Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Γιάννης Σηφάκης: Επανεξέταση τρόπου κατανομής εξισωτικής αποζημίωσης σε μειονεκτικες και ορεινες περιοχες

Ο Γιάννης Σηφάκης μαζί με κάποιους ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση τους σήμερα Παρασκευή 18/11/16 με τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ Βαγγέλη Αποστόλου, τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπο Κασίμη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ μετέφεραν την δικαιολογημένη αντίδραση των κτηνοτρόφων που ειναι μονιμοι κάτοικοι μειονεκτικών και ορεινών περιοχών για τον τρόπο κατανομής της εξισωτικής αποζημίωσης. Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των δικαιούχων που προέκυψε απο την αλλαγή των κριτηρίων επέφερε σημαντική μείωση των ποσών που κατεβλήθησαν στους προαναφερόμενους. 

Οι βουλευτές ζήτησαν άμεση επανεξέταση των κριτηρίων και κατάρτιση νέων πινάκων.

Ο Υπουργός , θεωρώντας δίκαιο το αίτημα, δεσμεύτηκε σε άμεση επανεξέταση του θέματος.

Ακομη συζητήθηκε το θέμα των πορισμάτων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες, επαναβεβαιώθηκε ότι τα πορίσματα θα βγούν με συνολικές εκτιμήσεις και οτι επι των πορισμάτων θα δοθούν προκαταβολές έως το τέλος του χρόνου. Ακόμη αναλύθηκαν οι ενέργειες της χώρας προς την Ευρωπαική Επιτροπή για την αναγνώριση ανάγκης αποζημιώσεων μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2016-2020 για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ( φετινή ακαρπία σε δενδρώδεις καλλιέργειες κλπ) και έγινε προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών.

Σάλος στη Τουρκία: Νόμος "αθωώνει" βιαστές ανηλίκων αν παντρευτούν τα θύματά τους!

Το κοινωνικό πρόβλημα του γάμου μεταξύ ανηλίκων και ένας νόμος που δίνει τη δυνατότητα σε βιαστές ανηλίκων να διαφεύγουν της ποινής του κόμματος Ερντογάν προκαλούν έντονες τριβές στο εσωτερικό της Τουρκίας 

Αλμωπός Αριδαίας: Αναβολή φιλικού

Ο Αλμωπός Αριδαίας ανακοινώνει την αναβολή του φιλικού παιχνιδιού με την Κ20 της Βέροιας, λόγω επανέναρξης του Πρωταθλήματος. Την Τετάρτη 23/11/2016 και ώρα 15:00 η ομάδα μας αγωνίζεται εκτός έδρας για την 9η αγωνιστική με τον Ορφέα Ξάνθης.

Ισόβια στον δολοφόνο που έκοψε με μπαλτά τα γεννητικά όργανα συγχωριανού του στην Άψαλο Αλμωπίας

Την ποινή των ισόβιων δεσμών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε βάρος 27χρονου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη φρικιαστική δολοφονία 65χρονου συνταξιούχου στην Άψαλο Πέλλας, πέρυσι τον Ιούλιο.

Ο Ευάγγελος Τσαβδάρης παρουσιάζει στο κοινό της Αλμωπίας την ποιητική του συλλογή με τίτλο ''Με πλοίο δίχως πόδια, ψυχή χωρίς κατάρτια''

Έφτασε επιτέλους η στιγμή που ο εξαιρετικός συντοπίτης μας ποιητής Ευάγγελος Τσαβδάρης θα παρουσιάσει την πρώτη ποιητική του συλλογή με τίτλο ''Με πλοίο δίχως πόδια, ψυχή χωρίς κατάρτια'' στο κοινό της Αλμωπίας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *