Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Αφιέρωμα: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου είναι η κορυφαία διοργάνωση των αγωνισμάτων Στίβου, μαζί με την αντίστοιχη διοργάνωση στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Διεξάγεται κάθε δύο χρόνια από το 1991.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές από τον φιλικό αγώνα Αναγέννηση Γιαννιτσών – Εδεσσαϊκός [ΒΙΝΤΕΟ]

Παρακολουθείστε σε αποκλειστικότητα μέσα από το edessaikos tv,τις καλύτερες στιγμές της χθεσινής ισόπαλης αναμέτρησης μεταξύ του Εδεσσαικού και της Αναγέννησης Γιαννιτσών.

Γιάννης Σηφάκης προς τους μεταποιητές ροδακίνων και τους αγρότες

Γιάννης Σηφάκης προς μεταποιητές ροδακίνων :

Η συνέχιση της μη ανακοίνωσης τιμών προς τους παραγωγούς συνιστά περιφρόνηση του αγροτικού κόσμου

Είναι προφανές ότι αλληλοσεβασμός και αλληλοκατανόηση για να συνεχίσει η χώρα να είναι πρώτη στο διεθνή ανταγωνισμό μεταποιημένου ροδάκινου

Οι τιμές που θα ανακοινωθούν να είναι τουλάχιστον οι περσινές ( που ήταν ήδη πολύ μικρές) για να μπορέσει ο αγρότης να καλλιεργήσει, να ραντίσει, να λιπάνει και να έχει ψυχολογία για να παράγει ποιοτικό προϊόν που θα εξασφαλίσει την διατήρηση της Ελληνικής κονσέρβας στην κορυφή παγκόσμια.

Η πρόσφατη ίδρυση από την πολιτεία της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων ( που πρωτοσυνεδρίασε με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου παρόντα την προηγούμενη βδομάδα) θα βοηθήσει στην απόκτηση εμπιστοσύνης μεταξύ των παραγωγικών φορέων και την από κοινού συζήτηση και προτάσεις για την προοπτική των πυρηνόκαρπων.

Η ύπαρξη σημαντικής μεταποίησης οπωροκηπευτικών στην Πέλλα και Ημαθία με εξωστρεφή επιτυχημένη δραστηριότητα παγκόσμια είναι ένα καλό παράδειγμα τι μπορεί να επιτύχει μια σοβαρή και συντονισμένη δράση.

Όμως είναι σχήμα οξύμωρο τρείς μεταποιητικές επιχειρήσεις της Πέλλας να φιγουράρουν στην λίστα των πρώτων πενήντα επιχειρήσεων σε κερδοφορία στη χώρα και οι τιμές παραγωγού να μην μπορούν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση για τους αγρότες που παράγουν το προϊόν.

Οι συνεταιριστικές μεταποιητικές επιχειρήσεις πρέπει επιτέλους να παίξουν τον ρόλο τους. Η ύπαρξη στις διοικήσεις τους των ίδιων φυσικών προσώπων επί πολλές δεκαετίες δεν εγγυάται την αλλαγή του ρόλου τους και της λειτουργίας τους προς όφελος των αγροτών. Απαιτείται ανανέωση της εκπροσώπησης τους με την συμμετοχή στα ΔΣ νέων ανθρώπων με νέες ιδέες και νοοτροπίες.

Απαιτείται η οργάνωση του αγροτικού κόσμου και η ουσιαστική του εκπροσώπηση για να πετύχει η διεπαγγελματική στο έργο της.

Οφείλουμε ακόμη , σαν πολιτεία, να δώσουμε λύση στο θέμα με τα «στέκια» προς την κατεύθυνση της νομιμότητας στην διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Να αντιμετωπιστεί το θέμα ποιοι δικαιούνται να ιδρύσουν στέκια, με ποιες άδειες και με ποια παραστατικά για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τις ομάδες και οργανώσεις παραγωγών που υφίστανται ή θα συσταθούν.

Μόνο με συναντίληψη, με αλληλοσεβασμό και με ουσιαστικό διάλογο μέσω της διεπαγγελματικής ( ακόμη και μέσα από τις διαφορές συμφερόντων ) θα προκύψουν λύσεις προς όφελος όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγή, συγκέντρωση, μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων.

Άρθρο–ντοκουμέντο του Κώστα Λαλιώτη για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Πολιτική παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη με αφορμή την 21η επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου
Αναδημοσιεύουμε από το thecaller.gr την πολιτική παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη με αφορμή την 21η επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *