Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Αφιέρωμα: Ο πατέρας της Tupperware, Ερλ Τάπερ 1907 – 1983

Αμερικανός βιομήχανος, στην υπηρεσία της νοικοκυράς και της οικογένειας. Από μικρός έβαλε στόχο της ζωής του να γίνει διάσημος εφευρέτης και εκατομμυριούχος. Τα κατάφερε και τα δύο.

Unboxholics: Προκαλώ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Με έχετε δει ποτέ σε 1 vs 1 με κάποιον από τους Αντετοκούνμπο; Όχι... Ε, τότε πως το ξέρετε ότι είναι καλύτεροι;

Εγγραφές ΔΙΕΚ νοσηλευτικής νοσοκομείου Έδεσσας

Το Δ.ΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Έδεσσας ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ότι θα πραγματοποιήσει εγγραφές Α΄ Εξαμήνου για το νέο διδακτικό έτος 2019-2020 και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στις παρακάτω ημερομηνίες:

IALMOPIA LIVE: Διήμερο Πολιτισμού και Παράδοσης στα "Ακρίτεια" 2019 Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος "Ακρίτες Αλμωπίας"


Ιδρύθηκε το 1970 και στόχο έχει κυρίως τη διατήρηση και καλλιέργεια των γνήσιων παραδοσιακών αξιών της λαϊκής τέχνης και πολιτισμού. Ακόμη, οι προσπάθειες του επικεντρώνονται στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσα από την πολιτιστική μας κληρονομιά και στη διαμόρφωση ουσιαστικών ανθρώπινων σχέσεων. Το χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου, με σεβασμό προς την παράδοση και τη μακρόχρονη πείρα συμμετέχει κάθε χρόνο σε Διεθνή Φεστιβάλ της Ελλάδας, αλλά και διαφόρων χωρών της Ευρώπης.
 

Τα ΑΚΡΙΤΕΙΑΔιοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1988 και από τότε πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Αριδαία και σε διάφορα χωριά της Αλμωπίας μέχρι το 2006, έχοντας καθιερωθεί ως το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της περιοχής. Μιας περιοχής που αποτελεί ένα σημαντικό τόπο της βαλκανικής χερσονήσου από άποψη λαογραφικού ενδιαφέροντος. Ως φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και τους όρους του ελληνικού τμήματος CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Διοργανωτών Φολκλορικών Φεστιβάλ)

Και φέτος τα ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2019 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το διήμερο 26-27 Ιουλίου στο Δασάκι Αριδαίας.Φωτογραφίες των εκδηλώσεων μέσα από το ialmopia:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *