Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Πληρώθηκαν οι επί 8 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Έδεσσας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

(Εργαζόμενοι Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας, Σκύδρας και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ αυτών)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ-Ν. Πέλλας αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο για την πληρωμή των δεδουλευμένων των επί 8 μηνών απλήρωτων εργαζομένων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας και της Δημοτικής Επιχείρησης Καταρράκτες με την ένταξη της σχετικής οφειλής στο πρόγραμμα Ληξιπροθέσμων της Γενικής Κυβέρνησης. 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για να φτάσουμε σ΄ αυτή την λύση προηγήθηκαν τουλάχιστον τρεις συναντήσεις με την Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης και την Δημοτική αρχή του Δήμου Έδεσσας (τον Ιούλιο, τον Σεπτ. και τον Δεκ. 2016), της Προέδρου Βασιλικής Γκόγκου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ-Ν. Πέλλας. Στις συναντήσεις αυτές ενημερώσαμε και τεχνοκρατικά βοηθήσαμε για την εξόφληση των οφειλών των Δημοτικών Επιχειρήσεων στους εργαζόμενους με την ένταξή τους στο πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών. Δεν περιοριστήκαμε μόνο στη συνδικαλιστική διεκδίκηση των καθυστερημένων δεδουλευμένων των εργαζομένων, προτείναμε και λύσεις. Το δύσκολο είναι να διαπραγματεύεσαι για την εξεύρεση λύσης, το εύκολο να την καταγγέλλεις. 

Συχνά το συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι αναγκασμένοι να συγκρούονται ή να προσπαθούν να πείσουν τις Διοικήσεις των Δήμων για την λύση αυτονόητων προβλημάτων, όπως η εν λόγω της επί 8 μηνών «απληρωσιά» των εργαζομένων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας και της Δημοτικής Επιχείρησης Καταρράκτες.
Τέλος καλό όλα καλά; Όχι ακριβώς, γιατί προβλήματα πάντα θα υπάρχουν και θα επιζητούν λύσεις! Ελπίζουμε σε έναν μόνιμο και γόνιμο διάλογο με τις Δημοτικές Αρχές, που θα λύνει τα προβλήματα όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Πέλλας
Η Πρόεδρος Γκόγου Βασιλική

Ο επιστημονικός λόγος που είναι καλύτερα να κοιμάσαι σε ένα κρύο δωμάτιο

Ότι το κρύο είναι πιο ευεργετικό από τη ζέστη το γνωρίζαμε. Αυτό που δε φανταζόμασταν είναι ότι χαρίζει και πιο ποιοτικό ύπνο.

ΙΕΚ Αριδαίας: Ολιγοήμερη Παράταση στις Εγγραφές Νέων Ειδικοτήτων

Ενημερώνουμε το κοινό ότι δόθηκε έκτακτη ολιγοήμερη παράταση για εγγραφές στις νέες ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Αφιέρωμα: Λουί και Ογκίστ Λιμιέρ

Οι αδελφοί Λιμιέρ, ο Λουί (5 Οκτωβρίου 1864 - 6 Ιουνίου 1948) και ο Ογκίστ (19 Οκτωβρίου 1862 - 10 Απριλίου 1954), γεννήθηκαν στην πόλη Μπεζανσόν της Γαλλίας, αλλά και οι δύο μεγάλωσαν στη Λιόν, όπου ο πατέρας τους διατηρούσε κατάστημα φωτογραφικών ειδών.

Από τα νεανικά τους χρόνια εργάστηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση και από το 1892 ασχολήθηκαν με τη δημιουργία κινούμενης εικόνας. Κατασκεύασαν μία μηχανή λήψης και προβολής, για την οποία έλαβαν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 13 Φεβρουαρίου του 1894.

Στις 22 Μαρτίου του 1895 προχώρησαν στην πρώτη ιδιωτική προβολή μιας δικής τους μικρού μήκους ταινίας και στις 28 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου έκαναν την πρώτη δημόσια προβολή, με εισιτήριο, στο Grand Café του Παρισιού.

Το 1896 οι αδελφοί Λιμιέρ ξεκίνησαν περιοδεία στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής. Ωστόσο, οι ίδιοι έκριναν ότι ο κινηματογράφος δεν έχει μέλλον κι έτσι πούλησαν την εφεύρεσή τους στον Ζορζ Μελιέ, κρατώντας για τον εαυτό τους μόνο ένα μικρό κομμάτι στην ιστορία της μεγάλης οθόνης. Το 1903 πατένταραν την έγχρωμη φωτογραφία, η οποία λανσαρίστηκε το 1907. Για αρκετά χρόνια, η εταιρία «Λιμιέρ» κυριαρχούσε στην ευρωπαϊκή αγορά φωτογραφικών ειδών, μέχρι που συγχωνεύτηκε με την Ilford και ως φίρμα εξαφανίστηκε.
 
 
 
 
απο το sansimera.gr

Σηφάκης: Απαιτείται ψυχραιμία από όλους μετά την 2η αναβολή του ΔΣ του ΕΛΓΑ - Θα βρεθεί λύση

Γιάννης Σηφάκης : Απαιτείται ψυχραιμία από όλους μετά την δεύτερη αναβολή στο ΔΣ του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου στα ροδάκινα

Γ' Εθνική: Θετική η ισοπαλία για τον Αλμωπό 0-0, θέλει τον χρόνο του ο Ηρακλής [ΒΙΝΤΕΟ]

Μπορεί το ισόπαλο 0-0 του Καυτατζογλείου Σταδίου να εκθρόνισε χθες τον Αλμωπό από την κορυφή της βαθμολογίας ωστόσο με βάσης τις...ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα θεωρείται μάλλον ένα θετικό αποτέλεσμα που διατηρεί άλωστε και το αήττητο της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *