδικότερα για το θέμα του νηπιαγωγείου ,και δεσμεύτηκε κατηγορηματικά στον πρώην Υπουργό ότι, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές τεχνικές μελέτες και παραδοθεί η μελέτη σκοπιμότητας από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, θα προχωρήσει άμεσα στην ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και στην τάχιστη υλοποίησή του.

Ακούστε τι λένε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί πολίτες για το όνομα Μακεδονία [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε τι λένε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί πολίτες για το όνομα Μακεδονία [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Χιονοδρομικός όμιλος Αλμωπίας για τη νέα χιονοδρομική χρονιά του 2018

Ο Χιονοδρομικός Όμιλος Αλμωπίας ετοιμάζεται για τη νέα χιονοδρομική χρονιά του 2018.
Η πρώτη εκδρομή στο Καιμακτσαλάν θα γίνει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Σκόπια: Η Εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το όνομα

Σαφές μήνυμα προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να μείνει άπραγη κι αμέτοχη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Μακεδονικός Έδεσσας - Αναγέννηση Δωροθέας 2-3

Την ήττα με σκορ 2-3 γνώρισε ο Μακεδονικός Έδεσσας στον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στην Αναγέννηση Δωροθέας.

Αφιέρωμα: Ο Χάρτινος ήρωας Τεντέν

Χάρτινος ήρωας που «γεννήθηκε» στις 10 Ιανουαρίου 1929 από το πενάκι του βέλγου κομίστα Ζορζ Ρεμί (1907-1983), γνωστότερου ως Ερζέ. Οι πρώτες ιστορίες του δημοσιεύτηκαν στο νεανικό ένθετο της εφημερίδας των Βρυξελλών «20ος Αιώνας».


Ο Τεντέν (Tintin) είναι ο ξανθομάλλης νεαρός με το χαρακτηριστικό τσουλούφι, που δουλεύει ως ρεπόρτερ και μπλέκεται σε απίθανες περιπέτειες μυστηρίου σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μαζί με τον πιστό του σκύλο Μιλού, ένα λευκότριχο φοξ τεριέ.

Ο Ερζέ ποτέ δεν υπήρξε σαφής για την προέλευση του ονόματος Τεντέν. Οι μελετητές του έργου του συμπεραίνουν ότι μπορεί να προέρχεται από την παρήχηση του Totor, ενός προγενέστερου του Τεντέν χάρτινου ήρωά του, ή από το υποκοκοριστικό των γαλλικών ονομάτων Martin (Μαρτίνος), Corentin (Κοραντίνος) και Augustine (Αυγουστίνος).

Ο Μιλού είναι ταυτισμένος με τον Τεντέν και για πολλά χρόνια η σειρά είχε τίτλο «Οι περιπέτειες του Τεντέν και του Μιλού». Σε αυτές τις ιστορίες, ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός, αφού είναι και ο μοναδικός σύντροφος του ήρωα. Συνομιλεί κανονικά με τον Τεντέν, λέει τη γνώμη του, διαφωνεί και συμβουλεύει. Το ουσιαστικό τους δέσιμο, όμως, δεν παραβλέπει διαφορές στο χαρακτήρα και τάσεις ανεξαρτησίας. Ο Μιλού πατάει πιο σταθερά στα πόδια του, ενώ ο Τεντέν δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την επιτυχία της αποστολής του. 


Ο καπετάνιος ΧάντοκΟ ρόλος του Μιλού υποβαθμίζεται με την εμφάνιση του καπετάνιου Χάντοκ, παρά την ιδιαίτερη αδυναμία και των δύο στο ουίσκι. Με το που δοκιμάζουν τις πρώτες σταγόνες, ξεχνούν τα πάντα και δυσκολεύουν τη ζωή του Τεντέν. Σταδιακά, οι ιστορίες γίνονται πιο σύνθετες, με τον Τεντέν και τον καπετάνιο να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Όμως, όλο και κάποια ευκαιρία εμφανίζεται για τον Μιλού, που έχει το δικό του τρόπο να πρωτοστατεί. Άλλωστε, η ιδιαίτερη αγάπη εκατομμυρίων θαυμαστών αποδεικνύει ότι δεν έπαψαν ποτέ να τον θεωρούν το άλλο μισό του Τεντέν.

Η πρώτη περιπέτεια του νεαρού ρεπόρτερ με τον τίτλο «Ο Τεντέν στη χώρα των Σοβιέτ», που είδε το φως της δημοσιότητας το 1929, κατηγορήθηκε για αντικομουνισμό, επειδή ασκούσε κριτική στο σταλινισμό. Έτσι, για πολλά χρόνια, ο Τεντέν θεωρήθηκε προϊόν του Ψυχρού Πολέμου. Στις επόμενες περιπέτειες, ο ατρόμητος δημοσιογράφος αντιμετώπισε λαθρέμπορους ναρκωτικών, ταξίδευσε στο Φεγγάρι και ανακάλυψε μια χαμένη φυλή των Ίνκας, πολεμώντας πάντα τους κακούς και βοηθώντας τους αθώους και τα θύματα.

Ένας από τους δευτερεύοντες ήρωες της σειράς είναι ο ελληνοαμερικανός μεγιστάνας Ροβέρτος Ρασταπόπουλος, που πιστώνεται στους κακούς της σειράς και συχνά δημιουργεί αξεπέραστα εμπόδια στον Τεντέν. Είναι ιδιοκτήτης των κινηματογραφικών στούντιο Cosmos Pictures, τα οποία χρησιμοποιεί ως προκάλυμμα για τις παράνομες δραστηριότητές του. Είναι προφανές ότι ο Ερζέ εμπνεύστηκε τον ήρωά του από τον Αριστοτέλη Ωνάση. 


O Ροβέρτος ΡασταπόπουλοςΑπό εικαστικής πλευράς, ο Ερζέ έχει πολλούς θαυμαστές για την καθαρή, εκφραστική και φωτεινή πινελιά του (ligne claire). Ανάμεσά τους και οι πρωτεργάτες της ποπ-αρτ Άντι Γουόρχολ και Ρόι Λιχτενστάιν.

Ο Ερζέ κυκλοφόρησε 23 άλμπουμ με ήρωα τον Τεντέν, τα οποία μεταφράστηκαν σε 56 γλώσσες και πούλησαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Το 1986 κυκλοφόρησε μεταθανάτια το ημιτελές άλμπουμ «Αλφ-Αρτ», με την τελευταία περιπέτεια του Τεν Τεν.

Ο Τεντέν γνώρισε μεγάλη επιτυχία μεταπολεμικά, προκαλώντας τη ζήλια του Γάλλου Προέδρου Σαρλ Ντε Γκολ, που είπε χαρακτηριστικά: «Ο μοναδικός διεθνής ανταγωνιστής μου είναι ο Τεντέν». Από τις αρχές της δεκαετίας του '70 η λάμψη του άρχισε να φθίνει, μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του για μισογυνισμό και ρατσισμό. Επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο το 2011 με το τρισδιάστατο καρτούν «Οι Περιπέτειες του Τετέν: Το μυστικό του μονόκερου», που φέρει την υπογραφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Σήμερα, το Ίδρυμα Ερζέ, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Τεντέν, είναι μια επικερδής βιομηχανία εκατομμυρίων ευρώ. Εκτός από τα βιβλία, ο ήρωας έχει πρωταγωνιστήσει στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, αλλά και στο θέατρο.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν οι 23 από τις 24 περιπέτειες του Τεντέν, από τις εκδόσεις «Μαμούθ Κόμικς». Μένει να μεταφρασθεί η πρώτη του περιπέτεια «Ο Τεν-Τεν στη χώρα των Σοβιέτ». Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης εξέλιπε πλέον κάθε λόγος.
 
Οι περιπέτειες του Τεν Τεν

1. Ο Τεν Τεν στη χώρα των Σοβιέτ (1929-1930)
2. Ο Τεν Τεν στο Κογκό (1930-1931)
3. Ο Τεντέν στην Αμερική (1931-1932)
4. Τα πούρα του Φαραώ (1932-1934)
5. Ο μπλε λωτός (1934-1935)
6. Το σπασμένο αυτί (1935-1937)
7. Το μαύρο νησί (1937-1938)
8. Το σκήπτρο του Όττοκαρ (1938-1939)
9. Ο Κάβουρας με τις χρυσές δαγκάνες (194-1941)
10. Το μυστηριώδες άστρο (1941-1942)
11. Το μυστικό του μονόκερου (1942-1943)
12. Ο θησαυρός του Κόκκινου Ρακάμ (1943-1944)
13. Οι 7 κρυστάλλινες μπάλλες (1943-1948)
14. Ο Ναός του Ήλιου (1946-1949)
15. Ο Τεντέν στη χώρα του μαύρου χρυσού (1948-1950)
16. Αποστολή στη Σελήνη (1950- 1953)
17. Βήματα στη Σελήνη (1950-1954)
18. Υπόθεση Τουρνεσόλ (1954-1956)
19. Η λίμνη με τους καρχαρίες (1958)
20. Ο Τεντέν στο Θιβέτ (1960)
21. Τα κοσμήματα της Καστοριάς (1963)
22. Πτήση 714 για Σίδνεϋ (1968)
23. Ο Τεν Τεν και οι Πίκαρος (1976)
24. Αλφ-Αρτ (1986)απο το sansimera.gr

Προγραμματισμένες δράσεις της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας

Εύξεινος Λέσχης Αλμωπίας - Δελτίο τύπου Ιανουάριος 2018 

Μιχαλολιάκος: Όλοι οι Έλληνες στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας χωρίς κομματική ταυτότητα!

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων της Εγνατία TV, όπου σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια ονομασία, η οποία θα περιέχει τον όρο "Μακεδονία" το οποίο συνιστά προδοσία και εθνική μειοδοσία.

Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που αντιδρά δυναμικά στην προδοσία και το έκανε πράξη με την διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Αναφορικά με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σημείωσε πως δεν πρέπει να έχουν κομματική ταυτότητα, αλλά να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες με μια Σημαία στα χέρια.

Η Χρυσή Αυγή θα δώσει το παρόν στα συλλαλητήρια, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Ίωνος Δραγούμη: "Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει".


Τέλος, τόνισε πως η Μακεδονία είναι η ψυχή μας και ότι έχουμε καθήκον απέναντι στους προγόνους μας και τους τάφους των Μακεδονομάχων να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η προδοσία.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *