Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Δράση της Π.Ο.Δ.Π. Αλμωπίας για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Γράφει ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki) Στις 29/11/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπεύθυνου για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας Σχ. Συμβούλου Φυσικής Αγωγής κ. Δημητρίου Κουρσαράκου με τη συμμετοχή του Σχ. Συμβούλου Δημητρίου Δρογίδη και τους εκπαιδευτικούς των Δημ. Σχολείων που είναι υπεύθυνοι για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι: Λάζαρος Σιάντσης, Θανάσης Μπαζούκης και Γιώργος Ράπτης.

Δράση της Π.Ο.Δ.Π. Αλμωπίας για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας Α΄ΜΕΡΟΣ

Δράση της Π.Ο.Δ.Π. Αλμωπίας για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας Β΄ΜΕΡΟΣ

Δράση της Π.Ο.Δ.Π. Αλμωπίας για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας Γ΄ΜΕΡΟΣ

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση της 29/11/2016

grafida-sintikis.blogspot.gr

Πρόσκληση προσφοράς τροφίμων για το «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» του Δήμου Σκύδρας

Την ανθρωπιστική δράση «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» ενεργοποιεί και φέτος ο Δήμος Σκύδρας, προκειμένου με τη συμβολή της κοινωνίας μας να υποστηριχθούν, στο μέτρο του εφικτού, συνάνθρωποί μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν οι συμπολίτες μας να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα που στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε άπορους συνδημότες μας. 
Η συλλογή θα πραγματοποιείται: 1)Στη Σκύδρα, στο σπίτι του Άγιου Βασίλη, στην πλατεία Δημοκρατίας, απέναντι από το Δημαρχείο και 2)Στην Καλή, στο Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας, κατά τις παρακάτω ημερομηνίες κι ώρες: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, ώρες,10:00΄έως 14:00΄και 17:00΄έως20:00΄. Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, ώρες, 10:00΄έως 14:00΄και 17:00΄ έως 20:00’. Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, ώρες, 10:00’ έως 14:00΄. Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, ας συμβάλλουμε στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης προσφέροντας ό,τι μπορεί κι έχει ευχαρίστηση ο καθένας μας.

Πουστσένο: Χάλκινα Ηχοχρώματα - Ακρίτες Αλμωπίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Πουστσένο: Χάλκινα Ηχοχρώματα - Ακρίτες Αλμωπίας "26.11.2016"

ΕΚΑΣΚΕΜ: Προπόνηση επιλεγμένων Αθλητών

Την Τετάρτη  14 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:30 στο ΔΑΚ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. ΤΟΥΦΑ ΝΙΚΟ και τον Περιφερειακό κ. ΚΑΣΙΜΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ,  θα πραγματοποιηθεί προπόνηση των παρακάτω αθλητών:


Οι αθλητές είναι:
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΔΙΔΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΑΣ ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ)
ΓΙΑΝΝΟΥΛΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ)
ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 2011)
ΣΠΟΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)
ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΓΑΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)
ΑΜΠΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ)
ΓΚΙΤΚΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ (ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ)
ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΛΕΜΟΝΙΑΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ)
ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΓΚΛΕΖΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΟΠΟΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ)
ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗ)       
ΤΟΥΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ)
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ)
ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΑΓΟΡΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ)
ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ)
ΜΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΑΡΙΣΑΣ)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΟΥΚ ΛΟΥΚΑ (ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ)

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε φάσεις και δηλώσεις από το παιχνίδι Πέλλα - Εξαπλάτανος 0-1 [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε φάσεις και δηλώσεις από το παιχνίδι Πέλλα - Εξαπλάτανος 0-1 [ΒΙΝΤΕΟ]


Αρχείο matiespellas.gr περίοδος 2016-17
Α´1 Πέλλας

Ερωτέχνες Αλμωπίας: "Σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας!"

Ήρθε απρόσμενα,μια νύχτα με ομίχλη! Φόρτισε την ατμόσφαιρα,γεμίζοντάς τη μυστήριο.Κάπου ανάμεσα στα πάθη,τον εκβιασμό,τις υποψίες,την παραπλάνηση,την αλήθεια και τη δύναμη της υποβολής,ο επισκέπτης έφυγε.....Τα φώτα έσβησαν,η σκηνή άδειασε,ο χώρος σώπασε. Το χειροκρότημά σας όμως,το ακούμε ακόμα! 
 
Η αγάπη και η στήριξή σας,συνεχίζει να εκπέμπει ! Μας αποδείξατε γι' άλλη μια φορά,πως είστε η δύναμή μας ! 
 
Σας ευχαριστούμε,μέσα από τα βάθη της ψυχής μας!

Συνέντευξη Γιάννη Σηφάκη εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα της Πέλλας - Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος!

Συστράτευση όλων σε κοινή γραμμή η μόνη λύση – Αποφασιστική αντιμετώπιση της ξεπερασμένης λογικής των πελατειακών σχέσεων – Οργάνωση ξανά, αλλά με άλλη λογική και νοοτροπία, των αγροτών και των κτηνοτρόφων Αντιστροφή στις πολιτικές εκτόπισης της Πέλλας από όλους τους κεντρικούς σχεδιασμούς που βοηθήθηκαν από τον προσανατολισμό του παλιού πολιτικού συστήματος ( πλην σπάνιων λαμπρών εξαιρέσεων) αποκλειστικά στις πελατειακές σχέσεις 
 
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης για όλα τα τοπικά θέματα της Πέλλας, που βρίσκονται, τι προσπάθειες γίνονται, ποιοι είναι οι στόχοι στα πλαίσια της πολιτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης με άλλο πρότυπο 
 
Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της Πέλλας καθώς και ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος, ο συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Πέτρος Γάγκλιου, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα» Βασίλης Δημητριάδης, η συντονίστρια της Ο.Μ. Έδεσσας ΣΥΡΙΖΑ Εύη Ρωσσίδου, ο προσωρινός πρόεδρος της ΣΕΑΣ ( Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών) Νίκος Μηνάς, η Δήμητρα Κεχαγιά, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και τέως σύμβουλος του Μάρκου Μπόλαρη και άλλοι. Την συζήτησε συντόνισε ο Πέτρος Τσαρκνιάς.
 
 Επιγραμματικά τα θέματα που αναδείχθηκαν από την εισήγηση του βουλευτή και από τις πολλές ερωτήσεις εκ μέρους των ΜΜΕ είναι τα ακόλουθα: 
 
Υγεία:
 
 η κυβέρνηση αναβαθμίζει την δημόσια υγεία στην Πέλλα με αξονικούς τομογράφους, τεχνητό νεφρό και προσλήψεις γιατρών . Να αποκτήσουν και τα δύο νοσοκομεία αξονικό τομογράφο, να μην χαθούν υπερπολύτιμα κονδύλια χωρίς λόγο. Τελική απόφαση για τον αξονικό από ΠΔΕ αύριο ή μεθαύριο Ενίσχυση κέντρων υγείας και ΕΚΑΒ Υποδομές: Να χρηματοδοτηθεί από το ΠΑΑ το φράγμα του Αλμωπαίου- παράλληλη χρηματοδότηση δύο λιμνοδεξαμενών στην Αλμωπία ( Πρόδρομος, Λυκόστομο- Σωσάνδρα- Πρόμαχοι). Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. 
 
Συγκοινωνιακή απομόνωση: 
 
Επιμένουμε στην χρηματοδότηση των οδικών παρακάμψεων παρά τις δυσκολίες. Να διερευνηθεί η δυνατότητα να ξεκινήσει το έργο η Περιφέρεια από τις εκπτώσεις των οδικών έργων που εκτελεί. Απαραίτητη η ένταξη του προαστιακού στον στρατηγικό σχεδιασμό και η ωρίμανση του. Βελτίωση των αξόνων προς τις εξόδους της χώρας προς Βορράν 
 
Αγροτικά
 
Μεγάλη προσπάθεια για την οργάνωση του αγροτικού κόσμου σε οργανώσεις παραγωγών με τα νέα κριτήρια. Να κάνουμε επιστημονική γεωργία, ποιοτική παραγωγή, προστιθέμενη αξία και να επανέλθουμε στις ποιοτικές και απαιτητικές αγορές Να οργανωθούν σε συλλόγους και οργανώσεις παραγωγών και οι κτηνοτρόφοι Να εκμεταλλευτούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, τα επιχειρησιακά προγράμματα και τα χρήματα που θα δοθούν στις οργανώσεις παραγωγών για την οργάνωση τους. 
 
Τουρισμός 
 
Να κρατηθούν ανοιχτοί και οι δύο δρόμοι για το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν, πρόταση για δύο μικρές επεκτάσεις του προς τα κάτω και προς την πλευρά της Αλμωπίας και προς την πλευρά της Έδεσσας με τελεφερίκ 1000 m προς κάθε μια πλευρά και φυσικές πίστες χαμηλότερα για να διπλασιαατεί ο λειτουργικός του χρόνος. Στα Λουτρά Πόζαρ να μελετηθεί σύγχρονο υδροθεραπευτήριο παράλληλα με τις επεμβάσεις που έγιναν Να ξαναπροταθεί με σωστή πρόταση η ασφαλτόστρωση του ανεμοδρομίου της Παναγίτσας στην Β’ φάση του ΙΝΤΕRREG Βελτίωση της πρόσβασης στο μουσείο της Πέλλας Ενθάρρυνση της δημιουργίας ξενοδοχειακής υποδομής στην Έδεσσα 
 
Πολιτισμός 
 
Υπάρχει συμφωνία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου για την ένταξη του ανακτόρου της Πέλλας στο ΕΣΠΑ, προώθηση της κατασκευής της αίθουσας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Έδεσσας , το έργο εντάχθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , προώθηση της υπολειπόμενης ανάπλασης των Οθωμανικών μνημείων στη Β’ φάση του ΙΝΤΕRREG, ένταξη του κάστρου της Χρυσής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 
 
Περιβάλλον
 
 Ολοκλήρωση των αποφάσεων για την προστασία της Βεγορίτιδας ( η λίμνη έχει προστατευτεί με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος που καθορίζει προσωρινή ανώτερη στάθμη) , προστασία του δασικού πλούτου της Αλμωπίας με συγκεκριμένα μέτρα, εμπλουτισμό της τάφρου 66 με νερό από το φράγμα του Αλμωπαίου μετά την κατασκευή του Απαγόρευση υλοτομίας σε συγκεκριμένες περιοχές που έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά. 
 
Εκπαίδευση – Εργασία-Κοινωνική πολιτική 
 
Επείγουσα αντιμετώπιση της υπόθεσης με τις γνωματεύσεις στην ειδική αγωγή, αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, ενίσχυση των δομών αλληλεγγύης. Ο βουλευτής ζήτησε την συνεργασία όλων, κυβερνητικών βουλευτών, Αντιπεριφέρειας, Δημάρχων, φορέων και πολιτών για την προώθηση λύσης στα σοβαρά προβλήματα του Νομού. Μεγάλη προσπάθεια για την αντιστροφή της εκτόπισης της Πέλλας από όλους τους κεντρικούς σχεδιασμούς που συνέβη στο παρελθόν με την ολιγωρία και την υποεκπροσώπηση της από το παλιό πολιτικό σύστημα που απλά αναπαρήγαγε τις πελατειακές σχέσεις.

Νέα τουρκική πρόκληση: Ο δήμαρχος Άγκυρας θέλει όλα τα ελληνικά νησιά!

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το βίντεο Αναγέννηση Γιαννιτσών- Εθνικός Γιαννιτσών 0-0 [ΒΙΝΤΕΟ]

Αναγέννηση Γιαννιτσών- Εθνικός Γιαννιτσών 0-0 Δείτε φάσεις και δηλώσεις από το παιχνίδι.

Συντήρηση Δημοτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Εξαπλατάνου (Μηλιά, Φούστανη, Φιλώτεια)

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ουσίας που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα η αποκατάσταση του οδικού δικτύου στις Τ.Κ. Μηλιάς, Φούστανης και Φιλώτειας. Η κατάσταση στα παραπάνω χωριά ήταν δραματική, με τους δρόμους να βρίσκονται σε άθλια κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια, όπως δήλωσαν και οι Πρόεδροι των παραπάνω Τ.Κ.

Το παραπάνω έργο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2016 και κόστισε 30.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε από τα παραπάνω χωριά, γιατί κατά τις επισκέψεις μου είχα διαπιστώσει ότι βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση. Οι λακκούβες δημιουργούσαν για χρόνια προβλήματα κι εμείς δώσαμε λύσεις. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά, όμως πλέον υπάρχει ένα υπόβαθρο και δεν ξεκινάμε από το μηδέν όπως όταν αναλάβαμε. Όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο εμφανή γίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Είμαι περήφανος για όλους τους συνεργάτες μου και ευχαριστώ θερμά τους Προέδρους των Τ.Κ. για την άψογη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα».

Ο Βασιλης Φωτιας στην Ελευσίνα

Ο ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *