Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Διάλεξη στην Έδεσσα από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Ν. Πέλλας

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ Η ΜΕΘ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ-ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ-ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ
 
 
 

Παραλίγο τραγωδία στη Βέροια: Διαιτητής έσωσε τη ζωή ποδοσφαιριστή!

Οι γνώσεις πρώτων βοηθειών ενός διαιτητή έσωσαν τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στη Βέροια!

Νέο vlog Unboxholics: Νυχτώνει στο Πίνοβο... [ΒΙΝΤΕΟ]

Μία ακόμη περιπέτεια στο βουνό, αυτή τη φορά στην άγρια και αφιλόξενη κορυφογραμμή του Πινόβου. Μας έπιασε η νύχτα, ενώ είχαμε και έναν...απρόσμενο επισκέπτη.

Σε οδυνηρή ήττα με σκορ 2-6 υποχρεώθηκε το Σάββατο από την Πολυκάρπη ο Μακεδονικός Έδεσσας

Οι βυσσινί, αν και ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο παρουσίασαν σημαντικά χαρακτηριστικά αποδιοργάνωσης και μοιραία έχασαν με μεγάλη διαφορά.

Η μικρή μας κωμόπολη κοιμάται - του Κώστα Δανά

 Η μικρή μας κωμόπολη κοιμάται - του Κώστα Δανά...

Κοινές δηλώσεις: Όλα όσα είπαν Τσίπρας - Ομπάμα

Δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική δίχως ελάφρυνση του χρέους, είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. Αισιοδοξία Τσίπρα ότι η Μέρκελ θα συμφωνήσει σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους 

 

"Καλησπέρα", είπε, μιλώντας ελληνικά, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την έναρξη της ομιλίας του στις κοινές δηλώσεις που έδωσε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
"Πάντα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα", είπε ενώ τόνισε πως η έκφραση "καλός κ' αγαθός" αποτελεί την τέλεια περιγραφή της φιλίας Ελλήνων - Αμερικανών. "Οι ΗΠΑ ειναι βαθιά ευγνώμονες γι'αυτή τη φιλία".
Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα επικεντρώθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες: Την οικονομική κρίση, το ΝΑΤΟ, το προσφυγικό και το Κυπριακό.
Αναφερθείς στην οικονομική κρίση και την Ελλάδα, τόνισε πως "ο κόσμος οφείλει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. Ξέρω ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Η κρίση ανέτρεψε εκ βάθρων τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα", είπε και τόνισε πως "για να είναι βιώσιμα τα πράγματα στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη. Η λιτότητα δεν μπορεί να παρέχει λύση".
Όσον αφορά στο ΝΑΤΟ, ευχαρίστησε την χώρα μας που το στηρίζει παρά τις δυσκολίες. "Αλέξη σε ευχαριστώ για την συνεργασία". "Οι Έλληνες πέρασαν πολύ δύσκολα χρόνια. Όμως η Ελλάδα υπήρξε αδιάλειπτα αξιόπιστος σύμμαχος. Είμαστε υπερήφανοι που στην Ελλάδα βλέπουμε έναν αξιόπιστο σύμμαχο", τόνισε.
Παράλληλα, ευχαρίστησε την Ελλάδα και για την στήριξη των προσφύγων, εν μέσω δεινών. "Το προσφυγικό είναι διεθνές πρόβλημα. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε όπως μπορούμε", είπε, ενώ αναφερθείς στο Κυπριακό, είπε πως συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την Κύπρο.
"Οι συνθήκες για μια διζωνική λύση είναι καλύτερες από ποτέ", υπογράμμισε.
Μάλιστα ερωτηθείς για το Κυπριακό και για τη διάσταση απόψεων ΗΠΑ-Ευρώπης, είπε πως "στο Κυπριακό το καλό είναι ότι οι δύο ηγέτες είναι προσηλωμένοι στην εξεύρεση λύσης. Αν τα μυαλά των δυο ηγετών συναντηθούν, θα μπορούσαμε όλοι να υποστηρίξουμε μια συμφωνία. Αν βρεθεί μια λύση/μηχανισμός που εξασφαλίζει ισοτιμία, και μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς, θα το υποστηρίξουμε", τόνισε.
Ερωτηθείς για την οικονομία και  για το ελληνικό χρέος, ξεκίνησε λέγοντας πως και οι ΗΠΑ πέρασαν συρρίκνωση λόγω της κρίσης, αλλά τα μεγέθη των δύο χωρών δεν είναι συγκρίσιμα.
"Αυτό που κατανοήσαμε είναι ότι έχει σημασία να συνδυάζει κανείς τις μεταρρυθμίσεις με καλή αναπτυξιακή πολιτική. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, πρέπει να αναγνωρίσει ότι η ελληνική οικονομία έπρεπε να υποστεί κάποιες μεταρρυθμίσεις", τόνισε και προσέθεσε πως βλέπω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασιστικότητα και βούληση να βαδίσει σε αυτό τον δρόμο. "Εκτός από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όμως, χρειάζεται και μια αναπτυξιακή ατζέντα", ανέφερε.
"Μαζί χρειάζεται και ελάφρυνση του χρέους, που είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Έχω δει ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα και δεσμεύεται να αλλάξει. Θα ήταν καλό για όλους να υπάρξει μια συμφωνία (για το ελληνικό χρέος)", είπε.
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, είπε πως το δικό του έργο στις ΗΠΑ ήταν ευκολότερο, "γιατί είμαι μόνος μου ενώ στην Ευρώπη χρειάζεται σύμπνοια για να λαμβάνονται αποφάσεις. Κάποια μαθήματα που πήραμε στις ΗΠΑ, ισχύουν για όλες τις χώρες, αλλά υπάρχουν και διαφορές με την Ευρώπη".

Σε ερώτηση για το Brexit και τις εξελίξεις σε διάφορες χώρες είπε πως υπάρχει κάτι κοινό σε αυτές τις εξελίξεις. "Υπάρχει αβεβαιότητα και άνοδος του λαϊκισμού", δήλωσε, λέγοντας "πως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τέτοιες τάσεις υπήρχαν. Καθήκον των ηγετών είναι να ακούν τις αγωνίες των πολιτών....Ακούσατε τις θέσεις των Ρεπουμπλικάνων. Πολλές από αυτές είναι ανησυχητικές. Ο κ.Τραμπ διεύρυνε την εκλογκή του βάση χάρη σε αυτές τις θέσεις. Ζητήματα όπως η ανισότητα πρέπει να αντιμετωπιστούν δραστικά αλλιώς ο φόβος θα στρέψει τον ένα ενάντια στον άλλο. Δεν κατάφερα να πείσω ένα Κογκρέσο που ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι να περάσει πολλά μέτρα", είπε.
"Δεν ξέρω αν ο χρόνος θα δείξει για τις εκλογές στις ΗΠΑ ή για το Brexit, πώς σκέφτηκαν οι άνθρωποι", ανέφερε.
Τέλος, σε ερώτηση για τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, είπε πως οφείλει να εξασφαλίσει τη μετάβαση στην προεδρία Τραμπ.
"Έχει σημασία να μην αρχίσουμε να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ ηγετών όπως της Τ.Μέι ή της Μ.Λεπέν. Σε κάθε χώρα επικρατούν διαφορετικές συνθήκες και πολλές φορές ο κόσμος θέλει αλλαγή, αλλά δεν ξέρει τι θα έρθει", είπε και συμπλήρωσε: "Πιστεύω ότι θα χρειαστεί να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στον εθνικισμό, τον υπερβολικό φυλετισμό, το "εμείς εναντίον των άλλων".
"Το μέλλον θα οριστεί από αυτά που έχουμε κοινά, όχι από τις διαφορές μας. Δείτε τι συνέβη στην Ευρώπη. Οι τελευταίες 5 δεκαετίες ήταν με ειρήνη και ευημερία, χωρίς προηγούμενο, στην Ευρώπη και εμείς έχουμε φυλετικά ζητήματα στις ΗΠΑ. Αν χωριστούμε και δεν οικοδομήσουμε το αμερικάνικο όνειρο θα βυθιστούμε", κατέληξε.

Τσίπρας: Είμαι αισιόδοξος. Η Μέρκελ έχει αίσθημα ευθύνης για την Ευρώπη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Μπαράκ Ομπάμα καθώς επέλεξε την Ελλάδα για την έναρξη του τελευταίου του ταξιδιού στην Ευρώπη.
"Σήμερα η Ελλάδα υποδέχεται έναν Αμερικανό Πρόεδρο που υπερασπίστηκε με σθένος τις αξίες που τιμά ο ελληνικός λαός. Συνέβαλε με όλες τους τις δυνάμεις για μια ανθρωπιστική λύση στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Β' ΠΠ", τόνισε και προσέθεσε πως "ο πρόεδρος Ομπάμα επέλεξε έναν δρόμο έξω από την κρίση, διαφορετικό από αυτόν που επέλεξε η Ευρώπη. Οι διαφορές είναι ορατές"
Η πολιτική των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης. Συζητήσαμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Συμφωνήσαμε ότι οι κοινωνίες πρέπει να έχουν ελπίδα και προοπτική", ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως "η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πιο βαθιές συνέπειες της οικονομικής κρίσης".
"Παρά τις πληγές μας στεκόμαστε όρθιο, βήμα με βήμα αναστηλώνουμε την οικονομία μας και μετά από πολλά χρόνια επιστρέψαμε στην ανάπτυξη", τόνισε.
"Αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Θέλω να αναγνωρίσω τον ρόλο και τη συνεισφορά του Μπ. Ομπάμα στην προσπάθεια για θετική διέξοδο για την Ελλάδα", λέγοντας πως αναγνωρίζει τον ρόλο και την συνεισφορά του κατά την διαπραγμάτευση του Ιουλίου του 2015, "την ηθική και πολιτική στήριξη που πρόσφερε για να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ.
"Λάβαμε δύσκολες αποφάσεις. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις που προωθούν την ανάπτυξη. Θα αντισταθούμε στις μεταρρυθμίσεις που την υπονομεύουν", υπογράμμισε.
Παράλληλα, ανέφερε πως θεωρεί συμβολικά ιστορική και ουσιαστική την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα και στο Βερολίνο αυτή την κρίσιμη στιγμή και αναφέρθηκε στα ζητήματα που συζήτησαν.

"Σήμερα συζητήσαμε κρίσιμα θέματα: Τη διμερή επιχειρηματική συνεργασία μας...Τις προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα ως διαμετακομιστικό κέντρο...Θέματα ενέργειας και επενδύσεων και τις προοπτικές για την σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Θέματα που αφορούν επιχειρηματική συνεργασία, νεοφυείς επιχειρήσεις και τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις. Συζητήσαμε τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας για την σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα αξιοποιεί τον ρόλο της για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή
"Η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και παρά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου επιμένει ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος είναι η συνεργασία", είπε και ανέφερε πως "τονίσαμε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η ειρήνευση και η σταθερότητα στην περιοχή (της Μ.Ανατολής), τόνισα ότι η ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού.
Όσον αφορά το Κυπριακό είπε πως οι συνομιλίες φέρνουν την ελπίδα αλλά απαιτούν εξαιρετική προσοχή γιατί είναι ανοιχτά καίρια ζητήματα. "Οι λαοί μας, πιστεύοντας σε κοινές αρχές, θα κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν ένα πισωγύρισμα στην ιστορία". Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε πως "το Κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα, εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου, δεν είναι διμερές. Σαν Ελλάδα υποστηρίζουμε την προοπτική μιας λύσης, στο πλευρό του Ν.Αναστασιάδη".
"Δίκαιη και βιώσιμη λύση σημαίνει αποχώρηση των στρατευμάτων από το νησί", είπε και τόνισε πως πράγματι ο κ.Ερντογάν παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στο Κυπριακό".
Ερωτηθείς για τις πιθανές κινήσεις Μέρκελ εντός της εβδομάδας, ο κ.Τσίπρας είπε πως "οι Γερμανοί πολλές φορές επιμένουν ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται... Η περσινή συμφωνία έλεγε ότι μόλις καταλήξει η πρώτη αξιολόγηση θα συζητηθεί η ελάφρυνση του χρέους. Και είμαι αισιόδοξος. Ένας λόγος είναι ότι έχω διαπιστώσει ότι η κα Μέρκελ έχει αίσθημα ευθύνης για την Ευρώπη".
"Πιστεύω ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε η Ελλάδα να μην αποτελεί μέρος του προβλήματος αλλά της λύσης", τόνισε.
Τέλος, ερωτηθείς για τον Ντόναλντ Τραμπ, είπε πως γνωρίζει  λίγα για εκείνον. "Είδα την επιθετικότητα κάποιων θέσεών του προεκλογικά. Έχει εκφραστεί διαφορετικά σε διαφορετικές περιόδους. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εκφραστεί ως Πρόεδρος των ΗΠΑ", είπε και  έκλεισε την ομιλία του, ανατρέχοντας πάλι στις σχέσεις ΗΠΑ- Ελλάδας είπε "πως έχουν σφυρηλατηθεί στη διάρκεια της ιστορίας, βασισμένες πάνω σε κοινές αξίες".

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *