Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές απο την Π.Υ. Αριδαίας

Ο Διοικητής και το προσωπικό της Π.Υ. Αριδαίας σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα

Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το Νέο Έτος

Ο Διοικητής

Απόστολος Ν. Κώνστας

Επιπυραγός

Ευχές από το Δ.ΙΕΚ Αριδαίας

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2017!!!!

Ανάπλαση δυτικού περιφερειακού Αριδαίας

Άλλη μία παρέμβαση που έρχεται να ρίξει φως στο σκοτάδι, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την έγκριση της ανάπλασης του δυτικού περιφερειακού της Αριδαίας.

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού με σκοπό την ενίσχυση της υπάρχουσας φωταγώγησης της οδού, η οποία εδώ και χρόνια βρίσκεται στο σκοτάδι. Η εκκίνηση της παρέμβασης θα γίνει από τους κυκλικούς κόμβους, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρωθεί σταδιακά ο φωτισμός ολόκληρου του περιφερειακού.

Οι εργασίες που θα γίνουν θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση επτά ιστών οδοφωτισμού (ύψους περίπου 9 μ.) με φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού τύπου βραχίονα με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED - 80 W).

Όλες οι ανωτέρω εργασίες και κατασκευές θα γίνουν σύμφωνα με τα σχέδια και τις υποδείξεις του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν σαν κύριο σκοπό την βελτίωση της αισθητικής και της λειτουργικότητας της περιοχής καθώς και την ασφάλεια στους πεζούς κατά τις μετακινήσεις τους.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου με το Φ.Π.Α. είναι 11.999 ευρώ.

Xορός Μορφωτικού Συλλόγου Φουστανης

Την Παρασκευή 06/01/2017, ανήμερα των Φώτων σας περιμένουμε στο χορό του Μορφωτικού Συλλόγου Φουστανης στις 20:00 μ.μ στην αιθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.
ΕΊΣΟΔΟΣ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ 5€ -για παιδιά έως 12 ετών 3€-
Στο τραγούδι ο Σάκης Κώστας

Αφιέρωμα: Η ιστορία του Κουραμπιέ

Γλύκισμα που υπάγεται στην κατηγορία του μπισκότου και παρασκευάζεται από αλεύρι, βούτυρο, αμύγδαλα κατά περίπτωση και είναι πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρης. Είναι ένα από τα γλυκά που χαρακτηρίζουν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας προσφέρεται στους προσκεκλημένους αμέσως μετά τη βάπτιση ενός παιδιού.

Ο κουραμπιές έλκει την καταγωγή του από την Περσία, όπου πρωτοεμφανίστηκε τον 7ο αιώνα, όταν η ζάχαρη διαδόθηκε στην περιοχή. Την πατρότητα του κουραμπιέ διεκδικεί και ο Λίβανος. Το γλύκισμα είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις Βαλκανικές χώρες. Ένα είδος κουραμπιέ με την ονομασία Πολβορόν (Polvorón) είναι διαδεδομένο στις ισπανόφωνες χώρες και το νότιο Τέξας.


Η λέξη «κουραμπιές» προέρχεται από την αλβανική kurabie ή gurabie (τουρκικά kurabiye και αραβικά qurabiya). Στην καθομιλουμένη «κουραμπιέ» αποκαλούμε τον νωθρό, τον μαλθακό ή τον ανόητο άνθρωπο. Στη στρατιωτική αργκό, «κουραμπιές» είναι ο απόλεμος στρατιώτης, αυτό που δεν μετέχει σε επιχειρήσεις, αλλά είναι αποσπασμένος σε γραφείο.
 
 
 
 
απο το sansimera.gr

H μνήμη της ζωής μου - από τον Μύρωνα Κομνηνό

H μνήμη της ζωής μου - από τον Μύρωνα Κομνηνό για το ialmopia.gr

Τιμήθηκε η οικογένεια Μασούτη για την προσφορά της στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας

Με μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση και το Προσωπικό, τίμησαν την Οικογένεια Μασούτη για την δωρεά που πραγματοποίησε και αφορά σε εξοπλισμό για το Κέντρο Υγείας Αριδαίας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο της Οικογένειας Μασούτη και έκανε λόγο για μια υγιή επιχείρηση που σέβεται τους πελάτες της και επιστρέφει στην ίδια την κοινωνία ένα μερίδιο από τα κέρδη της. Όπως είπε, στις δύσκολες εποχές που ζούμε αυτή η προσφορά είναι πολλή σημαντική και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το σημαντικό έργο της Επιχείρησης.

Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου ο οποίος μετά την συντήρηση και εξοπλισμό του Αγροτικού Ιατρείου Προμάχων έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον για την περιοχή μας και ασχολήθηκε ουσιαστικά δίνοντας άμεσα λύσεις σε προβλήματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας. Με αυτόν τον τρόπο έδειξε έμπρακτα ότι σέβεται τον θεσμό που υπηρετεί και τον εξυψώνει με κάθε ευκαιρία. Επιπλέον, ο Δήμαρχος συνεχάρη την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αριδαίας κ. Στέλλα Φωτοπούλου για τον ζήλο που δείχνει όσον αφορά στην επίλυση των προβλημάτων, καθώς επίσης και το προσωπικό που εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Λάκης Βασιλειάδης, κ. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και κ. Πέτρος Ζέρζης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμος Σωτηριάδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Στέφανος Αβραμίκας και κ. Γιώργος Γούδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Χουρσόγλου κ.α.

Γ' Εθνική: Οι σκόρερ του 1ου ομίλου

Έχει αρχίσει να ξεφεύγει στην κορυφή της λίστας ο Ζντράβκο Πόποβιτς (Απόλλων Καλαμαριάς), που έχει πετύχει ήδη 13 τέρματα

Πρωτάθλημα εφήβων Βόλει: Ίκαρος Έδεσσας - ΓΕ Εδεσσαϊκή 3-1 σετ [ΒΙΝΤΕΟ]

Την Κυριακή 18-12-2016 στις 4 μμ στο κλειστό γήπεδο του ΔΑΚ Έδεσσας, πραγματοποιήθηκε το τοπικό ντέρμπι βόλεϊ των Εδεσσαικών ομάδων στο Εφηβικό Πρωτάθλημα ΕΔΕΣΣΑΙΚΗ Γ.Ε.-ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ. Οι κερκίδες γεμάτες με φιλάθλους και των δύο ομάδων και ο αγώνας πρόσφερε ένα όμορφο αθλητικό θέαμα.

Η ομάδα της Γ.Ε. ΕΔΕΣΣΑΙΚΗΣ κέρδισε το 1ο σετ με 25-22.


Στο 2ο σετ η ομάδα του ΙΚΑΡΟΥ μπήκε ποιο δυναμικά σε αντίθεση με το 1ο σετ όπου είχε ξεκινήσει αρκετά χαλαρά και έτσι ισοφάρισε σε 1-1 σετ με αρκετή διαφορά στο σκορ 25-9.


Το 3ο σετ ο ΙΚΑΡΟΣ έδειξε την θέλησή του για κυριαρχία στον αγώνα και με μικρή διαφορά πόντων πήρε το σετ με 25-22.

Το τελευταίο σετ του αγώνα το κέρδισε ο ΙΚΑΡΟΣ μαζί με την νίκη 25-17 πόντους και σύνολο 1-3 σετ.


Σύνδεση Γ.Ε. ΕΔΕΣΣΑΙΚΗΣ:

Μίχος Ν.,Καλίνης Π., Μητσόπουλος Ρ. Χύσα., Φ. Ράπο., Π. Σωφέρης Ι., Ροδοβίτης Ε., Σιπάκης Γ., Τοπαλίδης Ν. και Τζαβάλας Λ.

Σύνθεση ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ:

Πασαλής Ε, Περτσεμπλής Ε., Γάτσης Ε., Κυβελίδης Κ., Τικβίνας Δ., Δάμος Ε., Γιαννούσης Δ., Αντώνογλου Ι.,

Προβαριτσιάνης Δ., και Ρέτζιος Φ.Η επόμενη αγωνιστική των δύο ομάδων είναι στις 28-12-2016 :

ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στο ΔΑΚ Έδεσσας και

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Γ.Ε. ΕΔΕΣΣΑΙΚΗ στο ΔΑΚ Κατερίνης

Διαμόρφωση αύλειου χώρου μαθητικής εστίας & δημιουργία διαδραστικού πάρκου αναψυχής στην Αριδαία

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗ ΔΑΠΑΝΗ: 99.999 ΕΥΡΩ

Ευχές Φ.Σ.Ε Μέγας Αλέξανδρος

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Φ.Σ.Ε. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ -ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ- ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *