Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Η νύχτα του Τζέρεμι Κόρμπιν: Μια πρώτη νίκη για όλους όσους πίστεψαν σε αυτή. Τώρα πάμε μπροστά! - Άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη


(Άρθρο του συνιδρυτή του DiEM25 Γιάνη Βαρουφάκη όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του)
Tο Σεπτέμβρη του 2015, μου ζητήθηκε να προσφέρω κάποιες συμβουλές στον νεοεκλεγέντα ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν. Μετά την εμπειρία μας από την Ελλάδα, όπου είχαμε νικήσει 2 φορές μέσα στη χρονιά κόντρα στα media της ολιγαρχίας, είχα να απαντήσω τα παρακάτω:
Μη φοβηθείς την προσπάθεια “δολοφονίας χαρακτήρα’’ που θα επιχειρήσουν εναντίον σου τα συστημικά μέσα. Θα προσπαθήσουν να σε σκίσουν. Είναι σημαντικό να απαντήσεις με λογικά επιχειρήματα, με ανθρωπιά, με μια δόση χιούμορ και αυτοσαρκασμού και να επικεντρώσεις τις προσπάθειές σου στο να χτίσεις μια αληθινή σχέση με τους πολίτες που έχουν βαρεθεί όλη την προπαγάνδα των κομμάτων που διαγκωνίζονται να υπηρετήσουν τις προκαταλήψεις του περιβόητου “μεσαίου χώρου”.
Αντιμέτωπος με το σιδηρόφρακτο κατεστημένο που προσπαθούσε να ανακτήσει τον έλεγχο του Εργατικού κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν κράτησε γερά, με αξιοπρέπεια και χωρίς εκπτώσεις σε μια Προοδευτική Πολιτική Αρχών.
Χτες βράδυ, οι Βρετανοί επιβράβευσαν τον Τζέρεμι και τους συντρόφους με μια εντυπωσιακή ψήφο εμπιστοσύνης. Απέναντι στην πίεση του Βρετανικού Τύπου, που συντονισμένα όσο ποτέ άλλοτε προσπάθησε να γελοιοποιήσει και να διαστρεβλώσει τις λογικές θέσεις και την πολιτισμένη στάση του, έκανε ό,τι πρέπει να κάνει πάντα ένας προοδευτικός: Έμεινε σταθερός στις θέσεις του, αγνόησε τους αντιπερισπασμούς, τις προβοκάτσιες και τις προσπάθειες δολοφονίας χαρακτήρα, και στο τέλος κατάφερε να προσπεράσει τα media και να επικοινωνήσει απευθείας με τις ανησυχίες και τις ελπίδες των ψηφοφόρων.
Μέσα σε ένα τέτοιο μιντιακό και πολιτικό περιβάλλον, το να καταφέρει να σταματήσει την εκλεκτή του συστήματος Τερέζα Μέι, να πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό για τους Εργατικούς μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και να αναγκάσει τους Συντηρητικούς που θεωρούνταν σίγουροι νικητές να αντιμετωπίσουν ένα εχθρικό κοινοβούλιο, θεωρείται μια μεγάλη νίκη.
Φυσικά, όπως όλες οι νίκες των προοδευτικών απέναντι στο σύστημα, είναι μόνο ένα μικρό πρώτο βήμα από ένα ολόκληρο μονοπάτι που πρέπει να διανυθεί. Όπως όλες οι νίκες των προοδευτικών, δεν είναι τόσο σημαντική ως προς αυτό που κερδήθηκε, αλλά ως προς την προοπτική που ανοίγει για το Βρετανικό λαό και για τους προοδευτικούς σε όλο τον κόσμο.
Εμπρός λοιπόν σύντροφοι!


**O Γιάνης Βαρουφάκης είχε προεκλογικά εξηγήσει τη στάση του DiEM25 σχετικά με τους υποψήφιους και τα κόμματα που θα στήριζε με το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα:
To DiEM 25 υποστηρίζει τον Jeremy Corbyn και τον John McDonnell – αλλά με το δικό μας ξεχωριστό τρόπο!

Μετά τη δημοσιοποίηση της συλλογικής απόφασης του DiEM25 να υποστηρίξει δεκαπέντε κοινοβουλευτικούς υποψηφίους στις αυριανές Γενικές Εκλογές του ΗΒ, λάβαμε ορισμένα ενδιαφέροντα μηνύματα – τα περισσότερα εκ των οποίων στηλίτευαν την υποστήριξη μη-Εργατικών υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένου (ω, του θαύματος) και του Nick Clegg. Αυτό είναι μια ευπρόσδεκτη «αντίδραση», υπό την έννοια ότι μας δίνει μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Το DiEM25 δεν δημιουργήθηκε μόνο για να υποστηρίξει υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Ο σκοπός μας είναι δυσκολότερος και πιο σημαντικός από αυτό: είναι να σφυρηλατήσει την Προοδευτική Διεθνή που χρειάζεται η Ευρώπη και να προωθήσει τις αξίες της και τις πολιτικές αρχές της σε κάθε χώρα. Και βέβαια, όταν ένα κόμμα είναι κοντά στις αρχές και το πρόγραμμά μας, θα κάνουμε ό,τι δυνατό για να το στηρίξουμε.
Ο Jeremy Corbyn και ο John McDonnell είναι δύο πολιτικοί που έχουν φέρει τους Εργατικούς πολύ κοντά στις αρχές και τις φιλοδοξίες του DiEM25. Φυσικά και τους υποστηρίζουμε ολόψυχα. Όμως, το Εργατικό Κόμμα απέχει ακόμα από το ιδανικό – όπως θα παραδέχονταν με ευκολία τόσο ο Jeremy όσο και ο John. Μια κάποια διαιρετική στάση (π.χ. η συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο υποψηφίων αντιτιθέμενων σε προοδευτικούς και υποστηρικτικούς του DiEM25 υποψηφίους, όπως η Carοline Lucas), μια έντονη τάση  αυτοαναφορικότητας, υποστήριξη του εκλογικού συστήματος “first-past-the-post”, ισχυρές τάσεις στο κόμμα που προσβλέπουν στην επιστροφή σε ένα προσανατολισμό προς το βαθύ κατεστημένο της εποχής Blair – αυτά είναι παραδείγματα ότι το DiEM25 έπρεπε να κάνει περισσότερα από το να υποστηρίξει απλά τους Εργατικούς.
Υποστηρίζοντας υποψηφίους από διαφορετικά πολιτικά κόμματα, με μια στέρεη συλλογιστική για τον καθένα (βλ. εδώ) το DiEM25 επιδεικνύει στην πράξη το είδος της νέας, προοδευτικής πολιτικής που θα θέσει ένα τέλος στο σχεδόν μονοπώλιο της εξουσίας των νεοφιλελεύθερων στο ΗΒ και θα οδηγήσουν σε μια προοδευτική κυβέρνηση. Σημειωτέον ότι στις εκλογικές περιφέρειες που υποστηρίξαμε μη-Εργατικούς υποψηφίους, υποστηρίξαμε υποψηφίους που έχουν μια καλή πιθανότητα να ανατρέψουν μια υπάρχουσα έδρα των Συντηρητικών. Επιπρόσθετα, εάν οι προτάσεις μας είχαν υιοθετηθεί και από το Κόμμα των Εργατικών, τότε θα είχε αυξηθεί η πιθανότητα ο Jeremy Corbyn να γίνει ένοικος της πρωθυπουργικής κατοικίας. Εν ολίγοις, το DiEM25 υποστηρίζει ειλικρινά τον Jeremy και τον John – αλλά με το δικό μας πρωτότυπο τρόπο!
Τέλος, στο “μικρό” θέμα της υποστήριξης της υποψηφιότητας του Nick Clegg, πρέπει να δηλώσω ότι αυτή ήταν μια επιλογή που δεν υπερψήφισα. O Nick μπορεί, πρόσφατα, να έκανε μια μεταστροφή και να κάλεσε υπέρ μιας προοδευτικής κυβερνητικής συμμαχίας στο ΗΒ – όλα καλά μέχρι εδώ και σε σύμπνοια με το πρόγραμμα του DiEM25. ΑΛΛΑ, είναι καταδικαστέος για την ύπουλη συμπεριφορά του στον ταξικό πόλεμο κατά των αδυνάτων, δηλαδή στις πολιτικές λιτότητας των George Osborne και David Cameron. Επίσης, είναι καταδικαστέος, επειδή έχει συμφωνήσει σε διάφορες αντικοινωνικές και απολίτιστες πολιτικές των Συντηρητικών, όπως π.χ. ο τριπλασιασμός των πανεπιστημιακών διδάκτρων. ΩΣΤΟΣΟ, το DiEM25 είναι ένα ζωντανό δημοκρατικό κίνημα που συνδυάζει την οριζόντια λήψη αποφάσεων με διαδικασίες ψηφοφορίας όλων των μελών. Αυτή ακριβώς η διαδικασία, την οποία λατρεύουμε στο DiEM25, είναι που απέφερε αυτή τη συγκεκριμένη σύσταση – την οποία πρέπει να αποδεχτώ και αποδέχομαι.
Γιάνης Βαρουφάκης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του DIEM25; Γράψου εδώ.

Ρούλα Μούλη: «Καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα!»

Η Ρούλα Μούλη δεν θα ακολουθήσει την Εθνική ομάδα στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Συμμετείχε στο πρώτο χρονικό διάστημα της προετοιμασίας και μίλησε στο sportshero.gr, για το κλίμα στην ομάδα και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί.

Θεατρική παράσταση από το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στη θεατρική μας παράσταση «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου που θα γίνει την Τρίτη 13/6/2017 στις 9:00 μ.μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας. Η παρουσία σας θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή για το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας.

Αφιέρωμα: Ο Ντόναλντ Ντακ (Donald Duck)

Ο Ντόναλντ Ντακ (Donald Duck), μία λευκή πάπια με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και ρούχα ναύτη, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες της Walt Disney. Τεμπέλης, άτυχος, γκρινιάρης και γκαφατζής, ζει μαζί με τα τρία ανίψια του, τον Χιούι, τον Ντιούι και τον Λιούι.

«Γεννήθηκε» από το πενάκι του Ντίσνεϊ το 1934 κι έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του στις 9 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, στην ταινία κινουμένων σχεδίων The Wise Little Hen (Η μικρή σοφή πουλάδα). Περίπου τέσσερις μήνες αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε για πρώτη φορά και σε κόμικ-στριπ εφημερίδας, στην έντυπη διασκευή της ταινίας.


Τα επόμενα δύο χρόνια συμμετείχε σε διάφορα κόμικ-στριπ και ταινίες κινουμένων σχεδίων, με τον Μίκυ Μάους, τη Μίνι, τον Γκούφι και τον Πλούτο. Το 1936 ξανασχεδιάστηκε και στις 9 Ιανουαρίου του 1937 πρωταγωνίστησε στην πρώτη δική του ταινία με τίτλο Δον Ντόναλντ, στην οποία πρωτοεμφανίστηκε και η αγαπημένη του Νταίζη. Στις 2 Φεβρουαρίου του 1938 απέκτησε και τη δική του καθημερινή σειρά κόμικς σε εφημερίδα.


Οι Χιούι, Ντιούι και Λιούι έκαναν το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο ένα χρόνο αργότερα, στις 15 Απριλίου του 1938, στην ταινία Τα ανίψια του Ντόναλντ. Είχαν πρωτοπαρουσιαστεί στην εφημερίδα, στις 17 Οκτωβρίου του 1937.


Λόγω του ανατρεπτικού χιούμορ και της φλογερής ιδιοσυγκρασίας του, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η δημοτικότητα του Ντόναλντ Ντακ άρχισε ν' ανεβαίνει... Ως το τέλος της δεκαετίας του '40 είχε γίνει ο πιο δημοφιλής ήρωας της Ντίσνεϊ, ξεπερνώντας ακόμη και τον Μίκυ Μάους. Πριν από το 1941 είχε εμφανιστεί συνολικά σε περίπου 50 ταινίες, ενώ από το 1941 έως το 1961 πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 100.


Ως το 1985 η χαρακτηριστική φωνή του Ντόναλντ ανήκε στον ηθοποιό Κλάρενς Νας. Μετά το θάνατο του Νας, στη διάσημη πάπια δάνεισε τη φωνή του ο Τόνι Ανσέλμο.

 
 
απο το sansimera.gr

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εδεσσαϊκού και οι Επιτροπές

Δείτε παρακάτω το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εδεσσαίκού και τις Επιτροπές αρμοδιοτήτων της ομάδας:

Πληρώνει ο ΕΛΓΑ, κυρίως ζημιές του 2016

Σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 17.797.015,02 ευρώ σε 12.260 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα ασφαλιστικά καλυπτόμενα αίτια κυρίως μέσα στο 2016, αλλά και το 2017. 

Ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του αναφέρει πώς σε ότι αφορά τις καταβαλλόμενες αποζημιώσεις, το μεγαλύτερο μέρος τους, είναι ζημιές φυτικής παραγωγής του έτους 2016. Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Λάρισας όπου θα καταβληθούν συνολικά 3.458.076,26 ευρώ και ακολουθεί ο Νομός Πέλλας με 3.153.668,69 ευρώ.

Η ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους είναι η σημερινή, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.

Σηφάκης: Προαστιακός σιδηρόδρομος μέσω Γιαννιτσών - Επιτέλους ένα βήμα μπροστά - Δικαίωση ΣΥΡΙΖΑ - Σηφάκη - Κινήματος πολιτών για τον σιδηρόδρομο

Γιάννης Σηφάκης: Προαστιακός μέσω Γιαννιτσών – Επιτέλους ένα βήμα μπροστά!!! Δικαίωση ΣΥΡΙΖΑ - Σηφάκη – Κινήματος πολιτών για τον σιδηρόδρομο που το παλεύουν 15 χρόνια και το έβγαλαν πριν 2,5 χρόνια από τα αραχνιασμένα συρτάρια.

Από την Δευτέρα η έναρξη υποβολής αιτήσεων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

Από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ, έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Το μπάρμπεκιου αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο - Ολα όσα έδειξε έρευνα για ψητά, τηγανητά

Τελευταίες ιατρικές έρευνες δείχνουν ότι το να ψήνεις κρέας πάνω σε φωτιά είναι μια από τις αιτίες που προκαλούν καρκίνο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *