Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Το νέο βιβλίο του συντοπίτη μας Γεώργιου Σαμαρτζίδη

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΜΑΡΤΖΙΔΗ ΠΟΙΗΣΗΣ Η ΔΙΑΦΥΓΗ ESCAPE. 

Γ' Εθνική: Οι σκόρερ του 1ου ομίλου

Την κορυφή του πίνακα στα 7 γκολ μοιράζονται οι Πόποβιτς (Απόλλων Καλαμαριάς) και Παβίσεβιτς (ΑΟ Καβάλα).

Οι "Γιατροί της Αγάπης" στους Προμάχους Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης της υγείας, των πολιτών του Δήμου μας, οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ επισκέφθηκαν τους Προμάχους και εξετέλεσαν το θεάρεστο λειτούργημά τους, εξετάζοντας δεκάδες κατοίκους του χωριού κι όχι μόνο. 

Το ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ εκπροσώπησε την Ελλάδα... σε παγκόσμια προβολή!

Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ σε παγκόσμια προβολή...εκπροσώπησε τη χώρα γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Chef 2016! 

Αφιέρωμα: Η ίδρυση του ΣΕΚΕ

Το Νοέμβριο του 1918 διεξήχθη στον Πειραιά το Α’ Πανελλαδικό Σοσιαλιστικό Συνέδριο, από το οποίο προέκυψε η ίδρυση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδος (ΣΕΚΕ), του πρώτου κομματικού σχηματισμού της Αριστεράς στην Ελλάδα, με διάρκεια και παρουσία μέχρι τις μέρες μας. Στις 12 Απριλίου 1920 μετονομάστηκε σε Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (Κομμουνιστικό) - ΣΕΚΕ(Κ) τα αρχικά του, όταν εντάχθηκε στην Γ’ Διεθνή και στις 3 Δεκεμβρίου 1924 σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ).

Ένα χρόνο μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία (25 Οκτωβρίου 1917 με το παλαιό ημερολόγιο) και υπό την επίδρασή της, οι διάφορες διάσπαρτες σοσιαλιστικές ομάδες, που δραστηριοποιούνταν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, αποφάσισαν την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου, που σκοπό θα είχε τη συνένωσή τους σ’ ενιαίο κόμμα.


Το Α’ Πανελλαδικό Σοσιαλιστικό Συνέδριο, όπως ονομάστηκε, συνήλθε από τις 4 έως τις 10 Νοεμβρίου 1918, στα γραφεία του Συνδέσμου Μηχανικών Ατμόπλοιων στον Πειραιά. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μόλις είχε λήξει με την παράδοση της Γερμανίας και η Ελλάδα βίωνε ακόμη τις συνέπειες του Εθνικού Διχασμού.


Στο συνέδριο έλαβαν μέρος 43 αντιπρόσωποι από τη Θεσσαλονίκη (Αβραάμ Μπεναρόγια, Κ. Αντωνίου, Χ. Μπενρουμπή, Π. Πέτρου, Αλμπέρτο Αρδίτι), τον Πειραιά (Μιχαήλ Σιδέρης, Γιώργος Πισπίνης), την Αθήνα (Δημοσθένης Λιγδόπουλος, Νίκος Δημητράτος, Σπύρος Κομιώτης, Ν. Δαμίγος, Φρ. Πετρούσκα, Αρίστος Αρβανίτης, Σταμάτης Κόκκινος, Νίκος Γιαννιός, Μιχαήλ Οικονόμου, Α. Χατζημιχάλης), την Καβάλα (Αντώνιος Πεχνάς), την Κέρκυρα (Φρ. Τζουλάτι), το Βόλο (Π. Μπαλαμπανίδης, Λ. Χατζής) και τη Λάρισα (Ι. Στυλιανού, Α. Κορούκλης).


Συμμετείχαν, ακόμη, δύο σοσιαλιστές βουλευτές, ο Αριστοτέλης Σίδερις και ο Αλβέρτος Κουριέλ, που είχαν εκλεγεί με τη «Φεντερασιόν» στη Θεσσαλονίκη, ένας ανεξάρτητος σοσιαλιστής, ο Παναγής Δημητράτος, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, Μιχαήλ Μαχαίρας και Ευάγγελος Ευαγγέλου. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία παλαιών σοσιαλιστών, όπως του Πλάτωνα Δρακούλη, ενός από τους πρωτεργάτες του σοσιαλισμού στην Ελλάδα.


Στο Συνέδριο εκφράστηκαν όλες οι τάσεις που υπήρχαν τότε στο εγχώριο εργατικό - σοσιαλιστικό κίνημα. Τελικά, διαμορφώθηκαν τρεις τάσεις, των αριστερών σοσιαλιστών (Δημοσθένης Λιγδόπουλος, Νίκος Δημητράτος, Σπύρος Κομιώτης, Μιχαήλ Οικονόμου), των δεξιών (Νίκος Γιαννιός, Παναγής Δημητράτος, Αριστοτέλης Σίδερις) που υποστήριζαν σοσιαλδημοκρατικές θέσεις και του «Κέντρου», μιας συμβιβαστικής τάσης, με κυριότερους εκπροσώπους τον Αβραάμ Μπεναρόγια και τον Σταμάτη Κόκκινο. Ύστερα από οξύτατες συζητήσεις και διαφωνίες, επικράτησαν τελικά οι απόψεις των αριστερών σοσιαλιστών, γεγονός που εκφράστηκε και στο Πρόγραμμα του νέου κόμματος.

Το Συνέδριο υπερ­ψήφισε το «Ιδρυτικόν Ψήφισμα του ΣΕΚΕ» και το «Πρόγραμμα των Σημερινών Απαιτήσεων». Σκοπός τού ΣΕΚΕ, σύμφωνα με το Καταστα­τικό του, ήταν η «μεταβολή της παραγωγής από πλουτοκρατικής εις σοσιαλιστικήν», με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, και άμεσοι στόχοι του προγράμματος του: η κατάργηση της βασιλείας και ο εκδημοκρατισμός των τριών εξουσιών με την εγκαθίδρυση λαϊκής δημοκρατίας «ως μεταβατικού σταδίου προς την πραγματοποίησιν της σοσιαλιστικής πολιτείας», ψήφος στις γυναίκες, η οκτάωρη εργασία και κρατικά ταμεία συντάξεων, η εθνικοποίηση των τσιφλικιών και των μοναστηριακών κτημάτων και ο διαχωρισμός κράτους κι εκκλησίας. Το συνέδριο υιοθέτησε αντιπολεμικές θέσεις και το σύνθημα «αποχή από κάθε πό­λεμο».

Από το συνέδριο προέκυψαν τα καθοδηγητικά όργανα του νέου κόμματος. Την Κεντρική Επιτροπή αποτελούσαν οι Αρίστος Αρβανίτη, Δημοσθέ­νης Λιγδόπουλος, Μιχαήλ Σιδέρης, Σταμάτης Κόκκινος και Νίκος Δημητράτο και την Εξελεγκτική Επιτρο­πή οι Αβραάμ Μπεναρόγια, Γιώργος Πισπίνης και Σπύρος Κομιώτη. Δημοσιογραφικό όργανο του νέου κόμματος ήταν η εφημερίδα «Εργατικός Αγώνας» και από το 1921 ο «Ριζοσπάστης».

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Η κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

Τους δικτάτορες τους σκοτώνει η ποίηση - του Μύρωνα Κομνηνού

Τους δικτάτορες τους σκοτώνει η ποίηση - του Μύρωνα Κομνηνού για το ialmopia.gr

Σπουδαίο το έργο των "Γιατρών της Αγάπης" στο Δήμο Αλμωπίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε συνεργασία με τους «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», υλοποίησαν πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων. Στόχος της δράσης ήταν να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας τη δυνατότητα πρόληψης της υγείας και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). 
 
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αριδαία, στον Εξαπλάτανο και στους Προμάχους και είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες του Δήμου Αλμωπίας. Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την βράβευση των «ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», ενώ η τελετή συνοδεύτηκε από τον υπέροχο καλλιτέχνη και συντοπίτη μας Γιώργο Υδραίο και το επιτελείο του. 
 
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση: «Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ήρθαν για δεύτερη φορά στον Δήμο μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αθήνα δεν ξεχνά τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Αντί για την ξεκούρασή τους λοιπόν, προτίμησαν να βρεθούν δίπλα μας, στο πλευρό των συμπολιτών μας που περνούν δύσκολες στιγμές λόγω της γενικότερης κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας. Προσωπικά και σαν Δήμαρχος τους ευχαριστώ από καρδιάς και τους εύχομαι να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο να αγκαλιάζουν όλο τον κόσμο που τους έχει πραγματική ανάγκη. Πάνω απ’ όλα αποδεικνύουν ότι είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι δεν κλείνουν τα μάτια σε αυτά που βιώνει η κοινωνία μας. Επίσης, θέλω να τους ευχαριστήσω που δεν πτοήθηκαν ούτε στιγμή και συνεργάστηκαν μαζί μας, δίνοντας σε πολλούς συμπολίτες μας τη δυνατότητα της πρόληψης της υγείας. Έτσι, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι σέβονται τον όρκο τους και τιμούν το λειτούργημα που επιτελούν. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους εκείνους τους γιατρούς της περιοχής μας οι οποίοι συνδράμουν αθόρυβα το έργο των κοινωνικών δομών μας και στέκονται στο πλευρό όλου του κόσμου που τους έχει ανάγκη».
 

 

Συνεδρίασε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης 9/11 η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας, της οποίας είναι επικεφαλής ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και συμμετέχουν οι πέντε Αντιδήμαρχοι.

Στην πρώτη αυτή επίσημη συνάντηση ο Δήμαρχος ζήτησε απ’ όλους να δουλέψουν με προγραμματισμό και οργάνωση και τόνισε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να υπάρξει περίοδος χάριτος για κανέναν, καθώς το έργο της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Επίσης, έδωσε τις κεντρικές κατευθύνσεις στους νέους Αντιδημάρχους, σημειώνοντας ότι το «κλειδί» για την επιτυχία είναι η συνεργασία και τους κάλεσε να αφιερώσουν χρόνο για να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντα που ανέλαβαν.Η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει ως εξής:Δημήτριος Μπίνος

ΔήμαρχοςΓεώργιος Τσιμτσιρίδης

Αναπληρωτής Δήμαρχος

Αντιδήμαρχος Οικονομικών & ΠρογραμματισμούΣτέφανος Αβραμίκας

Αντιδήμαρχος ΚαθημερινότηταςΧρήστος Γεωργίου

Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας & ΈργωνΓεώργιος Χατζηγιαννίδης

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και ΕθελοντισμούΓεώργιος Γούδης

Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Εξαπλατάνου και Αγροτικής Πολιτικής

Δυνατός σεισμός «κατακούνησε» την Βόρεια Ελλάδα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:12 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ποδοσφαιρική ομάδα "ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ" της δεκαετίας του '50 [ΕΙΚΟΝΕΣ]


Ποδοσφαιρική ομάδα "ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ" της δεκαετίας του '50 [ΕΙΚΟΝΕΣ]

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Τα κανόνια της Α1 [Πίνακας σκόρερ]

Μετά την 5η αγωνιστική ο πίνακας των σκόρερ της Α´1 έχει ως εξής:

Εγκαταστάθηκε στον Εξαπλάτανο ο νέος Αντιδήμαρχος Γιώργος Γούδης

Τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 8/11/2016 στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου, όπου εγκαταστάθηκε ο νέος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γούδης, παρουσία των εργαζομένων που στεγάζονται στο πρώην Δημαρχείο Εξαπλατάνου.

1η ομιλία με θέμα: «Επαναστατικότητα και εφηβεία» στην Έδεσσα

9 ος Κύκλος Ανοιχτών Διαλέξεων στην Έδεσσα

Ευχαριστήριο Δήμου Αλμωπίας

Ο Δήμος Αλμωπίας ευχαριστεί θερμά την Ένωση Ξενοδόχων Λουτρακίου και ιδιαίτερα τα Ξενοδοχεία «Pozar Pallas», «Ευ Ζην» και «Μελιες» για την ευγενική προσφορά τους να φιλοξενήσουν τους «Γιατρούς της Αγάπης» που επισκέφθηκαν την περιοχή μας για να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις για όλους τους συμπολίτες μας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *