Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Γ' Εθνική: Τάραξε τα νερά ο Εδεσσαϊκός, στα πράσινα ο Τάσος Τσουμάγκας!

Βόμβα μεγατόνων στους καταρράκτες με τον έμπειρο Εδεσσαίο πολυθεσίτη, που έχει πέρασμα και από ΑΕΚ, αλλά και Πορτογαλία

Ολοκλήρωση Μαθητικού Χορού 3 Γυμνασίων Έδεσσας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ο 1ος Μαθητικός Χορός του εντός σχολικού πλαισίου και ΧΩΡΙΣ τη χρήση αλκοόλ και καπνού. Ο μαθητικός χορός πραγματοποιήθηκε από τα 15μελή Συμβούλια των τριών Γυμνασίων Έδεσσας και με την υποστήριξη των αντίστοιχων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, τη Διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Έδεσσας και του Κέντρου Πρόληψης Ν. Πέλλας «Όραμα».


Φέτος στον μαθητικό χορό συμμετείχαν πάνω από 400 μαθητές και από τις 3 τάξεις των Γυμνασίων όπου διασκέδασαν χωρίς την χρήση αλκοόλ και καπνού και με σημαντικό οικονομικό όφελος για την κάλυψη των μαθητικών αναγκών τους (έξοδα εκδρομής).


Το Κ.Π. «Όραμα» θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του χορού, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Έδεσσας, τον Διευθυντή και τον Φύλακα του 2ου Γυμνασίου Έδεσσας για τη συνεργασία και την υποστήριξη τους.


Με τις παραπάνω συνεργασίες επιτεύχθηκε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προστασίας μαθητών από την παράνομη χρήση αλκοόλ και καπνού.


Ευελπιστούμε ότι στην προσπάθεια αυτή θα συμπράξουν και άλλοι φορείς και υπηρεσίες της Πόλης και του Νομού. Το θέμα της νυχτερινής διασκέδασης ανήλικων μαθητών και της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον.

Κατά την διάρκεια του χορού πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος κλήρωση με 45 δώρα.


Όλοι οι μαθητές νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους παρακάτω χορηγούς: «Μαρίνος», «Τasos sport», «Μαρινίδης», «Μontenegro», «Μπουγάτσα- Δήμητρα», «Othon», «Τζούλης», «Χωριάτικο», «Pakis», «Coffee Bakery», «Fresh Plus», «Brazil», «Serano», «Μυλωνάς», «Σπιτικό», «Τomas», «Kiretsis», «Vicko», «Φούρνος Ιορδάνης», «Θωμάς», «Mikel», «Γωνιά του Χοντρού», «Τερζόγλου Ιωάννης», «Κotonostimies», «Πεινακοθήκη», «Murfhys Law», «Νon stop», «Υο4U», «Το σπίτι του αρώματος», «Faris», «Hondos Center», «Κρόνος» και «London Bar».

Το μονοπάτι για το χάος - της Δέσποινας Τσουλφαΐδου

Το μονοπάτι για το χάος - της Δέσποινας Τσουλφαΐδου για το ialmopia.gr

Συναντήσεις Γιάννη Σηφάκη με Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών - Εργαζόμενους Γηροκομείου Έδεσσας- φορείς σε Χρύσα - Τσάκοι και τον πολιτιστικό σύλλογο Μέγας Αλένξανδρος Έδεσσας

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών και ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν αυτό το διάστημα τα μέλη του. Αποφασίστηκε συντονισμός ενεργειών για την προώθηση σειράς θεμάτων με πρώτο σταθμό την επίσκεψη στην Αθήνα της Διοίκησης τις αμέσως προσεχείς μέρες.

Συναντήθηκε επίσης με τους εργαζόμενους στο Γηροκομείο Έδεσσας οι οποίοι του μετέφεραν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του από τον φορέα που έχει αναλάβει την λειτουργία του ( Δήμος Έδεσσας – Μητρόπολη- Αντιπεριφέρεια Πέλλας) προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Ο βουλευτής αναφερόμενος στην σημαντική κοινωνική προσφορά του γηροκομείου υποσχέθηκε να ασχοληθεί με τα σημαντικά θέματα που ετέθησαν με στόχο την βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της κοινωνικής αυτής δομής.

Ακόμη συνάντηση έγινε στη Χρύσα – Τσάκοι με τον πρόεδρο του Τ.Δ. Δήμο Δέλιο, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργο Μπαλτάκη και τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Τραϊανό Μπαλτάκη για τα θέματα του χωριού. Ιδιαιτέρως συζητήθηκαν τα αναγκαία έργα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και αποκατάστασης πρανών της Μπέλιτσας στο ύψος του χωριού και ο αναγκαίος αρδευτικός αγωγός που τέμνει εγκάρσια της Μπέλιτσα για να μπορεί να αρδεύει η περιοχή με ελεύθερη ροή μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και άρα και το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. Αποφασίστηκαν από κοινού ενέργειες προς την Περιφέρεια και Κεντρική Διοίκηση για την προώθηση τους.

Παρευρισκόμενος στην συνεδρίαση του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» Έδεσσας είδε μαζί με το ΔΣ την πρόοδο των μελετών για τον πολυχώρο του συλλόγου και δεσμεύτηκε να το παρακολουθήσει από κοντά με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών και την απορρόφηση των εγκεκριμένων κονδυλίων. Ακόμη 0 βουλευτής συζήτησε με το ΔΣ του συλλόγου σκέψεις του για την αξιοποίηση του χώρου του Καναβουργείου και για πολιτιστικούς σκοπούς. Δεσμεύτηκε σε συνεννόηση με τον Δήμο Έδεσσας για αυτό το θέμα.

Ο Γιώργος Μπογδάνης του ΑΣ Πρόμαχοι θα τιμηθεί από τον Αλμωπό Αριδαίας για την πολυετή προσφορά του

Την Τετάρτη 1/11/2017 στις 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας ο Αλμωπός θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Προμάχων στο πλαίσιο της φάσης των 8 του Κυπέλλου, όπου θα τιμηθεί ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αλμωπού Γιώργος Μπογδάνης για την πολυετή παρουσία και προσφορά του στην ομάδα.

Αστραπή Ζέρβης - Μακεδονικός Έδεσσας 6-1

Πολύ κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μακεδονικός Έδεσσας στην Ζέρβη και φυσιολογικά ηττήθηκε με 6-1 από την τοπική Αστραπή.

Στο 40% η παιδική παχυσαρκία - Πλατφόρμα ενημερώνει για τα καθημερινά λάθη των γονιώνΕνα νέο, καινοτόμο εγχείρημα, τα «μικρά κουτάλια», εστιάζει στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και των συνδεόμενων νόσων στην προσχολική ηλικία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε το αίτημα της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών για πρόσληψη τακτικού προσωπικού

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ»

Την τέταρτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής γνώρισε ο Αλμωπός στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας

Την τέταρτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής γνώρισε ο Αλμωπός την Κυριακή στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας, όταν αντιμετώπισε την τοπική ομάδα και πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Αήττητος μετά από 6 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς και βρίσκεται 3 μόλις βαθμούς μακριά από την κορυφή. 

Η έβδομη αγωνιστική της Κυριακής 5/11/2017 στις 15:00, θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον Εδεσσαϊκό στο εντός έδρας ντέρμπι. 

Νωρίτερα, την Τετάρτη 1/11/2017 στις 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Προμάχων στο πλαίσιο της φάσης των 8 του Κυπέλλου, όπου θα τιμηθεί ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αλμωπού Γιώργος Μπογδάνης για την πολυετή παρουσία και προσφορά του στην ομάδα.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Αρχίζουν σε λίγες μέρες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν απομείνει για να ξεκινήσει η δεύτερη ενδιάμεση περιόδος εκπτώσεων.

ΕΚΑΣΚΕΜ - Παιδικό: ΑΟΚ Βέροιας-ΦΟ Αριδαίας 50-72

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η παιδική ομάδα του Φ.Ο. Αριδαίας την Κυριακή (29/10) και μάλιστα εκτός έδρας, αντιμετωπίζοντας την περσινή πρωταθλήτρια παιδική ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΜ, ΑΟΚ Βέροιας με σκορ 50-72.

Αφιέρωμα: Χάρι Χουντίνι 1874 – 1926

Ο θρυλικός μάγος Χάρι Χουντίνι (Harry Houdini) γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1874 στη Βουδαπέστη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Έριχ Βάις. Το 1878 η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ και ο πατέρας του έγινε ο πρώτος ραβίνος του Άπλετον στο Ουισκόνσιν. Ο ίδιος, από μικρή ηλικία, συνεισέφερε οικονομικά, πουλώντας εφημερίδες και γυαλίζοντας παπούτσια.


Σε ηλικία δεκατριών ετών ακολούθησε τους γονείς του στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Εκεί έμαθε και το πρώτο του μαγικό κόλπο, ανακαλύπτοντας έναν νέο κόσμο που τον σαγήνευσε.

Το 1891 έγινε επαγγελματίας μάγος και άλλαξε το όνομά του σε Χάρι Χουντίνι, το οποίο το εμπνεύστηκε από τον διάσημο γάλλο μάγο Ζαν Εζέν Ρομπέρ Ουντέν. Ήδη ήταν γνωστός ως ο «Βασιλιάς της Τράπουλας». Το 1893 γνωρίστηκε με την τραγουδίστρια και χορεύτρια Μπέατρις «Μπες» Ράνερ, με την οποία παντρεύτηκε δύο εβδομάδες αργότερα. Ως το τέλος της καριέρας του, η Μπες αποτελούσε τη βοηθό του επί σκηνής. Μαζί περιόδευσαν για περισσότερα από 30 χρόνια σ’ όλη την Αμερική και την Ευρώπη.

Ο Χουντίνι έγινε θρύλος, ως ο άνθρωπος που δραπετεύει από ζουρλομανδύες, σχοινιά, χειροπέδες, αλυσίδες, ακόμα και από κελιά φυλακών. Το 1913 πραγματοποίησε ίσως το πιο γνωστό του νούμερο. Κατάφερε να απελευθερωθεί από έναν γυάλινο θάλαμο, γεμάτο με νερό, μέσα στον οποίο ήταν κρεμασμένος ανάποδα. Πέντε χρόνια αργότερα εξαφάνισε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Νεοϋορκέζων έναν ελέφαντα 10 τόνων!

Το 1916 ο Χάρι Χουντίνι έκανε την πρώτη εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη. Μέσα σε επτά χρόνια πρωταγωνίστησε σε πέντε ταινίες του βωβού κινηματογράφου και απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, στο Χόλιγουντ.

Το 1926 ο Χάρι Χουντίνι επισκέφτηκε ένα τοπικό πανεπιστήμιο στο Μόντρεαλ του Καναδά, προκειμένου να δώσει μία διάλεξη για τον πνευματισμό. Ζήτησε από έναν εθελοντή να τον χτυπήσει στην κοιλιά για ν’ αποδείξει την αντοχή του στον πόνο. Πριν προλάβει να προετοιμαστεί, σωριάστηκε στο έδαφος από τη γροθιά ενός αθλητή του μποξ. Πολλοί πιστεύουν ότι ο πόνος του χτυπήματος κάλυψε αυτόν της σκωληκοειδίτιδας, η οποία δεν διεγνώσθη ποτέ. Ο θρυλικός μάγος πέθανε από περιτονίτιδα λίγες ημέρες αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου, ανήμερα της γιορτής του Χάλογουιν.

"Εκκαθαρίσεις" στον Εδεσσαϊκό: Τέλος Φωτιάς και Ρέτζια στο "ψυγείο" λόγω Πειθαρχικού παραπτώματος ο Κάρτζιος!

Πρωί-πρωί ανακοινώθηκαν σήμερα οι πρώτες "εκκαθαρίσεις" παικτών στον Εδεσσαϊκό όπως είχαμε προαναγγείλει από χθες.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *