Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Η Ελληνική μικρού μήκους ταινία για τον αυτισμό που δεν πρέπει να χάσετε [ΒΙΝΤΕΟ]

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ ωραίες προσπάθειες για σημαντικά ζητήματα, με την Ελληνική μικρού μήκους ταινία «Η Ρουτίνα» να αποτελεί μια από αυτές και αναφέρεται στον αυτισμό.

Αφιέρωμα: Ελλάδα και ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα εισήλθε στη Βορειοατλαντική Συμμαχία με το δεύτερο κύμα διεύρυνσης το 1952, επί κυβερνήσεως Νικόλαου Πλαστήρα. Η χώρα μας διένυε το τρίτο μετεμφυλιακό έτος, ενώ ο κόσμος βίωνε τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.


Η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952, με μόνες αρνητικές ψήφους τις οκτώ της ΕΔΑ και τη μία του ανεξάρτητου βουλευτή της Αριστεράς Μιχάλη Κύρκου. Στην αγόρευσή του, ο πρωθυπουργός Πλαστήρας δήλωσε: «Δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι όταν η Ελλάς συμμετέχει εις το Ατλαντικόν Σύμφωνον μετά των μεγάλων δυνάμεων, αι οποίαι κατοικούνται από ελευθέρους δημοκρατικούς λαούς, αισθάνεται αυτή ασφαλεστέραν… Αι άλλαι θεωρίαι περί ειρηνεύσεων και ουδετερότητος… δεν έχουν καμμίαν σχέσιν με το γεγονός αυτό».

Μάταια ο Μιχάλης Κύρκος αντέτεινε ότι η Ελλάδα έχει συμφέρον να παραμείνει έξω από τη διαμάχη των δύο Συνασπισμών, με τους οποίους και πρέπει να επιδιώξει, ως σύμμαχος αμφοτέρων στον πόλεμο, σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Στις 14 Αυγούστου του 1974 η οικουμενική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποσύρει την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ μετά τον Αττίλα 2. Σε κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «…το ΝΑΤΟ αποδείχθηκε ανίκανο να παρεμποδίσει την Τουρκία από την εξαπόλυση νέας βάρβαρης και απρόκλητης επίθεσης κατά της Κύπρου… Το ΝΑΤΟ δεν έχει επομένως λόγο ύπαρξης και δεν μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίο συνεστήθη, αφού δεν μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο μεταξύ δύο μελών του….»

Έξι χρόνια αργότερα και 70 μέρες πριν από την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ, η κυβέρνηση Ράλλη αποφασίζει την επάνοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ στις 19 Οκτωβρίου 1980. Η απόφαση γίνεται ευμενώς δεκτή από τις δυτικές κυβερνήσεις. Το σοβιετικό πρακτορείο ειδήσεων «Τας» μεταδίδει: «Η Ελλάδα ενέδωσε στις πιέσεις των Αμερικανών».

Στο εσωτερικό μέτωπο, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ εκφράζουν την πλήρη και έντονη αντίθεσή τους στην επανένταξη της χώρας μας στις δομές της Ατλαντικής Συμμαχίας και διοργανώνουν μαχητικά συλλαλητήρια. Ήταν η εποχή του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».
 
 
απο το sansimera.gr

Ημερίδα για το Μάθημα των Θρησκευτικών στα Γιαννιτσά

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 19.00, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Ημερίδα για το Μάθημα των Θρησκευτικών με ομιλητές τον κ. Ηρακλή Ρεράκη, καθηγητή Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο τής Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ) και τον κ. Ιωάννη Κουρεμπελέ, καθηγητή Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρο της ΠΕΘ.

Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Δρ. Θεολογίας, Υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, την Πανελλήνιο Ένωση Θεολόγων, τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «ο Φίλιππος» και τους Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκνων Γιαννιτσών.

Κατά την έναρξη της Ημερίδας ο Πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Γ. «ο Φίλιππος» κ. Κωνσταντίνος Κάμτσης απηύθυνε χαιρετισμό. Στην συνέχεια ο π. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης μετέφερε της ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, καθώς και την επιθυμία του να καταργηθούν τα Νέα Προγράμματα και Βιβλία Θρησκευτικών και να χρησιμοποιηθούν άλλα, σύμφωνα με την Ορθόδοξη διδασκαλία και Παράδοση που είναι και η παράδοση των ορθοδόξων μαθητών στους οποίους απευθύνονται.

Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη εισαγωγή στο θέμα παρουσιάζοντας σημεία από την επιστολή που είχε αποστείλει στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προς τον Πρωθυπουργό και τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, με αφορμή τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Μεταξύ άλλων, στην εν λόγω επιστολή, ο Μακαριώτατος έγραφε: «Μετά τα ανωτέρω προκύπτει ότι το μάθημα των Θρησκευτικών όντως δεν μετατράπηκε σε ''θρησκειολογία'', διότι και η ''θρησκειολογία'' είναι κλάδος της Θεολογικής επιστήμης. Απλώς το μάθημα καταργήθηκε και πρόκειται πλέον για ένα μη θεολογικό μάθημα...». Παρουσίασε επίσης ενδεικτικά αποσπάσματα από την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (660/2018), που ακυρώνει, ως αντισυνταγματική, την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών. Ένας από τους λόγους που επικαλείται το Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι ότι «φαλκιδεύεται ο επιβεβλημένος από τη συνταγματική αυτή διάταξη [άρθρο 16, παρ. 2 του Συντάγματος] σκοπός, η ανάπτυξη δηλαδή της ορθόδοξης χριστιανικής συνειδήσεως των μαθητών που ανήκουν στην επικρατούσα θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο κ. Ηρακλής Ρεράκης, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά την προαναφερθείσα απόφαση του ΣτΕ, το οποίο δέχθηκε τα επιχειρήματα όσων προσέβαλαν την υπουργική απόφαση για την εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών και τα ακύρωσε. Παρουσίασε επίσης το ιστορικό των νέων Προγραμμάτων από το έτος 2011 και εξής καθώς και τις μετά την ακύρωσή τους από το ΣτΕ εξελίξεις, όπως είναι η άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ ήταν, ως διοικητική αρχή υποχρεωμένο να υπακούσει και να προσαρμοστεί σε αυτές. Αντ’ αυτού το Υπουργείο, βάζοντας νέο αριθμό ΦΕΚ και την υπογραφή του νέου Υπουργού στα ακυρωμένα από το ΣτΕ προγράμματα τα έθεσε εκ νέου σε ισχύ για το σχολικό έτος 2018-2019. Ο Πρόεδρος της ΠΕΘ τόνισε ότι κάποιοι γονείς έχουν στείλει εξώδικη επιστολή στην ΠΕΘ προειδοποιώντας ότι θα ασκήσουν μηνύσεις σε όσους συμβάλλουν στη διδασκαλία αυτών των Προγραμμάτων στα παιδιά τους με βάση το ΣτΕ, το οποίο αποφάνθηκε ότι μέσω αυτών ασκείται θρησκευτικός αποπροσανατολισμός, σύγχυση και θρησκευτικός προσηλυτισμός σε βάρος των παιδιών τους. Επισήμανε ακόμη ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας το μόνο που ενέκρινε, σχετικά με το θέμα των Θρησκευτικών, ήταν η συνέχιση του διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας για τη διδακτέα ύλη, και ότι αποτελεί ψευδή και διαστρεβλωμένη πληροφόρηση αυτό που λέγεται από το Υπουργείο και ορισμένους κληρικούς ή λαϊκούς ότι η Εκκλησία ενέκρινε τα νέα Προγράμματα και τα Βιβλία των Θρησκευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, αναγνώστηκε πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στο οποίο αναφέρεται ότι η Διαρκής Σύνοδος υπέδειξε στην Τριμελή Επιτροπή της Συνόδου που διεξάγει τον διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας, να λαμβάνει υπόψη στο διάλογο με την πολιτεία τις κρίσεις και τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ.

Ακολούθησε η εισήγηση του καθηγητή της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας κ. Ιωάννη Κουρεμπελέ, ο οποίος, μετά από μια σύντομη εισαγωγή και ενδεικτικά παραδείγματα από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, ανέλυσε θεολογικά συγκεκριμένη διδακτική ενότητα βιβλίου του Δημοτικού, όπου η ταυτότητα του Χριστού και η ιδιότητα της Θεοτόκου παρουσιάζονται με τρόπο που μπορεί να οδηγήσει τους μικρούς μαθητές σε σύγχυση, όσον αφορά την κατανόηση του χριστολογικού δόγματος της Εκκλησίας. Φάνηκε, έτσι, μέσα από ένα ενδεικτικό παράδειγμα, ότι στους φακέλους του Μαθήματος χρησιμοποιείται με αδόκιμο τρόπο η θεολογική ορολογία. Καταδείχθηκε, δηλαδή, εν προκειμένω ότι παραγκωνίζεται η ορθόδοξη έκθεση της Θεοτοκολογίας και προκρίνεται στο εν λόγω θέμα η μη ορθόδοξη θεολογική άποψη του Κορανίου για τον Χριστό και την Θεοτόκο. Εκ των πραγμάτων διαφάνηκε ότι δι᾿ αυτής της μεθοδολογίας ασκείται σύγχυση στον μαθητή και παρέχεται μη έγκυρη γνώση σχετικά με την ορθόδοξη παράδοση και την πνευματική της σημασία.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε εκτενής συζήτηση και κατάθεση προτάσεων από το ακροατήριο.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Αρχιμ. Σάββας Αγιορείτης και Αρχιμ. Χρυσόστομος Πλίσκας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, κληρικοί της πόλεως και της περιοχής, εκπρόσωποι του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γονείς κ.ά.

ΕΚΑΣΚΕΜ: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων του Σ/Κ 20&21/10

 
ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ-ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΩΝ
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 4η Αγωνιστική
20/10/18 18:00 ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΓΑΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ Διαιτητές: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΟΣ - ΛΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κριτές: ΑΡΑΒΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΛΑΒΑΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΣΤΕΦΟΥΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
20/10/18 18:00 ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ- ΑΡΧΕΛΑ Διαιτητές: ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΜΠΟΪΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Κριτές: ΦΩΤΙΟΥ ΑΛΕΞΙΑ, ΚΟΥΒΑΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΛΕΦΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
20/10/18 20:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ Διαιτητές: ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ - ΧΑΤΖΗΜΠΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙ
Κριτές: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚ, ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΛΑΠΠΑ ΞΕΝΙΑ
20/10/18 18:00 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Διαιτητές: ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ - ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Γυμνασίαρχος: ΚΑΛΟΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Κριτές: ΚΑΛΟΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΦΥΛΑΚΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
20/10/18 18:00 Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟ ΚΣ ΑΕΤΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΓΑΣΠ ΠΑΝΘΗΡΕΣ Διαιτητές: ΝΤΟΓΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΜΗΤΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κριτές: ΑΜΒΡΑΚΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΤΖΗΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΛΙΑ
20/10/18 18:00 ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ BC - ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑ Διαιτητές: ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κριτές: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΗΜΤΣΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (Β ΟΜΙΛΟΣ) 4η Αγωνιστική
21/10/18 18:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΓΑΣΠ ΠΑΝΘΗΡΕΣ Διαιτητές: ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ
21/10/18 14:00 ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΠ - ΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Διαιτητές: ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ - ΚΟΡΜΕΝΤΖΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
21/10/18 10:00 ΜΕΛΙΚΗΣ ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ Διαιτητές: ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΚΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
21/10/18 20:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ- ΑΡΧΕΛΑ Διαιτητές: ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (Α ΟΜΙΛΟΣ) 4η Αγωνιστική
21/10/18 13:00 Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟ ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Διαιτητές: ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΓΙΑΝΚΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
21/10/18 12:00 ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΑΠΣ ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ Διαιτητές: ΛΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
21/10/18 12:00 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Διαιτητές: ΚΑΛΕΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΚΑΨΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
22/10/18 18:00 ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΣΠ - ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ Διαιτητές: ΜΠΟΪΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ (Α ΟΜΙΛΟΣ) 1η Αγωνιστική
20/10/18 13:00 ΔΙΟΥ ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ - ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Διαιτητές: ΦΕΛΕΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ -
21/10/18 10:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΝΈΟ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ- ΑΡΧΕΛΑ - ΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Διαιτητές: ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ -
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ (Γ ΟΜΙΛΟΣ) 1η Αγωνιστική
21/10/18 14:30 Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟ ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡ 2 Διαιτητές: ΚΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ -
21/10/18 14:00 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣ Διαιτητές: ΚΑΨΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ -
21/10/18 12:00 ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΑΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ - ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ Διαιτητές: ΜΗΤΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ (Β ΟΜΙΛΟΣ) 1η Αγωνιστική
21/10/18 10:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑ - ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ Διαιτητές: ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ -
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 3η Αγωνιστική
20/10/18 19:00 ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥ - ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Διαιτητές: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡ - ΚΑΨΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
Κριτές: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
20/10/18 18:00 ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΣΠ - ΑΣ ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ Διαιτητές: ΣΑΡΑΚΕΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΓΙΑΝΚΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Κριτές: ΣΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΩΣΤΙΚΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΣΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
20/10/18 18:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΟΚ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ Διαιτητές: ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ - ΧΑΤΖΗΜΠΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙ
Κριτές: ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚ
20/10/18 18:00 ΔΙΟΥ ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ - ΑΠΣ ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ Διαιτητές: ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ - ΦΕΛΕΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κριτές: ΜΟΥΛΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟ, ΤΣΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
20/10/18 18:00 ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ - ΜΠΑΣ ΕΡΓΟΝΑΘΛΟΣ Διαιτητές: ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ - ΚΟΡΜΕΝΤΖΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
Κριτές: ΠΙΠΙΛΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΙΑΜΑΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ (Δ ΟΜΙΛΟΣ) 1η Αγωνιστική
21/10/18 12:00 ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ BC - ΑΣ ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ Διαιτητές: ΜΠΟΪΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ -
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ (Ε ΟΜΙΛΟΣ) 1η Αγωνιστική
21/10/18 11:00 ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥ - ΑΠΣ ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ Διαιτητές: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡ -
21/10/18 10:00 ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΑΟΚ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ Διαιτητές: ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -

7 σημάδια που μαρτυρούν ότι μπορεί να υποφέρεις από αγχώδη διαταραχή

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από άγχος και στρες στις μέρες μας.

Αναδρομές: Το υπερόπλο του Χίτλερ για να σβήσει από τον χάρτη το Λονδίνο

Ήταν τρελό. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Ένα θαύμα της μηχανικής που ευτυχώς δεν μπόρεσε να αλλάξει τη ροή του πολέμου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το μεσημέρι της Παρασκευής (19/10).

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 η πόλη της Εδέσσης εόρτασε τα ελευθέριά της. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *