Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΟΑΕΔ: Πότε θα καταβληθούν το Δώρο Πάσχα και το επίδομα ανεργίας

Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του Δώρου Πάσχα αλλά και των επιδομάτων ανεργίας εξέδωσε ο ΟΑΕΔ.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016:

- Θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

- Θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά επρόκειτο να καταβληθούν στο χρονικό διάστημα από 22 Απριλίου 2016 μέχρι και 08 Μαΐου 2016.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

 
 
Πηγή: www.cnn.gr


Μετεωρολογικός σταθμός 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας – Συμμετοχή στο Raspberry Pi Weather Station program της Oracle

Οι μαθητές του τομέα πληροφορικής και μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας συμμετέχουν σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα της εταιρίας Oracle, με σκοπό την κατασκευή και την μέτρηση μετεωρολογικών δεδομένων του τόπου μας σε πραγματικό χρόνο, η μετάδοσή τους στο internet και η επεξεργασία τους.

Σκοπός του project αυτού είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού μετεωρολογικού σταθμού με την πλακέτα Raspberry Pi 2. Η πλακέτα και οι αισθητήρες της, παρουσιάστηκαν χθες, 19/4/2016 με επιτυχία στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής από τους μαθητές Γέσιο Γρηγόριο και Παπατάσο Παναγιώτη, μαθητές Β και Γ Λυκείου του τομέα πληροφορικής του σχολείου μας.

Στόχος του προγράμματός μας είναι η πλήρη συναρμολόγηση του μετεωρολογικού σταθμού (σύνδεση βασικής πλακέτας με αισθητήρες πίεσης, θερμοκρασίας, βροχής, ανέμου και υγρασίας) καθώς και η σύνδεση του σταθμού με το Internet προκειμένου να μεταδίδονται τα μετεωρολογικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε ένα παγκόσμιο κέντρο καιρού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο τελικό στάδιο και αφού ο σταθμός είναι έτοιμος, θα τον τοποθετήσουμε σε μία μεταλλική βάση με κουβούκλιο στον χώρο του σχολείου μας, προκειμένου το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας να συνδράμει ενεργά στην πρόγνωση καιρού καθημερινά.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για το πρόγραμμα είναι οι Θανάσης Ιωάννης (τομέας Μηχανολόγων 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας) , Καραθάνου Μαγδαληνή (Καθηγήτρια ΠΕ03 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας) και Ράπτης Νικόλαος (Καθηγητής τομέα Πληροφορικής 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας). Θεωρούμε σκόπιμο να ευχαριστήσουμε και δημόσια την εκπαιδευτικό και συνάδελφο Αναστασία Θύμνιου (Φιλόλογο του ΓΕΛ Αριδαίας), η οποία μας ενημέρωσε για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου διαγωνισμού. 

17 εκπληκτικές φωτογραφίες που πρέπει να δείτε

Η ζωή είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική από οποιαδήποτε ταινία. Υπάρχουν τόσα μοναδικά πράγματα γύρω μας, αλλά πολλές φορές δεν τα παρατηρούμε καν. Αν όμως κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά, σίγουρα θα μαγευτούμε με την ποικιλομορφία και την τελειότητα του κόσμου μας.

Δ. Μπίνος: "Πρέπει η αντιπολίτευση να έχει εκπροσώπηση"

Ο κος Μπίνος τόνισε ότι ο κος Ιωαννίδης παραιτήθηκε στις 30-12-2015.  Ο ίδιος πιστεύει στις ουσιαστικές και δημοκρατικές ευαισθησίες και ότι το καταστατικό δεν ξεκαθαρίζει αν χρειάζεται να εκλεγεί αντικαταστάτης. 
 
Το ζήτημα είναι η αντιπολίτευση να έχει εκπροσώπηση τόνισε χαρακτηριστικά. Ακόμη δήλωσε ότι κάποιοι χάνουν την ουσία και δεν συμμετέχουν στο ολοκληρωμένο πλάνο της επιχείρησης. Αναφορικά με το κόστος της συμμετοχής των λουτρών στις λουτροπόλεις δεν ξεπερνά τις 3.000 ανά έτος ενώ ανέφερε ότι 107 χιλιάδες ευρώ εκδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε ιδιωτική επιχείρηση μασάζ και σπα γιατί παραβιάστηκε όρος του συμβολαίου για μονοπώλιο στο μασάζ αν και οι ίδιοι διεκδικούν 300.000 ευρώ. Η ψηφοφορία Τελικώς όπως φάνηκε από την ψηφοφορία οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής ψήφισαν τον κο Κόγιο που πήρε 14 ψήφους έναντι 12 του Δημήτρη Πασόη που πήρε ψήφους της αντιπολίτευσης και των κ.κ. Χουρσόγλου και Ζιάκα. Δεν ψήφισε ο Δήμαρχος κος Μπίνος που είχε δικαίωμα να το κάνει καθώς ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κος Ουργατζόγλου που απουσίαζε δικαιολογημένα. Τελικώς φάνηκε πως η δημοτική αρχή βρήκε τον 15 σύμβουλο της στο πρόσωπο του κου Κόγιου και πλέον θα έχει διευρυμένη πλειοψηφία καθώς μετράει τις απώλειες δυο δημοτικών της συμβούλων. Ο κος Κόγιος αποτελεί το συμπολιτευόμενο μέλος της αντιπολίτευσης...
 
 
 
απο την εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Δ. Πασόης: "Αδικία για την Αλμωπία το γεγονός ότι δεν πήρε εργάτες"

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Δημήτρη Πασόη

Τοπικό σχέδιο διαχείρισης αστικών στερεων αποβλήτων Δήμου Αλμωπίας - Επιστολή του Κοσμά Β. Κανονίδη

Τοπικό σχέδιο διαχείρισης αστικών στερεων αποβλήτων Δήμου Αλμωπίας - Γράφει ο Κοσμάς Β. Κανονίδης - Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοτνος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *