Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση μισθού

Προγράμματα ΟΑΕΔ. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη σε δύο προγράμματα.

Οι προσλήψεις των ανέργων θα γίνουν από ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε συνεταιρισμούς, σε Κοινωνικές Συναιτεριστικές Επιχειρήσεις, σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά σε εργοδότες ιδιωτικού τομέα.

Οι 5.000 θέσεις αφορούν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των έξι και των δώδεκα μηνών θεωρούμενοι ότι βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση όπως χαρακτηρίζονται από το Πρόγραμμα. Αυτοί θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης.

Οι 10.000 θέσεις αφορούν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 3 μήνες οι οποίοι θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Για να ενταχθούν στα προγράμματα του ΟΑΕΔ οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μην έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού τους πριν τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα των 5.000 θέσεων μέχρι και 12 μήνες πριν και για το πρόγραμμα των 10.000 θέσεων μέχρι 3 μήνες πριν.

Το κόστος των προγραμμάτων θα καλυφθεί από το λογαριασμό του ΕΛΕΚΠ και ειδικότερα του κλάδου ΛΑΕΚ. Αναλυτικότερα οι προϋποθέσεις και οι όροι συμμετοχής στα προγράμματα βρίσκονται για όσους ενδιαφέρονται στο site του ΟΑΕΔ.

Ο ΟΑΕ∆, εφαρµόζοντας µε επιτυχία, τη νέα διαδικασία επιλογής υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων, παρέχει στους ενδιαφερόµενους εργοδότες - επιχειρήσεις πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού σηµειώµατος των εγγεγραµµένων στα µητρώα του ανέργων, µε βάση την ειδικότητά τους, την περιοχή στην οποία διαµένουν αλλά και σε πληροφορίες για την εργασιακή εµπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου. Σηµειώνεται ότι ο εργοδότης έχει πρόσβαση µόνον στα καταχωρισµένα στοιχεία βιογραφικού των ανέργων (ειδικότητα, εργασιακή εµπειρία, εκπαίδευση) και όχι στα προσωπικά τους στοιχεία.

Εκλογή Προέδρου και Επιτροπές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα Αριδαίας στις 5 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ., ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/ 2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΟΥΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Προπόνηση επιλεγμένων Αθλητών ΕΚΑΣΚΕΜ

Την Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30 στο ΔΑΚ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. ΤΟΥΦΑ ΝΙΚΟ και τον Περιφερειακό κ. ΚΑΣΙΜΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ, θα πραγματοποιηθεί προπόνηση των παρακάτω αθλητών:

Γιάννης Σηφάκης: Καλό ταξίδι σύντροφε Νίκο Ξενιτίδη, ευεργέτη της Αλμωπίας

Θα μας διδάσκει πάντα το παράδειγμα σου και θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη

Εδεσσαϊκός: Ο δρόμος προς τον τελικό [ΒΙΝΤΕΟ]

Εδεσσαϊκός: Ο δρόμος προς τον τελικό [ΒΙΝΤΕΟ]

Καταρρέουμε ηθικά στα social media

Σοβαρά τώρα, δεν υπάρχει τίποτα πέραν κριτικής και σχολιασμού, τίποτα το οποίο μπορεί να μας αφήσει έστω και λίγο άφωνους; Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για τα social media κι αυτά που δυστυχώς φανερώνουν για το τι έχουμε και κυρίως τι δεν έχουμε πια: ανθρωπιά! 

Δεν είναι τα social media η αιτία, είναι απλά το πεδίο βολής που ασκούνται καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι, λιγότερο για να επικοινωνήσουν και περισσότερο για να “ξεχωρίσουν”. Αλλά γιατί τόσο ανάγκη να ξεχωρίσουν και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν, να γράψουν, να αναπαράγουν για να ξεχωρίσουν...

Προχτές συνέβη ένα από τα δυστυχώς πάρα πολλά τροχαία δυστυχήματα που συμβαίνουν στη χώρα μας κάθε χρόνο. Η εικόνα που καταγράφηκε ήταν ανατριχιαστική και η δυστυχής σύμπτωση αληθινά τραγική. Επίσης ανατριχιαστική και τρομακτική για μένα, η αντανακλαστική ανάγκη πολλών πληκτρολογίων να σχολιάσουν. Όχι να σχολιάσουν την τραγικότητα του γεγονότος ή το σπάνιο της δυστυχούς σύμπτωσης, αλλά έτσι όπως ήταν με το φρέντο καπουτσίνο και το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ανά χείρας, αποφάσισαν να δικάσουν, να κατηγορήσουν, να εξευτελίσουν νεκρούς και ζωντανούς. Από άνθρωποι έγιναν δίποδοι λογαριασμοί σε twitter και facebook και ξεκίνησαν. Πόσο εύκολο να το κάνεις ανώνυμα...

Το να δεις την είδηση και να τη σχολιάσεις με επιπολαιότητα, με προχειρότητα ρε φίλε ανάμεσα στην παρέα σου, στην οικογένειά σου, να πεις μια μαλακία ιδιωτικά πάντως, είναι δυστυχώς ενδεικτικό της χοντροπετσιάς στην οποία εκπέσαμε. Θα συγκλονιστείς από το τραγικό, αλλά θα το ξεχάσεις συντομότερα απ' ότι πρέπει. Δε θα παραδειγματιστείς από τίποτα, δε θα σκεφτείς καθόλου. Το να σπεύσεις όμως να αρπάξεις το smartphone, να κάνεις log in για να γράψεις μια μαλακία και μισή και μετά να την αμολήσεις σαν εγκεφαλική κλανιά στο ψηφιακό σύμπαν, δείχνει το απέραντο του πόσο σκατόψυχος έχεις γίνει. Έκανες ένα διάλειμμα από την φανατική σου ενασχόληση με το Survivor, το Rising Star, το Voice ή ό,τι άλλο, για να καταπιαστείς σαν hater με ένα συμβάν που στοίχισε τη ζωή σε μια νέα κοπέλα, το μωρό της, δυο νέους ανθρώπους;; Σοβαρά τώρα;; Πρόλαβες να διαχωρίσεις ταξικά, να δικάσεις, να συμψηφίσεις, να πετάξεις και μια παπαριά για τον Παντελίδη, για τους μισθούς στα Jumbo, για τη διαφημιστική τους καμπάνια, να δημιουργήσεις το hashtag #πόρσε ή #jumbo και να το ανεβάσεις και ψηλά στα trend topics;

Λυπάμαι που το μαθαίνεις από μένα, αλλά είσαι η θλίψη των γονιών σου, η ντροπή των παιδιών σου αν δυστυχώς έχεις, είσαι η αποτυχία των δασκάλων σου και μια τελειωμένη υπόθεση γενικά. Ο κυνισμός είναι η δική σου ανίατη ασθένεια, που όμως σε αντίθεση με τον καρκίνο είναι και τραγικά μεταδοτική. Πληκτρολόγησες κάτι που θα διαβάσουν άνθρωποι κοντινοί, συγγενείς και φίλοι που πονάνε πραγματικά και πάτησες το enter στον ηθικό σου θάνατο. Ηθική προφανώς δεν είναι το πόσες φορές θα γράψεις ή θα προφέρεις λέξεις όπως κώλος ή βυζιά ή πέος ή ό,τι άλλο. Μεταξύ άλλων όμως, είναι σίγουρα η συναίσθηση του πότε πρέπει να στέκεσαι σιωπηλός μπροστά στον πόνο. Επώνυμα και ανώνυμα.

Η ανωνυμία είναι το κλειδί αυτής της ηθικής κατρακύλας πιστεύω. Πολλοί γενναίοι άνθρωποι υπέφεραν κι έδωσαν τη ζωή τους επώνυμα, στηρίζοντας τις ιδέες τους και υπερασπιζόμενοι ιδέες άλλων, άντεξαν τον πόνο του βασανιστή αρνούμενοι να καταρρεύσουν ηθικά και να υπογράψουν ένα απλό κωλόχαρτο, πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, για να μπορεί το κάθε τσουτσέκι του 2017 να φτιάχνει ένα username του τύπου @ameiliktos ή @timwros ή @adekasti κι έπειτα υπό την ασφάλεια του ανώνυμου όχλου, να γράφει τα πιο εμετικά σχόλια, ακόμα και για τον ίδιο τον θάνατο. Κι έπειτα αυτό το τσουτσέκι να έχει το θράσος να λέει, ότι έχουμε ελευθερία λόγου και δημοκρατία. Τη δημοκρατία όμως αφού τη γεννήσαμε, μετά τη γαμήσαμε σ' αυτόν τον τόπο, όπως λέει και το ανέκδοτο, για να γεννήσουμε εσχάτως την ισοπεδοκρατία των social media. Και τώρα το κάθε @poutanaki ή @paidaras ή @antraklas δηλώνουν ακτιβιστές του hashtag, ακτιβιστές της πορδής δηλαδή, ποδοπατώντας κάθε έννοια πολιτισμού, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

Όποιος και νά 'σαι, ό,τι και να έχεις στο μυαλό σου δήλωσέ το επώνυμα ακόμα κι αν είναι ακραίο, αλλά μην κρύβεσαι πίσω από ένα nickname του κώλου. Ας μην παραμυθιαζόμαστε, ότι πρόκειται δήθεν για πιτσιρίκια, που δεν ξέρουν τι κάνουν. Μια χαρά ενήλικες είναι, που δυστυχώς ψηφίζουν κι αυτό εξηγεί κατά πολύ, γιατί είμαστε σήμερα εδώ που είμαστε. Ποιός Τσίπρας μας φταίει μετά και ποιός Σόιμπλε και ποιό ΔΝΤ;; 'Εκραξα κάτι τέτοιους και μάλιστα με το γάντι τις προάλλες κι άρχισαν να απαντάνε κάτι κομπλεξικά του τύπου “εντάξει ρε Κιούση, μην κάνεις έτσι, θα τα τσιμπήσεις κι εσύ τα retweet σου και τα fav σου”. “Μόνο στα δικά σας άρρωστα και ηλίθια μυαλά τα retweet και τα fav είναι το νέο νόμισμα της εποχής κάφροι” ήθελα να τους απαντήσω, αλλά βλακωδώς δεν το έκανα γιατί βλέπετε δε θα ήμουν politically correct...

Τι κρατάω από το προχτεσινό τραγικό γεγονός; Ότι τα παιδιά μου στο σχολείο διδάσκονται Θρησκευτικά, αλλά όχι Κυκλοφοριακή Αγωγή. Επίσης, ότι αν διδάσκονταν Κυκλοφοριακή Αγωγή, θα ήταν μάλλον η ώρα του παιδιού, όπως ήταν στα χρόνια μου ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός. Κρατάω το πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε κάθε μέρα, που εμείς και οι αγαπημένοι μας επιστρέφουμε σπίτι ζωντανοί και ασφαλείς. Κρατάω την τεράστια ευθύνη που έχω σαν οδηγός κάθε φορά που γυρνάω το κλειδί στη μίζα κι ότι τότε πρέπει να αφήνω όλες μου τις σκέψεις και τα νεύρα μακριά από το τιμόνι. Τέλος διαλέγω να κρατήσω την ελπίδα ότι υπάρχει ζωή και περά από τα social media, ότι αυτοί οι σκατόψυχοι είναι μια θορυβώδης εμετική μειοψηφία. Γιατί αν δεν είναι...
Χρήστος Κιούσης | gazzetta.gr

Σύνταξη στα 55 και με τα νέα όρια ηλικίας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ - Τα κλειδιά της εξόδου σε όλα τα Ταμεία με τα μυστικά και τις παγίδες τους

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας για αιτήσεις και Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Από το Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας ανακοινώνεται ότι από 1/3/2017 εως 3/3/2017 δε θα δεχθεί αιτήσεις για το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) λόγω ανάληψης της αρμοδιότητας πληρωμής των επιδομάτων Πρόνοιας και της μετάπτωσης του συστήματος από το Δήμο Έδεσσας στο Δήμο Αλμωπίας.

Αιτήσεις για το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Τσιμτσιρίδης Γεώργιος

Εδεσσαϊκή Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα

Εδεσσαϊκό Καρναβάλι 2017

Παράταση ΑΠΔ Ιανουαρίου και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών

Με δελτίο τύπου η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της Α.Π.Δ., αλλά και της

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *