Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο Δήμος Αλμωπίας κοντά στους συνανθρώπους μας στην περιοχή της Ειδομένης

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αλμωπίας στάθηκε για ακόμη μια φορά κοντά στους συνανθρώπους μας. Αποδεικνύοντας τον αλληλέγγυο χαρακτήρα του, βρέθηκε στην περιοχή της Ειδομένης όπου έχουν βρει καταφύγιο πρόσφυγες αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και μια νέα πατρίδα.

Δευτέρα η λειτουργία των λαϊκών αγορών Πολυκάρπης και Λουτρακίου

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών Πολυκάρπης και Λουτρακίου, της Παρασκευής 25 Δεκεμβρίου 2015 και του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου 2015 αντίστοιχα, θα διενεργηθούν την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, λόγω της αργίας των Χριστουγέννων και της Συνάξεως της Θεοτόκου. 
 
Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας των ανωτέρω λαϊκών αγορών ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ευχές από την Π.Υ. Αριδαίας

Ο Διοικητής και το προσωπικό της Π.Υ. Αριδαίας σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα!

Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το Νέο Έτος!

Ο Διοικητής

Απόστολος Ν. Κώνστας

Επιπυραγός

Εκδήλωση του Δήμου Σκύδρας για τους εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τις εισαχθείσες και τους εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας το 2015, που αποφοίτησαν από το Λύκειο Σκύδρας και από το Λύκειο Καλής τη σχολική περίοδο 2014 – 2015,πρόκειται να τιμήσει ο Δήμος Σκύδρας.

Η ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00΄, ημέρα της γιορτής του Πολιούχου της Σκύδρας Στεφάνου του πρωτομάρτυρα. Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου προσκαλεί όλες κι όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην τιμητική αυτή εκδήλωση.

ΠΑΟΚ Γιαννιτσών – Ανακοίνωση με πολλές αιχμές κατά της ΕΠΣ Πέλλας

Με σαφείς αιχμές για την ΕΠΣ Πέλλας, την οποία και κατηγορεί για τα διαιτητικά σφάλματα εις βάρος του, εκδόθηκε σήμερα η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ Γιαννιτσών η οποία διανεμήθηκε στα ΜΜΕ.

Δήμος Αλμωπίας: Δώρα και ευχές σε μικρούς μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο της Νότιας

Επειδή τα Χριστούγεννα είναι αγάπη, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα και τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Χρήστο Γεωργίου βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Δημοτικό Σχολείο Νότιας για να ανταλλάξουν ευχές με τους μαθητές και τους δασκάλους.

Τα παιδιά τα περίμενε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη: Ο Δήμαρχος τους χάρισε από ένα συμβολικό δωράκι ενόψει των Χριστουγέννων και τους ευχήθηκε υγεία και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η χαρά μικρών και μεγάλων ήταν μεγάλη και το κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο.

Όπως είπε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στα παιδιά, «τα πιο όμορφα πράγματα δεν αγοράζονται με χρήματα, όπως για παράδειγμα τα δικά σας χαμόγελα που μας γεμίζουν με δύναμη και αισιοδοξία». Και πρόσθεσε: «Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη. Μεταδώστε αυτό το μήνυμα στους γονείς σας, στους φίλους σας, σε όλο τον κόσμο. Να είστε όλοι αγαπημένοι και να γιορτάσετε δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν».

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεως στην Έδεσσα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στις 18.00, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Συνάξεων της Έδεσσας με την συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

ΕΚΑΣΚΕΜ: Α.Ο.Κ Αιγινιακός-Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών: 83-54

Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα έχει από Σάββατο ο Αιγινιακός, καθώς επιβλήθηκε του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ στο Αιγίνιο με σκορ 83-54.

Οι πρωταγωνιστές του Star Wars τότε και τώρα [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Σχεδόν δυο γενιές έχουν περάσει από τότε που η πρώτη ταινία Star Wars προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες, και τα τελευταία 38 χρόνια, συνολικά 6 ταινίες με τον Πόλεμο των Άστρων έχουν παιχτεί στο σινεμά.

Γιάννης Σηφάκης: Συσκέψεις στο Νοσοκομείο Έδεσσας και στην 3η ΔΥΠΕ για την μονάδα τεχνητού νεφρού

Μετά την απόφαση του Υφυπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη (στην συνάντηση που είχε προ 10ημέρου με τον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη) για την χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας από το υπόγειο που είναι σήμερα ( σε απαράδεκτες συνθήκες) στον ισόγειο χώρο του Νοσοκομείου ο βουλευτής προκάλεσε την Δευτέρα 21/12/2015 συσκέψεις τόσο στο Νοσοκομείο Έδεσσας όσο και στην 3η ΔΥΠΕ στην Θεσσαλονίκη.

Στόχος των συσκέψεων ήταν ο συντονισμός όλων για την ωρίμανση του έργου, η εκπόνηση των σχετικών μελετών και εγκρίσεων το ταχύτερο δυνατόν για να ξεκινήσει η κατασκευή και να ολοκληρωθεί το έργο εντός του 2016.

Στην σύσκεψη στο Νοσοκομείο συμμετείχαν εκτός του βουλευτή και ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κοντοβίτσης, ο υποδιοικητής κ. Μπαδινάκης, ο Διευθύνων σύμβουλος κ. Βογιατζίδης, ο Διευθυντής της ομάδας τεχνητού νεφρού κ. Βασιλείου, ο γιατρός στο τεχνητό νεφρό κ. Δόντσος καθώς και οι μηχανολόγοι μηχανικοί κ. Παυλίδης και κ. Τόλης.

Στην σύσκεψη στην 3η ΔΥΠΕ ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Διοικητή της 3ης ΔΥΠΕ κ. Γιώργο Κύρκο καθώς και με την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας της 3ης ΔΥΠΕ Κας Δώδου.

Στην διάρκεια των συσκέψεων διερευνήθηκε ο ορθολογικότερος τρόπος να επιτευχθεί η μετεγκατάσταση της μονάδας με το πιο εύλογο δυνατό κόστος και πως θα αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά εμπόδια για να μην αργήσει η ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί εντός του 2016.

Στην διάρκεια των συσκέψεων συζητήθηκαν και άλλα επείγοντα θέματα του Νοσοκομείου Πέλλας όσον αφορά την προμήθεια αξονικών τομογράφων στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών , για την τοποθέτηση του μόνιμου παθολόγου στην παθολογική κλινική Έδεσσας, η ολοκλήρωση της πρόσληψης των 10 επικουρικών γιατρών στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών , θέματα εφημεριών, θέματα πίεσης για την ουσιαστική ενίσχυση της επάνδρωσης του ΕΚΑΒ και άλλα.

Αφιέρωμα: Το μνημείο του Επισμηναγού Ιωάννη Τότσα από το Θεοδωράκι Πέλλας

Το μνημείο ανεγέρθη το 2003 στον κεντρικο δρομο του θεοδωρακείου, ο Ιωάννης Τότσας από του καλυτερους ιπτάμενους στην Ελλάδα με ασκήσεις ακόμα και ανάμεσα στον ισθμό της Κορίνθου, κατέπεσε επι του καθήκοντος το 1989 στην Αττική, αξιζει κανείς να επισκεφθεί την προτομή που έγινε προς τιμήν του στο Θεοδωράκι, και να αφουγκραστεί τον ηρωισμό και την αξία του, σε μέρες και εποχές οπου όλα αυτά κλειδονίζονται....επιμέλεια φώτο Γιάννης Παπαντωνίου 
 

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με παραστάσεις, παιχνίδι, χορό και πολύ μουσική στην 5η Παραμυθούπολη Γιαννιτσών

Πραγματικό ξεφάντωμα με το συγκρότημα IMAM BAILDI έγινε την Κυριακή το βράδυ στον πεζόδρομο Γιαννιτσών. Οι εκατοντάδες επισκέπτες της 5ης Παραμυθούπολης του Δήμου Πέλλας, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να χορέψουν και -γενικώς- να απολαύσουν το ξεχωριστό συγκρότημα που ξεσήκωσε το πολυπληθές κοινό του στα Γιαννιτσά.

Οι εκδηλώσεις στην 5η Παραμυθούπολη, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, που διοργανώνουν ο δήμος Πέλλας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., συνεχίζονται ως εξής:

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2015, στις 7.00 το απόγευμα, Μουσικοχορευτική παράσταση «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα…», από τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών (Γ.Ε.Λ.)

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, στις 5.00 το απόγευμα, σκετς στη Γερμανική Γλώσσα «Η Γέννηση του Χριστού», «Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», του Ευγένιου Τρίβιζα (σε διασκευή).

Συνδιοργάνωση με το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών «ΟΡΟΣΗΜΟ».Λίγο αργότερα, στις 7.30 το απόγευμα, θα δοθεί χορευτική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΡΥΘΜΟΣ».


Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στις 6.00 μ.μ., Χριστουγεννιάτικο Κυνήγι Θησαυρού, μέσα στην Παραμυθούπολη, από το Τμήμα Στίβου Γ.Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και τον Α.Ο.Π. ΜΙΛΩΝΑΣ Γιαννιτσών.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30 μ.μ.: Μουσική Βραδιά «Εrror 404», με τους: Ειρήνη Παπαλύρα: φωνή και πιάνο, Βασίλειο Στεργιούλα: πιάνο, Σερέτη Γιώργο: φωνή, Χρήστο Μυλωνόπουλο: ακορντεόν, Ασλανίδη Ορέστη: κιθάρα, Ραμαντανίδη Αναστάσιο: κιθάρα.

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, ώρα 9.00 μ.μ.: Συναυλία «Αλλαλούμ Band» με τους: Λίνα Αλατζίδου, Γιώργο Σκύφτα: Φωνές, Πέτρο Τσιμπίνη: Κιθάρα, Γιώργο Ασλάνογλου: Πλήκτρα, Σάκη Ακονίδη: Μπάσο, Γιώργο Κούκη: Τύμπανα.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30 μ.μ.: «2015 και μία ευχές» από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών. Μουσική πανδαισία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου. Την προσπάθεια ενισχύουν οι rock καλλιτέχνες του 2ου ΓΕΛ.

Καθημερινά στο σπιτάκι της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», θα μπορείτε να αφήνετε τις προσφορές σας Φάρμακα -Παιχνίδια -Τρόφιμα

Τι κρύβουν σήμερα Τρίτη 22/12 τα Ζώδια!

Πρώτα παίρνεις κι ύστερα δίνεις

(Χ)ωρίς νικητή το ντέρμπι με τον Άγρα

Λίγες φάσεις και μέτριο θέαμα είχε το τοπικό ντέρμπι του Β1' ομίλου μεταξύ ΑΣ Άγρα και Μακεδονικού Έδεσσας. Οι δύο ομάδες πρόσεξαν πρώτα να κρατήσουν ανέπαφες τις εστίες τους και με σωστή αμυντική λειτουργία τα κατάφεραν, εξουδετερώνοντας τις αντίπαλες επιθέσεις.

Δόξα Μανδάλου: "Περαστικά στον ποδοσφαιριστή των Προμάχων Γιώργο Νάνο"

Η Διοίκηση, το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Μανδάλου εύχονται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή των Προμάχων Γιώργο Νάνο που τραυματίστηκε στο μεταξύ μας παιχνίδι.

Πρώην αυτοδιοικητικοί θέτουν θέμα στον Δήμο Αλμωπίας

Πρώην αυτοδιοικητικοί από την ανατολική Αλμωπία αλλά και απλοί πολίτες με αίτηση σους προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας αλλά και προς τον Δήμαρχο και την εισαγγελία πρωτοδικών Έδεσσας ζητούν τη συζήτηση του θέματος των προφορικών αναθέσεων και της εξ αυτών οικονομικής βλάβης του Δήμου Αλμωπίας σε επόμενη Οικονομική Επιτροπή καθώς και τη λήψη σχετικής απόφασης για τις παραπέρα ένδικες ενέργειες.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *